ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

Μητσοτάκης: Αναδύεται μια νέα Ελλάδα, παρά τις κλιματικές καταστροφές -Ερχονται επενδύσεις στην ενέργεια

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην COP

 Κωστής Χατζηδάκης:  «Οι φρεγάτες και  τα αεροπλάνα στοιχίζουν”!

 

Επαναλαμβανόμενη ανάρτηση (30/11/2023)

Τα σημερινά στοιχεία- κόλαφος της Eurostat

“ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ . ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ .

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ .

Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ  ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ”.

Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΚΡΙΔΑΣ), ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΣΤΗ ΧΩΡΑ

_______________________________________________________________

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αναμενόμενες και καταλυτικές.   Από την άλλη ,  και     ευοίωνες ,έτσι όπως εξελίχτηκαν  για το κόμμα,  που επί χρόνια  ταυτίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και αποκλειστικά  με το πρόσωπο του  πρώην αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτόν, ακριβώς  ,που  υπονόμευσαν  με πολλούς τρόπους   οι γνωστές ομαδούλες.  ΄Οσοι έπαιζαν εσωτερική αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς,  για να κρύψουν τις φιλοδοξίες και τις κομματικές τους βλέψεις  για την  “καρέκλα” στην κατάλληλη ευκαιρία.    ΄Οσων η  υποκρισία  και η άκρατη φιλοδοξία  τους σήμερα, δεν τους επέτρεψαν πια να συνεχίσουν την ίδια  ύπουλη τακτική και με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, που κατάφερε να τους αρπάξει το ψαχνό από τα δόντια. Και είναι αυτό, ακριβώς , που δεν του συγχώρησαν.

Είναι ,επομένως,  σαφές πως μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν για το κόμμα της Κουμουνδούρου από την αποχώρηση της ομάδας των αποστατών,  οι οποίοι  πλην των άλλων, μόνο αριστεροί δεν υπήρξαν.   Χρησιμοθήρες, δημαγωγοί και λαϊκιστές, ναι. ΄Εντιμοι και αριστεροί δεν είναι.

Αν διέθεταν , έστω και ίχνη  αξιοπρέπειας, θα είχαν πρώτα απ΄ όλα , παραδώσει τις έδρες τους   από τις οποίες…ειρήσθω  εν παρόδω , οι Αποστάτες   βγάζουν χοντρά. και άκοπα … μεροκάματα της  τάξεως των  150 και 200 ευρώ ημερησίως, έκαστος!  Ασφαλώς, «είναι πολλά τα λεφτά», των … συντρόφων , για να τα πετάξουν,  έτσι ασυλλόγιστα,  η ΄Εφη  και ο Ευκλείδης. Ούτε καν ο άλλος,  ως τα μπούνια και τούτος  … αριστερός Παπαδημούλης, ο  εισοδηματίας  από τα  παχυλά μίσθια τουλάχιστον 30 διαμερισμάτων. (Αυτό   θα πει αριστερός. Με  τεράστιες, φαρδιές ,  δεξιές τσέπες!)

Θέλει αρετή και τόλμη η εντιμότητα, παλιανθρωπάκηδες.  Δεν είναι  άθλημα     για πανούργους, καιροσκόπους , δημαγωγούς. Και δεν ξέρουμε πολλούς με επιδόσεις ,τουλάχιστον σύγχρονους πολιτικούς στο συγκεκριμένο  άθλημα.  ΄Οσοι δεν  έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον και τις φιλοδοξίες ,πάνω από τα όσια και ιερά της Αριστεράς και της πολιτικής ηθικής.

Γιατί σε ένα τέτοιο ανήθικο κομματικό-πολιτικό σύστημα να αποτελέσουν οι νέοι …Νονοί του κόμματος που βαπτίζουν σήμερα,  την εξαίρεση;  Λογικό ακούγεται  στην πιάτσα τους. ΄Οσο, βέβαια,  παράλογο και ανήθικο το βλέπουν εκείνοι που ξέρουν καλά τί καπνό φουμάρουν και τί είδους τρωκτικά είναι. Ανεξάρτητα από παράταξη και ταμπέλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κάνει την υπέρβαση από το λαϊκισμό και την δημαγωγία, που δεν τα κατάφεραν πολλοί από το κόμμα του και ειδικά τούτη  η ομάδα της Αποστασίας.  Απεκδύθη τον παλαιό εαυτό και έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής, στον  ιστορικό σταθμό που κατάκτησε ,όταν κράτησε μετά το δημοψήφισμα και  με τον τρόπο που το έκανε, τη χώρα στην Ευρωπαϊκή  ΄Ενωση. Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε από ποια κόλαση θα περνούσε  η …Ζιμπάμπουε της Ευρώπης,  χωρίς τη στήριξη της Ε.Ε

Ο δεύτερος σταθμός, επίσης ιστορικός, είναι η λύση του λεγόμενου από τους εθνικιστές  Σκοπιανού. Η συνθήκη των Πρεσπών υπήρξε πραγματικά μια μεγάλη στιγμή και  νίκη της  Αριστεράς, της ειρήνης, της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας των λαών, αλλά και της Ιστορίας, που θέλει το παρελθόν ,όπως το  διασώζει εκείνη, να γίνεται  εφαλτήριο  νέων κατακτήσεων σε κάθε είδος  πολιτισμού .  ΄Οχι  αφορμή   εχθρότητας ,αλλοφροσύνης  και προπαντός εθνικιστικής  υστερίας.

Αυτή την ώρα ,μένει ένας ακόμα ιστορικός σταθμός, που φαίνεται κι αυτόν να τον κατακτά με το σπαθί του ο Αλέξης Τσίπαρας. Μόνο που πρέπει να είναι διαυγής ,άνευ όρων και αμφιβολιών η οριστική του άφιξη, ως νικητής δρομέας.

Να βγει σήμερα που οι Νονοί θα δώσουν όνομα στο νέο κομματικό τους μόρφωμα και να διακηρύξει επίσημα, καθαρά  και σε όλους τους τόνους πως

ένας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας και ο αρχηγός του.   Και όποιος το αμφισβητεί ,είναι αποστάτης  και στασιαστής.

Επαναλαμβάνουμε.  Ναι , μεν,  η μέχρι τώρα στάση του και η παρουσία  του στο κόμμα που έφτιαξε ο ίδιος , δεν αφήνουν αμφιβολίες,  ούτε  δίνουν αφορμή για άλλες ερμηνείες ,παρά μόνο την πεποίθηση  πως ο π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της διάσπασης και υπέρ της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί  στο κόμμα. Αλλά, μια ακόμα ,ειδικά σήμερα  στα …βαφτίσια,  διακήρυξη, θα ήταν η ολοκλήρωση  μια πολιτικής πορείας με πολλούς θετικούς σταθμούς   και με κορυφαίους, όσους μνημονεύσαμε.

Κι ασφαλώς , ο Αλέξης Τσίπρας θα περνούσε και  το  μήνυμα πως και ο ίδιος είναι παρών και μάχιμος.  ΄Ετοιμος  (και μπορεί) να κατακτήσει  νέους σταθμούς σε μια  καινούργια  πολιτική πορεία, όπως αυτός  την αντιλαμβάνεται και τη  χαράζει.