ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΤΟΤΕ). ΣΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ (ΣΗΜΕΡΑ)

  1. Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ
    Ξεσπά η μητέρα του τρίχρονου που ξέχασαν στο λεωφορείο: «Κλαίει διαρκώς, ανέβασε ζάχαρο 200»

Η μητέρα του άτυχου τρίχρονου

Ένα απίστευτο σοκ βίωσε η μητέρα του τρίχρονου που… ξεχάστηκε από εργαζόμενους ιδιωτικού παιδικού σταθμού μέσα στο σχολικό λεωφορείο για 4 ώρες.

Η κυρία Ράνια Καλλίδου δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από τη λαχτάρα που πήρε το πρωί της Τρίτης όταν της τηλεφώνησε η διευθύντρια του ιδιωτικού παιδικού σταθμού και της είπε έντρομη ότι ο τρίχρονος γιος της Θαλής δεν βρίσκεται στο σχολείο, ενώ η ίδια τον είχε βάλει μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

«Ο Θαλής ήταν σοκαρισμένος και φοβισμένος, δεν μιλούσε»

Η άτυχη μητέρα μίλησε στην κάμερα του Star για το ατυχές περιστατικό: «Άρχισα να τσιρίζω, τους έλεγα: “Βρείτε το παιδί μου…” Ειδοποίησα και την αστυνομία και λίγο πριν φτάσω στο σχολείο μου τηλεφωνούν και μου λένε: “Ηρεμήστε, τον βρήκαμε, τον είχαμε ξεχάσει μέσα στο λεωφορείο!” Από τις 7:30 έως τις 11:20 το 3χρονο παιδάκι ήταν δεμένο με τη ζώνη, μόνο του και έκλαιγε. Ο Θαλής ήταν σοκαρισμένος και φοβισμένος, δεν μιλούσε, το μόνο που μου είπε ήταν: “Μαμά έκλαιγα, μαμά έκλαιγα…”».
«Κυρία μου, ηρεμήστε, έγινε ένα λάθος»!
Σε άλλη συνέντευξη (news247) που παραχώρησε η μητέρα του τρίχρονου περιέγραψε την εξοργιστική απάντηση που της έδωσαν: «Όταν έφτασε στο σχολείο η διευθύντρια, με ένα ειρωνικό γελάκι, είπε: Κυρία μου, ηρεμήστε, έγινε ένα λάθος, τον βρήκαμε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο Θαλής νοσηλεύτηκε από την Τρίτη μέχρι σήμερα Τετάρτη στο Παίδων Πεντέλης. Έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγους και οι γονείς του ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

«Θεωρώ απαράδεκτο αυτό το λάθος που έγινε. Δεν ξέχασαν μια τσάντα, τα γυαλιά, ξέχασαν ένα παιδί! Να πληρώσουν γι’ αυτό που έγινε», κατέληξε η μητέρα του 3χρονου Θαλή.

Το παιδί ανέβασε ζάχαρο από το άγχος
«Το βράδυ ξυπνάει συνέχεια και γι’ αυτό θέλω να τον ξαναδεί ο παιδοψυχολόγος», δήλωσε η μητέρα του 3χρονου στην κάμερα του ΑΝΤ1. «Κατά τα άλλα, σωματικά όλοι οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είπαν ότι ήταν εντάξει. Απλά είχε ανεβασμένο ζάχαρο με το που πήγαμε στο νοσοκομείο, είχε φτάσει 200 και οι γιατροί είπαν ότι μπορεί να οφείλεται στο άγχος», συμπλήρωσε για την κατάσταση της υγείας του γιου της που υπέστη αυτή την ασύλληπτη ταλαιπωρία.

*****

Μιλάμε γα ένα 3χρονο παιδί. Δεμένος  και ολομόναχος ο  έρημος Θαλής  στο κάθισμά του μέσα σε ένα σχολικό επί 3 ολόκληρες ώρες!  Πώς να μην έχει φτάσει το ζάχαρο 200 και να μην ξυπνάει τη νύχτα  διαρκώς να κλαίει ο άμοιρος;  Μια ψυχούλα!

Τρομάζει η απάντηση  της διευθύντριας. Είναι εκπαιδευτικός αυτή; Μήπως να γινόταν  έμπορος …αλλαντικών καλύτερα; Προλαβαίνει.

Τι λες, κυρά μου; Πώς  τόλμησες να πεις “ε, δεν  έγινε και τίποτα,που ξεχάσαμε  το παιδί στο αμάξι”;  Να υποβαθμίσει το τραγικό λάθος  η επιχειρηματίας, να το παρουσιάσει σαν   ένα  τάχα   συνηθισμένο  περιστατικό. Λες και  ξέχασαν τη τσάντα του στο σχολικό.   Να μη δυσφημιστεί το σχολείο η έννοια της.

Κακά τα ψέματα. Η ιδιωτική εκπαίδευση  είναι πρώτα επιχείριση και μετά (αν είναι) σχολείο). Δε μιλάμε φυσικά για τα “επώνυμα” ιδιωτικά (3-4) που καμιά σχέση δεν έχουν με ένα δημόσιο ή με τα άλλα ιδιωτικά της σειράς .   Σ΄αυτά γίνεται δουλειά. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά, αν είναι να στείλεις το παιδί  ,για να το παρκάρεις σε ένα από τα δεκάδες τέτοια “ιδρύματα”,που μόνο εκπαιδευτικά δεν είναι, απείρως καλύτερα στο Δημόσιο. Κι αν μάλιστα, υπάρχουνε και “πετάνε”, έστω και λίγοι   δάσκαλοι ή  καθηγητές, αν έχουν όρεξη και παιδαγωγική κατάρτιση,τότε δεν το συζητάμε. Τυχεροί οι μαθητές ενός τέτοιου δημόσιου σχολείου.

Η βιομηχανία παραπληροφόρησης,που είναι κι αυτή επιχείρηση, βέβαια, δεν έβγαλε  στη φόρα  τα στοιχεία του σχολείου. Να μάθουμε ποιοι έμποροι άνοιξαν ένα τέτοιο “πάρκινγκ” και το μόνο που τους νοιάζει είναι να εισπράττουν .    Μη χαλάσουν το ίματζ  της επιχείρησης και χάσουνε πελάτες!

 

2. Ψαχουλεύοντας το αρχείο μας.

1

΄Εχουμε μια τεράστια ύλη αρχειοθετημένη. Το πιθανότερο να μη  δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Τί  να πρωτοανεβάσει κανείς εδώ;.

Χτες, που ψαχουλεύαμε πάλι,  πέσαμε πάνω σ΄αυτή τη φωτογραφία .Είναι σχετικά πρόσφατη. Την είχαμε δει  στο Μπουρνάζι, στο κουτί ενός υποσταθμού  της ΔΕΗ.

 Χούλιγκαν  απειλούν να σπάσουν στο  ξύλο  φασίστες! Οι άλλοι  αποκαλούν τους χούλιγκαν φασίστες. Κι έτσι πάει…λέοντας.

  Το ερώτημά μας αναπάντητο. Ποιοι τελικά είναι  οι φασίστες; Γιατί ο μπαχαλάκιας-χούλιγκαν ,που πετάει κροτίδες και  βεγγαλικά στα γήπεδα ή  μολότοφ και πέτρες, που σπάζει βιτρίνες και βρίζει χυδαία;  Τί είναι δηλαδή;

Φασισμός είναι η καθημερινή μας συμπεριφορά. Φασίστας είναι ο τραμπούκος πατέρας και η υστερική μητέρα στο σπίτι. Ο επιθετικός οδηγός, με τις  επικίνδυνες  προσπεράσεις και  τις ταχύτητες θανάτου. Ο καπνιστής που  σε φτύνει κατάμουτρα ,όταν σε κερνάει μπόχα  δίπλα σου. Ο  σεξιστής, που έχει κατεβάσει το μυαλό του ανάμεσα στα σκέλια του.

Αλλά και ο  γιατρός και ο εφοριακός που παίρνουν φακελάκια. Ο μπάτσος που προπηλακίζει ή σπάζει  στο ξύλο τον πρόσφυγα,  το μετανάστη.

Κι ακόμα φασίστας είναι ο Σαμαράς, ο Γεωργιάδης, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος,τα άλλα  παλικάρια της …δημοκρατίας και των θεσμών που τα παίρνουν χοντρά από τους φίλους του πρωθυπουργού Φρουζήδες.  Τέλος, φασίστας  είναι όποιος   τολμά  να  κάνει αργυρώνητο “κήρυγμα”   από τις στήλες  βρόμικων και  διεστραμμένων   φυλλάδων,όπως είναι  η πλειονότητα  των  προϊόντων της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

Αναγνωρίζει κάποιος  σ αυτές τις κατηγορίες τον εαυτό του;   Εμείς όχι. “΄Αλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων= να κάνεις  το γιατρό στους άλλους, όταν ο ίδιος είσαι  σάπιος “,  είναι ο χειρότερος φασισμός.

3. α. Παρέλαση στο Κερατσίνι με τα χρώματα του Ολυμπιακού

Έκλεψαν την παράσταση οι «ερυθρόλευκοι» πιτσιρικάδες

Παρέλαση στο Κερατσίνι με τα χρώματα του Ολυμπιακού

β. Οργή για βίντεο από την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Έκαναν βηματισμό αλά… Μόντι Πάιθον!

 

parelasi-neafiladelfeia

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

‘ Εχουν χάσει πια οι λέξεις τη σημασία τους. Τι να λέμε τώρα;

Πώς το γράφει το ευαγγέλιο ; “καὶ ἐπὶ πᾶσι τούτοις μεταξύ ἡμῶν καὶ ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται,  ὅπως οἱ θέλοντες διαβῆναι ἔνθεν πρὸς ὑμᾶς μὴ δύνωνται, μηδὲ οἱ ἐκεῖθεν πρὸς ἡμᾶς διαπερῶσιν”. Είμαστε σε διαφορετικές,μα εντελώς διαφορετικές όχθες. Εκπέμπουμε   σε άλλα μήκη κύματος.

Οι εθνικισταράδες  με το χρυσαυγίτικο λόγο, εξεμάνησαν ,μαζί και ο δήμαρχος  (ηθοποιός κιόλας!)  Γιάννης Βούρος για τη σημειολογική παρουσία των κοριτσιών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Ν. Φιλαδέλφεια και το εξαίρετο ΠΟΛΙΤΙΚΟ μήνυμα που έστειλαν.   Προσέβαλαν,  παραληρούν, τους ήρωες του ΄40. ΄Οταν εκείνα τα Ελληνόπουλα τότε, πολέμησαν ,ακριβώς, το φασισμό,το μιλιταρισμό, τον ιμπεριαλισμό του Μουσολίνι. Για μα χώρα,ήλπιζαν, ελεύθερη από διεφθαρμένος πολιτικούς και οπαδούς. Από ακροδεξιούς,φασίστες και Ναζί. Από μεγαλόσχημους  πρεζέμπορους .

Μάλιστα, απειλούν πως θα  τις βάλουν  φυλακή!  Ακριβώς ,ό, τι έκανε και ο δικτάτορας Πούτιν.  Φυλάκισε τις Pussy Riot ,επειδή ενοχλούσαν με τον ίδιο τρόπο τα σημειολογικά τους μηνύματα τη μαφιόζικη, ρώσικη  δικτατορία.

Μιλούν οι ξεδιάντροποι  γα τον εξευτελισμό της μνήμης των  ηρώων του ’40,αλλά  καμαρώνουν  για την πραγματική  πρόκληση να παρελάσουν παιδάκια ντυμένα με τη στολή του Ολυμπιακού!  Μια  ΠΑΕ ,ιδιοκτησίας  του  Ευάγγελου Μαρινάκη!  Του τύπου  εκείνου  που  δεν μπορεί να δικαστεί ως τώρα για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, γιατί δε βρίσκονται ανακριτές!  ‘ Οσοι ορίζονται, ο ένας μετά τον άλλο, παραιτούνται, γατί φοβούνται οι άνθρωποι να μην έχουν την τύχη των 8 μαρτύρων   που δολοφονήθηκαν ,επειδή γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα για  Noor 1, το τάνκερ που πιάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρει 2,1 τόνους ηρωίνης το 2014.

Είπαμε, διαφορετικοί κόσμοι. Παράλληλοι και  σε απόσταση ο ένας από τον άλλο,. Κι ούτε   πρόκειται κι ευτυχώς  να συναντηθούν ποτέ.

4. Η διάτρητη επιχειρηματολογία και οι αντιφάσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Αν δεν κάνουμε όσα πρέπει, οι ροές θα περάσουν από πάνω μας.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης επαναλαμβάνει συνεχώς ότι το νομοσχέδιο θεσπίζει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ασύλου, αποφεύγει όμως να απαντήσει τεκμηριωμένα στα επιχειρήματα των φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αντιπολίτευσης ότι το νομοσχέδιο περιορίζει δικαιώματα και παραβιάζει κανόνες δικαίου, εμποδίζει την πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου, επιβαρύνει τη διοίκηση και τους δικαιούχους με υπέρογκες γραφειοκρατικές απαιτήσεις, και αναμένεται να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα.

****

Και μιλάμε για την Ελλάδα, που η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι όροι συνώνυμοι και αδερφοποιημένοι.  Δάκρυ και πόνος  για τον “ξενιτεμένο” στην ελληνική μουσική και λογοτεχνική παράδοση. ΄Ομοια, όπως τώρα Πακιστανοί  ,Ινδοί και Σύριοι.

Πουλάκι ξένο, ξενιτεμένο! Για όλου τους “κολασμένους της γης”!