ΣΥΡΙΖΑ. “ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ”

                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.α.Το κείμενο συμπαράστασης του Κ. Βαξεβάνη στην Έλενα Ακρίτα για τη λογοκρισία του άρθρου της

kostas vaxevanis

2. Αντώναρος για λογοκρισία σε Ακρίτα: Αυτά συμβαίνουν στην «εποχή της λουδοβίκειας Μητσοτακιάδας»

 

Κακιά φάρα!   Η χειρότερη συντεχνία τούτη των κοντυλοφόρων. Παρασάγγας πέρα  από άλλες χείριστες. Το έλεγε και ο δικός τους ο Κακαουνάκης.   “Ο καλύτερος  από μας, έχει σκοτώσει τη μάνα του.”  Λερώνεσαι απ΄όπου κι αν τους πιάσεις”. Δεξιός, αριστερός, ιδεολόγος δεν υπάρχει κανείς τους. Αλλάζουν αφεντικά, σαν τα σώβρακά τους.  “Μαμωνά”  λατρεύουν και μόνο αυτόν.  “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”.

 

Εμείς ,λοιπόν,  να δεχτούμε πως  Βαξεβάνης, Ακρίτα, Αντώναρος είναι οι …καλύτεροι.   Δηλαδή, “σκότωσαν,  χωρίς να έχουν προηγουμένως βιάσει, τη μάνα τους”, όπως λένε για τους περισσότερους  από δαύτους στο συνάφι.

Και, κοίτα τώρα τι  κομπίνα  στήσανε οι άτιμοι.  Εδώ και καιρό,  Ακρίτα και Αντώναρος είναι στις πρώτες θέσεις  των φυλλάδων της αριστεροφροσύνης. Του Βαξεβάνη, κυρίως.  Εφσυν και Αυγή ακολουθούν.

Το  Ντοκουμέντο ειδικά, “τα σπάσει” με τους δύο αυτούς αστέρες της δημοσιογραφίας.  Δεν περνάει  ημέρα, χωρίς   να τους φιλοξενήσει  στα σαλόνια του  ο Βαξεβάνης.   Ακόμα και “θεόκουφα”  να λένε, όπως τα περισσότερα της  Ακρίτα,  θα τους δώσει  βήμα.   “Και τούτο είπε η ΄Ελενα ,κι  εκείνο  ο  Βαγγέλας…” ,τέτοια εμετικά και γλοιώδη.

΄Ολα κανονισμένα από την αρχή.  Τα δύο  επόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μιλημένα από την αρχή.    Θα   άνοιγαν   πόλεμο στον Μητσοτάκη  “από τα μέσα”.  Η  Ακρίτα από  τα  ακροδεξιά πια  ΝΕΑ και ο πατεντάτος Κεντροδεξιός  Αντώναρος από το τουιτεράκι του που κελαηδάει τελευταία ασταμάτητα.  Στόχος, να στρώσουνε… αγωνιστικά  το δρόμο της επίσημη  ένταξής τους στο ΣΥΡΙΖΑ.

΄Οπως το λέμε στον τίτλο.  “Κουτσοί στραβοί” στον … ΑΡΙΣΤΕΡΟ  ΣΥΡΙΖΑ.  Θα πολιτογραφήσουν  τώρα δικούς τους και την ΄Ελενα με τον Ευάγγελο. Τελειωμένο το συνοικέσιο. Πάμε σε επίσημους αρραβώνες και  σύντομα και “στα δικά σας”.

Σαν να μην είναι ” η εν πολλαίς αμαρτίαις  περιπεσούσα γυνή” Ελενίτσα ,η κόρη του Λουκή Ακρίτα,  που εισέπραττε επί έτη  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ (άρα παράνομα ),μοναδική τούτη στην  Επικράτεια,  τη σύνταξη της… άγαμης θυγατρός!  Επί χρόνια, επαναλαμβάνουμε.  Και ούτε επέστρεψε ποτέ τα λεφτά, που δεν εδικαιούτο να ξεκοκαλίζει με τον προκλητικό τρόπο που της τα παραχωρούσαν.

Και βέβαια, να ντραπεί,  που παρίστανε την ανύπαντρη για να τσεπώνει τη συνταξάρα , δεν το συζητάμε. Ούτε που επί συναπτά, επίσης, έτη υπήρξε η “παρακοιμώμενη”  ενός από τους χειρότερους εκδότες της χώρας, διεφθαρμένος ως το μεδούλι  και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Βασίλη Τσιρώνη.  Μιλάμε για το Χρήστο Λαμπράκη του ΔΟΛ.

Και ακόμα .  Δεν  είναι  η ΄Ελενα Ακρίτα .η   εγγεγραμμένη  ως σήμερα στις πάνω -πάνω  σειρές  της λίστας μισθοδοσίας με ναρκοδολάρια του κατηγορούμενου για εμπόριο ηρωίνης  Βαγγέλη Μαρινάκη;  Αυτή η  έντιμη κυρία, που κάνει  δημοσιογραφία, αλά μακαρίτισσα Μαλβίνα Κάραλη  με τα … αγαπούλες  και καρδούλες μου;

Θα  εντάξει, λοιπόν,   και τούτη στο δυναμικό  του ΣΥΡΙΖΑ   ο Αλέξης Τσίπρας; ΄Ετσι θα κυβερνήσει σε λίγο …διαφορετικά  από τον Κούλη;

Και ο Αντώναρος;  “Καλό παιδί” και τούτος. Ο κολλητός του Κώστα Καραμανλή, Ο υπουργός Προπαγάνδας τότε, που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Και που δεν πήγαν φυλακή με το αφεντικό του και την υπόλοιπη επάρατη τότε κυβέρνηση,  ελέω πάλι  Αλέξη Τσίπρα  και “Ομερτά”. Τους δώσαν τον βαμμένο Καραμανλικό  Πάνο Καμμένο  να κάνουν κυβέρνηση και σε αντάλλαγμα, βάλανε στο δικαστικό απυρόβλητο όλη  την υπόδικη   κυβερνητική ομήγυρη  που χρεοκόπησε τη χώρα. Τέτοιους είδους  “αλλαξοκωλιές”, ακόμα κα στην ελληνική, ανήθικη  κομματική ιστορία,  δύσκολα συναντάς.

Πού το πάτε, ρε παιδιά της… Σαμαρίνας εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ; Δε σας έφτανε ο ακροδεξιός Πάνος Καμμένος , ο εγγονός  του κομμουνιστοφάγου  Τσακαλώτου  και ο  νεόπλουτος Παπαδημούλης,  που έχουν κάνει την ηθική τους  λάστιχο ;

Τί θα βγεις, αστόχαστε  Αλέξη Τσίπρα,  να απαντήσεις στο γονιό που έχασε από ηρωίνη το παιδί του, όταν σου πει:  “Ρε, Αλέξη,  την ΄Ελενα Ακρίτα έφερες στο κόμμα το Αριστερό;  Θα  της  δώκεις κιόλας  και κανένα Υπουργείο  Νεότητας; Δεν είναι  τούτη η τρόφιμος του ΔΟΜ, του δημοσιογραφικού  Οργανισμού  Μαρινάκη, κατηγορούμενου για σκληρό εμπόριο ναρκωτικών ;  Τι θα απαντήσεις σε αυτή τη μάνα, ρε Αλέξη;

Ντροπή!

2.Τι σημαίνει Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία

Τι σημαίνει Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία

“Μετά από μήνες αδιέξοδων διαπραγματεύσουν και την 31η Ιανουαρίου να πλησιάζει, η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία θα έχει σοβαρές συνέπειες για το εμπόριο και από τις δυο πλευρές, τις τιμές των αγαθών, τις θέσεις εργασίας, τη διακίνηση των προϊόντων.

«Θα ευημερήσουμε πολύ ως έθνος με ανεξάρτητο εμπόριο, που ελέγχει τα σύνορά του, τις ζώνες αλιείας του και τη νομοθεσία του» διακηρύσσει ο Μπόρις Τζόνσον πιέζοντας για Brexit πάση θυσία. Είναι όμως αυτή η αλήθεια;”

***

H γνωστή ανεύθυνη, επιπόλαιη  παραπληροφόρηση των φυλλάδων .Της εμπορικής δημοσιογραφίας, που μόνο για τη  σωστή  ενημέρωση δεν  κόπτεται.

“Χωρίς συμφωνία θα έχει σοβαρές συνέπειες για το εμπόριο και από τις δυο πλευρές” ,μας λέει η εφημερίδα της κολεκτίβας.  Η οποία από κάποια συνάδελφό της ευρωπαϊκή το αντέγραψε, πιθανότατα.

Αλλά, γιατί να έχει επιπτώσεις στο εμπόριο  για τις χώρες της Ευρωπαϊκής   ΄Ενωσης, κύριε αντιγραφέα μου ; Αυτά που έλεγαν  (και λένε ακόμα) ο Λαφαζάνης και  η  Ζωίτσα της … πλεύσης χωρίς ευρωπαϊκό κουπί και  πυξίδα;

Αν κάποιος θα χάσει, θα είναι ο Εγγλέζος. Ειδικά  ο αγρότης, που θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα  να κλείσει την επιχείρησή του.  Ο ΄Ελληνας έχει δικό του, ας πούμε,  μοσχάρι κα αρνί να φάει. ΄Η αν του λείψει, θα πάρει από το Ρουμάνο.  Γιατί να αγοράσει το εγγλέζικο με 40% υπερτιμημένο;

Αντίθετα, τί θα κάνει η “Γηραιά Αλβιών”; Δε θα φάνε εκεί    πορτοκάλι , λεμόνι, φρούτα,  λάδι μεσογειακά;   Θα λυσσάξει ο Εγγλέζος και θα περιμένει στη ουρά, για να τα αγοράσει “εισαγωγής”  και τουλάχιστον σε τιμή πλέον,  πάνω από 30% από εκείνη που τα αγόραζε, ως μέλος της Ε.Ε

Τηρουμένων αυτών των αναλογιών, το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους τομείς. Ιατρική, φάρμακα, Εκπαίδευση,  τουρισμός,  όλα  σε ασφυκτική πίεση, χρόνο με το χρόνο  σε βάρος του μέσου  Εγγλέζου.  Ας πρόσεχε!

“Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι” στην πάλαι ποτέ ευημερούσα Νήσο.  Θα βλαστημήσει  την ώρα και τη στιγμή ο  ανεγκέφαλος  πατριωταράς  που έπεσε θύμα  της προπαγάνδα της ακροδεξιάς και έφυγε από την Ε.Ε.

Και όλοι μαζί σύντομα ,θα πάρουν το Τζόνσον και την παρέα του στο κυνήγι με τις πέτρες.  Και θα εκλιπαρούν πάλι για μα θεσούλα σε μια Ε.Ε που ελπίσουμε σύντομα να τη δούμε καλύτερη και δικαιότερη, όσον αφορά τη συμπεριφορά της στα ασθενέστερα οικονομικά μέλη.

Εδώ θα είμαστε. Και θα το δείτε πώς θα τρέχει να κρυφτεί  ο , εκτός των άλλων και αστείος , Μπόρις   Τζόνσον με την αλλόκοτη  μαλλούρα.

3. Μετακλητός στο γραφείο  Πικραμένου ο Ψαριανός

O Καρανίκας και ο Ψαριανός

Η διαφορά και  φαιδρότητα  βρήκαν άξια εκπροσώπηση. Και πού αλλού; Στο γυρολόγο-επαίτη Ψαριανό.

Είναι και ο …διαφωτιστής-διδάσκαλος  της   Δήμητρας  Λιάνη, που την προσηλύτισε  στον πασοκικό  σοσιαλισμό.  Κατά δήλωση της ίδιας.

“Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις” . Βίλα, δώρο από τον Κοσκωτά  η μαθήτρια Δημητρούλα,  θεσούλα μετακλητού   ο δάσκαλος  Ψαριανός  στο γραφείο του π. υπαλλήλου    της  Novartis, Πικραμένου.

Πώς το έλεγε ο ποιητής που έφυγε νωρίς  στη Πρέβεζα;

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους

αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…

Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους

,θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.

Μια σιχασιά, όλο αυτό το συνάφι του Δεξιο-Πασοκικού αχταρμά, όπως κατάντησε σήμερα.