ΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ” ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “AΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ”

 Δίκη Λιγνάδη

efsyn.gr

 

Η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς εφήβων κι έναν ενήλικου, μια από τις πιο εμβληματικές και πολύκροτες υποθέσεις του ελληνικού κινήματος #metoo και η πρώτη που οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες, ξεκίνησε την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με σοβαρούς περιορισμούς στη δημοσιογραφική της κάλυψη. Mόνο πέντε δημοσιογράφοι επιτρέπονται κάθε φορά στην αίθουσα

..Μάρτυρας κατέθεσε πως, αν ήταν ξύπνιος, δεν θα είχε γίνει τίποτε από όλα αυτά και πως εντόπισε στον πρωκτό του μια κολλώδη ουσία.  Επειδή όμως δεν ένιωσε να πονά, δεν ήταν βέβαιος ούτε γνωρίζει και σήμερα αν ο βιασμός του περιλάμβανε και διείσδυση.

Η δίκη Λιγνάδη είναι ιδιαιτέρως σημαντική και δε δικαιολογείται να γίνεται μπροστά σε άδεια έδρανα, ούτε να καλύπτεται δημοσιογραφικά με τρόπο αποσπασματικό, που δε διασφαλίζει την ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση.

***

Σοβαρή  και, κατά τον άθλιο κοντυλοφόρο της κολεκτίβας συντακτών,  σημαντική είδηση είναι η  παρουσίαση   της. πληροφορίας που κατέθεσε  μάρτυρας στην παραπάνω  δίκη  πως “εντόπισε στον πρωκτό του μια κολλώδη ουσία”. ΄Ετσι. ακριβώς,  το γράφει ο πανάθλιος και ασεβής  αυτός τύπος.

Αν πίστευα  πως αυτά  τα έγραφε  και  τα υποστήριζε  κάποιος  σοβαρός χώρος και όχι η  βρώμικη βιομηχανία ,  ή   άνθρωπος    με χαρακτηριστικά …ανθρώπου ,θα έπρεπε, για να έχω πρωτίστως τη συνείδησή μου χωρίς βάρη και καθόλου από θυμική φόρτιση, να  είχα σπεύσει    στο δικαστήριο  που δικάζουν τον Λιγνάδη και να τραβήξω  δυο φούσκους στον καθένα Γκεμπελίσκο  που θα έβρισκα εκεί μπροστά μου,  να κρέμονται  στη μούρη του (“σήμα κατατεθέν”)  τέτοιες …”κολλώδεις   ουσίες”.  Δεν πήγα, ούτε θα πάω γιατί , αν μη τι άλλο,  είναι και  σιχαμερό  να απλώσεις  χέρι  σε  τέτοια και με όμοια  προϊόντα    πασαλειμμένα μούτρα  και μάλιστα …ρουφιάνων.

Πριν λίγες ημέρες, πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου και θάφτηκε με… τιμές! ΄Ηταν  ηθικός αυτουργός της δολοφονίας  του  καθηγητή  Γιώργου Τριάρχη (τον παράδωσε στη ρώσικη  μαφία να τον εκτελέσουν).  Και φυσικά  από τη θέση της υπουργού παιδείας,  καταχράστηκε εκατομμύρια ευρώ από  το δημόσιο  χρήμα, όπως ο δολοφονημένος  καθηγητής κατήγγειλε.

Οι εφημερίδες ΟΛΕΣ γνώριζαν τα δυο αυτά εγκλήματα.  Κι από προσωπική (δική μου εδώ) ενημέρωση, αλλά κι από τις  επιστολές του καθηγητή που τους έστελνε , πριν τον δολοφονήσουν.

Οι Δεξιοί Γκέμπελς, φυσικά… χέστηκαν.  Τις πέταξαν στα σκουπίδια.  Οι αριστερίζοντες συν-φασίστες ,   και τούτοι,   λόγω Ομερτά του Αλέξη Τσίπρα με   Κ. Καραμανλή-Μ. Γιαννάκου-Ντ.Μπακογιάννη- Π. Παυλόπουλου και λοιπών τρωκτικών της χρεοκοπίας της χώρας, το έθαψαν κι αυτοί  το θέμα.  Και μάλιστα   προχτές στην κηδεία της, την ξεπροβόδισαν   με τα καλύτερα λόγια!

Γι’  αυτό λέω. Δε μαγαρίζω να σηκώσω  χέρι  σε τέτοια σιχαμένα μούτρα.  ΄Αξιος ο μισθός τους. Μικρός ή  μεγάλος, που εισπράττουν κι απ΄ όπου τα τσεπώνουν.     .