ΕΠΤΕΛΟΥΣ! ΓΕΡΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.

  1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ  (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

 “Κατ’ όνομα κυρώσεις στην Τουρκία σχεδιάζει η ΕΕ

«Όταν βρεθούν τη Πέμπτη οι ηγέτες της ΕΕ θα τους απασχολήσει για μια ακόμα φορά ένα επίπονο ερώτημα: Ποια στάση να τηρήσουμε απέναντι στην Τουρκία;», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Σταράτα λόγια με τη Τουρκία». Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Ελλάδα και Κύπρος ζητούν επιβολή κυρώσεων. Με τη στήριξη της Γαλλίας θέλουν να δουν την Άγκυρα να πληρώνει επιτέλους ένα τίμημα

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αποδεχθεί τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλήνων και Κυπρίων στη διένεξη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο. Όμως στην επίλυση πρέπει να φθάσουμε με διπλωματικά μέσα ή ενώπιον δικαστηρίων. Η προσπάθεια επιβολής δια της στρατιωτικής ισχύος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αν η ΕΕ θέλει η Τουρκία να τη λαμβάνει υπόψη οφείλει να αντιδράσει με αποφασιστικότητα. Είναι αλήθεια ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία. Αλλά και η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη.

***

Καθαρά, σταράτα, πέραν πάσης αμφιβολία. Μαξιμαλιστικές οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου. Υπερβολικές, εξωπραγματικές.  Γνωστό. Δε χρειάζεται να μας το λεν οι ξένοι.   Και φυσικά,  κυρώσεις γιοκ!  Για ποιο λόγο άλλωστε; Επειδή θέλει ο Κούλης  να βγάλει  μίζες ;

΄Οπως τα λέμε μήνες τώρα,  εδώ. ΄Ολα τα ξεκίνησε η ορντινάντσα  ο Παναγιωτόπουλος με εντολή Κούλη για να  αγοράσουν όπλα, να φάνε πάλι του σκασμού. “Επίκειται  πόλεμος από μέρα σε μέρα”, διαλαλούσε.  Επεκτατική η συμπεριφορά της Τουρκίας”, τσαμπούναγε όλες τις  ώρες  στα βοθροκάναλα.

Και ο τρελαμένος απέναντι Ερντογάν με χίλια εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα , άλλο που δεν ήθελε για  εσωτερική κατανάλωση. ΄Επιασε την μπάλα στον αέρα. ΄Εβγαλε τα σκαπτικά σεργιάνι   σε Αιγαίο και Μεσόγειο και παίζανε αμφότεροι το θέατρό  τους,  ο καθείς για το δικό του λόγο.

Φυσικά,  ουδείς   κίνδυνος πολέμου υπήρξε. Καμιά σοβαρή απειλή.΄Οπως εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια δεν άλλαξε αυτή η πραγματικότητα.   Απλό τζέρτζελο μόνο, “παράσταση”,  μέχρι να πετύχουν και οι δυο το στόχο τους. Η κυβέρνηση της διαφθοράς και της απάτης, για  να αγοράσει όπλα και ο Σουλτάνος να πάρει μια ανάσα από τα χιλιάδες φίδια που τον έχουν ζώσει.

Και το αληταριό του Τύπου, όλων των συμφερόντων, με προεξάρχουσες μάλιστα τις ναυαρχίδες του αριστεροφροσύνης,  σε κρεσέντο εθνικισμού, έριχναν καθημερινά νερό στο μύλο της κινδυνολογίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας διαβεβαίωναν πως αύριο το πρωί το Καστελόριζο θα ήταν… τουρκικό! Και αμέσως μετά, με τους βομβαρδισμούς, Αμπελόκηποι και Κερατσίνι θα είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη της Αττικής.    ΄Ετσι, ή κάπως έτσι τα λέγανε ο Παππάς της Εφσυν και  ο Βαξεβάνης στο  Ντοκουμέντο . Γυρίστε πίσω τις σελίδες τους. Θα βρείτε όλους τους σκελετούς κρυμμένους στα ντουλάπια τους.  Πανάθλια υποκείμενα.

Λαχείο τους ήρθε των παλιανθρώπων  ο Κορόνα και ο  Ερντογάν.   Φάγανε με χρυσά κουτάλια μήνες τώρα.  Σεντόνια ολόκληρα γεμίζαν στις φυλλάδες  και ώρες ολόκληρες να  στο γυαλί μπροστά  με εμετική  πάρλα και  απειλές, να σπέρνουν τρόμο,  αβεβαιότητα, σύγχυση.

Μέχρι που μέτραγαν   και τους συμμάχους που θα βάζανε μπροστά τα στήθη τους να μας υπερασπιστούν από τα τούρκικα κανόνια. Μόνο το…Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκεστάν έβγαζαν πως δε θα μας στήριζαν  στον  επαπειλούμενο πόλεμο. ΄ Ολοι οι άλλοι, με μπροστάρη τον Μακρόν,  θα  έβαφαν  το Αιγαίο κόκκινο από το αίμα των Τούρκων.

Σήμερα, οι  ίδιοι βρώμικοι αρουραίοι βγαίνουν και λένε ακριβώς τα αντίθετα. Κανείς Ευρωπαίος δεν έχει κανένα λόγο να τα βάλει με την  Τουρκία.  Και θεωρούν μάλιστα, όπως πάντα (μαζί και το ΝΑΤΟ), τις θέσεις  Ελλάδας και Κύπρου παλαβές, εθνικιστικές, αλυτρωτικές.

Τραβάνε δυνατά το αυτί Τσίπρα και Κούλη .  Πηγαίνετε στα δικαστήρια τους λένε για άλλη μια φορά. Αφήστε  τους παλικαρισμούς  και την πιπίλα πως ένα είναι το πρόβλημα με την Τουρκία, η υφαλοκρηπίδα.

Δεν είναι,  λένε Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.  Δεκάδες είναι τα προβλήματα.  Βρείτε τα ειρηνικά στα δικαστήρια. Εμείς στο δικό σας εθνικιστικό χαβά,  δε συμμετέχουμε. Τελεία και παύλα!

Οι χαχόλοι,  τους διαβάζουν  στις φυλλάδες και τους ακούν να ωρύονται  στα ηλιθιοκούτια τους.  Και αντί να τους φτύνουν,  κρέμονται από την πένα και τα χείλη τους .  Αποπατούν  στο μυαλό τους  ο  Ράπτης, ο Κουρτάκης και ο Βαξεβάνης και το χαίρονται!

Μα τόσο ανόητοι πια;  Οι κοντυλοφόροι  δεν έχουν θεό. Μαμωνά λατρεύουν, λεφτά βγάζουν με τη δική του λοβοτομή.  Και ο  πατριωτισμός τους  δεν είναι τίποτα περισσότερο από απάτη και κονόμα.

Τους παίζουν ντέφι  κι αυτοί   χορεύουν σαν μαϊμούδες.  Τόσο γελοίοι.  Αλλά και απασφαλισμένη βόμβα, έτοιμη να εκραγεί  για λογικούς και σώφρονες.

“Η κόλασή μου είσαι εσύ”.  Ο εθνικισταράς  και  Ελληνάρας. Μυαλό δεν πρόκειται  να βάλεις ποτέ.

 

 

2.  ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: Η Ε.Ε. οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιβάλλοντας κυρώσεις στην Τουρκία

Στην κοσμάρα του ο Αλέξης.  Τους κράζουν από τη Ευρώπη και τούτος το χαβά του.

Κορόνα και ελληνοτουρκικά ,καλύτερο κράχτη ο Κυριάκος δε θα μπορούσε να βρει. Απόλυτη ταύτιση.  Στη Μεταπολίτευση τουλάχιστον ,χειρότερη  Αντιπολίτευση απ΄αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δε φαίνεται να υπάρχει άλλη.

΄Ετσι εξηγείται γιατί κατρακυλάει μεν  ο Κούλης τους  στις πραγματικές δημοσκοπήσεις, αλλά τη διαφορά  δεν την καρπώνεται ο Αλέξης.

iefimerida.gr

Σοφία Γιαννακά

Η Σοφία Γιαννακά
Η Ζανέτ ξαναχτύπησε

Θάνος Οικονομόπουλος

Θάνος Οικονομόπουλος

Βερσαλλίες-Λεγραινά, μισή φτυσιά δρόμος…

iefimerida.gr

***

Πως γράφουν σε ακροδεξιά πορνοφυλλάδα, ποσώς με ενδιαφέρει.΄Ομοιος ομοίω. Πως τρέχουν σαν σκυλάκια να γλείφουν εκεί που φτύνει ο Ράπτης, για να βγάλουν Χριστούγεννα με τσουρέκι και γαλοπούλα ,με αφήνει παγερά αδιάφορα, απλώς με αηδιάζουν.   Πως ποστάρουν  ακόμα και τις  σιτεμένες τους μούρες, μη χάσουμε τις   αξιοθρήνητες  φάτσες τους ,  εν τάξει, δεν είναι τα μόνα ψώνια.

‘ Αλλο με τρελαίνει.  Που  σου λένε πως είναι έγκλημα,  ένας αριστερός  να έχει  ενοικιάσει  διαμέρισμα, που βλέπει στη θάλασσα , Ειδικά αν είναι  απέναντι από τη… Μακρόνησο!  ΄Οφειλε να ντρέπεται.

Αντίθετα. Ο  γόνος της φαμίλιας μπορεί να έχει 32 διαμερίσματα. Να ζει σαν βασιλιάς κι ας μη δούλεψε ποτέ, από τα …λαθραία και τα κλοπιμαία  του πατέρα του.  Συνάδουν όλα τούτα. Γιατί δηλώνει Δεξιός ο  άνθρωπος; Για να έχει το ελευθέρας  να είναι λωποδύτης.

΄Ενας αριστερός, όμως,  πρέπει να ντύνεται με κουρέλια, να ζει σε τρώγλη, να τρώει κάθε τρίτη ημέρα και μάλιστα ξεροκόμματο.  Αλλιώς, τι αριστερός είναι;

Το θέλουν το  ξύλο τους.  “Βρεγμένη σανίδα” τους χρειάζεται.  Και πού τους πονεί και πού τους σφάζει.  Αμφότεροι οι σφογγοκωλάριοι.

Για… μια χούφτα δολάρια.  Και τούτα, ναρκοδόλαρα!

 

4. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Μετά από ένα ακόμη διαφαινόμενο φιάσκο παραπληροφόρησης σχετικά με τη «βίλα» του Αλέξη Τσίπρα ο γνωστός Γιώργος Παπαχρήστος επιστρέφει με κείμενό του στα «ΝΕΑ».

εφσυν

Ούτε τα προσχήματα για τους συναδέλφους του δεν κρατά ο Παπαχρήστος

«Η συνέντευξη ζητήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τη Δευτέρα, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η διεύθυνση του καναλιού είπε φυσικά ΟΚ, αλλά χθες από την Κουμουνδούρου ενημέρωσαν το κανάλι ότι ακυρώνεται η εμφάνιση του προέδρου. Γιατί ακυρώνεται; Πολύ απλά γιατί μπροστά στις κάμερες πώς να υποστηρίξεις το… 500άρικο τον μήνα ενοίκια για μια βίλα στο Σούνιο, και με την ανακαίνιση πληρωμένη. Δύσκολα, πολύ δύσκολα» γράφει σε σημερινό του κείμενο σπεκουλάροντας για ακόμη μια φορά σχετικά με τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Alpha που δεν πραγματοποιήθηκε.

Γιατί λοιπόν κ. Παπαχρήστο μας ακύρωσε ο Αλέξης Τσίπρας τη συνέντευξή του; Μα γιατί υπάρχει απεργία κύριε δημοσιογράφε μας. Απεργία στον κλάδο που κόπτεστε ότι υπηρετείτε.

Μα καλά πόσο αποκομμένος πρέπει να είναι κανείς ώστε να «ξεχνά» πότε και γιατί οι συνάδελφοί του διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους;

***

Η δημοσιογραφία έχει σκουπίδια  διαφόρων ειδών και κατηγοριών.  Τούτος, ο Παπαχρήστος, από μόνος του είναι ολόκληρη χωματερή.

Ο τρόφιμος του Μαρινάκη,  ξεκοκαλίζει  ναρκοδόλαρα  για να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες. Και με την τελευταία στρακαστρούκα…εφ ω ετάχθη πάλι.   Στην παλιανθρωπιά και την απάτη.