ΤΣΙΠΡΑΣ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ. ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Σάλος και αντιδράσεις με τον Τσακαλώτο που θέλει «να ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Βαρουφάκη»

 

“Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική. Η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Το ”μέτωπο” Τσίπρα-Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά το 2022 δεν είναι 2015».

(iefimerida.gr)

***

Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Τα sms με Τσίπρα για Grexit - Οργή της αντιπολίτευσης

Υπάρχει πάντα μια (και μοναδική για τους μη έχοντας  ασφαλή , πολιτική όραση) σίγουρη επιβεβαίωση για  οποιαδήποτε  ορθή πολιτική επιλογή από Αριστερά: ΄Οταν η Δεξιά και μάλιστα η ακροδεξιά παράταξη του Κυριάκου, φρίττει και   και δαιμονίζεται, όπως εν προκειμένω  από το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας για σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ 25.   Αυτές οι άναρθρες  κραυγές  της , είναι η Λυδία Λίθος πως βρίσκεται στην ορθή κατεύθυνση μια τέτοια  προοπτική.

Κι αν έχει κανείς γερά νεύρα, είναι να γελά με το σκεπτικό-απάντηση του κόμματος της απάτης και της διαφθοράς στην πρόταση Τσακαλώτου.  Θυμίζουν το 2015, ακριβώς αυτή τη χρονιά που αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τη χώρα με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να την κρατήσει  στην Ε.Ε. Και  τσιμουδιά, φυσικά,  η παράταξη της διαφθοράς για το 2007/2008 που η ίδια, ως κυβέρνηση  Κ. Καραμανλή,  χρεοκόπησε τη χώρα και οδήγησε τη  Μέρκελ και το Σόιμπλε   να έχουν  αποφασίσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

΄Ασε δε το πολύ αστείο, ο γιος του αλήστου μνήμης… πατέρα του, «Μητσοτάκη κάθαρμα», που  μια ζωή  μόνο (άτιμες) αλλαξοκωλιές  έκανε, να  μιλάει για ακροδεξιά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ, όταν ο ίδιος   ο γόνος   κέρδισε τις εκλογές το 2019 με τις ψήφους των Νέο Ναζί και με ονόματα στο ψηφοδέλτιο του  κόμματος,όπως  Πλεύρης, Μπογδάνος, Γεωργιάδης, Βορίδης και άλλα τέτοια φυντάνια  «Ναζί χωρίς στολή».

   Το θράσος, πέρα από τη διαφθορά και την απάτη ,είναι  τα κύρια  και ιστορικά γνωρίσματα της Δεξιάς. Η παράταξη που συνεργάστηκε  με τους Γερμανούς Ναζί (ΟΛΟΙ οι δωσίλογοι ήταν Δεξιοί), βγήκε   μετά και παρίστανε  την εθνικόφρονα και πατριωτική.  Ο  Κων. Μητσοτάκης με τα ανάκτορα που  ετοίμαζαν  τη  στρατιωτική  δικτατορία  με τους στρατηγούς και  τους πρόφτασαν  οι συνταγματάρχες , παρουσιάτηκαν  μετά  ως… αντιστασιακοί!  ΄Ολη η πολιτική ιστορία της  Δεξιάς είναι   ένα σύνολο    απάτης, δημαγωγίας, σκληρότητας, απανθρωπιάς και διαφθοράς.  Δε θα μπορούσε ποτέ κανείς ιστορικός, αν δεν ήταν στρατευμενη πένα, να διακρίνει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ,που προσέφερε ποτέ η δωσίλογη παράταξη σε αυτό τον τόπο.ΟΫΤΕ ΕΝΑ.

 

 

 

Αλέξη Τσίπρα, είσαστε σε καλό δρόμο με μια τέτοια συνεργασία. ΄Ισως είναι  η μοναδική επιλογή για να  σταματήσει  η χώρα από τον κατήφορο της καταστροφής που δεν έχει πια γυρισμό.  Τις διαφορές σας με το Βαρουφάκη  “στην πάντα”  τώρα.  Προέχει η συνεργασία και η σωτηρία του τόπου ,μέσα από μια τέτοια συνύπαρξη .

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η πρόταση Τσακαλώτου να γίνει πολιτική πράξη.  Η Ιστορία σας παρακολουθεί.Και μετράει  μικρότητες ,μικροψυχίες και μικροκομματισμούς …μικρών  ανθρώπων.  Δεν είναι ώρα για τέτοια. Προέχει η σωτηρία του τόπου, που έχει φτάσει πια στο μη παρέκει.

 Ακούστε τις άναρθρες κραυγές της κυβέρνησης. Τα έχει χαμένα.   Ξέρει πως το ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέλος της έρχεται, ΜΟΝΟ μέσα από μια τέτοια συνεργασία. Θα  είναι ο τάφος της.

Η Δεξιά (και όχι μόνο στην Ελλάδα),δεν έχει πλέον καμιά ανταπόκριση στις νέες γενιές. Από τον δεύτερο μεγάλο  πόλεμο και μετά,  όσες συμφορές   μέτρησε  ο  κόσμος,  οι περισσότερες  φέρουν τη σφραγίδα    Δεξιών-Ακροδεξιών,  εθνικιστικών , ανεγκέφαλων και ανήθικων ηγετών.

Τολμήστε να στείλετε τους εγκληματίες στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας! Η Γαλλία δείχνει το δρόμο.