“…τρώγοντες και πίνοντες, γαμούντες και εκγαμίζοντες”!

Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα

Moody΄s: Συνέτριψε το κυβερνητικό αφήγημα της εύρωστης οικονομίας – Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα

Ο οίκος δεν προχώρησε σε αλλαγή της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας στην τελευταία αξιολόγηση με αποτέλεσμα το ελληνικό αξιόχρεο να παραμένει κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Παράλληλα διατήρησε αμετάβλητες τις προοπτικές της οικονομίας (stable outlook).

ΕΛΛΑΔΑ  17/03/2024
Σε ρυθμούς Αποκριάς η χώρα: «Βούλιαξαν» Πάτρα και Ξάνθη, «μικρή Βενετία» το Ναύπλιο

.iefimerida.gr

***

Αν βούλιαξε κάτι, και όχι όπως το εννοεί ο αρχιΓκεμπελίσκος Χρήστος Ράπτης στη φυλλάδα του,  δεν είναι  οι αποκριάτικες πόλεις της Πάτρας, του Ναυπλίου και της Ξάνθης.  Η Ελλάδα ολόκληρη έχει πέσει στα Τάρταρα . Και   τούτη τη φορά είναι αδύνατο να σηκωθεί.

Αλλά, αυτοί που σήμερα με τα γλεντοκόπια τους,  δίνουν άλλοθι στην αισχρή προπαγάνδα για την πέτσινη ευημερία της χώρας, οι ίδιοι αύριο θα ζητούν να  τους “σταυρώσουν”, να τους “κρεμάσουν ανάποδα”  στο Σύνταγμα.   Κι αυτό το  «αύριο»  δε θα είναι μακριά.

Τώρα, ως άφρονες .  ξαναπαίζουν  στο ίδιο έργο.  “…ώσπερ γαρ ήσαν εν ταις ημέραις ταις προ του κατακλυσμού τρώγοντες και πίνοντες, γαμούντες και εκγαμίζοντες, άχρι ης ημέρας εισήλθε Νώε εις την κιβωτόν, και ουκ έγνωσαν έως ήλθεν ο κατακλυσμός…”.

  Η πρώτη είδηση σήμερα, και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, χωρίς απόσυρση,  θα έπρεπε να είναι  η αξιολόγηση του οίκου Moody΄s που είχε ως αποτέλεσμα το ελληνικό αξιόχρεο να παραμένει κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.  Και μαζί, έγινε συντρίμμια και  το ετοιμόρροπο  εποικοδόμημα της απάτης.  Κατέρρευσε,  ως χάρτινος  πύργος  από τη μια στιγμή  στην άλλη,  ο μύθος ,που φτιάχτηκε με παχυλές αμοιβές στους ανταποκριτές  2-3 ξένων φυλλάδων και του ντόπιου αληταριού στο Γκεμπελιστάν  για την… τρομερή και φοβερή ανάπτυξη της χώρας!   «Πάσα θάμα τρεις ημέρες. Το δικό τους…τέσσερεις».

Κι ακόμα, το μεγάλο πανηγύρι δεν άρχισε.  Πού θα κρυφτείτε τότε, “Αλαφούζοι” με τα …Πορτοσαλτάκια σας;  Αλλά και σείς, ακόμα αισχρότεροι , “Βαξεβάνη” και “Παππά”;

Κανένα  από τα  καλοπετσωμένα  γκεμπελικά  μέσα της προπαγάνδας του καθεστώτος, δεν ανάφερε την είδηση για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.   Αλλά και οι νεροκουβαλητές του στα λαθρόβια έντυπα της αριστεροφροσύνης, την πέρασαν (όσοι το έκαναν)  στα ψιλά. Προηγείται  ο …Μίχος που σαρώνει σε πόντους μπόχας  στις ίδιες χωματερές, εδώ  και μήνες.  Για τέτοια ενημέρωση,μιλάμε.

Το 2008, τα ίδια έκανε πάλι ο Χατζηνικολάου ,ο Τράγκας,  ο Τριανταφυλλόπουλος,  ο Πρετεντέρης.  ΄Ολη η  γκεμπελική  μαφία  της εποχής. Η χώρα είχε  χρεοκοπήσει και οι γλοιώδεις  αυτοί αρουραίοι, έγλειφαν πατόκορφα τους υπεύθυνους της οικονομικής κατάρρευσης στην κυβέρνηση του «ανιψιού» , του Πάκη και το Αλογοσκούφη.

Δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Σήμερα, απολαμβάνουν τα αργύρια της προδοσίας  (και όχι μόνο  αποκλειστικά εκείνα) στις  βίλες των Βορείων Προαστίων.  Όπως και εκείνοι που τους αντάμειψαν για τη σιωπή και την κάλυψη τους εγκλήματος. Άλλος στη Ραφήνα και   άλλοι. αλλού.  Και  πάντα σε μέρη με…φρέσκες τσιπούρες!  Ο Αλέξης Τσίπρας, φρόντισε γι΄αυτό.   Η «ομερτά»  της ατιμωρησίας του «Κωστάκη», κάλυψε ΟΛΟΥΣ τους δράστες του εγκλήματος της πρώτης χρεοκοπίας.

Κάνει πάλι τα ίδια ο π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα. Στη δεύτερη χρεοκοπία.   Συγκάθεται στα  τραπέζια  με  τους  ενόχους,  τους παρέχει άλλοθι και άφεση,  αντί να ζητήσει την κεφαλήν τους επί πίνακι  («παλιά μου τέχνη κόσκινο») .   Φτιάχνει το νέο ίματζ ,που θα χρειαστεί αργότερα ,για να τον χρησιμοποιήσει το Σύστημα σε άλλους ρόλους.

Δεν τρώει σε καμιά περίπτωση ο κομματικός Λεβιάθαν τα παιδιά του στην Ελλάδα.  Η εξαίρεση του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου, είναι η μοναδική. Τούτος «κέρδισε το λαχείο» για άλλους…γερμανικούς λόγους.

Δείτε για παράδειγμα το Λοβέρδο, το Γεωργιάδη, τον Αβραμόπουλο. ΄Όλα (και τα άλλα, γύρω στα 13), τα «καλά παιδιά» της Novartis. Κι αυτούς ανάλαβε πάλι να τους ξεπλύνει με τη «Δήλωση Μετανοίας» του  ο  Αλέξης Τσίπρας . Κι αν δε λέγεται  αυτό αισχρότητα και αφροσύνη!

Βρώμικες αυτές οι δύο φάρες  των  Γκέμπελς και  των «πολιτικών» στη χώρα μας. Από συστάσεως ελληνικού κράτους ίδιοι.

Πιο αισχρή, όμως, κι απ΄αυτούς, είναι  η μάζα.  Γλεντοκοπάει στην Πάτρα και το Ναύπλιο, την ίδια ώρα που καίγεται το σπίτι τους.  Χαμπάρι δεν έχουν πάρει (δε θέλουν) τί τους περιμένει. Και είναι αυτοί που καλύτερα το έχουν  να αυτοκτονήσουν, παρά να ζουν χωρίς «άρτον και θεάματα». Τέτοιο στερητικό σύνδρομο, αποκλείεται να το αντέξουν.

Αύριο ως Κατινίτσες, ή  θα σπαράζουν στο κλάμα και θα καταριούνται τους βιαστές τους,  έγκλειστοι  στα τσιμεντένια κουτιά τους πάλι.  Μόνο που τούτη τη φορά δε θα  φταίει ο  «κορόνα» (ούτε, άλλωστε, και την προηγούμενη  φορά έφταιγε ) . ΄Η ,  θα τα  κάνουν λίμπα για εκτόνωση στις πλατείες των νέων «Αγανακτισμένων». Και μέχρι εκεί. Δεν έχουν κότσια για παραπέρα. Με τα πρώτα  δακρυγόνα, θα κρυφούν στα καβούκια τους, για να αναλάβουν οι μπαχαλάκηδες τη συνέχεια.

Την ίδια ώρα , ο «απονήρευτος», Στέφανος Κασσελάκης   θα κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». ΄Ομοια, η επανάληψη της Ιστορίας ,όπως τότε με τον επίσης «αφελή» Γιώργο Παπανδρέου.

Τέτοιοι Μασκαράδες . Θύματα και θύτες. Μέρα πού είναι τους ταιριάζει.  Τις αποκριάτικες στολές τους, πάντως, μη νομίζετε οι αμασκάρευτοι  πως  τις αποχωρίζονται.  ΄Ολο το χρόνο τις φοράνε.  Κι ας λένε  πως γίνονται καρναβαλιστές και καρνάβαλοι   για μια μέρα  μόνο.  Αιώνες τώρα, το ίδιο,  γελοίο  κουστούμι ο όχλος.

Τόσο μυαλό ,γνώση και «πέτσα». ΄Αξιος ο μισθός τους!