ΛΟΥΚΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΙΣΧΥΝΟΜΕΝΟΣ!

1.ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΗΣ 37ΧΡΟΝΗΣ
«Οχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση της Ιρανής, Σαραρέ Κχαντεμί

Η 37χρονη Ιρανή, Σαραρέ Κχαντεμί

Η ιστορία της Σαραρέ Κχαντεμί
Η Σαραρέ Κχαντεμί διέφυγε από το Ιράν μαζί με την 6χρονη κόρη της, επειδή υπέστη ενδοοικογενειακή βία, ενώ κατηγορήθηκε για αντικυβερνητικές θέσεις. Επίσης, όπως είχε υποστηρίξει η ίδια οποίος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται. Η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνε σε άλλα σε τηλεοπτικά δίκτυα. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Οποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται», είχε δηλώσει η Σαραρέ.

****

Tέτοιες αποφάσεις είναι νησίδες όασης στη χειμαζόμενη και τρικυμισμένη ελληνική δικαιοσύνη.

Μπράβο στους Αρεοπαγίτες του ποινικού Τμήματος!

 

2.α. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεσμεύει 1 δισ. ευρώ από ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πρόκειται σύμφωνα με το insider.gr για κατηγορούμενους που ερευνώνται για υποθέσεις φοροδιαφυγής, ναρκωτικών, εγκληματικών οργανώσεων, κακουργηματικής απιστίας, τοκογλυφίας, trafficking, δωροδοκιών, καθώς και υποθέσεις σχετικές με απάτες και πλαστογραφίες όπου με την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας όσα περιουσιακά στοιχεία έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα για πάνω από 18 μήνες αποδεσμεύονται. 

β. Στις ΗΠΑ η Novartis δεν είναι σκευωρία – H έρευνα συνεχίζεται από το FBI και τη SEC

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αμερικανικών αρχών σχετικά με τη Novartis και πιθανές δωροδοκίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με το κυβερνητικό αφήγημα περί σκευωρίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι έρευνες των ΗΠΑ προχωρούν κανονικά. Πρόκειται για έρευνες των αμερικανικών αρχών οι οποίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016, όταν δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες του FBI (όχι αυτούς των ελληνικών αρχών), κατέθεσαν σχετική αναφορά προς τις αμερικανικές αρχές.

****

Είναι κυβέρνηση μαφίας. Βρώμικη.  Ο  ίδιος ο πρωθυπουργός οικογενειακός φίλος του κατηγορούμενου για εμπόριο ναρκωτικών Β. Μαρινάκη και του  μεγαλοαπατεώνα Κ.Φρουζή, διεκπεραιωτή της βρωμιάς  της    Novartis.  Εξοφλούν γραμμάτια. Φανερό.

΄Οσο νωρίτερα καταλήξουν στη φυλακή,  τόσο πιο άνετα  θα μπορώ να  διδάξω και με παραδείγματα στον έφηβο γιο μου, τί σημαίνει  αξιοπρέπεια και εντιμότητα και πως αξίζει να σέβεται τους θεσμούς, όταν και οι φορείς τους  σέβονται  αυτό που εκπροσωπούν.

 

3. Η Βούλτεψη το τερμάτισε: Δεν πολεμήσαμε γενικά τον φασισμό και τον ναζισμό

΄Εχουν γονιδιακή εξάρτηση από το φασισμό. Γυρίστε πίσω και μετρήστε στελέχη της Δεξιάς. μεγαλόσχημα, τύπου Ευάγγελου Αβέρωφ, ας πούμε.   Αλλά και οι  συνταγματάρχες της δικτατορίας;   Δεξιοί ήταν ,απλώς  με..ολίγον   φασισμό παραπάνω.

Και  σήμερα δεν πάνε πίσω. Ταυτοποιήστε  επώνυμα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές (και μη μένετε σε Βορίδη και Γεωργιάδη.  Είναι… πολύ πιο πολλοί ). ‘Ασε δε οι ψηφοφόροι.  Ακροδεξιοί και Ναζί… νοικοκυραίοι. ΄Ο,τι έχασε  ο Καμμένος και ο  Μιχαλολιάκος σε χαχόλους , τους πήρε ο γιος του βασιλοχουντικού Κ.Μητσοτάκη. Πήγαν στο φυσικό τους χώρο οι άνθρωποι.

 

4.Άδωνις Γεωργιάδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κακή και τώρα φαίνεται στην πράξη
4663144

Για την “ταμπακιέρα” της….σκευωρίας να μας πεις ξεδιάντροπε.  . ΄Ασε  τα υπόλοιπα   να τα συζητήσουν σοβαροί και καθαροί άνθρωποι. ΄Οσοι  δεν έχουν “χ@σμένη τη φωλιά” τους.    “Συ δεν δικαιούσαι δια να ομιλής”!

 

5.ΦΕΥΓΕΙ Η ΛΕΞΗ «ΜΥΣΤΙΚΑ»
Τα αρχεία του Βατικανού δεν θα λέγονται πλέον «μυστικά» -Ο Πάπας τους αλλάζει όνομα

Τα αχανή ράφια στα μυστικά αρχεία του Βατικανού

Τα «Μυστικά αρχεία του Βατικανού» που περιλαμβάνουν εκατομμύρια ντοκουμέντα σε μια ιστορική περίοδο που εκτείνεται σε 12 αιώνες, παύουν πλέον να αποκαλούνται «μυστικά».

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters να μετονομάσει τα αρχεία αυτά σε «Αποστολικά Αρχεία του Βατικανού». Archivum Secretum Apostolicum Vaticanum,
Τα αρχεία αυτά αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές πηγές πληροφόρησης στον κόσμο. Με ράφια που εκτείνονται σε 85 χιλιόμετρα και υπόγειες κρύπτες, τα αρχεία αυτά είναι προσβάσιμα σε ερευνητές μόνο έπειτα από ειδική άδεια

Ανάμεσα στα εκατομμύρια αρχεία περιλαμβάνονται σύμφωνα με το Reuters και τα πρακτικά της δίκης του 1633 σε βάρος του αστρονόμου Γαλιλαίου από την Ιερά Εξέταση που κατέληγαν στην καταδίκη του ως αιρετικού για την διαπίστωσή τους πως η γη κινείται γύρω από τον ήλιο.

***

Η κατάρα του ανθρώπινου γένους είναι οι θρησκείες. Στο Χριστιανισμό η μεγαλύτερη  εγκληματική οργάνωση είναι ο Καθολικισμός. Μιλάμε για κανονική  μαφία. Και παλιότερα στα πέτρινα χρόνια του Μεσαίωνα,  καθαρόαιμοι  “Ναζί” υπήρξαν  τα μέλη της Ιερής Εξέτασης.  Με κρεματόρια, φούρνους και Γκουαντάναμο !  Με καταστροφές ανυπολόγιστες. Ακόμα και στην πολιτισμική  κληρονομιά τη ανθρωπότητας  (δείτε στη συνέχεια)*.  Μια  φρίκη!

΄Ολες οι πομπές και τα εγκλήματα αυτής της  μαφιόζικης  οργάνωσης είναι καλά φυλαγμένα σε αυτά  τα μυστικά αρχεία. Και φυσικά εμείς οι…ασεβείς,  δεν έχουμε πρόσβαση εκεί.  Γατί,αν είχαμε, θα βγάζαμε στη φόρα τα άπλυτά τους. Και είναι τόσα πολλά και βρώμικα.

 ΄Ομως, όλο ξέρουν ή έστω μαντεύουν. Κι ας γνωρίζει  και  ο  τωρινός  Πάπας, πως όσο και να το παίζει …φιλάνθρωπος, αντιρατσιστής  και μοντέρνος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από …Πάπας. Με ό,τι αισχρό και ανήθικο  συνειρμικά  υποδηλώνει ο τίτλος.

 

*ο αββάς Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE  ομολογεί σε χειρόγραφο του, που σώζεται μαζί με το ημερολόγιο του, ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.500 επιγραφές στην περιήγηση του το 1729 στην Ελλάδα. Σε επιστολή του προς τον κόμη Maurepas, o Fourmont καυχιέται ότι κατέστρεψε(!) τις επιγραφές, για να μην αντιγραφούν από μελλοντικό περιηγητή!!! (…)(…)

Σημειώνει λοιπόν ο αββας τα εξής απίστευτα: «επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω… Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης.

Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!). Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. (!!!!!!!!!)Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο… Εισέδυσα στη Μάνη.

Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης! Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή. Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;»

Και πιο κάτω: «η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα. Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν. Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά.».

Για την Τροιζήνα αναφέρει: «γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.». Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: «από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια!»

Παρανοϊκός; ημιμαθής; φανατικός εχθρός του αρχαίου πνεύματος εξαιτίας και της ιδιότητας του ως κληρικού; δεν ξέρει κανείς την ακριβή απάντηση. Ίσως λίγο από όλα.Το βέβαιο ωστόσο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε είναι κολοσσιαία και σ’ αυτήν οφείλεται η εξαφάνιση της αρχαίας Σπάρτης, της Τροιζήνας και της Ερμιόνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο ίδιος δίνει, μόνο στη Σπάρτη πλήρωσε 1.200 ημερομίσθια για το γκρέμισμα των μνημείων και των κτιρίων που σώζονταν ακόμη. Ανατριχιάζει κανείς με τη σκέψη ότι θα μπορούσε ο Fourmont να μεταφέρει το βαρβαρικό μένος στην Ολυμπία, που την επίσκεψη της μάλιστα είχε προγραμματίσει. Αλλά ανακλήθηκε, ευτυχώς, στη Γαλλία λίγο αργότερα. (…)

 

6. Η Ελενα Ακρίτα θυμάται τον πατέρα της Λουκή, στρατιώτη στο αλβανικό μέτωπο- «Θα τον τιμώ όσο ζω»

Η Ελενα Ακρίτα θυμάται τον πατέρα της Λουκή

  Ποτέ δε θα  μπορούσαμε  να  φανταστούμε τον Λουκή Ακρίτα να είναι υπάλληλος-κοντυλοφόρος ενός κατηγορούμενου για εμπόριο ναρκωτικών. Τί λέει η κόρη του;

Κατά τα άλλα ,γράφει επί παντός (ανώδυνου) επιστητού. Πλην, βεβαίως,  της καυτής επικαιρότητας.  Για  τη …σκευωρία Novartis, ας πούμε.  Και φυσικά τσιμουδιά για το αφεντικό της στο ΔΟΜ.(Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη).

Εμείς είμαστε  εδώ να καταγράφουμε “χωρίς φόβο και πάθος” ,  δίχως  δημοσιογραφικά φτιασίδια τη σκληρή αλήθεια. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Επειδή, ακριβώς,   έχουμε ευθύνη να   να μην προδώσουμε  ό,τι επιλέξαμε  (και δεν μας έβαλαν με το στανιό) να  κάνουμε .

Ειδικά στις  νέες γενιές, τωρινές και και ερχόμενες, τους χρωστάμε να  τους διδάξουμε  στο “σταυροδρόμι του Ηρακλή”,  ποιαν οδό έχουν ευθύνη να ακολουθήσουν.  Εκείνη της Αρετής (που λέει όχι στη διαπλοκή, τη διαφθορά,την ικανοποίηση αδιακρίτως  του προσωπικού συμφέροντος ) ή την άλλη  της Κακίας (που λέει ναι στη πάρτη μου, την υποκρισία,την ισοπέδωση διαχρονικών και αρχέγονων αξιών).

Ας αφήσει ,λοιπόν, τις “κραυγές”, τους εξυπνακισμούς  και τις τάχα μου κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες της η κυρία Ακρίτα. Δεν πείθει κανέναν σοβαρό. Προσβάλει, μάλιστα και  τη μνήμη του πατέρα της με τέτοια επιλογή. Δεν τον τιμά.

Ας σιωπά καλύτερα.