Τόσο… μικρός κι ασήμαντος Καραγκιοζάκος πια, βρε Κώστα Βαξεβάνη;

Ο «Ραγιαπετρίτης» υποκλίνεται στο σουλτάνο

 

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, κύριος Γεραπετρίτης, υποκλίνεται στο Σουλτάνο Ερντογάν, όπως ο Χατζιαβάτης στο Βεζύρη. Κανονικός Καραγκιόζης δηλαδή.

Φυσικά μιλάμε για το πασίγνωστο θέατρο σκιών. Μόνο που εδώ δεν παίζουμε σε θέατρο ούτε αναλαμβάνουμε ρόλους. Ας ενημερώσει κάποιος τον υπουργό μας.

Βέβαια, όλοι σαν παιδιά είχαμε όνειρα. Αν το όνειρό του υπουργού μας ήταν να παίξει στον Καραγκιόζη, μπορεί να λάβει το όνομα «Ραγιαπετρίτης».

Τότε ο ρόλος θα του ταιριάζει ταμάμ!

***

Ραγιαπετρίτης!!

Καλά,  που πρόλαβες, Κωστάκη… Γκρέκο Μασκαρά  και δε σου πήρε   τον εξυπνακισμό της εθνικιστικής σου τύφλας ο…Μιχαλολιάκος. Είμαστε σίγουροι πως τον έκανες να σκάσει.  Αν και  κάποιο συνώνυμο και συγγενικό  θα ανακαλύψει    τούτος. Δεν το βάζει   κάτω, αν δε σου πάρει την πρωτιά.

 

Αλήθεια, απ’  όλο αυτό το  μέγα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Αθήνα σήμερα , αυτό κατάλαβε, εσύ, μεγάλε; Τόση  ευήθεια  πια και αλλοφροσύνη;

Κι ακόμα . Χίλιες φορές, λέμε εμείς  καλύτερα να υποκλίνεσαι σε Σουλτάνο παρά σε έναν Τσάρο, Νέο Χίτλερ της Ρωσίας. Εσύ, άλλωστε, ξέρεις καλύτερα από υποκλίσεις (τουρκιστί τεμενάδες).