“Το πάρτι με την πρώτη κατοικία τελείωσε”. Μήνυμα Τσίπρα σε Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και Ζωή

Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία δημαγωγοί ,Μαυρογυαλούροι!

Κάθε δανειολήπτης, που τον ξεγελάτε,    για  να σας δώσει ψήφο, αυτοχειριάζεται.  Είναι κλεμμένη ψήφος από ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τις αποψινές δεσμεύσεις του Αλέξη  Τσίπρα.

Η πρώτη κατοικία δε σώζεται με  λεονταρισμούς μισαλλοδοξίες και ύβρεις . Οι  κορώνες σας  είναι απάτη  και καταστοφή  για τον “κόκκινο” δανειολήπτη.

Καμιά δική σας  ψήφος σε όσους   παίζουν  με τη νοημοσύνη και την αγωνία  σας.

Ψήφος  στο    Βαρουφάκη,  το  Λαφαζάνη, τη   Ζωή,είναι ψήφος στον Κούλη. Πεντακάθαρες αλήθειες.

 

 

 

 

Αλέξης Τσίπρας: Το πάρτι με την πρώτη κατοικία τελείωσε – Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού

Αλέξης Τσίπρας: Το πάρτι με την πρώτη κατοικία τελείωσε – Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού (Video)

Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τους πλειστηριασμούς, την προστασία πρώτης κατοικίας και τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου τόνισε ότι θα μπουν κανόνες στη λειτουργία των funds, θα υπάρξει συλλογική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και υφυπουργείο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και Στεγαστικής Πολιτικής. «Το πάρτι θα τελειώσει. Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού» σημείωσε και τόνισε θα είναι η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της νέας προοδευτική κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρώτη ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί «θα είναι να προχωρήσουμε αμέσως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, με βάση τα παραπάνω εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για διάστημα τριών μηνών, έως ότου δηλαδή τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών»

Με τις αποφάσεις της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ρίχνει στο τζόγο των funds, τη διαθέσιμη περιουσία κάθε ελληνικού νοικοκυριού» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και θύμισε τα εξής:

«Τον Πτωχευτικό Κώδικα του 2020, με τον οποίο καταργήθηκε οριζόντια η προστασία της κύριας κατοικίας, οδηγώντας σε απελευθέρωση των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων,

Τον εξωδικαστικό μηχανισμό στον οποίο δεν προβλέφθηκε καμία δεσμευτικότητα συμμετοχής των πιστωτών, τραπεζών και funds, με αποτέλεσμα να μην ρυθμίζονται οι οφειλές των πολιτών,

Το σχέδιο «Ηρακλής», με βάση το οποίο οι μεταβιβάσεις των δανείων από τράπεζες σε funds συνδέθηκαν με τον νόμο 3156 του 2003.

Μια ενέργεια δηλαδή που αφενός απαλλάσσει από τη φορολογία τα funds για τις κάθε είδους πράξεις τους, αφετέρου δεν υποχρεώνει σε πρόταση ρύθμισης προς τον δανειολήπτη, πριν την όποια πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης.

Και κάπως έτσι, μια χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης μετατρέπεται σε Άγρια Δύση.

Η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους υπακούει πια στο δόγμα «ό,τι δε πληρώνεται, κατάσχεται»

Από τα funds που πλέον ελέγχουν με εμπράγματες εξασφαλίσεις περίπου 700.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα, αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ.

Και που η μόνη τους μέριμνα είναι η υλοποίηση γρήγορων πλειστηριασμών, ακόμη και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ.»