ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΨΕΥΔΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΘΑ ΤΗ ΧΡΕΩΘΕΙΣ ,ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ;

Οι Αγανακτισμένοι του 2011 δεν ήταν Μακεδονομάχοι του 2018

Στο 2,51% έφτασε το επιτόκιο στην επανέκδοση του ελληνικού 7ετούς ομολόγου από μηδενικό, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Μια τραγική διαπίστωση, αφού σηματοδοτεί το  τέλος του φτηνού δανεισμού.  Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει    νέες περιπέτειες για την οικονομία της χώρας.

Από το 2010, η Ελλάδα  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  να δανείζεται από τις αγορές σε χαμηλά επιτόκια. Γι΄αυτό  εκδίδει μικρής διάρκειας ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ,για  να καλύψει τα ελλείμματα και να αποπληρώσει τις δανειακές   υποχρεώσεις ετών.

Και να σκεφτεί  κανείς πως η υπογραφή  των Μνημονίων  για την υποχρεωτική υλοποίηση μεταρρυθμίσεων , έγινε  γι αυτό ακριβώς. Για να υπάρχει φθηνότερος δανεισμός.  Κι αποδείχτηκε κι αυτό, όπως και όλα τα άλλα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη … όνειρο θερινής νυκτός.

Γι να καταλάβει κανείς σε ποια κατάσταση βρίσκεται η οικονομία της χώρας, όπως καιρό τώρα επαναλαμβάνουμε και πριν το χτεσινό επιτόκιο του 2.51% ,  επισημαίνουμε τα εξής ενδεικτικά.  Το 2018  επί ΣΥΡΙΖΑ για το 10ετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου,  έγινε διαπραγμάτευση με επιτόκιο 4%.  Δηλαδή ελάχιστα   πιο κάτω  από εκείνο του 2010 .  Και ήταν τότε το υψηλότερο από κάθε άλλη  ευρωπαϊκή χώρα  σε ευρώ.

Σήμερα,  μετά από 12 χρόνια και με κυβέρνηση που τίναξε τα πάντα στο αέρα ,  το επιτόκιο στην επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου ,χτύπησε  ΠΑΛΙ  ταβάνι.  ΄Εφτασε στο 2.51 %.! Πάπαλα ο  φτηνός δανεισμός. Πάνε οι κόποι και οι θυσίες που στοίχισαν τα Μνημόνια.

Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει κάτι άλλο.  Σύντομα, με τον τρόπο που η κυβέρνηση κατασπαταλά και κλέβει από παντού  το δημόσιο χρήμα , στον επόμενο δανεισμό  (απαγορευτικός να γίνει σύντομα), το επιτόκιο θα  ξεπεράσει το 3%!

Η χώρα με τις σημερινές  προοπτικές  και τον τρόπο που η  ακροδεξιά κυβέρνηση  αντιμετωπίζει σφαιρικά τα προβλήματα  της χώρας (και όχι μόνο στην οικονομία), δείχνει πως η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει προ πολλού για την Ελλάδα.   Τα διεθνή κεφάλαια στην αγορά, δε χωρατεύουν. Δεν μπαίνουν στο παιχνίδι πόσα   ξόδεψε για εξοπλισμούς , μίζες και  φαγοπότι των  «ημετέρων» ο Μητσοτάκης.   Θέλουν εγγυήσεις σκληρές για τα λεφτά που δανείζουν  πως θα τα πάρουν πίσω. Κι αν ξέρουν,  πως  οι πιθανότητες να μην   τα πάρουν είναι αυξημένες, δεν τα δανείζουν.

Αλλά κι  αν βρεθούν επενδυτές στις διεθνείς  αγορές κεφαλαίου   να δανείσουν,  θα το κάνουν με υψηλά επιτόκια.  Και για την Ελλάδα   δανεισμός ακόμα και με    3% και χωρίς καμιά προοπτική ανάπτυξη, ή άλλη  ένεση στην Οικονομία , ΣΗΜΑΝΕΙ ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 

 

Ρίξτε μια ματιά σήμερα στα  Πετσοτραφή Μέσα Παραπλάνησης. ΄Οσα ταϊζει μέχρι  σκασμού ο γόνος της γνωστής μαφιόζικης φαμίλιας, για να κρύβουν τις πομπές του. ΄Οχι μόνο αποκρύπτουν τις παραπάνω διαπιστώσεις, αλλά θριαμβολογούν  γιατί μας δάνεισαν με… 2,51%!  Διαστροφή; Του αισχίστου είδους. Θυσία στο κέρδος η  πραγματική ενημέρωση,  η είδηση,  η κριτική.

Πρόκειται,  βέβαια για έγκλημα   και μάλιστα εσχάτης προδοσίας. ΄Όπως, ακριβώς, έκαναν  ΟΛΑ τα Καραμανλοτραφή  τότε Μέσα Παραπλάνησης το 2007/2008 που δεν έβγαζαν τσιμουδιά για την πρώτη χρεοκοπία. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΓΚΕΜΠΕΛΣ  ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.  ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ).

Και οι Χαχόλοι  που σήμερα διαβάζουν και ακούν   αιμοβόρες ύαινες ( ξεσκίζουν για κέρδος),    όπως ο  Ράπτης, ο Χατζηνικολάου, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο  Κυριακού ,  οι εξαγορασμένοι αχυράνθρωποι  Γκεμπελίσκοι τους κ.α,  θα βγουν αύριο  ως αρουραίοι  από τα λαγούμια τους, όταν θα στήνονται   σε ουρές στα ΑΤΜ  και  δε θα βγάζουν   50ευρα, αλλά υποσχετικές και θα δαιμονοποιούν τον Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

Αυτοί  οδήγησαν τη χώρα σε δεύτερη χρεοκοπία!  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε  όλα αυτά τα χρόνια. Όχι η επάρατη ακροδεξιά κυβέρνηση  με έναν πρωθυπουργό  και δυο αντιπροέδρους,  που αντί να είναι φυλακή, λυσσάνε να στείλουν εκεί μια Τουλουπάκη που τους έβγαλε  τις πομπές στη φόρα.

 

 

Είναι η γνωστή Δεξιά. ΄Οταν στριμώχτηκε  το 1963 ο αρχιερέας της Διαπλοκής και της απάτης, Εθνάρχης Κων. Καραμανλής, έφυγε νύχτα για το Παρίσι ως Τριανταφυλλίδης.  Όταν η  Χούντα , θυγατέρα της σκληρής  Δεξιάς,  διέδιδε πως ο κοσμάκης επί των ημερών της    “έφαγε ψωμάκι” ,  αλλά μόλις έγινε η επιστράτευση το 1974  διαπιστώθηκε πως, αντί για όπλα στις στρατιωτικές αποθήκες,  υπήρχαν μόνο αδειανές κασέλες  με ροκανίδια , το έβαλαν στα πόδια.  Για να επιστρέψει θριαμβευτής  και  Σωτήρας τώρα  της χώρας από τα δεινά της Χούντας, ο Κων. Καραμανλής. Εκείνος που με τον παρακράτος της ΕΡΕ , τον  αντικομμουνισμό,  το κυνήγι μαγισσών και την  τύφλα της ακροδεξιάς, έφερε τους Συνταγματάρχες στην εξουσία.

Ο Κώστας Καραμανλής , ανιψιός  και  καλός μαθητής του θείου, χρεοκόπησε τη χώρα τούτος,  για να ταϊσει τη γαλάζια ακρίδα, τους κουμπάρους  και τους  εργολάβους. Και αφού πέταξε την καυτή πατάτα σε ένα “αγαθό”  Γιώργο Παπανδρέου, μπήκαν σύμπαντες οι απατεώνες  των  τότε κυβερνήσεων     στη  βάρκα  και την… έκαναν. Κια ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης , ακροδεξιός τούτος πρωθυπουργός, που οδήγησε την οικονομία στη δεύτερη χρεοκοπία,  για να εισπράττει  μίζες  εκατομμυρίων,  ικανές να  κρατήσουν τη φαμίλια για  τις επόμενες 10 γενιές   πάμπλουτη,  καταφεύγει σήμερα στο ίδιο κόλπο. Ετοιμάζεται  κρυφά για έξοδο. Ψάχνει προσχήματα, ει δυνατόν, να μη φύγει “νύχτα”, αλλά όπως ο Κώστας Καραμανλής. Με κομματικά ανταλλάγματα   και Ομερτά. «ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ»!

 

 

Το ερώτημα  αμείλικτο  και ιστορικής σημασίας για τη χώρα είναι τούτο.  Διδάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα λάθη του;  Συγκεκριμένα, τί θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός ;

  1. Θα γίνει ΚΑΙ του Κυριάκου Μητσοτάκη  «πλυντήριο», όπως έκανε με τον Κώστα Καραμανλή; Και με ποια ανταλλάγματα;  Ο Κωστάκης του πρόσφερε  το «Ναζί χωρίς στολή» Πάνο Καμμένο. Ο Κούλης  τί έχει στο σάκο του Αι Βασίλη;
  2. Θα τα δώσει όλα για να πάρει τις εκλογές  και θα  παραλάβει «γουρούνι στο σακί»;   Θα του πασάρουν τη χρεοκοπία, κρυμμένη σε  αναλύσεις θριάμβου από κοντυλοφόρους ,  που πουλάνε και τη μάνα τους  για  όβολα;
  3. Είναι πεινασμένοι για εξουσία οι Συριζαίοι  με οποιοδήποτε κόστος; Σκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μήπως τον προορίζουν  για Γιώργο Παπανδρέου; Θα δεχτεί αυτό το ρόλο; Ο Γιωργάκης υπήρξε «αφελής», ως…καλοκάγαθος.  Ο Αλέξης Τσίπρας δε δείχνει τέτοιος. Θα αφήσει ένα κουτοπόνηρο , λαμογιο Κούλη να του τη φέρει;
  4. Δε θα ήταν πιο συνετό α. Να αφήσει τη μαφιόζικη παρέα της Δεξιάς  να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά” ,ή να καούν   εντελώς.» Όπως έστρωσε να κοιμηθεί» ο Κούλης τους.  Να μη σχηματίσει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ,έστω και με  δυνατή, αν πάρει πλειοψηφία. β. Αν το κάνει, όμως, αν  σχηματίσει  κυβέρνηση ,  το πλέον σημαντικό και απαραίτητο  είναι ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΑΤΟ ΗΜΕΡΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.   ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ . ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ. ΄Εχουν ΟΝΟΜΑΤΑ οι δράστες. Γνωστά στο Πανελλήνιο και στα παιδάκια. Δε χρειάζεται εδώ  να τα επαναλάβουμε.

 

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», Αλέξη Τσίπρα.   Κι έχεις ήδη  χρεωθεί εξ ολοκλήρου  το ένα,  μέγα λάθος. Δε θα είσαι απλώς  άσοφος,  αν το επαναλάβεις. Θα χρεωθείς ιστορικά την κατάρρευση της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Γενιές μετά,  εσένα θα θεωρούν υπεύθυνο για τη δική τους τραγωδία . Με  τον τρόπο που ως ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ πρωθυπουργός , δέχτηκες να κυβερνήσεις  τη χώρα. Και πρώτα,  εκδίδοντας σωρό συγχωροχάρτια. Ως γραφικός Πάπας Ρώμης και όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός Ευρωπαϊκής   Χώρας.