Το μήνυμα του σύχρονου καθεστώτος “Στυλιανού Παττακού” με το χειροκρότημα στο δολοφόνο των Τεμπών Κ. Καραμανλή.

Πολλοί , μόλις οι βουλευτές του καθεστώτος χειροκρότησαν  ένθερμα την ώρα της  “απολογίας” του στη Βουλή  τον έτερο γόνο  της δυναστείας Καραμανλή (Κωστάκης και τούτος),   μίλησαν για ασέβεια στα θύματα, αλαζονεία  πρόκληση και προσβολή. ΄Ηταν κι αυτά, ασφαλώς.

Ακόμα χειρότερου χαρακτήρα, όμως  ήταν το μήνυμα αμετανοησίας (πώρωση) ,  συσπείρωσης , σύμπνοιας ,    αλλά και απειλής εκδίκησης και  τιμωρίας     που ήθελαν   να στείλουν  τα μέλη της  κυβερνητικής   συμμορίας σε όσους  αμφισβητούν το καθεστώς και την “αλήθειά” του.   Και το αναπαρήγαγαν    συντονισμένα και βροντερά στο πανελλήνιο  τα μέλη της επίσης μαφιόζικης συντεχνίας του   Γκεμπελιστάν,  που στηρίζει το   καθεστώς.

Το μήνυμα είχε δύο αποδέκτες.  Τα  ίδια τα στελέχη και τους οπαδούς-ψηφοφόρους  της Δεξιάς  και όσους αντιτίθενται στο καθεστώς,   το οποίο,   όπως πολλές φορές λέμε εδώ , διαθέτει  όλα τα χαρακτηριστικά μιας  δικτατορικής διακυβέρνησης .  Η διαφορά της  με τη στρατιωτική   δικτατορία του Παττακού , ήταν στη σύσταση, την προέλευση.    Μπόχα  «αρβύλας» στην  πρώτη. Σαπίλα  συντηρητισμού  «γραβάτας» η Μητσοτακική.  Εξ ού και…κοινοβουλευτική.

Τέτοια μορφή  σύγχρονης δικτατορίας, συναντάμε σε πολλά καθεστώτα  (πρβλ  το ρώσικο, πουτινικό καθεστώς) . Δεν έχουν  πια ανάγκη  οι Χούντες να κατεβάζουν τανκς. Ο Παττακός, πέρα από γραφικός  και  σήμερα, θα ήταν  ξορκισμένος από όσους στην εποχή μας   δεν έχουν ανάγκη να προχωρούν σε στρατιωτικά πραξικοπήματα, για να εγκαταστήσουν  κρατικές εξουσίες ολοκληρωτισμού.

Η επιβολή δικτατορίας  γίνεται πια  με …δημοκρατικές διαδικασίες   και σύγχρονα  κοινοβουλευτικά όπλα . Αντί για  λοχαγούς στα τανκς,  έχεις τον Αλαφούζο ,το Ράπτη, το Μαρινάκη (μέχρι πρότινος) με τους αφοσιωμένους  φαντάρους-Πορτοσάλτε και Πρετεντέρη τους  να βγάζουν  εντελώς καθαρή τη βρώμικη δουλειά.

Ούτε χρειάζεται επίσης να βασανίζεις  “Μουστακλήδες” στα μπουντρούμια  της ΕΣΑ.  Θα προκαλούσες τη διεθνή κατακραυγή.  Ακόμα και   ενός   Πούτιν.  Ας είναι  προφέσορας  σε αυτά .  Εσύ, απόφοιτος του Χάρβαρντ,  πολύ περισσότερο,  οφείλεις, ως Δυτικο-τραφείς, να τηρείς τους δημοκρατικούς κανόνες.   Προσχηματικοί, αλλά…κανόνες.

Ουδείς  σου απαγορεύει  ως κρατική εξουσία , αν θίγεται  ο σκληρός πυρήνας του κράτους…δικαίου σου, της  δημοκρατικά  εκλεγμένης,  κυβερνητικής εξουσίας σου , να μετράς θύματα  Παναγούληδες και Μουστακλήδες , αν… δεν κάθονται καλά.   Ακριβώς , όπως το διατύπωσε ο Παττακός. «΄Ο, τι δε λύνεται κόβεται. Σπαθί»  . Κάν΄το  κι αυτό.   Αλλά έξυπνα, μόρτικα, σύγχρονα …Μητσοτακικά.

 

 

 

Να επισημάνουμε και μια άλλη  ιστορική αλήθεια, την οποία πολλοί καθεστωτικοί ,βέβαια,  θα απορρίψουν μετά βδελυγμίας. ΄Οπως      η Μητσοτακική ΄Ενωση  Δικαστών και Εισαγγελέων  για παράδειγμα  στη χτεσινή της  ανακοίνωση .Χωρίς επιχειρήματα, με μπλα-μπλα, κορώνες περί Δικτατορίας που έπεσε το 1974 και δεν υπάρχει πια.  Μεστή από   τσιτάτα για τη …Νέα  Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης και το  Συνταγματικό κράτος δικαίου, που υπηρετεί ο εντολοδόχος τους πρωθυπουργός.

Για  τα  φέρετρα  που όσοι υπήρξαν «τυχεροί» γονείς , τους έστειλαν μέσα  τα πτώματα των παιδιών τους  να τα θάψουν (πολλοί ούτε αυτό δεν μπόρεσαν),  τσιμουδιά!  ΄Ηταν…ατύχημα, είπαν οι  συνδικαλιστοί  εκπρόσωποι  των δικαστών και εισαγγελέων.  Και  ως τέτοιο, περιμένετε. Θα το…διαλευκάνει και θα το αποδείξει η  ανεξάρτητη, θεσμική  δικαιοσύνη τους!

Η  ιστορική  αλήθεια, λοιπόν,  είναι τούτη:  Η Χούντα Παπαδόπουλου-Παττακού, όσο και αν  υπήρξε αιμοβόρα και αδίστακτη,  δεν έπνιξε στην Πύλο  μαζικά  700 ανθρώπους με τα παιδιά στα χέρια.  Ούτε δολοφόνησε πάνω από 67 επιβάτες  της αμαξοστοιχίας  στα Τέμπη.

Και δεν περιμένουμε τέτοια ιστορική  διαπίστωση  να μην την αμφισβητήσει η εν λόγω Μητσοτακική ΄Ενωση. Το αντίθετο θα ήταν  περίεργο.΄Αλλωστε, αυτή είναι η δουλειά της.  Να υπηρετεί το καθεστώς. ΄Όπως κι όσοι της έδωσαν την εντολή με την ψήφο τους,   να «βγάζει  τέτοια κάστανα από τη φωτιά».

Για την ιστορική κρίση , δεν έχει καμιά σημασία, αν έχασαν τη ζωή τους , όσοι την έχασαν και όπως έγινε στη διάρκεια που το καθεστώς  Μητσοτάκη “έδειξε τα δόντια” του. Τις πραγματικές καταβολές  και τους στόχους του. ΄Οποια δικαιολογία κι αν επικαλεστεί  κάποιος ,θα είναι αντιφατική  με την  κρίση  της Ιστορίας και υπονομεύουσα το κύρος της.

Αυτή η διαπίστωση , η  κρίση που δε χρειάζεται ούτε καν  θεσμικό δικαίωμα να έχεις,  για να τη στηρίξεις (αρκεί να μην είσαι αχυράνθρωπος του καθεστώτος ή  ακρίδα στο σμήνος που κατατρώει όση χλόη απέμεινε,  αν απέμεινε,  στη χώρα), είναι η ακόλουθη:

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας σκοτώθηκαν, όχι από  ανθρώπινο λάθος ,αλλά από «ενδεχόμενο δόλο», όπως  το συστημικό, ποινικό δίκαιο χαρακτηρίζει τέτοια  εγκλήματα. ΄Όταν  η κυβερνητική  συμμορία  πέταγε  (και συνεχίζει) τα δανεικά λεφτά στις λογής Πετσοπαροχές , τη βιομηχανία προπαγάνδας της,  τους εργολάβους, τους αβανταδόρους, τη γαλάζια ακρίδα  της γενικώς,  γνώριζαν όλα τα μέλη της  πως ένα τρένο θα συγκρουστεί μια μέρα με ένα άλλο, αν δεν έχει όργανα ανίχνευσης, εντοπισμού και προειδοποίησης κινδύνου  για επερχόμενη  σύγκρουσης. Και αν  είναι εξοπλισμένες  με τέτοια όργανα ,όπως σε όλες τις χώρες με στοιχειώδη σεβασμό σε βασικά δικαιώματα, όπως πρώτο, αυτό της ζωής,  οι αμαξοστοιχίες, ακόμα και αν οι μηχανοδηγοί ,οι ελεγκτές ,  όποιος άλλος εμπλέκεται,    κάνουν λάθος,  εκείνες  υπακούν στο σύστημα, όπως είναι προγραμματισμένο. ΄Ετσι σώζονται οι     ζωές ανύποπτων επιβατών.  Και εσύ, ως  συστημική εξουσία,  σεμνύνεσαι πως έκανες το αυτονόητο.  Απλά, ξάστερα,  απολύτως λογικά.

Το  καθεστώς επέλεξε  συνειδητά, ενώ γνώριζε πως διαπράττει έγκλημα, να  προσφέρει    εκατομμύρια  στους συνενόχους της   Αλαφούζους,  Ράπτες,  Βαρδιονογιάννηδες , παρά να  καταβάλει  κάποιες χιλιάδες ευρώ κι αυτά, από τα κονδύλια της Ευρώπης , για να κυκλοφορούν στη χώρα τα τρένα με ασφάλεια . Και κανείς γονιός να μην αφήνει άθαφτο το παιδί του,  γιατί πρόλαβε το καθεστώς να   θάψει εκείνο τα κομμάτια του νεκρού,   κάτω από τόνους  μπάζα   στον τρόπο της τραγωδίας.

΄Ο,τι και να πεις, όσα κι αν επικαλεστείς, δεν είσαι, πλην των άλλων και  ως αμετανόητος ,παρά ένας    ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ. Σκότωσες 57  συνανθρώπους  μας   της διπλανής πόρτας. Και δε με ενδιαφέρουν τα όπλα του εγκλήματός σου.  Πολύ περισσότερο, αν είσαι φυσικός ή ηθικός αυτουργός του εγκλήματος.

 

 

 

Διέπραξε  και   άλλα, μεγάλα εγκλήματα  η  ίδια κυβερνητική  συμμορία. Στην Πύλο  με  700 νεκρούς .  Σην πανδημία με  20. 000!   Τόσοι ήταν οι ασθενείς, που άφησαν  να πεθάνουν ,  για να εισπράξει ο εγκέφαλος  του καθεστώτος,  τις μίζες του. Πέταξε  δισ για να αγοράσει Ραφάλ,  αντί ΜΕΘ  και να σωθούν ζωές, απείρως οικονομικότερες   και  απολύτως απαραίτητες από την άχρηστη λαμαρίνα του, που  σκουριάζει  στη θάλασσα.

Κλείνοντας ,  να επισημάνουμε και  μια άλλη αλήθεια. Δεν επιδέχεται ούτε  τούτη αμφισβήτηση ή διαπραγμάτευση, γιατί δεν το επιτρέπουν οι λογική , η δίκαιη ιστορική σύγκριση, η παρατήρηση, αλλά και οι εποχές: Ο Παττακός,  δήλωνε πως καλώς σακάτεψε τον Μουστακλή. « Ήταν εχθρός του καθεστώτος, της … επανάστασης.  Ας είχε μυαλό» .    Αμετανόητος, θρασύς και προκλητικός, όπως όλοι οι δικτάτορες.

΄Όμως, καθόλου διαφορετικός από τους εθνοπατέρες του καθεστώτος Μητσοτάκη που  έστειλαν χτες το μήνυμα από τη Βουλή στους δικούς τους και σε μας,  με τη  συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.  Με μια διαφορά  τούτος.

Παραδέχεται πως διέπραξε «εγκλήματα ιδεασμού, ιδεοληψίας». (Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!).  Ο Μητσοτάκης και η κυβερνητική συμμορία του διαπράττουν εγκλήματα  του «λευκού κολάρου».  Σε καθημερινή βάση.  Αυτά που χαρακτηρίζονται ως του κοινού ποινικού δικαίου.

΄Όπως  η μαφία. Για χρήμα,  μίζες, πετσοπαροχές. Να κάνουν περιουσίες,  να  τις  αφήσουν στα παιδιά τους.  Να  ταϊζουν τη γαλάζια ακρίδα τους, για να τους δίνει   τα κοινοβουλευτικά προσχήματα   να  συνεχίζουν  τα εγκλήματα.

Πώς το έλεγε χτες η ανακοίνωση της ΄Ενωσης δικαστών και εισαγγελέων;  «Κάθε εξουσία (και η δικά τους) πηγάζει από το λαό». Μόνο που λαός εν προκειμένω είναι όσοι δίνουν  με το αζημίωτο την ψήφο τους, ακόμα και  ως  προϊόν βίας και νοθείας στο συγκεκριμένο καθεστώς. Αλλιώς, είναι  εχθροί. ” Ο μη ων μεθ ημώνκαθ ημών”!

Αυτό κι αν είναι έγκλημα καθοσίωσης. ΄Υβρις του αισχίστου είδους.  Τέτοιος είναι ο  άνθρωπος, όταν αποσυντίθεται σε μόρια   έσχατης εξαθλίωσης!  Πιο κάτω και από υπάνθρωπος.