Το καθεστώς Κυριάκου  Μητσοτάκη δε θα αποτελέσει εξαίρεση.       

Η αναλγησία  των κρατών, ειδικά όσων στερούνται   των βασικών γνωρισμάτων του κράτους δικαίου, είναι   έκδηλη και συνταρακτική στην ίδια την   καθημερινότητα του  απλού ανθρώπου.    Πολύ περισσότερο   στη χώρα μας,  εδώ και κάποια χρόνια , που   η εγκαθίδρυση του   Μητσοτακικού καθεστώτος  έχει προσβάλει επικίνδυνα  όλους τους ευαίσθητους      ιστούς   του οργανισμού   των θεσμών.

Το νέο καθεστώς,  που όμοιό του είχε  να γνωρίσει η χώρα από τις παλιές ,   σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας  της, κατάφερε εύκολα να  εδραιωθεί  μετά την ολοσχερή άλωση του   βασικού πυλώνα  μιας Πολιτείας (και της Δημοκρατίας γενικότερα) , όπως είναι  ο θεσμός  της  Δικαιοσύνης. Νομοθετική και Δικαστική εξουσία σε  προκλητική  διαπλοκή και διασύνδεση όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από  τη Ν.Δ, ισοπέδωσαν κάθε συστατικό  που   συνθέτει την έννοια του κράτους δικαίου και της ευνομούμενης Πολιτείας .

Οι μέθοδοι  που η Δικαιοσύνη αυτού του καθεστώτος  ασκεί το έργο της ,  αν δεν είχαν τις  τραγικές  συνέπειες  της απονομής εξαρτημένης  δικαιοσύνης,  θα έδιναν  πλούσιο υλικό   για  φαρσοκωμωδία.    Και είναι σίγουρο πως  αργότερα, πολλές από τις  αποφάσεις  της και τον τρόπο που ελήφθησαν    θα αποτελέσουν… ύλη διδασκαλίας στις αίθουσες των νομικών σχολών των πανεπιστημίων!

Να   κάνουμε αναφορά , μόνο στα ακόλουθα χαρακτηριστικά παραδείγματα, ως τα πλέον κραυγαλέα (χωρίς να είναι και τα μοναδικά) :

α.  το σκάνδαλο Novartis. ΄Οχι μόνο απαλλάχτηκαν οι ένοχοι, αλλά , λίγο έλειψε να βρεθέι στη φυλακή η  ανεξάρτητη εισαγγελέας που το διερευνούσε.

β. ο πνιγμός (διάβαζε δολοφονία) 700  συνανθρώπων μας στην Πύλο, μετανάστες και πρόσφυγες , πολλοί με τα μωρά στην αγκαλιά.

γ. το έγκλημα στα Τέμπη που  χαρακτηρίστηκε ως …δυστύχημα-ατύχημα

δ . Η προκλητική  παράδοση  της πρώτης κατοικίας των ευπαθών δανειοληπτών  στα Funds  με απόφαση του αλήστου μνήμης π. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ντογιάκου και της  παρέας του

ε . Η δολοφονία από τα όπλα αστυνομικών εφήβων ,είτε  γιατί δε σταμάτησαν  σε έλεγχο της αστυνομίας ή γιατί, ένας εξ αυτών, 16 μόλις χρόνων, δεν κατέβαλε  20 ευρώ για την αξία της βενζίνης που έβαλε σε πρατήριο. Η…σύμπτωση.  ΄Ολοι οι νεκροί αυτής της κατηγορίας ήταν Ρομά!

στ. Η εξαγορά από το καθεστώς  σχεδόν του συνόλου της ελληνικής βιομηχανίας παραπληροφόρησης  και των  αποκαλούμενων    εταιριών  δημοσκοπήσεων  που  κατ΄  επάγγελμα και εξακολούθηση  την τελευταία  πενταετία , εξαπατούν τον ελληνικό λαό με φέικ –κατασκευασμένες ειδήσεις , κατευθυνόμενες κριτικές και ψευδείς –πλασματικές δημοσκοπήσεις.

Ουδείς των ενόχων των παραπάνω εγκλημάτων βρίσκεται στη φυλακή. Ουδείς! Το καθεστώς με εργαλείο τη Δικαιοσύνη , έθεσε στο απυρόβλητο τους ανθρώπους του, που το υπηρετούν  και διασφαλίζουν τη συνέχεια του.

 Ας μη γελιέται ,όμως,  η  κυβέρνηση, Ούτε, ασφαλώς,  οι αχυράνθρωποι και   οι σφογγοκωλάριοί της. Η κάθαρση, αργά ή γρήγορα, θα έρθει.  Το γνωρίζουμε μόνο και μόνο ,επειδή αποτελεί  ιστορική νομοτέλεια.

Κανένα άδικο,διαπλεκόμενο , διεφθαρμένο και εγκληματικό  καθεστώς, στην πορεία της ανθρωπότητας, δε διασώθηκε.  Το καθεστώς Κυριάκου  Μητσοτάκη δε θα αποτελέσει εξαίρεση.