ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ “ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΩΝ”; Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΄Η ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΑ ΤΟΥΣ;

Δίκη Χρύσης Αυγής: «Κύριοι δικαστές μην αποστρέψετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία»

«Μην αποστρέψετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία. Αυτό ζητάμε.Τώρα είναι η ώρα των δικαστών. Και όχι γενικά και απρόσωπα των δικαστών, τώρα είναι η ώρα της σύνθεσης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για Κακουργήματα, συνεδρίας της 20ης Απριλίου 2015 να απονείμει δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, όχι μόνο για λογαριασμό των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και για λογαριασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και εν ονόματι της Δημοκρατίας».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε – εν μέσω χειροκροτημάτων – την αγόρευσή της, η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε, παρουσία της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυς Μπαζιάνα, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα.

***

΄Ενα μπράβο στη Μπέττυ Μπαζιάνα για την παρουσία της δίπλα στη χαροκαμένη  μάνα αυτές τις στιγμές.  Και όσοι μικρόψυχοι και χαχόλοι μιλήσουν για παρουσία σκοπιμότητας  προς  αποκόμιση κομματικών ωφελημάτων,  εμείς λέμε,  αν είχε  κότσια, ας πήγαινε να συμπαρασταθεί συμβολικά και η Μαρέβα της “φαμίλιας” Μητσοτάκη.

Αλλά τί λέμε; 250.000 ψήφους πήρε ο σύζυγος  από τη Χ.Α.  Να μη ξεχρεώσει το γραμμάτιο και να   συμπαρασταθεί στους Ναζί  σήμερα;

_________________________

1. Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αυτή είναι η στρατιωτική ισχύς της Τεχεράνης απέναντι στον αμερικανικό στρατό  MEWSBOBM

Γιώργος ΜιχαηλίδηςΓιώργος Μιχαηλίδης

Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αυτή είναι η στρατιωτική ισχύς της Τεχεράνης απέναντι στον αμερικανικό στρατό
Μέση Ανατολή «βράζει». Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί και το Ιράναπάντησε με βομβαρδισμούς αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ. Είμαστε λίγο πριν την εκτόνωση ή την πολεμική σύγκρουση;
****
Του είπαν του “παιδιού”, που κορδώνεται με το λαιμοδέτη παραπάνω , εκεί  στα  σταβλαρχεία  ( τα αποκαλούν και δημοσιογραφικές σχολές ) πως, όταν πιάνεις τον “κοντυλοφόρο” πρέπει να “κιτρινίζει” το χαρτί  από τρόμο,πανικό και υστερία. Αλλιώς, ούτε θα σε διαβάσουν/ακούσουν,  ούτε θα γίνεις ποτέ ο  “επιτυχημένος” δημοσιογράφος, ο οποίος, ως γνωστό, για να είναι τέτοιος, ” έχει σκοτώσει τη μάνα” του.
Κι αυτό κάνει το γιουσουφάκι του ΝΕWSBOBM (όνομα και πράγμα!). Πετάει στρακαστρούκες , οι οποίες,  ναι, μεν,  σκάνε με πάταγο, αλλά είναι μόνο για τζέρτζελο και σαματά.

“ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ”, πετάει την πρώτη κροτίδα. Και μετά το πρώτο εγκεφαλικό των σκουπιδοφάγων του, πετάει και δεύτερη κεραμίδα  διατυπωμένη σε ερώτημα αγωνίας . “Είμαστε λίγο πριν την εκτόνωση ή την πολεμική σύγκρουση;”  Και μ΄ αυτό τους αποτελειώνει.

Μετά από λίγους μήνες, όταν, ούτε πόλεμο θα τολμήσουν να κηρύξουν οι “μουλάδες” του Ιράν,ούτε πρόκειται να καεί η Μ. Ανατολή, όπως όλες οι αδιάβαστες Κασσάνδρες της παραπληροφόρησης διαδίδουν,φυσικά ούτε καν θα θυμούνται  τί έλεγαν σήμερα. Έκαναν τη δουλειά τους. Έσπειραν τρόμο και πανικό. ΄Εβγαλαν το ψωμάκι τους.
Αργότερα, κάτι άλλο θα συμβεί και θα το αξιοποιήσουν ανάλογα, για να κάνουν πάλι την ανήθικη,τη βρώμικη δουλειά που κάνουν.
Αληταριό. Η χρησιμοθηρία τους παραμένει θηριώδης και μοναδική ανάμεσα στις συντεχνίες. ΄Οσο και η αγραμματοσύνη και η ιστορική τους άγνοια.
Πάρτε τους με το…σκουπόξυλο.  Eίναι φτηνιάρηδες, πέρα από  απατεώνες.

2.Φίλος και παλιότερος συνεργάτης εδώ, μας γράφει

“Νικόλαε, φίλε και συνάδελφε,
πώς είσαι απολύτως σίγουρος, όπως γράφεις ,πως δεν υπάρχει κίνδυνος ,τούτη τη φορά ,τουλάχιστον , ανάφλεξης στο Αιγαίο? Γιατί μια σύρραξη,έστω και περιορισμένη,να μη ξεσπάσει,εδώ που φτάσαμε τα πράγματα με τους απέναντι να ωρύονται?  Κι ακόμα, βάζεις το κεφάλι σου στη θηλιά  πως δε θα συμβεί? Κι αν συμβεί?”
 Χαίρε,ω,  Αριστότελες,
Και, ΝΑΙ.   Βάζω  το κεφάλι μου στη  γκιλοτίνα   (για να είμαι και πιο παραδοσιακός   στην παλιά , ελληνική, βασιλική  και γαλλική βαρβαρότητα) πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης με τη γείτονα. Τους λόγους τους αναλύσαμε πολλάκις εδώ. Να τους επαναλάβουμε, μήπως και δεν παρακολουθείς πια το Homo, από τη μέρα που στερηθήκαμε τη συνεργασία σου:
1. IΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ: 100 χρόνια τώρα δεν τόλμησε κανείς από τους δύο…προαιώνιους εχθρούς να επιτεθεί  στον άλλο. Και μάλιστα, σε εποχές δύσκολες για την Ελλάδα. Όταν θα ήταν περίπατος για την Τουρκία ένας πόλεμος. Φτώχεια και των γονέων στη χώρα.  Πού  να βρεθούν  λεφτά για εξοπλισμούς και τέτοιες…πολυτέλειες. Ούτε  μπομπότα  καλά-καλά ,υπήρχε  να φάει ο κόσμος. Ουδέποτε όμως τόλμησαν οι απέναντι να εκμεταλλευτούν την αδυναμία  τόσων χρόνων. ΝεοΔημοκράτες και Πασόκοι  πρώτοι ανακάλυψαν την “κότα με τα χρυσά αυγά” που λέγεται σύρραξη και εξοπλισμοί με την Τουρκία, αρχής γενομένης με το “ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ” του Ανδρέα Παπανδρέου  (1976 και 1987) και φυσικά του μεγάλου Εθνάρχη συνηγορούντος .  Το πονηρό  δίλημμα,  όσο πιο πλούσιο οπλοστάσιο,  τόσο μεγαλύτερη η  αποθάρρυνση των Τούρκων, απέδωσε καρπούς. Αργότερα ο   Τσοχατζόπουλος …έδωσε τα ρέστα του. Σκηνοθέτησε  τα Ίμια, προχώρησε στην αγορά του αιώνα και έφαγε την εποχή εκείνη τον αγλέουρα. Μετά, τα χρόνια της κρίσης, είχε σταματήσει αυτό το παραμύθι. Δεν υπήρχαν λεφτά για νέες αγορές όπλων. Και η πλούσια και υπεροπλισμένη τότε  Τουρκία ούτε διανοήθηκε σύρραξη. Σήμερα, η επάρατη παράταξη και η “φαμίλια”, γνωρίζοντας πως λίγα είναι τα ψωμιά τους, ξαναπαίζουν  το σόου. Στόχος η αγορά των υποβρυχίων κυρίως . Κι αυτός είναι ο λόγος που ο εντελώς άσχετος  της πολιτικής επιστήμης  “Υιός”, πήγε στο Λευκό Οίκο. Άλλο που δε θέλουν οι Αμερικανοί. Η πανάκριβη  αγορά  της βιομηχανίας όπλων Αμερικανών,  Γάλλων ,Γερμανών ,Άγγλων  περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες τα νέα λαμόγια που κυβερνούν σήμερα να ψωνίσουν καλή πραμάτεια.
2. Ο Σουλτάνος πνέει τα λοίσθια απέναντι. Προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο. Το τέλος εγγύς. Η μισή Τουρκία στη φυλακή και την εξορία. Κι ένας στρατός που τον μισεί θανάσιμα γιατί τους ξεδόντιασε. Ο στρατός είναι θεσμός στην Τουρκία. Ούτε καν πιλότους δεν έχει αυτή την ώρα  να σηκώσει αεροπλάνα. Καρατόμησε όλους τους παλιούς πιλότους. Έχει βάλει  “νήπια”να κουμαντάρουν πολεμικά αεροσκάφη. Θρήνος για τους απέναντι.
3. Ένας πόλεμος σηματοδοτεί τη διάσπαση σε τουλάχιστον 3 κομμάτια της σημερινής Τουρκίας. Μόνο τους Κούρδους να σκεφτείς που θα είναι ο σπουδαιότερος σύμμαχος της Ελλάδας στο εσωτερικό της Τουρκίας,αν γινόταν ποτέ πόλεμος. Στης Αγια Σοφιάς τον τρούλο, θα κυμάτιζε το Κούρδικο μπαϊράκι!
4. Η οικονομία της Τουρκίας έχει καταρρεύσει. Η χρεοκοπία είναι επί θύραις,  αν δεν πέσει ο Ερντογάν και δεν ανοίξουν οι αμερικανικοί και ευρωπαϊκοί πακτωλοί  για νέα δάνεια.
5. Η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη στην Τουρκία. Οι  Αμερικανοί έδωσαν το δαχτυλίδι στο δήμαρχο της Ιστανμπούλ. Το ΝΑΤΟ είναι η πρώτη προτεραιότητα . Ουδείς ανεγκέφαλος  Σουλτάνος Ερντογάν  μπορεί να  παίζει με τη συμμαχία.
Θα μπορούσα κι άλλους επίσης σοβαρούς λόγους να προσκομίσω,αλλά γράφω σε ήδη γνωρίζοντας ,όπως  εσύ. Κι αν αγαπητέ, συνονόματε του Σταγειρίτη φιλόσοφου ,  “αύριο” ή σε μεγαλύτερο  βάθος χρόνου, δεις κι ακούσεις μαχητικό αεροπλάνο, εντεύθεν και εκείθεν  του Αιγαίου να κουβαλάει μπόμπες και να υπερίπταται  της  Σμύρνης ή της Ρόδου, μετά χαράς , αν ζήσουμε, να φέρεις την καρμανιόλα σου   να με αποκεφαλίσεις  στο Σύνταγμα.

3. Αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν: Τα σενάρια για την πτώση του αεροσκάφους -Παρέσυρε στον θάνατο 176 άτομα

 

Αεροπορικό δυστύχημα: Τα σενάρια για πυραυλική επίθεση ή βόμβα
Από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής του τμήματος διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων των ΗΠΑ, Jeffrey Guzzetti, δήλωσε ότι τα στοιχεία και το βίντεο από τον ερασιτέχνη που έχει παρακολουθήσει, δείχνει να μην συμφωνεί στο σενάριο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κινητήρα. «Πιο πιθανή είναι η έκρηξη βόμβας, ή η κατάρριψη με πύραυλο. Τα αεροπλάνα δεν τυλίγονται στις φλόγες έτσι απλά. Εκτός και αν ήταν μία έκρηξη», υπογραμμίζει.

Η προσπάθεια των υπηρεσιών πληροφοριών να κατανοήσουν τι συνέβη καταγράφεται την ώρα που τα αεροσκάφη 737 MAX της Boeing συνεχίζουν να είναι καθηλωμένα στο έδαφος μετά τα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν δύο εξ αυτών το 2018 και το 2019 στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία αντίστοιχα. Το 737-800, ένα από τα μοντέλα της εταιρείας που χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα διεθνώς, έχει καλό ιστορικό ως προς την ασφάλεια και δεν είναι εφοδιασμένο με το λογισμικό που πιστεύεται ότι προκάλεσε τα δύο δυστυχήματα των 737 MAX.

Μια εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας εντοπισμού θέσης εμπορικών πτήσεων Aireon ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει δεδομένα για τη θέση του αεροσκάφους της UIA που συνετρίβη χθες κοντά στην Τεχεράνη και τα μοιράζεται με τις αρμόδιες αρχές. Το σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης αεροσκαφών της Aireon, που βασίζεται σε δορυφόρους, προσφέρει πολύ πιο λεπτομερή στοιχεία από αυτά που αναρτώνται σε ιστότοπους όπως είναι για παράδειγμα ο FlightRadar24 — ο οποίος δεν διαθέτει δεδομένα για τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης του Μπόινγκ χθες. Η Aireon είχε δώσει στους εποπτικούς φορείς λεπτομερή δεδομένα για την πτήση του 737 MAX των αιθιοπικών αερογραμμών πέρυσι. Τα δεδομένα αυτά συνέβαλαν οι αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά να αποφασίσουν να καθηλωθούν τα 737 MAX στο έδαφος, εξαιτίας των ομοιοτήτων του δυστυχήματος στην Αιθιοπία με εκείνο στην Ινδονησία.

Η Boeing, μετά το αεροπορικό δυστύχημα, ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους πελάτες της και «στέκεται στο πλευρό τους αυτή τη δύσκολη ώρα» προσθέτοντας πως είναι διατεθειμένη να «βοηθήσει με όποιο τρόπο της ζητηθεί». Οι μετοχές του αμερικανικού κολοσσού της αεροναυπηγικής έκλεισαν με πτώση 1,1% χθες. Στο Παρίσι το πρωί χθες Τετάρτη η κατασκευάστρια των μηχανών του 737-800, η CFM (ανήκει στην αμερικανική General Electric και στη γαλλική Safran) ανέφερε ότι είναι πρόωρο να γίνονται υποθέσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ανάμεσα στα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος είναι 82 Ιρανοί, 63 Καναδοί και 11 Ουκρανοί, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, 138 επιβάτες επρόκειτο να μετεπιβιβαστούν σε πτήση προς το Τορόντο στο Κίεβο.

****

Πριν ακούσουμε περισσότερα και με αποδείξεις ,  δε θα εκφράσουμε άποψη. ΄Αλλο οι υπόνοιες.

 

4. Ψεύδη, ανακρίβειες και αμήχανη σιωπή

Πέρα από την κυνική παραδοχή αδικήματος ενώπιον της Προανακριτικής με την επιβεβαίωση ότι το ιδιόχειρο σημείωμα για τις 90.000 ευρώ είναι δικό του, ο διωκόμενος εκδότης – διαφημιστής, Μανώλης Βουλκίδης, υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι από τον πακτωλό χρημάτων που πέρασαν από τα χέρια του προκειμένου να διαφημίσει τη Novartis εκείνος βγήκε… ζημιωμένος.

 

Ο μάρτυρας επέμενε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως ο μόνοw αποδέκτης «μαύρου» χρήματος ως αντάλλαγμα της αυξημένης διαφήμισης από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία ήταν το πρώην στέλεχος της Novartis και μάρτυρας της Προανακριτικής, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Υπενθυμίζεται ότι το FBI σε επίσημες αναφορές του περιγράφει τον διωκόμενο -μεταξύ άλλων- για ξέπλυμα εκδότη – διαφημιστή ως κομβικό πρόσωπο στη διαδικασία του «καθαρισμού» του χρήματος, το οποίο πριν καταλήξει σε κρατικούς αξιωματούχους με τη μορφή μίζας είχε «νομιμοποιηθεί» μέσω έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Αναιρώντας πλήρως όσα είχε ισχυριστεί προηγουμένως περί ζημίας του από τις συναλλαγές με τη Novartis, ο μάρτυρας υποστήριξε πως η φαρμακευτική «είχε λεφτά» προσπαθώντας να δικαιολογήσει τους ραγδαία αυξανόμενους τζίρους της διαφημιστικής του εταιρίας.

«Μπορείτε να μου πείτε γιατί ενώ το 2006, το 2007, σύμφωνα με τη δικογραφία, εισπράττατε 10.500 ευρώ και 1.350 ευρώ αντίστοιχα και ξαφνικά το 2009 ο τζίρος εκτινάχθηκε στις 158.500 ευρώ, το 2010 στις 174.000 ευρώ, το 2011 στις 256.000 ευρώ και το 2012 στις 344.943 ευρώ;» ρώτησε τον η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με τον Μ. Βουλκίδη να απαντά: «H Novartis είχε χρήματα».

****

Κάποιος θα σπάσει από τους ενόχους. Είναι  συνηθισμένο σ αυτές τις περιπτώσεις. Και  θα ομολογήσει. Πιστεύαμε πως θα ήταν  ο Πικραμένος, ως εκ της ιδιότητός  του.   Αλλά, έγινε ο χειρότερος  εξ όλων. Απείλησε τον Υιό να τινάξει τα πάντα στον αέρα , αν δεν τον καλύψει  με τη θέση του αντιπροέδρου  της κυβέρνησης. Τόσο ανήθικος.
Αλλά, πού θα κρυφτεί, όταν κάποιος από τους ενόχους ,αν μη τι άλλο, πιο έξυπνος,  θα καρφώσει  Πικραμένο  και  παρέα των μεγαλόσχημων ,για να σώσει το τομάρι του;   Και καλά ,θα κάνει. Τον περιμένουμε.