Συμπαράσταση στον απεργό πείνας Κώστα Τζανέτο

Σε απεργία πείνας γιατί δεν του δίνουν εκπαιδευτική άδεια

Μία εβδομάδα απεργίας πείνας συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Τζανέτος, ο οποίος κατήγγειλε εκδικητική μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Τρικάλων. Όπως αναφέρει, εκεί δεν υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσει τα μαθήματα της στολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπου φοιτά καθώς μέσα στις φυλακές πέρασε επιτυχώς τις πανελλήνιες.

Σε κείμενό του ο κρατούμενος αναφέρει πώς έχει περάσει το 1/3 των μαθημάτων, που απαιτούνται από το νόμο για να πάρει εκπαιδευτική άδεια με σκοπό την παρακολούθηση των εργαστηρίων. Κατηγορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις διευθύντριες των φυλακών Κορυδαλλού και Τρικάλων ότι του στερούν το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Πρόκειται για την πέμπτη φορά που προχωρά σε απεργία πείνας προειδοποιώντας ότι η νέα απεργία μπορεί να αποδειχθεί καίρια για την υγεία του λόγω προβλημάτων υγείας από τη μακρόχρονη παραμονή του στις φυλακές.

****

Το πρόσωπο  της Δεξιάς, ειδικά όταν κυβερνά , είναι απαίσιο, αποκρουστικό,  εφιαλτικό . Ας μην τους περάσει. Ο Τζανέτος ,δίνει παράδειγμα αγώνα και αξιοπρέπειας.

Είμαστε  δίπλα του.