ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΙΣ…ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ!

                                        ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Τσίπρας για απευθείας αναθέσεις: Πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα με τη σφραγίδα Μητσοτάκη

«Κλάμα»: Ο χάρτης της Ελλάδας όπως τη βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας (photo) - Newsbomb

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε μετά από 5 ημέρες τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη

 “Καταχρηστικές απευθείας αναθέσεις 2,7 δισ. ευρώ, στο όνομα της πανδημίας, όταν την υγειονομική κρίση αφορούσαν μόλις 320 εκατομμύρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Και βεβαίως, την κυβέρνηση να απολογηθεί στον Έλληνα φορολογούμενο».

****

Αύριο θα είσαι πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα. Και πιθανότατα κι άλλες θητείες σου επιφυλάσσει  η  αγαθή τύχη, που από μόνη της, όμως,  δεν έρχεται, αν δε βάλεις και συ  το χέρι σου, σύμφωνα με την αρχαία προσταγή, “συν Αθηνά  και χείρα κίνει”

Και το πρώτο χέρι  που θα βάλεις , θα χρειαστεί να είναι… σφαλιάρα!   Σβουριχτή μάλιστα  στο σβέρκο Κυριάκου Μητσοτάκη. Και να ακολουθήσουν κι  άλλες,  γερές  στο υπόλοιπο κυβερνητικό  ασκέρι  που έχει κάνει επιδρομή, γιουρούσι ,όπως το λες στο δημόσιο χρήμα.  Ξέρει ο Κούλης τους  πως δεν πρόκειται ποτέ να δουν πάλι “καρέκλα”, παρά μόνο “σκαμνιά”, που πρόκειται να καθίσουν για να λογοδοτήσουν  και έχουν πέσει με τα μούτρα στο φαγοπότι.’ Ο,τι αρπάξουν.

΅Εκτός αν τα κάνεις πάλι πλακάκια,  όπως με τον Κωστάκη Καραμανλή. Κι κείνος είχε επιπέσει  με την γαλάζια ακρίδα του  στο δημόσιο κορβανά και χρεοκόπησαν τη χώρα. Κι εσύ,  τον κάλυψες.  Του πέταξες σωσίβιο να περάσει  απέναντι.

Αν το ξανακάνεις, θα είναι η τελευταία  σου. Να το θυμάσαι. Τούτη τη φορά,  θα είναι  γερή η  σφαλιάρα που θα εισπράξεις εσύ  από εκείνους που θα ξαναγελάσεις.

Εκεί θα παιχτεί το πολιτικό παιχνίδι από εδώ και πέρα.  Στις… σφαλιάρες.  Διάλεξε, αν θα είσαι  αυτός που θα τις δώσει ή αυτός που θα τις φάει.

2. Χάσμα γενεών για τα δικαιώματα, ελπίδα από τις προοδευτικές θέσεις των νέων

“Αντιφατικές και αντιδραστικές στο σύνολό τους, με σημαντικές ωστόσο εξαιρέσεις, είναι οι στάσεις και πεποιθήσεις του πληθυσμού στην Ελλάδα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως καταγράφονται στο δεύτερο μέρος της μεγάλης έρενας 130 μεταβλητών του Ινστιτούτου Εteron και της Αbout People, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 (δείγμα 1.659 άτομα) και παρουσιάζει σήμερα η «Εφ.Συν.».

ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ: Ενδιαφέρον, έστω και αν μοιάζει αναμενόμενο, είναι ότι ενώ στα γενικά σύνολα καταγράφονται σαφώς πιο αντιδραστικές θέσεις σε διάφορα ερωτήματα, όσο μετακινούμαστε στις νεότερες ηλικίες, οι διαφοροποιήσεις είναι μεγάλες και φανερώνουν ένα χάσμα γενεών. Οσοι εντάσσονται στις ηλικίες 17-34, παρότι έχουν μεγαλώσει μέσα στην οικονομική κρίση, τα μνημόνια και την πανδημία, εμφανίζονται πολύ πιο προοδευτικοί από τις μεγαλύτερες ηλικίες”.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου - Βίντεο, φωτογραφίες

***

Παραμύθια για μικρά παιδιά. Και μάλιστα στο πόδι φτιαγμένα,   παλιομοδίτικα  και ξαναζεσταμένη σούπα στη Μεταπολίτευση. . Χάσμα γενεών!  Επινόηση και εφεύρημα της Δεξιάς Παράταξης, για την οποία πάντα  οι αριστεροί, οι προοδευτικοί , τα ελεύθερα μυαλά ,άρα και οι  νεκροθάφτες των ιδεοληψιών τους ,   ήταν άμυαλοι επαναστάτες και εξεγερμένοι άεργοι,   (“ξεβράκωτοι”),  τεμπέληδες  και χαραμοφάηδες  νεαροί.

Αλλά και προϊόν αναχρονιστικό,   ερήμην του  προσδόκιμου  ζωής. Μιας εποχής που όταν το κάρο στην οδό  Σταδίου έπεφτε πάνω σε 45χρονο  περαστικό και τον σκότωνε, οι εφημερίδες της εποχής γράφανε  πως ο…”ατυχής γέρων. εξέπνευσε επιτόπου”!    Αλλά και των σημερινών  κοντυλοφόρων της πλάκας και της καρπαζιάς, όταν  δίπλα στην  60αρα γυναίκα   που κάηκε στο διαμέρισμα ,απαραίτητα θα προσθέσουν πως η… ηλικιωμένη έμενε μόνη!

Η ιδεολογία,  ο αγώνας, η δράση δεν έχουν  να κάνουν  με ηλικίες, αλλά με  υποδομή και  χαρακτήρες.  Τις μεγάλες, ιστορικές  επαναστάσεις τις διεξήγαγαν  ώριμοι . Αλλά και  τα παγκόσμιας ακτινοβολίας   έργα-συγγράμματα  και οι  μνημειώδεις ρήσεις,  γράφτηκαν και διατυπώθηκαν   από μεγάλα  σε ηλικία άτομα.  Αντίθετα ,οι “στρατιώτες”, οι “χωροφύλακες”, οι “ΕΣΑτζηδες”, εύκολα  θύματα προπαγάνδας σε όλες   τις  εποχές  και  όποια καθεστώτα , είναι νέοι, άπειροι, χωρίς κρίση  και επιρρεπείς  στην αψιθυμία και το φανατισμό.

Χάσμα γενεών δεν υπάρχει, παρά μόνο στο άδεια κεφάλια των Γκεμπελίσκων και των παπάδων για  κατανάλωση.  Στην εποχή μας μάλιστα  και στην Ελλάδα, πλην της Δεξιάς, οι μεγάλες  ηλικίες είναι αυτές που  κουβαλάνε Πολυτεχνεία και  αριστερή ιστορία.   Οι περισσότεροι υπήρξαν φορείς κοινωνικών  προοδευτικών  ανακατατάξεων και αγώνων για την κατίσχυση  των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.   Και είναι αυτοί   περισσότερο ανοιχτοί σε αλλαγές και επαναστατικές  διαδικασίες λύσεων σήμερα.

Αντίθετα ,οι νεαροί ΄Ελληνες  διακρίνονται σήμερα  ,εν πολλοίς , πέρα από την απολίτικη στάση τους  ή το χειρότερο πολλοί    κι από  Χρυσαυγίτικες επιλογές  κι από έναν  επικίνδυνο  ωχαδερφισμό,  καταναλωτισμό, κυνήγι  αμερικάνικου ονείρου, εύκολης ζωής  και  καλοπέρασης, αβρόχοις ποσίν.   Εντελώς απαράδεκτο θα χαρακτηρίζαμε επίσης  έναν πρωτόγνωρο   συντηρητισμό που τους διακρίνει    και μια  εμμονική προσήλωση   σε παλαιές απόψεις περί, μονογαμίας, γάμου και ερωτικών  σχέσεων.

Να μην ξεχνάμε, επίσης,  πως   μια από τις βασικές αιτίες,  όπως έχουμε επισημάνει  εδώ, της πολιτικής κακοδαιμονίας  της χώρας τα τελευταία  χρόνια , είναι και η προώθηση σε υψηλά ηγετικά κομματικά ή  κυβερνητικά  πόστα , άπειρων και ανώριμων  στην πολιτική ατόμων . Αυτών που κατά τη λαϊκή έκφραση …μαθαίνουν να κουρεύουν  στου Κασιδιάρη το κεφάλι.

3.Απάντηση Τσακαλώτου σε… άσπονδους φίλους και εχθρούς

Μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε για όσα είπε στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» –και κυρίως αυτά που αφορούσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα– ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε σήμερα απαντήσεις, μέσω σχετικής ανάρτησής του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτημα που δέχτηκε ο πρώην υπουργός για τα ελαττώματα του Αλ. Τσίπρα, απάντησε ότι «έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται» και πως «σ’ ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι όμως δίκαιος, αυτό το λέει και ο ίδιος»

εφσυν

***

Αλέξη Τσίπρα  σωρεύεις άνθρακας πυρός  επί της κεφαλής σου  με τις επιλογές,  όχι συμβούλων μόνων,  αλλά κι  εκείνων  που σε (κατα)κρίνουν για τις επιλογές   των άλλων,  πλην των ίδιων που διάλεξες να στελεχώσουν ευαίσθητες, κομματικές και κυβερνητικές θέσεις.  Ο Ευκλείδης  χαρακτηριστικό   παράδειγμα. ΄Εφτασε το άτομο  σε σημείο να γλείφει ακόμα  και τον μυθιστοριογράφο  Παπαχελά του βίου και της πολιτείας του  Κων. Μητοστάκη στη φυλλάδα του δικτάτορα Μεταξά που διευθύνει σήμερα.

Ο εγγονός του  εγκληματία  κομμουνιστοφάγου  στρατηγού  Τσακαλώτου δεν έχει θέση σε αριστερό  κόμμα.  Ντροπή! Τρίζουν τα κόκαλα των ΄πεσόντων για τα οράματα της Αριστεράς ανταρτών.

Εδώ και τώρα απαλλάξου από   βαρίδια, όπως  για παράδειγμα ο Τσακαλώτος,  ο Φίλης, Ο Κούλογλου,  ο Παπαδόπουλος , ο Παπαδημούλης.   Κάνουν στο κόμμα, ο καθένας  για τους δικούς του λόγους,  την ίδια ζημιά, όπως παλιότερα ο Λαφαζάνης, ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου. Θα μετανιώσεις στην πορεία,  αν τους κρατήσεις δίπλα σου.

4. Στα ύψη η παραβατικότητα στα διόδια: Περνούν χωρίς να πληρώνουν

Πληρωμή διοδίων

“Η κατάσταση στον κόσμο εξελίσσεται γρήγορα, αυτό αφορά μεταξύ άλλων και την βόρειο Αφρική και τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης του συριακού ζητήματος. Προς μεγάλη μας λύπη, τις δικές μας προσπάθειες που κάνουμε μαζί και οι οποίες στοχεύουν στην εφαρμογή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επηρεάζει η ατμόσφαιρα που αυτή τη στιγμή καλλιεργούν οι δυτικοί μας συνάδελφοι, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία σχεδόν ανυπέρβλητη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της δυτικής συμμαχίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε ότι «αναμφισβήτητα δεν θα επιτρέψουμε, ώστε τέτοιου είδους απόπειρες να υπονομεύσουν τις ικανότητές μας να επιτυγχάνουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, ή να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη των πλέον στενών στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Συρίας».

****

700.000 νεκρούς έχουμε στη Συρία   με τα ρώσικα  όπλα.  Εκατομμύρια πρόσφυγες.

Πούτιν, ΄Ασαντ και Λαβρόφ  οι μεγαλύτεροι  εγκληματίες πολέμου  μετά το 2ο  Παγκόσμιο πόλεμο.  Είναι  τούτοι οι σφαγείς  που κάνουν τον μακελάρη  και εγκληματία επίσης πολέμου Τζορτζ Μπους ,να το παίζει και να μοιάζει .. αναγεννημένος Χριστιανός..