ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ (ΙΔΙΩΤΙΚΑ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Μπορεί ο “πολύς κόσμος” στην Ελλάδα να ακούει Χάρβαρντ και να…εκστασιάζεται. Ιδίως μετά την ασύστολη, γκεμπελικής μορφής, προπαγάνδα της ελληνικής βιομηχανίας παραπληροφόρησης τα τελευταία χρόνια για την…αριστεία των αποφοίτων  του εμπορικού αυτού  εκπαιδευτικού  ιδρύματος (μεταξύ αυτών και  ο Κυριάκος Μητσοτάκης), οι  παροικούντες την  Ιερουσαλή ,όμως,  γνωρίζουν πολύ καλά τίς εκλεκτές συγγένειες του ξακουστού αυτού πανεπιστημίου με τους  Ναζί,  παλιότερα και σήμερα.

 ΄Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις πλούσιες αναφορές παγκοσμίως στο  τεράστιο  αυτό ζήτημα ηθικής   είναι και το ακόλουθο  από  το άρθρο του  The New York Times  με τίτλο 

Why Do Stanford, Harvard and NASA Still Honor a Nazi Past?

Alfried Krupp, left, in 1957, wears an overcoat and stands next to a machine operator.

Alfried Krupp, left, shown in 1957, ran his factories with inmates of concentration camps as forced laborers.Credit…Bettmann/Getty Images

 

(Μετάφραση δική μας). “Μόλις 30 χρόνια μετά τον πόλεμο, υπήρξε σχεδόν καθολική η ΄έκπληξη,  όταν ανακοινώθηκε ότι το Χάρβαρντ θα λάβει 2 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια σήμερα, προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό) από το Ίδρυμα Alfried Krupp von Bohlen und Halbach. Ήταν το 1974 και τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την ίδρυση της έδρας  Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ιδρύματος Krupp καθώς και της ερευνητικής υποτροφίας για τη διατριβή του ίδιου Ιδρύματος

Ο Alfried Krupp ήταν “βαρόνος” της βιομηχανίας   και καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νυρεμβέργη. Η εταιρεία του είχε ένα εργοστάσιο σκλάβων στο Άουσβιτς και εξανάγκασε να δουλέψουν περίπου 100.000  εργάτες σε καταναγκαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένων αιχμαλώτων πολέμου, κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και παιδιών. Όταν το Χάρβαρντ αποδέχτηκε τα χρήματα του Krupp το  “The Harvard Crimson” δημοσίευσε μια επιστολή που  ανέφερε   ότι «λίγα ονόματα τιμώνται περισσότερο στα χρονικά των μαζικών δολοφονιών και της γενοκτονίας από αυτό του Krupp».

Παραθέτουμε  ακόμα  δύο ,επίσης αποκαλυπτικά,  κείμενα  της Ναζιστικής…ευαισθησίας  και του αντισημιτικού προσανατολισμού    πολλών  αμερικάνικων εμπορικών  πανεπιστημίων και ιδιαίτερα   του Χάρβαρντ:

1.Το δηλητήριο στα καλύτερα πανεπιστήμια (Ivy League)

(προσωπική σελίδα Ζαν Κοέν)

Israel Hayom 20.2.2012

Του Richard Baehr

(σ.σ  με πολλές από τις απόψεις του γνωστού στην Αμερική συντηρητικού αυτού συγγραφέα και  ομιλητή ,δε συμφωνούμε. Αναδημοσιεύουμε ,όμως, το συγκεκριμένο άρθρο γιατί περιέχει σοβαρό υλικό με  στοιχεία που τεκμηριώνουν  την άποψη για τον  αντισημιτισμό  πολλών αμερικάνικων πανεπιστημίων   ,μεταξυ αυτών και  το Χάρβαρντ).

      

Εδώ και γενιές, οι Εβραίοι γονείς βλέπουν μια μικρή ομάδα κολεγίων ως το εισιτήριο για την επιτυχία των παιδιών τους στην Αμερική. Ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα πανεπιστήμια συγκαταλέγονται πρώτιστος τα οκτώ της Ivy League και μια χούφτα άλλων συμπεριλαμβανομένου του Stanford, του MIT, του Duke και του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Οι Εβραίοι φοιτητές ουσιαστικά υπερεκπροσωπούνται σε όλα αυτά τα ιδρύματα δεδομένου ότι οι Εβραίοι αποτελούν μόνο το 2% του πληθυσμού της χώρας. Τα Harvard, Columbia, Yale, Brown, Cornell και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έχουν συνήθως στις εισαγωγικές τους τάξεις ένα Εβραϊκό ποσοστό της τάξης του 20-25% ή και ακόμη υψηλότερο. Τα άλλα κυμαίνονται στο 10-15%.

Η Εβραϊκή φιλανθρωπία προς αυτά τα Πανεπιστήμια είναι ακόμα πιο δυσανάλογη. Καθώς οι Εβραίοι ευημερούν στην Αμερική, οι απόφοιτοι της Ivy League και των επίλεκτων Πανεπιστημίων έχουν καταλάβει ότι δεν θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά τους, οι “κληρονόμοι”. Με πολλές σχολές να δέχονται λιγότερο από το 10% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός για τις θέσεις, ακόμη και μεταξύ των παιδιών των αποφοίτων. Ως εκ τούτου, η ενίσχυση με μεγάλα δώρα είναι το κλειδί για μια ευνοϊκή θέση όταν οι επιτροπές εισαγωγής εξετάζουν τις αιτήσεις των υποψηφίων.

Ένα πράγμα που πιθανότατα δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι Εβραίοι γονείς των μελλοντικών οικονομικών διευθυντών, των δικηγόρων, των καθηγητών, των εκλεγμένων αξιωματούχων, των γιατρών, των οδοντιάτρων, των κτηνιάτρων, των δημοσιογράφων και των εταιρικών στελεχών είναι ότι τα παιδιά τους θα εισέλθουν στο πιο τοξικό περιβάλλον της Αμερικής – τουλάχιστον όσον αφορά στη στάση απέναντι στο Ισραήλ. Για τους Εβραίους, υπήρχε πάντα η πεποίθηση ότι υπάρχει ασφάλεια στους αριθμούς. Αν τα παιδιά τους, Θεός φυλάξοι, επιλέξουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο Brigham Young ή το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, αυτό θα ήταν επικίνδυνο για τρεις λόγους: όχι αρκετό κύρος, όχι αρκετοί Εβραίοι μαθητές και πολύ Χριστιανικό στοιχείο. Όμως στο Harvard, το Penn ή το Columbia, τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Η Hillel (Εβραϊκή φοιτητική οργάνωση) είναι μεγάλη και δραστήρια σε κάθε ένα από αυτά τα πανεπιστήμια. Κτίρια παίρνουν το όνομα Εβραίων δωρητών. Πολλοί καθηγητές είναι Εβραίοι. Γίνονται εξυπηρετήσεις για το  Shabbat, επιλογές τροφίμων kosher και τήρηση των Εβραϊκών αργιών. Αν όμως οι Εβραίοι στην Αμερική ενδιαφέρονται για το μέλλον του Ισραήλ, μπορεί να πρέπει να ξανασκεφτούν τη δέσμευσή τους σε πανεπιστήμια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της απονομιμοποίησης του Εβραϊκού κράτους.

Αυτήν την εβδομάδα κυκλοφόρησε η είδηση ότι, στις αρχές Μαρτίου, το Πανεπιστήμιο του Harvard θα διοργανώσει ένα διήμερο συνέδριο που θα φιλοξενηθεί από την έγκυρη σχολή Kennedy School of Government και στο οποίο θα συζητηθεί το ενδεχόμενο τερματισμού του κράτους του Ισραήλ και αντικατάστασής του από ένα δι-εθνικό κράτος το οποίο μετά την πλήρη χορήγηση του “δικαιώματος της επιστροφής” στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες θα κυριαρχείται από Άραβες.

Η λίστα των ομιλητών είναι γεμάτη από κακόβουλους αντισιωνιστές καθηγητές, ραβίνους και ακτιβιστές, μερικοί από τους οποίους είναι φυσικά Εβραίοι που δίνουν νομιμοποίηση στους αντισημίτες που υπάρχουν στις τάξεις τους. Η ομάδα επιτήρησης των μέσων ενημέρωσης CAMERA εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση του Harvard δημοσιεύοντας σύντομα βιογραφικά για ορισμένους από τους ομιλητές:

  • ΟAliAbunimah έχει υποτιμήσει σκοπίμως τη βία της Hamas κι έχει διαδώσει ψευδή αποσπάσματα για να κάνει τους Ισραηλινούς ηγέτες να φαίνονται σκληροί.
  • ΗDianaButtu έχει επανειλημμένα και ψευδώς υποβαθμίσει το εύρος της Παλαιστινιακής τρομοκρατικής βίας και έχει διαστρεβλώσει το διεθνές δίκαιο. Έχει φτάσει ακόμη και να ισχυριστεί ότι οι ρουκέτες της Hamas δεν έχουν εκρηκτικές κεφαλές. Πρόκειται για ένα κατάφωρο ψέμα.
  • ΟMarcEllis έγραψε ένα άρθρο όπου περιέγραφε πως μια Παλαιστίνια φίλη του δολοφονήθηκε επειδή Εβραίοι έποικοι επιβουλεύτηκαν τη γη της οικογένειάς της υπονοώντας ψευδώς ότι σκοτώθηκε από Εβραίους όταν, στην πραγματικότητα, δολοφόνος της ήταν ένας Άραβας. Ο Ellis προσπαθεί τώρα ν’ αποκρούσει τις κατηγορίες του Πανεπιστημίου Baylor που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόλυσή του.
  • ΗLeilaFarsakh επιβεβαίωσε ψευδώς σε Γαλλική εφημερίδα ότι η PLO είχε συμφωνήσει να μοιραστεί εδάφη με το Ισραήλ το 1974. Η αλήθεια είναι ότι, το 1974, η PLO επιβεβαίωσε την απόρριψη μιας συμφωνίας γης έναντι ειρήνης στα πλαίσια του γνωστού “Phased Plan” για την καταστροφή του Ισραήλ.
  • ΟIlanPappe δημοσίευε επανειλημμένα ένα κατασκευασμένο απόσπασμα που έκανε τον πρώτο Πρωθυπουργό του Ισραήλ, David Ben-Gurion, να δείχνει ότι εγκρίνει την εθνοκάθαρση. Ο Pappe έχει τόσο λίγο σεβασμό για τα ιστορικά γεγονότα που παραδέχεται ελεύθερα ότι “δεν ενδιαφέρομαι τόσο για το τι συνέβη όσο για το πως οι άνθρωποι βλέπουν αυτό που έχει συμβεί”.
  • ΟNadimRouhana έχασε τη μονιμότητα του στο Boston College λόγω της ανεπαρκούς ποιότητας της υποτροφίας του.
  • Ο Stephen Walt είναι κυρίως γνωστός για το βιβλίο του, γραμμένο μαζί με τον John Mearsheimer “Το Ισραηλινό λόμπι και η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική». Το βιβλίο ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι είναι μια πέμπτη φάλαγγα που ελέγχει την Αμερικανική πολιτική.

Λίγες εβδομάδες πριν, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια είχε φιλοξενήσει ένα συνέδριο BDS στο οποίο συζητήθηκαν στρατηγικές για μποϊκοτάζ, κυρώσεις και άλλες προσπάθειες απονομιμοποίησης του Ισραήλ. Στο Harvard όσο και στο Penn, τα κεφάλαια που κατέβαλαν οι φοιτητές κάλυψαν ή θα βοηθήσουν στην επιδότηση των συνεδρίων. Είναι αδύνατον, φυσικά, να σκεφτώ κάποια άλλη χώρα που θα ξεχωριζόταν μ’ αυτόν τον τρόπο σ’ ένα χώρο πανεπιστημίου για το είδος της κακοποίησης και τις συκοφαντίες που εξαπολύονται κατά του Ισραήλ. Υπάρχει κάποιο συνέδριο που να συζητά τη σφαγή στη Συρία ή τις Ιρανικές απειλές για εξάλειψη όχι μόνο του Εβραϊκού κράτους αλλά και των Εβραίων;

Στην πραγματικότητα, το 2007, ο ηγέτης του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, είχε προσκληθεί να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Columbia από τον πρόεδρό του ιδρύματος. Στο πνεύμα της αμεροληψίας και της ισορροπίας, η παρουσίαση του προέδρου Lee Bollinger περιείχε επικρίσεις για την αυταρχική διακυβέρνηση του Ιράν και την άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον ηγέτη του αλλά έλεγε λίγα για την απειλή του Ιράν να δημιουργήσει ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα εξαλείφοντας τους Εβραίους στο Ισραήλ. Οι φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα φάνηκαν περισσότερο αναστατωμένοι με την άρνηση του Ahmadinejad για ύπαρξη ομοφυλοφίλων στο Ιράν παρά με τις απειλές προς τους Εβραίους του Ισραήλ.

Θα είχε το Columbia προσκαλέσει και τον Αδόλφο Χίτλερ να μιλήσει αν εκείνος είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1930; Δεν είναι προς το συμφέρον των φοιτητών και των καθηγητών να μοιράζονται και να συζητιούνται όλες οι απόψεις;

Στην ειδική εκλογή για την αντικατάσταση του εκλιπόντος Γερουσιαστή Edward Kennedy στη Μασαχουσέτη το 2010, δύο πόλεις από τις σχεδόν 300 της Κοινοπολιτείας έδωσαν μακράν τη μεγαλύτερη στήριξη στη Δημοκρατική, Martha Coakley, δίνοντάς της το 85% των ψήφων τους. Ήταν το Cambridge, πατρίδα των Πανεπιστημίων Harvard και MIT και το Amherst, πατρίδα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και των Κολεγίων Hampshire και Amherst. Οι πανεπιστημιουπόλεις είναι τόσο σίγουρα Δημοκρατικές όσο και τα Αφρο-Αμερικανικά τμήματα Αμερικανικών μεγαλουπόλεων. Η διαφορά είναι ότι οι ψηφοφόροι στις πανεπιστημιουπόλεις είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία λευκοί.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ρουτίνα στην πολιτική σκέψη από αυτήν στους χώρους των Αμερικανικών πανεπιστημίων, ιδιαίτερα των επίλεκτων στα βόρειο-ανατολικά. Ένα ζωτικό στοιχείο της κοσμοθεωρίας της ακαδημαϊκής Αριστεράς σήμερα είναι το μίσος για το Ισραήλ και η στήριξη του Παλαιστινιακού αγώνα. Τα πανεπιστήμια μπορεί να προσπαθούν να κάνουν “άνετη” τη φοιτητική ζωή για τους Εβραίους φοιτητές οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό πληρώνουν το φορτίο (δίδακτρα). Όμως στην τάξη, σε συνέδρια, σε ομάδες φοιτητικών δραστηριοτήτων και σε προσομοιώσεις Ισραηλινών σημείων ελέγχου που έχουν στηθεί στις πλατείες των πανεπιστημιουπόλεων, η εχθρότητα προς το Ισραήλ είναι ζωντανή, επιθετική και ολοένα και πιο αχαλίνωτη. Οι Εβραίοι φοιτητές είναι πολύ συχνά απρόθυμοι να αντεπιτεθούν, φοβούμενοι είτε να ρισκάρουν τους βαθμούς τους είτε ν’ απομονωθούν από τους συμφοιτητές του αν εμφανιστούν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί του Ισραήλ.

Αυτές οι σχολές δεν παράγουν περισσότερους μελλοντικούς Αμερικανούς ηγέτες από αυτούς που τους αναλογούν. Τα πανεπιστήμια είχαν πάντα ένα πολιτικό κλίμα πιο φιλελεύθερο από την υπόλοιπη χώρα. Όμως η έντονη εχθρότητα προς το Ισραήλ είναι ένα πιο πρόσφατο φαινόμενο. Η πανεπιστημιακή πολιτική δραστηριότητα τρέφεται από τον εντοπισμό ομάδων θυμάτων και την προώθηση του σκοπού τους. Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται σήμερα στην κορυφή των ομάδων αυτών. Ορισμένοι φοιτητές μπορεί ν’ αγνοήσουν το δηλητήριο που συνήθως απευθύνεται σ’ αυτούς σε πολύ περισσότερες σχολές από αυτές που έχουν απλώς να κάνουν με τις σπουδές πάνω στη Μέση Ανατολή ή τη σύγχρονη ιστορία. Άλλοι όμως θ’ απορροφήσουν ένα μέρος της τοξίνης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των επίλεκτων πανεπιστημίων της Αμερικής είναι λιγότερο φιλικοί προς το Ισραήλ από τους αποφοίτους άλλων πανεπιστημίων αλλά και από τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό της χώρας. Στην ουσία, ο αντισιωνισμός έχει γίνει πλήρως αποδεκτός στην κορυφή της ακαδημαϊκής κλίμακας και, από εκεί, με την πάροδο του χρόνου, διαποτίζει και θα συνεχίσει να διαποτίζει την υπόλοιπη κοινωνία – αριστερίστικες εκκλησίες και συναγωγές καθώς και τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν μπορείς να δυσφημίζεις τους ομοφυλόφιλους, τις γυναίκες ή τους Μουσουλμάνους αλλά οι Ισραηλινοί έχουν γίνει εύκολος στόχος.

 http://www.israelhayom.com/site/newsletter_opinion.php?id=1405

Πληροφορίες Κατηγορία: Μέση Ανατολή Δημοσιεύθηκε : 16 Μαρτίου 2012

2. Άλμπερτ Μπουρλά: Επίθεση του CEO της Pfizer κατά Χάρβαρντ και ΜΙΤ για τον αντισημιτισμό φοιτητών

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά κατά των προέδρων τριών κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων κατηγορώντας τους ότι κατά την κατάθεσή τους ενώπιον μελών του Κογκρέσου την Τρίτη απέτυχαν να καταδικάσουν «τη ρατσιστικής, αντισημιτική ρητορική μίσους» στις πανεπιστημιουπόλεις τους ενώ μαίνεται η σύρραξη Ισραήλ – Χαμάς.

Η κατάθεση των προέδρων των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ, της Πενσιλβάνια και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης «ήταν μια από τις πιο επαίσχυντες στιγμές στην ιστορία της αμερικανικής ακαδημαϊκής κοινότητας», σχολίασε ο Μπουρλά σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Γιατί δέχονται πυρά οι πρόεδροι των τριών αμερικανικών πανεπιστημίων
Η Κλοντίν Γκρέι του Χάρβαρντ, η Λιζ Μαγκίλ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και η Σάλι Κόμπλουθ του ΜΙΤ κλήθηκαν να απαντήσουν στην Επιτροπή της Βουλής για την Παιδεία αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό στα πανεπιστήμιά τους μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Αλλά έγιναν στόχος διαμαρτυριών από πολιτικούς, φοιτητές και αποφοίτους, συμπεριλαμβανομένων των χρηματιστών Κλιφ Άσνες και Μπιλ Άκμαν καθώς αρνήθηκαν να πουν ότι «η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων» είναι αντίθετη με τους αντίστοιχους κώδικες συμπεριφοράς των πανεπιστημίων. Όταν η Ρεπουμπλικανή βουλευτής της Νέας Υόρκης Ελίζ Στέφανικ έθεσε αυτή την ερώτηση, και οι τρεις πρόεδροι ισχυρίστηκαν ότι η απάντηση εξαρτάται από το πλαίσιο.

Μετά το Χάρβαρντ χαμός και στο Κορνέλ: Καθηγητής αποκάλεσε «συναρπαστική» τη σφαγή στο Ισραήλ
Ο μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη εβραϊκής καταγωγής Μπουρλά, διερωτήθηκε μέσω της πλατφόρμας Χ εάν ο θάνατος των παπούδουν, της θείας και του θείου του στο κολαστήριο του Άουσβιτς θα παρείχε επαρκή αιτιολόγηση σε αυτές τις προέδρους ώστε να καταγγείλουν την αντισημιτική προπαγάνδα του ναζιστικού καθεστώτος.

«Και επειδή η κατάργηση της ανθρώπινης υπόστασης των θυμάτων του ναζισμού διευκολύνει το να “θέσετε το δικό σας πλαίσιο” και να δικαιολογήσετε οτιδήποτε, εδώ είναι μια φωτογραφία της Γκρατσιέλα Μπουρλά, η οποία εξοντώθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ηλικία 17 ετών. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν φωτογραφίες των παππούδων μου και του θείου μου που επίσης δεν επέζησαν. Ακόμη αναρωτιέμαι πώς έμοιαζαν», πρόσθεσε, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της θείας του που εξοντώθηκε ενώ ήταν ανήλικη.

«Τα μαζεύει» η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια
Η κατάθεση των τριών προέδρων στο Κογκρέσο προκάλεσε τέτοια θύελλα αντιδράσεων, ώστε μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν 4.500 υπογραφές από φοιτητές και δωρητές του UPenn, που ζητούσαν την αποπομπή της Ελίζαμπεθ Μαγκίλ.

Η ίδια, πάντως, εμφανίστηκε την επομένη της κατάθεσης να μετανιώνει. Σε βίντεο που έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα είπε σε ήπιο τόνο πως ήταν λάθος της να προσεγγίσει νομικιστικά το ζήτημα. «Δεν εστίασα –όπως θα όφειλα– στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μια σθεναρή στάση κατά των εκκλήσεων για γενοκτονία των Εβραίων είναι μια δήλωση ενάντια στις πιο βίαιες πράξεις που μπορεί να διαπράξει ένα ανθρώπινο ον».