ΤΗΝ (ΜΥΘ)ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ. ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ

Τσιταταδόροι,  ευφυολόγοι και εξυπνακιστές δεν αφήνουν ήσυχη την Ιστορία. Πετάνε ατάκες διάφορες που δυστυχώς με τη μέθοδο του Γκέμπελς (επανάληψη του ψεύδους, μέχρι να γίνει η “αλήθεια”), επικρατούν και διαιωνίζονται. Μια από αυτές είναι πως την “Ιστορία  τη γράφουν οι νικητές”. Αλλά, όπως πάντα, και σε τούτο,  έχουν μπερδέψει τη Ιστορία με τη Μυθοπλασία.

Αυτή τη χαλκευμένη , παραποιημένη και κακοποιημένη  Ιστορία  όντως  τη γράφουν οι νικητές, αλλά στη συνώνυμη εκδοχή τους,  εκείνης των σφαγέων.  Η Ιστορία δεν έχει ανάγκη τέτοιες πένες για να γραφτεί. Αντίθετα, σφαγείς, νικητές και ηττημένους τους… βάζει κάτω και “αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Δε χαρίζεται σε κανένα. Αλλιώς, παύει να είναι Ιστορία με… Ι κεφαλαίο.

Και είναι αυτή η Ιστορία που ο πολύς κόσμος τη αγνοεί παντελώς, γιατί,  τουλάχιστον στα σχολεία τους,  διδάσκεται η μυθιστορία των σφαγέων. Αλλά και στους εμπορικούς πάγκους και στα χαζοκούτια και τις φυλλάδες  της επίσης  εμπορικής δημοσιογραφίας, ακόμα και στα έδρανα της Βουλής αυτό το μυθιστόρημα της Ιστορίας περνάει κι αυτό καταναλώνεται .

΄Οπως  χτες στη Βουλή των Ελλήνων όταν  σε ένα  κρεσέντο υστερίας, ακροδεξιοφροσύνης,  παραπληροφόρησης  ,ασέβειας σε ηρωικούς  νεκρούς και σκύλευση της μνήμης τους,  η βουλευτίνα της Δεξιάς Σοφία  Βούλτεψη   εκτόξευσε  τόσες αναλήθειες και με τέτοιο τρόπο που μπροστά  της ο περίφημος  ακροδεξιός   Καλύβας …κοκκινίζει για  τις ιστορικές  αδεξιότητες και τους ιδεοληπτικούς ακροβατισμούς του. Η… Σοφία είναι ξεκάθαρη.  Ξεκουράζεται και τούτη στα  κράσπεδα της ακροδεξιοφροσύνης .

Καυγάς Σπίρτζη - Πολάκη με Βούλτεψη για ανάρτηση αστυνομικού για τα Δεκεμβριανά

Ποια είναι,  λοιπόν, αυτή, η κυρία, που δεν αισχύνεται   και τί είπε;

 

Βούλτεψη:

«Κύριε Σπίρτζη, επειδή φέρατε μια ανθοδέσμη, την περιφέρατε και τη δίνατε εδώ και εκεί… Φέρατε εδώ ένα πράγμα το οποίο έχει τη στήλη των πεσόντων της χωροφυλακής. Είχε εμφύλιο η χώρα. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που φέρατε εδώ»,

«Το έχει αναρτήσει συνδικαλιστής αξιωματικός ομοσπονδίας των αστυνομικών. Αν δεν σας πειράζει αυτό…», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

«Επειδή κύριε Σπίρτζη δεν γνωρίζετε και δεν έχετε ζήσει τα θέματα όπως εγώ προσωπικώς, έγινε εμφύλιος και έγιναν τα Δεκεμβριανά. Ο καθένας τιμά όποιον θέλει. Δεν θα σας πάρει την άδεια! Υπήρξε εμφύλιος. Προάγγελος ήταν τα Δεκεμβριανά. Θα κάνουμε μαθήματα ιστορίας; Με αυτά που λέτε δεν συμφωνούν ούτε τα κομμουνιστικά στελέχη. Να πάτε να ρωτήσετε», είπε η Σοφία Βούλτεψη και επέμεινε, απευθυνόμενη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει δικαίωμα ο καθένας να είναι με όποιον θέλει. Γιατί δηλαδή πρέπει να είναι με τους ερυθρούς; Δεν κατάλαβα. Δεν έχει δικαίωμα να είναι με το επίσημο κράτος;

…Επειδή με μεγάλη συνωμοσιολογία μας είπατε κάτι, ότι δεν φέρατε τίποτα… φέρατε μια ανάρτηση με εμφανέστατη την επιτύμβια στήλη της χωροφυλακής.

Σας υπενθυμίζω δε ότι εκείνη την περίοδο πρωθυπουργός ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου που μόλις άκουσε ότι υπήρχε κίνδυνος να επικρατήσουν οι κομμουνιστές – εσείς δεν ξέρω τι είστε – είπε ‘τότε η Ελλάς εχάθη’. ‘Αρα, λοιπόν, η χωροφυλακή τελούσε υπό τις οδηγίες του Γεωργίου Παπανδρέου και του Ουϊνστον Τσώρτσιλ, το 1944, δεν τελούσε υπό τις οδηγίες κανενός άλλου. Θα μας τρελάνετε; Θα έρθετε εδώ να μας κάνετε μαθήματα ιστορίας; Εγώ να το καταχωρήσω βεβαίως αλλά είναι δικαίωμα του ανθρώπου να πει ποιους πρέπει να τιμάμε. Δεν κατάλαβα, ποιους θέλετε να τιμήσουν δηλαδή; Είναι δικαίωμα του καθενός να λέει ότι θέλει. Θα μας φέρετε τον εμφύλιο εδώ μέσα; Είναι δικαίωμα του να λέει ότι η χωροφυλακή της εποχής, που τελούσε υπό τις οδηγίες της νόμιμης κυβέρνησης και τις εντολές της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, ότι πρέπει να τιμώνται. Θα σας πάρει την άδεια;» είπε η Σ. Βούλτεψη.”

 

 

Η Σοφία Βούλτεψη είναι δημοσιογράφος και βουλευτίνα  της Δεξιάς.  Και ως τέτοια φυσικά στερείται και ιστορικής υποδομής,  αλλά και ανάλογου  κύρους και ήθους.  Και ακόμα χειρότερα , ως κολλητή της φαμίλιας Μητσοτάκη, δε διαθέτει  ουδεμία πολιτική  υπόληψη και αξιοπρέπεια .

Οπότε, το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε γνωρίζει ούτε μπορεί να  δίνει μαθήματα Ιστορίας . Στρατευμένης  Μυθιστορίας, χολής, μίσους, παλιανθρωπιάς, δίνει.  Ιστορικό ήθος δε διαθέτει, πρωτίστως γιατί δεν είναι Ιστορικός και έπειτα, επειδή  ανήκει στη μεγάλη οικογένεια της Δεξιάς. Εκείνων, που, όπως είπαμε ,ως σφαγείς,  έγραψαν  κατά πως τους βόλευε   την ψευδοϊστορία της Επανάστασης των Κομμουνιστών στη Ελλάδα και του περίφημου Ανταρτοπόλεμου.  Και φυσικά είναι φανερό πως η συγκεκριμένη κυρία   λειτουργεί σε όλες τις παραμέτρους  της κομματικής  ζωής της, περισσότερο ως οικογενειακή φίλη  του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά ως  κόρη του  Γιάννη Βούλτεψη. Τέλος με την κυρία  αυτή και το παραλήρημα της ιστορικής παραπληροφόρησης.

Αλλά, δε θα τελειώσουμε και δε θα σταματήσουμε κι εμείς εδώ ποτέ ως την τελευταία ιστορική μας …”ρανίδα” να  καταθέτουμε ως παρακαταθήκες   τις ιστορικές αλήθειες γι΄αυτή την περίοδο του λεγόμενου Ανταρτοπόλεμου .  Αλήθειες που πολλές φορές έχουμε αναπτύξει και τεκμηριώσει  στο ιστορικό μας σάιτ.  Επαναλαμβάνουμε τις σημαντικότερες  συνοπτικά:

  1. Δε χαρακτηρίζει  η Ιστορία ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, αλλά  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  αυτή την περίοδο. Ξεκίνησε ουσιαστικά με τη δράση του ΕΛΑΣ/ΕΑΜ (Φλεβάρης 1942) και τελείωσε  με τις μάχες στο Βίτσι  και Γράμμο (Αύγουστος 1949).
  2.  Υπήρξε ένα πολιτικό-κοινωνικό ΕΝΟΠΛΟ   ΚΙΝΗΜΑ ,που όμοιό του η ελληνική Ιστορία δεν έχει να επιδείξει από συστάσεως ελληνικού  κράτους μέχρι σήμερα. Είναι το μοναδικό και ως φαίνεται ανεπανάληπτο επαναστατικό κίνημα.  ΄Ομοιό του, αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι, αλλά  μικρότερης κλίμακας, ήταν εκείνο ενάντια στον Ιωάννη Καποδίστρια,  πρώτο Κυβερνήτη και εγκάθετο  του Τσάρου   από αγωνιστές της επανάστασης του 1821. Επικεφαλής αυτού του κινήματος ήταν οι Μαυρομιχαλαίοι.  Δύο από την οικογένεια,   εκτέλεσαν τον Καποδίστρια, τον οποίο  αποκαλούσαν Τύραννο, ως το τέλος ,την ώρα της εκτέλεσής τους (Γιωργάκης Μαυρομιχάλης: “Εκτελέσαμε τον Τύραννο”).
  3. Στο  μεγάλο, πανελλήνιο αυτό ένοπλο, επαναστατικό  κίνημα, συμμετείχαν κυρίως Κομμουνιστές (πλην της περιόδου  δράσης του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ). Οι επονομαζόμενοι από το λαό  ΑΝΤΑΡΤΕΣ ,πέρα από κομμουνιστές, αντιπροσώπευαν και την “αφρόκρεμα” του τότε ελληνικού πληθυσμού σε επίπεδο διανόησης, μόρφωσης, πολιτικής συνειδητότητας και ήθους. Θα μπορούσε κανείς να παραθέσει πλήθος ονομάτων με αυτά τα χαρακτηριστικά της ποιότητας που καθορίσαμε.
  4. Στον αντίποδα βρισκόταν  ένα λούμπεν  στοιχείο, ένας συρφετός εγκληματιών, χωρίς κανένα ιδεολογικό-πολιτικό  υπόβαθρο, με άγρια και  απάνθρωπα ένστικτα, που η επίσημη Δεξιά επιστράτευσε να στελεχώσουν τα   αποσπάσματα Χωροφυλακής , τις οργανώσεις με τους Χίτες, Μάυδες κ.α, κατά κανόνα δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες και συνεργάτες των Ναζί. ΄Ηταν αυτοί που εκτελούσαν εν ψυχρώ αθώους πολίτες, παλούκωναν κεφάλια*, λήστευαν, βίαζαν, πρωταγωνιστούσαν σε κάθε ανίερη και εγκληματική πράξη.  Κι εδώ θα μπορούσαμε επίσης να παραθέσουμε τα ονόματα  πλήθους τέτοιων εγκληματιών και αποβρασμάτων. Και φυσικά ΟΥΤΕ ΕΝΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ με χαρακτηριστικά που προσδιορίσαμε για τους αντάρτες.
  5. Σε καμιά περίπτωση, επομένως, ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, όπως θρασύτατα, προκλητικά και ανιστόρητα  προπαγανδίζουν  οι Δεξιοί και οι αχυράνθρωποί  τους  κατ΄ όνομα καλλιτέχνες και συγγραφείς  σε  κινηματογραφικά έργα, βιβλία ,άρθρα  και επιφυλλίδες.  Ουδείς συνειδητοποιημένος  Αντάρτης παλούκωσε ποτέ  κεφάλι αντιπάλου του, όπως έκαναν για εκατοντάδες  επαναστάτες οι ανίεροι εγκληματίες, “Τζιχαντιστές” της εποχής εκείνης.
  6. Μεμονωμένες αγριότητες στο κίνημα  έγιναν, αλλά  μόνο από μη συνειδητοποιημένους  επαναστάτες, οι οποίοι ,όπως έγινε  σε πολλά τέτοια ιστορικά κινήματα, συμπαρατάχτηκαν  με τους επαναστάτες  για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους (εκδίκηση, πλιάτσικο- εύκολο πλουτισμό)  ΄Ηταν, όμως, ελάχιστοι και σύντομα οι περισσότεροι ή εκτελέστηκαν ή απομακρύνθηκαν νωρίς.  Ουδείς εξ αυτών έμεινε  ως  το τέλος για να φτάσει  να διακινδυνεύσει  τη ζωή του σε μάχες. Συνήθως λιποτακτούσαν, πριν τις συμπλοκές.
  7. Οι Αντάρτες αθώους δεν εκτέλεσαν ,δεν παλούκωσαν κεφάλια ούτε και  εγκληματιών αντιπάλων τους.  Υπήρξαν, όμως,  σκληροί στους  ταξικούς και λοιπούς εχθρούς  τους.  Εκτέλεσαν πολλούς τέτοιους  εγκληματίες, ειδικά ,δωσίλογους, συνεργάτες των Ναζί,  κουκουλοφόρους,  Χίτες. Και στις μάχες τους ήταν σκληροί και ανελέητοι. Μιλάμε για επανάσταση,  για ένοπλο κίνημα. ΄Οταν  έχεις απέναντί σου  έναν ταγματασφαλίτη, έναν αδίστακτο δολοφόνο,    ένα λούμπεν στοιχείο, που ξέρεις πολύ καλά πως θα σου παλουκώσει το κεφάλι, αν πέσεις στα χέρια του,  δε του χαρίζεσαι.  Αυτονόητα  και κατανοητά.
  8. Ο λεγόμενος εθνικός στρατός   και οι οπαδοί της Δεξιάς  παράταξης, διέπραξαν “εγκλήματα πολέμου” και “κατά της ανθρωπότητας” (απαράγραπτα) από τα χειρότερα που έχει καταγράψει η ιστορία**. ΄Ομως  δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, ούτε  και ως δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες και κουκουλοφόροι στην “Κατοχή”.  Οι περισσότεροι γλίτωσαν.
  9. Κι αυτός είναι ο λόγος  που έχουν    μέχρι σήμερα αποθρασυνθεί. Μένουν ανοιχτά αυτά τα ιστορικά ζητήματα της ατιμωρησίας τους, ως αυτή την ώρα. Με την αέρα  (πρόκληση) των…νικητών (διάβαζε σφαγέων), η Δεξιά, όχι μόνο ασέλγησε (και συνεχίζει να το κάνει) στην Ιστορία, αλλά ακόμα δεν καταδικάστηκε  για  τα “εγκλήματα πολέμου” στο Αντάρτικο, Ούτε  το ελληνικό  κράτος  αποζημίωσε  (έστω συμβολικά) τους πολιτικούς πρόσφυγες για  τις περιουσίες τους που καταλήστεψε η ίδια παράταξη όταν  τους εξόρισε η  αισχρή κα εγκληματική
  10. Αν μείνει ως κομματική παράταξη η Δεξιά ακόμα ατιμώρητη , θα συνεχίσουν  ως ιδεοληπτικοί απόγονοι κουκουλοφόρων,  δωσίλογων και Χιτών,   να προκαλούν ,να σκυλεύουν νεκρούς, να ασεβούν στη μνήμη παλικαριών, που θυσιάστηκαν για να “αλλάξουν τον κόσμο”, να πλουτίζουν σε βάρος μας με την γονιδιακή πλέον  διαφορά  και απάτη ενός Δεξιού,  να αδικούν, να προπηλακίζουν, να προσβάλλουν, να  προκαλούν.
  11. Σε χώρες  του  λεγόμενου  παλιά “Ανατολικού Μπλόκ”, σήμερα  κόμματα με κομμουνιστικά, έστω και κατ΄επίφαση, χαρακτηριστικά,    έχουν δια νόμου απαγορευτεί.  Και μάλιστα για εγκλήματα που δε διαπράχτηκαν στο μέγεθος, την αγριότητα και τη σφοδρότητα που διέπραξαν   Δεξιές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα  και σήμερα,  πότε ως ναζιστικές, φασιστικές, ακροδεξιές και πότε ως  δικτατορικές.  Μάλιστα,  η  χώρα μας βαρύνεται με το έγκλημα της παρουσίας στη Βουλή  της ΝεοΝαζιστικής Δεξιάς του Μιχαλολιάκου .  Και  είναι αστείο ,πέρα από εξοργιστικό,  να μην επιτρέπονται στην Πολωνία ή την Τσεχία κομμουνιστικά  κόμματα, αλλά να  εκλέγεται στο κοινοβούλιο της Ελλάδας    Δεξιο-Ναζιστικό κομματικό μόρφωμα!
  12.   Το χειρότερο, αν δεν υπάρξει καταδίκη εκείνων των εγκλημάτων της Δεξιάς στη διάρκεια του Κινήματος των  Ανταρτών , οι Δεξιοί  θα συνεχίζουν  να διαπράττουν ΄Υβριν και έγκλημα καθοσίωσης με το βιασμό και την κακοποίηση της ίδιας της  Ιστορίας.
  13.  Ο λαός, όπως πάντα, έχει τη δική του  ατάκα για  δαύτους.  “Εκεί που μας χρωστάγανε  μας πήραν και το βόδι”, θα πει θυμόσοφα.  Όπως ακριβώς το έκανε χτες στη Βουλή η ακροδεξιά βουλευτίνα της  κυβερνητικής συμμορίας Μητσοτάκη,   Σοφία Βούλτεψη.

*

**

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΟΥΚΗ.

***

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1944. “ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ” .ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ