“Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών”

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής απειλεί με αποβολή και φυλάκιση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο αίτημα εξαίρεσης των Δ. Τζανακοπουλου και Π. Πολάκη κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, με τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής να απειλεί ότι θα εφαρμόσει εναντίον των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης το άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων που προβλέπει ποινές φυλάκισης!

Όπως αναμενόταν, το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε εκ νέου αίτημα εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή αν και ούτε ο Κανονισμός της Βουλής, ούτε ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας δίνουν σε μέλη της Επιτροπής το δικαίωμα να εξαιρούν συναδέλφους τους.

Στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ αντέδρασε μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης. «Ζητάμε έγγραφα και λέτε ότι θα τα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε», διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν λάβει τα έγγραφα των δικογραφιών των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

****

Πώς λένε στο ποδόσφαιρο;  Μπροστά σε αδειανό από τερματοφύλακα τέρμα και ο παίχτης  πετάει τη μπάλα στην …εξέδρα!  Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Είνα απίστευτο. Αναρωτιέται κανείς ποιος σχεδιάζει στην Κουμουνδούρου το πρόγραμμα δράσης κάθε φορά. Ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείεται.  ΄Αρα, κάποιοι “χαρτογιακάδες” σέρνουν το κόμμα τους σε αδράνεια, φθορά και διάλυση.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά;   Η Δεξιά και το δεξιόστροφο ΚΙΝΑΛ (διεφθαρμένα κόμματα και τα δύο) διέπραξαν κανονικό κοινοβουλευτικό και νομικό  πραξικόπημα με την εξαίρεση  Τζανακόπουλου και Πολάκη.Ούτε πολύ μυαλό χρειάζεται ούτε ιδιαίτερες νομικές   γνώσεις, για να το καταλάβει κανείς.

Κι αντί να αρπάξει αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά  ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει στους δρόμους να τα κάνει “λίμπα”, περιορίστηκε σε λεονταρισμούς , σε κραυγές και απειλές στο βρόντο.   Και   μάλιστα ψάχνουν,λέει,τώρα να βρούνε φόρμουλα συμβιβασμού!.

Πρόβλεψη. Αν δεν κατεβάσει τον κόσμο του στο πεζοδρόμιο ο Αλέξης Τσίπρας κι αν δεν παίρνει μόνος του τις αποφάσεις με ένα ευέλικτο σχήμα  “διαβασμένων” πολιτικά συνεργατών, η φθορά  σε όλα τα επίπεδα  θα είναι καθημερινή και γρήγορη. Σε λίγο, αν συνεχιστεί η αντιπολίτευση από τα έδρανα της Βουλής και όχι στις πλατείες, δε θα ξέρει ο κόσμος καν αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Δοθέντος πως τα Μέσα  παραπληροφόρησης ανήκουν πια σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Δεξιά.

Μόνο στο πεζοδρόμιο μπορεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Με λεκτικούς τσαμπουκάδες,σύντομα θα εξαφανιστεί.

________________________________________________

  1. Χαμός για μια παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον στη Ν.Φιλαδέλφεια.  -Τι εξηγούν τα κορίτσια, ποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ τους είπαν μπράβο

Οι κοπέλες που εισέβαλαν στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια με βηματισμό Μόντι Πάιθον

Μεγάλες αντιδράσεις και οργή προκάλεσε η επιλογή 10 κοριτσιών να παρελάσουν για την 28η Οκτωβρίου σε στιλ Μόντι Πάιθον, διακωμωδώντας την επέτειο του «Οχι». Αλλά δεν οργίστηκαν όλοι, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να τις συγχαρούν.

Αναλυτικά το κείμενο των 10 κοριτσιών: 

Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να’χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να’χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python.  Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για “προβληματικά παιδιά”. Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.  
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.

10 “στρατιωτάκια” της υπο-κριτικής τέχνης

*****

΄Εφριξαν οι απανταχού της χώρας  πατριωταράδες. Και πέσανε  με λόγο χρυσαυγίτικο, όπως πάντα,   να  φάνε τα κορίτσια. Δεν περιμέναμε, βέβαια,  από τους  νοικοκυραίους κάτι διαφορετικό. Στα …κυβικά τους  και  οι αντιδράσεις τους.

Διαβάζω το δροσερό και  γάργαρο, ως νεράκι, κείμενο  των ακτιβιστριών της Ν.Φιλαδέλφειας .Μεστό, διαφορετικό, ουσίας. Ακούω και  τον απλοϊκό ,ξύλινο λόγο των  πολιτικών και νιώθω αναταράξεις στο στομάχι. ΄Ανευρη, μονόχνοτη, μονόπλευρη,πέρα από εγκληματική η εξουσία.΄Ολων των ειδών. ΄Ομοιος και ο λόγος της.

Αλλά,από κοντά και ο δήμαρχος. Να τις κράξει, χωρίς  να φροντίσει πρώτα να ενημερωθεί. Είναι και καλλιτέχνης ο Βούρος! Μας προέκυψε Ελληνάρας κι αυτός.

Προσέβαλαν, λέει,  τη μνήμη των παλικαριών του ΄40. Αντίθετα, λέμε εμείς. Οι πατριωταράδες την προσβάλουν με τις φανφάρες των παρελάσεων, των “δεκάρικων” και φυσικά με   τις κομπίνες τους. Αυτό άλλωστε είναι πατριωτισμός για ελόγου τους. Η λαμογιά, η  απάτη.

Αν κάποιοι σεβάστηκαν και έδωσαν πραγματικό   νόημα στη θυσία  των παιδιών τότε  στην Αλβανία, ήταν το συμβολικό αυτό χορευτικό.Και φυσικά το κείμενό τους που τα…σπάει όντως.

Μπράβο ,κορίτσια! Να ξαναδούμε τέτοια.  Περιμένουμε.

 

2.Brexit: Κάθε χρόνο η βρετανική οικονομία θα χάνει 70 .δισ. λίρες!

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιστρέφοντας στη Ντάουνινγκ Στριτ

Μια τεράστια τρύπα 70 δισ. λιρών ετησίως θα ανοίξει στη βρετανική οικονομία η συμφωνία που έκλεισε ο Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες για το Brexit, ενώ όπως εκτιμάται ο μέσος Βρετανός θα δει τα εισοδήματά του να μειώνονται κατά 1.100 λίρες το χρόνο.

Η βρετανική δεξαμενή σκέψης National Institute of Economic and Social Research αποφάσισε να υπολογίσει τον αντίκτυπο της συμφωνίας του Τζόνσον με την ΕΕ, αφού η κυβέρνηση των Τόρηδων αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος! Κι όπως απεφάνθησαν οι ειδικοί, ακόμη κι αν προκύψει μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 εμπορική συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ, κάτι που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ανέφικτο, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι συρρικνωμένο «στο διηνεκές» κατά 3,5% ετησίως – ποσοστό που αντιστοιχεί στην ετήσια οικονομική παραγωγή της Ουαλίας (!)- σε σχέση με το αν παρέμενε η χώρα στην Ένωση…

****

Γνωστό και αναμενόμενο. Σε καμιά περίπτωση η Ε.Ε δε θα έκανε συμφωνίες που θα έριχναν  στα μαλακά τον Μπόρις Τζόνσον. Αντίθετα.

Ας δρέψουν τώρα  οι νοσταλγοί Εγγλέζοι, εθνικιστές  της πρώην θαλασσοκράτειρας, Γηραιάς Αλβιώνος,  τους καρπούς της αφροσύνης και του φανατισμού τους. Και θα δουν και χειρότερα με μια Ευρώπη, ηγεσία και πολίτες. στραμμένη εναντίον της  χώρας .

Σε αυτό το χάος ήθελαν να μας στροβιλίσουν    οι Κατσαπλιάδες , αλήστου μνήμης Βαρουφάκηδες, Λαφαζάνηδες Κωνσταντοπούλου και λοιπά… τσακάλια, που  συνεχίζουν να παίζουν τα οικονομικά …στα δάχτυλα!

Το τραγικό για δαύτους  είναι πως, ως φανατικοί και εμπαθείς, δε διαθέτουν  στοιχειώδη αυτογνωσία,να βάλουν μια πέτρα στο λαιμό και να  σαλτάρουν στο Φάληρο. Το παίζουν επανάσταση οι άφρονες. “Φρέσκο κασί σε παλιό ασκί” δεν μπαίνει, ανιστόρητα παπαγαλάκια.

3. ΡΟΜΑ… ΡΟΚΣΤΑΡ
Η Νοτοπούλου αποκαλεί «ακροδεξιό» βουλευτή της ΝΔ με αφορμή Ρομά στην παρέλαση.

Νεαρή ρομά από ανάρτηση βουλευτή της ΝΔ

Μην λέμε τα ίδια. Φασισταριό οι …νυκοκυραίοι. Είναι και ψώνια. Θαρρούν πως είναι διαφορετικοί  από τους  άλλους. Χαχόλοι οι ψηφοφόροι,   γκλαμουριάρηδες (εκτός από κλέφτες)  οι πολιτικοί τους.

Ευτυχώς, είναι είδος προς εξαφάνιση πια Αργά ,αλλά νομοτελειακά ,οι κοινωνίες γίνονται  αντιεξουσαστικές, αταξικές και άφυλες.