Πανάθλιοι,  νεροκουβαλητές Μητσοτάκη, servicers και τραπεζών το ένα … σαραντακατό , σας περιμένει στη γωνία! 

Στέφανος Κασσελάκης:  «Επειδή ακούγονται πολλά τώρα τελευταία για “μετάλλαξη” του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πω ότι η μόνη μετάλλαξη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες και ποτέ δεν πρόκειται επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγξουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

***

Μπορούν  να δηλώνουν    Ο Ευκλείδης, η ΄Εφη ,ο Χαρίτσης , ο…Βαρεμένος   Αριστερούληδες. Δικαίωμά τους.    Στο χέρι είναι όσων τους   ακούν να τους    πιστέψουν  ή να τους πάρουν με τις πέτρες. Δεν είναι αυτή η απορία.

Υπάρχει, όμως,  καμιά υπηρεσία, δημόσια ή ιδιωτική, σχολή, σχολείο  εργαστήριο,  κάτι,  που να  χορηγεί  διπλώματα ή να διαθέτει ειδικά  όργανα δοκιμής και μέτρησης της αριστεροφροσύνης; Πού φοίτησαν όλοι τούτοι και δήλωσαν-δηλώνουν Αριστεροί;

΄Ολοι κρινόμαστε από τα έργα μας. Ακόμα και στο  Χριστιανισμό  η κύρια  «διαμαρτύρηση» του   Λούθηρου ,  έχει   να κάνει με τούτη την αλήθεια. Η πίστη (μόνο) σώζει, λέει ο Ιωάννης στο ευαγγέλιό του.    Τα έργα θα σε σώσουν, του αντιλέγει ο Ιάκωβος στην επιστολή του.  Και πάμε έτσι στο μέγα χάσμα ανάμεσα σε Προτεστάντες της εύκολης σωτηρίας  και όλους τους άλλους από την από κει μεριά   με  τις αγρύπνιες , τις σπηλιές και τους στύλους, που λένε πως  δε  χαρίζεται ο παράδεισος,  αλλά με το σπαθί σου  τον κερδίζεις.

Τα έργα, λοιπόν!  Ο κάθε λογικός και έντιμος είναι …Ιακωβιστής. Θέλει να βλέπει έργα και να μην ακούει  παχυλές  κουβέντες. Αλλιώς, και «ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια».

Αν  υπάρχει μια και μοναδική Λυδία λίθος που δοκιμάζεται  η  γνησιότητα της αριστερής σου υπεύθυνης  δήλωσης, είναι   οι πράξεις και οι ενέργειες που σε ακολουθούν στην ιδεολογική σου  πορεία. Εκτός από  την κυβέρνηση, τη γαλάζια της ακρίδα,  τους τραπεζίτες, τους διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους κάθε μορφής και συνομοταξίας  σε αυτή τη χώρα,  που έχουν  τους χίλιους λόγους να συμφωνούν με τις… αριστερές σας  διακηρύξεις και να  με  συνέπεια  να το διαφημίζουν στο Γκεμπελιστάν των Αλαφούζων, για ρωτήστε αν  σας λογαριάζουν για  τέτοιους   ή για  προδότες και αποστάτες  οι λοιποί  ΄Ελληνες.

Εξυπηρέτησε   τάχα η πρεμούρα σας (διάβαζε η άκρατη φιλοδοξία και η χρησιμοθηρία  σας) να παρουσιάσετε  το κομματικό  έκτρωμα που φτιάξατε

-τις δημοκρατικές αρχές και τη  δεοντολογία που επιβάλει το καταστατικό του κόμματος που ανήκατε και πού ορίζουν  ρητά και κατηγορηματικά πως η εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε  καθόλα  νόμιμη κα δημοκρατική;

-τους χιλιάδες ΄Ελληνες που ζουν στην έσχατη ανέχεια και άλλους που   χάσανε και θα χάσουν στους πλειστηριασμούς τα σπίτια τους;  Δεν είναι ηλίου φαεινότερο πως, αν στηρίξατε κάποιους με τις …αριστερές ευαισθησίες που τάχα  σας διακατέχουν ,  είναι η κυβέρνηση και οι  προσφιλείς  της τραπεζίτες;

-τη συνοχή ενός κόμματος με δυνατότητες κατάκτησης της εξουσίας;

Πώς και με ποιο τρόπο μπορείτε από το “μετερίζι”  της…Σίας   του κομματικού σας μορφώματος   να προσφέρετε στον απλό ‘ ΄Ελληνα , για τον οποίο πρωτίστως και αποκλειστικά ,αν νοιάζεται μια παράταξη, είναι αυτή της   Αριστεράς; Αυτή όμως που  απαιτέι θυσίες,  ήθος, συνέπεια και εντιμότητα.  Με το μπλα μπλα σας στη Βουλή και με τα πέντε χιλιάρικα ευρώ στην τσέπη;

Μπορείτε,  όπως ο καθένας, άλλωστε,  να αυτοχαρακτηρίζεστε,  όπως θέλετε. Και να βαθμολογείτε οι  ίδιοι  τις επιδόσεις σας  με άριστα.  Δικαίωμά σας.

«Μπορείτε, επίσης,  να κοροϊδεύετε όλους τους ανθρώπους μερικές φορές. Μερικούς ανθρώπους ,όλες τις φορές. Αλλά, όλους τους ανθρώπους όλες τις φορές, αποκλείεται να τους ξεγελάτε”. Είναι ο κανόνας  διαπιστευμένος της  ζωής με την υπογραφή της Ιστορίας.

Και την  απόδειξη,  (πάλι) με  ιστορική   φερεγγυότητα,  θα τη λάβετε   σύντομα και ηχηρά. ΄Οταν  η  υποκρισία και  τα σκοτεινά σας  παιχνίδια ( που όμως είναι …πεντακάθαρα πια),   θα σας εξαφανίσουν από προσώπου γης.  ΄Οπως έγινε με τη Ζωή, το Βαρουφάκη,τον Μπογδάνο. το Θεοδωράκη  και τόσους άλλους.  Δε θα είστε η εξαίρεση.

Μην ανησυχείτε!   Το  ένα …σαραντακατό ,σας περιμένει στη γωνία !