ΤΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ,ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ;

Εβραίοι. Από τους  αρχαιότερους, Ανατολικούς, λεγόμενους, λαούς, όπως  Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Χετταίοι, Αιγύπτιοι , Ασσύριοι, Φοίνικες, Μήδοι-Πέρσες  .Ανάπτυξαν έναν αξιόλογο θεοκρατικό και μάλιστα μονοθεϊστικό (μοναδικό)  πολιτισμό,  όπως θεοκρατικοί, αλλά πολυθεϊστικοί , υπήρξαν  όλοι οι πολιτισμοί αυτών των λαών (με εξαίρεση εκείνον των Περσών).

Μάλιστα, η πολιτισμική τους ισχύ, έφτασε να επηρεάσει  ακόμα και την  πλούσια πολιτισμική  παραγωγή    των αρχαίων Ελλήνων, η μυθολογία των  οποίων  δανείστηκε ουκ ολίγα στοιχεία από την Εβραϊκή μυθολογία (Παλαιά Διαθήκη).  Η θυσία του  Ισαάκ  για παράδειγμα από τον πατέρα του Αβραάμ είναι η θυσία της Ιφιγένειας από τον κύρη της Αγαμέμνονα. Ο κατακλυσμός του Νώε, είναι ο δικός μας κατακλυσμός του Δευκαλίωνα και της Πύρρας. Ακόμα και παραδόσεις, θεσμοί  και συνήθειες εβραϊκής καταγωγής,  αντιγράφτηκαν ατόφια από την ελληνική αρχαιότητα.  Οι Προφήτες των Εβραίων είναι οι  δικοί μας  Μάντεις με κορυφαίο κέντρο το Μαντείο των Δελφών και τις προφητείες της Πυθίας,  αντίστοιχες και κάποτε το ίδιο … μεγαλόστομες και ανεκπλήρωτες  σαν  αυτές του  Ησαϊα και  του Ιερεμία.

Στην αρχαία Ελλάδα ,κυρίως στη Μυκηναϊκή Πελοπόννησο, φαίνεται, μάλιστα, να μετανάστευσε μια  πολυπληθής  εβραϊκή ομάδα μετά τη  φυγή («΄Εξοδος») από την Αίγυπτο, η οποία δεν ακολούθησε τον υπόλοιπο πληθυσμό  υπό το Μωυσή στα σημερινά εδάφη Ισραήλ και Παλαιστίνης, αλλά προτίμησαν να περάσουν σε περισσότερο γι΄αυτούς  ασφαλείς τόπους, όπως τους ελληνικούς ,όπου και εγκαταστάθηκαν.

Στα κατοπινά ιστορικά χρόνια, βρίσκουμε  την εβραϊκή γη έρημη από Εβραίους,  αφού η μήνις  κάποιων Ρωμαίων  αυτοκρατόρων,  τους διασκόρπισε στα πέρατα της οικουμένης.   Στους τόπους απ΄όπου εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν,  με το χρόνο κατοίκησαν άλλες φυλές, αραβικές κυρίως, και μεταξύ αυτών η παλαιστινιακή.(επιπολιτισμός).

Για να φτάσουμε στο 1948,όταν ομάδες Εβραίων από τις περισσότερες χώρες της διασποράς τους, μετά τις φρικτές εμπειρίες  των διωγμών και του Ολοκαυτώματος,  ξεκίνησαν   να εισρέουν και να εγκαθίστανται   στα πατρογονικά  εδάφη τους, εκτοπίζοντας τους Παλαιστίνιους από τις εστίες  που κατείχαν κι αυτοί για αιώνες.

Η εγκατάσταση του  νέου πληθυσμού δεν υπήρξε, ασφαλώς, ειρηνική, αλλά  βίαιη και απάνθρωπη. Σε σημείο μάλιστα που σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά των νέων αποίκων   και οι μέθοδοι που κατέφευγαν   για τον εκτοπισμό των  κατοίκων της Παλαιστίνης,  θύμιζαν  ημέρες ναζιστικής μεταχείρισης  των ίδιων των Εβραίων  από το καθεστώς του Χίτλερ.

 

 

 

Η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ  υπήρξε από τα σημαντικότερα σύγχρονα ιστορικά γεγονότα . Και  με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τα ισχύοντα, ως σήμερα , ιστορικά δεδομένα για την αναγνώριση ενός πληθυσμού σε ΄έθνος και κράτος, είναι χώρα   “νόμιμη”    και κράτος  νομοταγές. Το ίδιο ισχύει και για το σύγχρονο παλαιστινιακό κράτος.

Για να περάσουμε στην Κύπρο. ΄ ΄Ηδη από το 12 π.Κ.Χ  αιώνα, ΄Ελληνες αποίκησαν το νησί και η κυριαρχία τους υπήρξε απόλυτη.  Στη διάρκεια ,βέβαια, της  ιστορίας της  κατακτήθηκε από άλλες αποικιακές δυνάμεις, όπως η Οθωμανική από  το 1571. ΄Εκτοτε,   Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι  ζούσαν  στο νησί   αρμονικά, ,τουλάχιστον όσο ξένοι παράγοντες για τα δικά τους συμφέροντα δεν έσπερναν κατά καιρούς τη διχόνοια και το μίσος ανάμεσα στις δυο κοινότητες.  Η εισβολή της Τουρκίας στο νησί το καλοκαίρι του 1974, άλλαξε δια της στρατιωτικής ισχύος το εδαφικό και διοικητικό  στάτους  στο νησί με την ίδρυση Τουρκοκυπριακού κράτους, που, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από την παγκόσμια κοινότητα στο σύνολό  των χωρών της.

 

 

 

Μετά  τη σύντομη αυτή ιστορική αναδρομή, όμως, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής:  Η Ιστορία υπήκουσα πάντα στο ΑΓΡΑΦΟ της Φύσης Δίκαιο και όχι στο ανθρώπινο, έχει διαρρήξει  τις σχέσεις συγκατοίκησής της  με  εμμονικές  απόψεις ,στερεότυπα  και δεδομένα  που αντιμάχονται τους φυσικούς νόμους και τη φυσική   δικαιική τάξη του κόσμου .

 Εν προκειμένω,   η ιδιοκτησιακή  αντίληψη  και η άσκηση εξουσίας σε γη- αέρα- θάλασσα  αποτελούν   για τη Φύσης  διάπραξη  ΄Υβρεως!  Σύμφωνα με το  άγραφο  αυτό δίκαιο,  δεν υπάρχουν (γιατί δεν υπήρξαν εξ αρχής)  φυλές, έθνη, κράτη.  Δεν όρισε τέτοιους μικρονοϊκούς    περιορισμούς και όμοια νομικά δεδομένα  η Φύση.

΄Ομως, την ίδια στιγμή, η  Ιστορία, ως λογική και συνετή επιστήμη, δε “λακτίζει προς κέντρα”. ΄Οχι μόνο  δεν κλείνει τα μάτια στην εκάστοτε πραγματικότητα, αλλά και (κατά)κρίνει  άλλες εμμονές ,αιθεροβαμόνων  τώρα ,  που είτε «κυνηγούν ανεμόμυλος» είτε  προσκολλώνται  σε  φαντασιώσεις και  ιδεαλισμούς ,αρνούμενοι  να  δεχτούν και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αφύσικη κι αν είναι.

Τούτων ούτως εχόντων, που έλεγαν  οι παλιοί “λόγιοι”, κάθε  ομάδα, φυλή, λαός, πληθυσμός, έθνος ,ανεξάρτητα από καταγωγή, γένος, χρώμα επιδερμίδας ή άλλα φυσική ή τεχνητή   διάκριση  ,έχει θέση σε αυτή τη γη και κάτω από τον ίδιο ήλιο.  Ουδείς μπορεί, ούτε κανένα Διεθνές  δίκαιο να αμφισβητήσει , την απαίτηση αυτή της Φύσης.  Αν το κάνει, διαπράττει ΄Υβρη. Και η «΄Υβρις»  τιμωρείται στις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες  αλλά και  στην αντίληψη όλων σχεδόν  των λαών παγκόσμια με την εσχάτη των ποινών .

 

 

 

Τί, επομένως , δεν αντιλαμβάνονται αυτή την ώρα , όχι μόνο  στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, αλλά και όσοι  με εμμονή  διαλέγουν να σταθούν στα δίκαια του ενός λαού και όχι και του άλλου;  Πώς μπορείς  να διαδηλώνεις για τα παιδιά της Παλαιστίνης που  δολοφόνησαν  οι Ισραηλινοί ,αλλά όχι και για  τα Εβραιόπουλα, που δολοφόνησαν οι Τζιχαντιστές της Παλαιστίνης; Το ζήτημα είναι ο αριθμός των νεκρών; Αν συμψηφίζονται ή όχι οι δολοφονίες;  Αν το Ολοκαύτωμα,  ας πούμε, δε είχε  5/6 εκατομμύρια ,αλλά κάποιες δεκάδες χιλιάδες  θύματα,  θα ήτα λιγότερο  φρικτό; ΄΄Η, μέχρι να ισοφαρίσουν με  τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας,  δικαιούνται  οι Εβραίοι να εκδικούνται άλλους για τα επόμενα…100 χρόνια; Τόση  παράνοια; , Τέτοιος φανατισμός ;

΄Ιδια και για τους δικούς μας εδώ Κύπριους. Τί δεν μπορούν να αντιληφθούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι;  Η εισβολή  υπήρξε αναμφισβήτητα οδυνηρή για τους εκτοπισμένους από τα πάτρια, κατεχόμενα πια εδάφη τους. Αλλά, πώς να μη λάβεις υπόψη σου ποιοι  και γιατί οδήγησαν   τον  Ετζεβίτ το 1974 να διατάξει την εισβολή στο νησί; Δεν ήταν ο Μακάριος που καλούσε την Τουρκία   μετά το πραξικόπημα εναντίον του από τον  Ιωαννίδη,  να επέμβει  ως εγγυήτρια δύναμη;

 

 

 

Να το επαναλάβουμε.΄Ολοι τούτοι και οι άλλοι γύρω, τί δεν καταλαβαίνουν;  Δεν είναι δα και  γρίφος  το σταυρόλεξο. Για απλούς  λύτες  είναι φτιαγμένο.

Με βάση τους νόμους και τις εντολές της Φύσης στους οποίους  οφείλει  να συμμορφώνεται,  τόσο το Διεθνές Δίκαιο  ως θεσμός, όσο και κάθε κυβέρνηση, λαός και μεμονωμένα  άτομα, μέχρι ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ, ΟΛΟΙ, ΛΑΟΙ,  ΦΥΛΕΣ,ΟΜΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ , ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΄Η ΧΩΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ  ΒΙΑ, ΠΙΕΣΗ, ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ,ΕΞΟΡΙΑ.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ, ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ  ΑΡΧΙΣΟΥΝ  ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΡΑΦΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ  ΝΑ ΣΥΖΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

 

 

Τόσο απλό, όπως απλοί και κατανοητοί είναι οι νόμοι και οι επιταγές της Φύσης. Και μόνο οι ασεβείς και οι μικρόνοες  δεν μπορούν  να  αντιληφθούν τις πασιφανείς αυτές αλήθειες. Το “αλφαβητάρι”  της αρχής για την κατανόσηση και ερμηνεία του Σύμπαντος κόσμου.