Κώστας Καραμανλής. Η προκλητική αλαζονεία της ατιμωρησίας

 

“Αιχμές Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά” (*)

ο Κώστας Καραμανλής

“Στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο κρίνεται η αντοχή του ελληνισμού. Και κατ’ επέκταση η ευθύνη και η μοίρα όλων μας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της δεξιάς παράταξης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ειρήνη δεν εξαγοράζεται με παραχώρηση κυριαρχίας”,

****

Το μεγαλύτερο από τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα ήταν   πως δεν έστειλε ποτέ το  νεκροθάφτη  της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή  στο δικαστήριο για τη χρεοκοπία της χώρας (2007/2008).  Αντίθετα, όπως χρόνια καταγγέλλουμε εδώ , ο  τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ “συνήψε ομερτά” και έκανε συμφωνίες μαζί του να δανειστεί τον αχυράνθρωπό του, ακροδεξιό Πάνο Καμμένο. για να σχηματίσει κυβέρνηση.

΄Οπως  δεν τιμωρήθηκε ποτέ  ο  ιδρυτής της δυναστείας Κωνσταντίνος  Καραμανλής  για τα μεγάλα κοινωνικά  και «εθνικά» του εγκλήματα. Μάλιστα, εκείνα κατά της Αριστεράς  την περίοδο της παντοδυναμίας της ΕΡΕ υπήρξαν συνεχή και αποτρόπαια. Η μισή και παραπάνω Ελλάδα  υπό συνεχή διωγμό! ΄Απειρα τα εγκλήματα  του τότε  αρχηγού της Καραμανλικής Δεξιάς και για τα οποία ουδέποτε τιμωρήθηκε. .

Ο  “ανιψιός”  από την άλλη, χρεοκόπησε τη χώρα   για να ταϊσει την τότε γαλάζια ακρίδα. Εκτόξευσε το έλλειμμα σε πρωτοφανές ύψος  (πάνω από 15%)  την ίδια ώρα που οι οίκοι αξιολόγησης θριαμβολογούσαν για το οικονoμικό θαύμα και  τα  επιτεύγματα   ενός παντελώς ανίκανου πρωθυπουργού.

Τόσο θράσος !  Και  συνέχιζε για καιρό ο πανάθλιος π.πρωθυπουργός  να αποκρύπτει από την Ε.Ε την κατάσταση της οικονομίας της χώρας.  Ακόμα και όταν ο Μπαρόζο  ,τότε  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι Αμερικανοί, τον προειδοποιούσαν για την επερχόμενη καταστροφή και ζητούσαν τη λήψη άμεσων μέτρων, εκείνος “αγρόν ηγόρασε”.

Το μόνο που τον ενδιέφερε και  σχεδίαζε ήταν  πώς θα   ξεφύγει  και θα πέσει στα μαλακά!  Και το πέτυχε, εξαγοράζοντας όλο σχεδόν  το Γκεμπελιστάν της εποχής  με πρωτοφανείς παροχές δημόσιου χρήματος και ποικίλων άλλων διευκολύνσεων. Να θυμίσουμε  μόνο πως ο κολλητός του, ο μακαρίτης πια (μαφιόζος της δημοσιγραφίας) Γιώργος Τράγκας  “τίναξε την μπάνκα στον αέρα”, για να παρέχει προστασία  και κάλυψη στον εγκληματία π. πρωθυπουργό και αφεντικό του.

Να σημειώσουμε, επίσης , πως  ο ανήθικος  γόνος της δυναστείας,  δε δίστασε για να σωθεί με την κυβερνητική του συμμορία,  να κατασκευάσει ενόχους!   Κατηγόρησε   τον  πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης!  Τις καταγγελίες, δηλαδή,  πως ήταν αυτός που «διόγκωσε» το έλλειμμα του 2009!  Κι άρα ο ίδιος ήταν αθώος.

 Το  τραγικό σε αυτή τη χώρα της φαιδράς ποροκαλιάς με την απόλυτα εξαρτημένη από κέντρα ,ελληνική δικαιοσύνη, είναι  πως ο Γεωργίου, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές  τις  περιπτώσεις διαπλοκής., παρά τις διαμαρυρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, δικάστηκε και καταδικάστηκε.  Και ας βοούσε ο κόσμος ολόκληρος  για το ποιος ήταν ο ένοχος της χρεοκοπίας.

Εντελώς αδίστακτος και  αναίσθητος ο Κώστας Κραμανλής. Να μην ξεχνάμε, πέρα από τη χρεοκοπία και τη στάση του στα λεγόμενα «εθνικά» ζητήματα.  Σκοπιανοφάγος-Μακεδονομάχος   (2008, Βουκουρέστι-βέτο στην ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ), Τουρκοφάγος  και ανιστόρητος  έρχεται σήμερα να κατακεραυνώσει λέει,  τη ΜΟΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΡΘΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.  Και ο  βρώμικος Κώστας Καραμανλής με την αλαζονεία και την οίηση της ατιμωρησίας,  αντί να σιωπά, αφού γλύτωσε τόσο εύκολα τη φυλακή, φτάνει   να κατηγορεί   τον πρωθυπουργό για εκείνο, ακριβώς, που αποτελεί το μεγαλύτερο εύσημο στη διάρκεια  της κυβερνητικής του   θητείας.

Τολμάς, Κυριάκο  Μητσοτάκη ,να στείλεις στο δικαστήριο τον «ανιψιό», έστω και τώρα  για το έγκλημα της χρεοκοπίας, που  δεν παραγράφεται, αφού πρόκειται για έγκλημα εσχάτης  προδοσίας ;  ΄Η λειτουργεί και προέχει η «ασυλία» στους «γόνους» μεταξύ σας;  Αυτό που ο  λαός εύστοχα, έχει  επισημάνει  πως … μεταξύ κατεργαραίων  υπάρχει ειλικρίνεια. Κατανόηση και αλληλοκάλυψη  εν άλλοις. 

 Αν , μετά τη χρυσή σελίδα που κέρδισες στην Ιστορία με την άξιους  και ελπιδοφόρους χειρισμούς σου  των  ελληνοτουρκικών  θεμάτων, έχεις την τόλμη να στείλεις στο Ειδικό Δικαστήριο τον ένοχο εσχάτης προδοσίας  Κώστα Καραμανλή, η δεύτερη  χρυσή,ιστορική  σελίδα, είναι σίγουρη. Και   ναι, μεν δεν θα εξαλείψει τις μαύρες,  αλλά θα τις σκιάζει στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Τόλμησε!

 

_____________________________________________.

(*) Αιχμές Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά

Σε ταραγμένα εσωκομματικά «νερά» η Νέα Δημοκρατία και μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέμεινε στα περί «τουρκικής» μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Μετά τις βολές του Αντώνη Σαμαρά και για τα ελληνοτουρκικά, ο Κώστας Καραμανλή αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

«Στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο κρίνεται η αντοχή του ελληνισμού. Και κατ’ επέκταση η ευθύνη και η μοίρα όλων μας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της δεξιάς παράταξης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ειρήνη δεν εξαγοράζεται με παραχώρηση κυριαρχίας. Ούτε με ασαφείς διατυπώσεις που επιδέχονται ποικίλες ερμηνείες, ικανές να ενθαρρύνουν την Τουρκία – ή οποιονδήποτε σύμμαχο, εταίρο ή τρίτο – να νομίσει ότι, με αντίτιμο την μείωση της έντασης, είμαστε πρόθυμοι να ενδώσουμε σε αξιώσεις ή πιέσεις εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ούτε, βέβαια, του αυτονόητου δικαιώματος άμυνας και αποτροπής για κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους».

Σε ομιλία του σε βιβλιοπαρουσίαση του Μανώλη Κοττάκη στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως η Ελλάδα πρέπει, όταν προσέρχεται στον όποιο διάλογο με την Τουρκία να είναι πρώτα ξεκάθαρη ως προς το τι συζητά και ποια πράγματα μπορεί να διαπραγματευτεί. «Ακούω ότι έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Κανένας δεν αρνήθηκε τα δικαιώματα της Τουρκίας. Τα δικαιώματα εκείνα, όμως, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και από τις Διεθνείς Συνθήκες και όχι αυτά που διεκδικεί η ίδια με τις θεωρίες περί γκρίζων ζωνών και τις φιλοδοξίες της περί Γαλάζιας Πατρίδας ή συνόρων της καρδιάς της».

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως «τον τελευταίο καιρό, γνωστοί κύκλοι επιχειρούν, με την ευκαιρία της επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, να επαναφέρουν ζήτημα αναγνώρισης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ υπάρχουν τρεις εθνοτικές ομάδες και το μέλος της κάθε μιας απ’ αυτές μπορεί να επικαλείται την εθνοτική του καταγωγή, τουρκική, πομακική ή ρομά, στο πλαίσιο του ατομικού αυτοπροσδιορισμού. Αλλά δεν μπορεί κανείς σκόπιμα και εκ του πονηρού να συγχέει Συνθήκες που αφορούν τα σύνολα, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, με Συνθήκες και πρόνοιες που αφορούν τα άτομα και τα ατομικά δικαιώματα».

Σε άλλο σημείο επεσήμανε πως «ασφαλώς και πρέπει να επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συνεργασία με την Τουρκία. Είναι μια χώρα που η γεωγραφία ορίζει πως πρέπει να ζούμε μαζί της ως γείτονες. Είναι θετικό όταν το κλίμα στις μεταξύ μας σχέσεις, από έντονα συγκρουσιακό, κινείται στην κατεύθυνση της ύφεσης. Και, ασφαλώς, πρέπει να εξαντλήσουμε την όποια ευκαιρία παρουσιαστεί για επίλυση της διαφοράς μας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα έχει αποδείξει, εδώ και πολλά χρόνια, την ειλικρίνεια και την ετοιμότητά της για ειρηνική επίλυση της διαφοράς αυτής, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου».

Ωστόσο, όπως ανέφερε, «για οτιδήποτε άλλο από όσα θέτει η Τουρκία, τα πράγματα είναι λυμένα, ξεκάθαρα και διευθετημένα από Διεθνείς Συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και τις σχετικές ρυθμίσεις διεθνών οργανισμών και δεν μπορούν να τεθούν υπό διαπραγμάτευση ή δικαστική αίρεση». «Δεν χωρά καμιά έκπτωση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Γκρίζες ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο, με αυθαίρετη ερμηνεία των συνομιλητών μας, να παγώσουν ή να αναστείλουν την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο, εκεί που κρίνεται το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» πρόσθεσε, όπως επίσης το εξής:

«Πολύ δε περισσότερο εάν ο στόχος τρίτων είναι η συνδιαχείριση του αρχιπελάγους του Αιγαίου. Εμείς οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές μας, αλλά πάντοτε είμαστε σε επιφυλακή για να διακρίνουμε τυχόν κινδύνους που ελλοχεύουν εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Είναι χρέος όλων μας να ορθώσουμε ενιαίο εθνικό μέτωπο για να αποκρούσουμε τυχόν απαιτήσεις που θα οδηγήσουν στην διχοτόμηση του Αιγαίου και στην εγκατάλειψη της Κύπρου».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής έχετε αποτελέσει πρότυπο ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας και ειρηνικής συνύπαρξης. Και κανένα τρίτο κράτος δεν πρέπει να διανοείται ότι, στο πλαίσιο των καλώς νοούμενων διακρατικών σχέσεων, μπορεί να έχει λόγο στις εσωτερικές μας υποθέσεις και να προβάλλει απαιτήσεις. Και, βεβαίως, είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να συνδέσει την εθνοτική καταγωγή με ζητήματα αλυτρωτισμού».