ΤΟ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟ -ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ

α. Ψαροντουφεκάς για τον πνιγμό της 6χρονης: Θυμάμαι τον πατέρα σχετικά ψύχραιμο -Ρωτούσε αν το παιδί είναι ζωντανό

«Φρόντιζε το παιδί» δηλώνει η μητέρα

Μητέρα και θεία της άτυχης 6χρονης είπαν ότι ο κατηγορούμενος φρόντιζε το παιδί, τις ημέρες που το είχε στην επίβλεψη του. Ο 42χρονος πατέρας ζήτησε να του επιτραπεί να πάει στην κηδεία της κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του ήταν περίεργη, γεγονός που φάνηκε και από την επιθυμία του να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους μετά την τραγωδία, στο στάδιο της προσαγωγής του στον ανακριτή.

 

β. «Δεν είχε κανένα πένθος, καμιά θλίψη», αναφέρει το ιατρικό προσωπικό

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή σαν η κόρη της να ήταν ξένο παιδί» – Τι κατέθεσε γιατρός της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή σαν η κόρη της να ήταν ξένο παιδί» – Τι κατέθεσε γιατρός της Τζωρτζίνας

***

Γνωρίζω  φίλους και συγγενείς που σε κηδείες καταδικών τους ανθρώπων, δεν έσταξε δάκρυ από το μάτι τους. Ψύχραιμοι, συγκρατημένοι και προφανώς …αινιγματικοί , αν πέσει στην αντίληψη  κάποιων    «νοσηλευτριών και  «ψαροντουφεκάδων», όπως οι παραπάνω.  Τούτοι, κι αν δε σκίζουν τα μάγουλά τους και αν  δε χαρακώνονται,   σε υστερία πένθους, αν χάσουν προσφιλές  πρόσωπο.

Αν  στον πόνο απλώς  δακρύζεις ή κλαις, αν , εν πάση περιπτώσει,  το πρόσωπό σου στη θέα του νεκρού σου  μένει ανέκφραστο και δε συσπάται,   για τέτοιους, θορυβοποιούς, κατά κανόνα αψίθυμους και κυκλοθυμικούς , είναι  απόδειξη πως δεν είχες μαζί του  και την καλύτερη  σχέση. Και στη χειρότερη περίπτωση,  δεν είναι απίθανο να είσαι και ύποπτος για το θάνατό του.

 

 

Φτάσαμε και περπατάμε σε επικίνδυνες ατραπούς.  Οι φύλακες καιροφυλακτούν. Καταγράφουν τα αισθήματά σου, τις αντιδράσεις σου, τον πόνο , αλλά και  την αδιαφορία, τη σκληρότητα, την απάθειά σου. Και σε βαθμολογούν.

 ΄Οπως στη Βορειο-Κορεατική  δικτατορία. Στο   λαϊκό προσκύνημα  της σορού του πατέρα  του σημερινού δικτάτορα της Πιονγιάνγκ, πράκτορες του καθεστώτος  παρακολουθούσαν ,  μετρούσαν και κατέγραφαν με το… πονόμετρο  ποιοι εκφράζανε την οδύνη τους με  παροξυσμό, τύπτοντας τα στήθη τους  και ποιο ήταν σοβαροί και συγκρατημένοι.  Οι τελευταίοι ήταν  οι  εχθροί του καθεστώτος!

Η Πισπιρίγκου  είναι στη φυλακή ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γιατί η νοσοκόμα  “κάρφωσε” πως δεν έκλαψε, δε σπάραξε ως μάνα, όταν έμαθε πως πέθανε το παιδί της. ΄Εγκλημα  καθοσιωσης! Το επιβεβαίωσαν  και  η εθνική μας   ντετέκτιβ, πλην των άλλων,  Νικολούλη και η άριστη ψυχολόγος Μπογιατζή   πως τέτοια μάνα είναι μόνο η Μήδεια.  Και ο εισαγγελέας  με αυτά τα  στοιχεία διέταξε την προφυλάκισή της.  Θα πάθει πιθανότατα το ίδιο και ο τραγικός παραπάνω πατέρας. Ποιος ξέρει τούτος τί λόγους “Μήδειας”  είχε  κι άφησε, αν δεν το έκανε ο ίδιος,   να πνιγεί το παιδί του.

Το «1984»  του ΄Οργουελ κάπως έτσι θα αρχίσει. Τί λέμε.  ΄Αρχισε κιόλας.  Γείτονες, περαστικοί, «ειδικοί»,  ακόμα και οικείοι. Θα κρατούν “θερμόμετρα” και θα μετρούν πώς αντιδράς στο άκουσμα του  εθνικού  ύμνου, του ονόματος  του κυβερνήτη  και του προϊσταμένου σου.

Ουαί κι αλλοίμονό σου,  αν η «βελόνα», πάει στο  κόκκινο.  Θα ΣΕ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΠΙ ΤΌΠΟΥ ΣΕ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ!