“Ευκλείδη, Νενέκο και Ιούδα”!

Η απάντηση Τσακαλώτου σε Κασσελάκη για μετάλλαξη και servicers

Τσακαλώτος - Κασσελάκης

“Με ανάρτησή του στο facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νέας ΚΟ απάντησε στα περί μετάλλαξης και αυλικών των servicers των τραπεζών θέτοντας ένα… ρητορικό ερώτημα.

«Αν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, και ο πρωθυπουργός, δούλευαν για τις τράπεζες και τους servicers ή μόνο οι πρώην υπουργοί που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ;» έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέσει «φαντάζομαι ότι ο μόνος τρόπος για να αποδεικνύουν οι απομείναντες πρώην υπουργοί ότι δεν ήταν, δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ υπηρέτες των συμφερόντων, τραπεζικών κ μη, είναι να παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ».

****

Το να  σεμνύνεσαι πως είσαι Οξφορδιανός, δε σημαίνει πως είσαι και έξυπνος. Πολλώ μάλλον «μορφωμένος».  Γιατί  μόρφωση, πρωτίστως, σημαίνει  να μη βάζεις την  εξαγορασμένη  υπογραφή σου, για να παίρνουν οι κολλητοί σου  Τραπεζίτες το κονάκι του φτωχού.  Από την άλλη, να  μην  επαναλάβουμε,  πώς μπαίνεις  και πώς βγαίνεις  από τέτοια …ευαγή ιδρύματα. Τα έχουμε ξαναπεί .

Ούτε, ασφαλώς,  η ίδια ιδιότητα σε καθιστά ικανό  να αποκτήσεις το χιούμορ των Εγγλέζων.  Ακόμα και  το φλέγμα τους.   Θα παραμένεις εσαεί αυτό που ήσουν πάντα.  Και μάλιστα,  γόνος  και κληρονόμος   του  αλήστου μνήμης ονόματος  …  Τσακαλώτος (το έτυμο από το τσακάλι, ως άγριο και αιμοβόρο θεριό κι όχι  ως  τετραπέρατο  ζώο!).

΄Ετσι, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί είναι και το  αστείο του    άνευρο   και σαχλό του….ως τα μπούνια, αριστερού   Ευκλείδη. Προϊόν, ωσαύτως,   αμηχανίας κατά τη σοφή  ρήση “απορία ψάλτου…βηξ”.

Η εισαγωγή μας, απλώς,  διευκρινιστική. Για να ακολουθήσει η απάντηση  στο παραπάνω εξέρασμα του Τσακαλώτου , ενός μη μακρυγορούντος  αποστολέα, αλλά  αρκούντως   καυστική, αποκαλυπτική,  όσο και απελπιστική  με φαρδιά και ολοκάθαρη  τη δική υπογραφή , διεύθυνση και τηλέφωνο.  Που ,όμως,   δεν  τα δημοσιεύουμε, για να προφυλάξουμε τον ίδιο από ποικίλες κακοτοπιές.  (Ευκλείδης είναι αυτός. Και ο νοών νοείτω).
Γράφει  ο  παθών από την κάργα,  όπως είπαμε,  αριστεροφροσύνη  του  ανιψιού  του κομμουνιστοφάγου  Παυσανία Τσακαλώτου:
“Γραφικός μπορεί να είναι ο Ευκλείδη σου, αλλά δεν είναι καθόλου αστεία, όσα   ως  αυτοφωράκιας του κομματικού μορφώματος   των    servicers των τραπεζών πετάει κάθε τόσο. Να ντρέπεται δεν περιμένουμε.  Αλλά τουλάχιστο  ας το βουλώσει ο  παλιάνθρωπος  από την Οξφόρδη.   Μην τα πάρει κρανίο κανένας δυστυχής  και κάνει του αλατιού  τον ίδιο και   τους δασκάλους  του  τους  τραπεζίτες που  τον   δίδαξαν στα κέντρα του καπιταλισμού,  πώς   να  κλέβουν όλοι μαζί    το μοναδικό κεραμίδι που έχει  στο κεφάλι  ο φτωχός  ( ο γράφων  με τετραμελή οικογένεια) .

Ως εδώ, προστυχάνθρωποι του κερατά.   Νενέκοι  και Ιούδες!