ΥΙΟΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΕΞΟΡΥΣΣΕΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΠΑΤΡΟΣ ΓΚΕΜΠΕΛΣ!

 

Documento

Ο θρίαμβος της προπαγάνδας

Ο θρίαμβος της προπαγάνδας

“Μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τον πλανήτη το 2024 βρίσκονται στο τραπέζι η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η τρομοκρατία και φυσικά… η Ρωσία και η Κίνα.

Σκοπός τούτου του σημειώματος δεν είναι η βαθύτερη ανάλυση των στόχων της διάσκεψης που λαμβάνει χώρα στη βαυαρική πρωτεύουσα, αλλά η… επικοινωνία.

Ρωσία και Κίνα θεωρούνται και φέτος για τις χώρες της G7 ως η 14η και 11η αντίστοιχα πιο σημαντική απειλή για το διεθνές γίγνεσθαι.

Αντιθέτως, σε αυτό τον μακρύ κατάλογο των απειλών δεν υπάρχει καμία αναφορά στις ΗΠΑ, που έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες από το 1950 έως σήμερα.

Αυτός όμως είναι ο θρίαμβος της προπαγάνδας. Οι πολίτες φοβούνται ενδεχόμενη απειλή από την Κίνα και όχι τους Αμερικανούς που έχουν κάνει κόσκινο τον πλανήτη.

Για να φτάσουμε βέβαια στο επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα έχουν γίνει δεκάδες διασκέψεις όπως αυτή, έχουν αφιερωθεί χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες και έχουν ξοδευτεί πολλά δισ. δολάρια.

Η προπαγάνδα χρειάζεται χρόνο, χρήμα και, κυρίως, θολωμένα μυαλά. Όταν εξασφαλιστούν αυτά τα «προαπαιτούμενα» είναι εύκολο η μέρα να παρουσιάζεται ως νύχτα και το ανάποδο.

Δείτε για παράδειγμα αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Θεωρείται απολύτως θεμιτό, για παράδειγμα, ένας υπουργός να βρεθεί με 500.000 ευρώ αδιευκρίνιστα ποσά. Είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός να υποβάλλει ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν τα ΜΜΕ, δεν απασχολούν την κοινωνία, 41%…

Αντιθέτως, αν κάποιος έχει να παρουσιάσει σημαντικό κοινωνικό έργο αλλά ταυτόχρονα έχει ένα «πάθος», ας πούμε με τον τζόγο, ρίχνεται κατευθείαν στην πυρά. Τότε γίνονται πολύωρα αφιερώματα, μαθαίνουμε όλο το γενεαλογικό δέντρο του, τις συνήθειές του, τα μυστικά του και τίποτε δεν μένει κρυφό. Και φυσικά με συνοπτικές διαδικασίες τα ΜΜΕ βγάζουν ετυμηγορία: Ένοχος.

Σάτιρα επιχείρησε να κάνει ο συμπαθής ηθοποιός Πάνος Βλάχος και οι Λιάγκες ως «απάντηση» έβγαλαν στη σέντρα τον πατέρα του. Έτσι γίνεται πλέον. Προπαγάνδα και αθλιότητα πάνε μαζί”.

***

Ζήλωσε δόξαν Αυγής  και εφυσν  το Ντοκουμέντο  του Βαξεβάνη. Δια χειρός γκεμπελίσκου τινός (με κονκάρδα στο πέτο  ή ευκαιριακού  κοντυλοφόρου, δε γνωρίζουμε) , ονόματι  Παπαθανασίου , υπογράφεται  η γνήσια  κρυφοπουτινική  διακήρυξη  και σε αυτό  το  έντυπο.  Βεβαίως, για τον ιδοκτήτη του  Κωστάκη,  μάλλον περί ανανέωσης πρόκειται, δοθέντος πως   είναι γνωστός παλαιόθεν  κάτοχος  αυτής  της ιδιότητας.

«Το ωραίον»  σε αυτή την περίπτωση είναι άλλο . ΄Εχουμε μια…  μικροσκοπική μεν (όση χωράει σε  μια στήλη )   νέα προσθήκη-ανάλυση    στη γνωστή Μέθοδο   εκμάθησης    άνευ Διδασκάλου  της γκεμπελικής τέχνης , αλλά με μια αξιοπρόσεκτη  πρωτοτυπία.   Ο  ίδιος ο πατήρ   Γκέμπελς    δια του υιού Παπαθανασίου  ,δείχνει να τα χώνει  στον ίδιο του τον  εαυτό  για τη βάρβαρη, όπως τη χαρακτηρίζει, επινόηση  της προπαγάνδας. Και μάλιστα της δεινής,  εκείνης που κάνει το άσπρο-μαύρο και τα αληθή,  ψευδέστατα.

Παρουσιάζει  δε   και χαρακτηριστικά ,ιστορικά  παραδείγματα, όπως εκείνο που οι… κακοί Αμερικανοί   «έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες από το 1950 έως σήμερα».

Αλλά δεν ισχύει  ασφαλώς το ίδιο και για τους…καλούς   Ρώσους  που συνεχώς τους αδικούμε ,μνημονεύοντες ιστορικά ντοκουμέντα, όπως

-την κατάληψη σχεδόν της μισής Ευρώπης  (ως σοβιετικοί τότε).

-τις αιματοβαμμένες  εισβολές (σταθμοί),στην Αν Γερμανία 1953, Ουγγαρία το 1956, την τότε Τσεχοσλοβακία το 1968 , την Πολωνία 1980, το Αφγανιστάν 1979

   κι ακόμα

 -τους Κινέζους της πολιτιστικής επανάστασης του Μάο  με τα 10 εκατομμύρια νεκρούς («ιστορική ανάγκη το αίμα» για τους ηγέτες Στάλιν και Μάο!).

 -τις νεότερες επιδόσεις  των Ρώσων υπό την …ιστορική  καθοδήγηση του Νέου Χίτλερ  Πούτιν , που  στοίχισε  μόνο σε Συρία και Ουκρανία πάνω από 700.000 νεκρούς και εκατομμύρια  ξεσπιτωμένους πρόσφυγες.

Πόσο άθλιος και απολίτικος για να μην πούμε   θρασύς και  προκλητικός   μπορεί να είναι κανείς, για να καταγγέλλει την  προπαγάνδα, με όπλα τα ίδια, ακριβώς,   που επιστράτευε ο  θεμελιωτής  αυτής  της   μορφής  προπαγάνδας .   Ειδικά σήμερα με φρέσκο ακόμα το αίμα του δολοφονημένου από το καθεστώς που στηρίζει ο Γκεμπελίσκος του Βαξεβάνη ,  Αλεξέι Ναβάλνι .

Γνωστή τακτική.   Είναι  η  γραμμή και  του αστείου  Κουτσούμπα του ΣΚΕ (Σταλινικό Κόμμα Ελλάδας),  πως  για όλα «φταίνε οι φονιάδες των λαών Αμερικανοί». Ακόμα και για… σεισμούς, λιμούς, λοιμούς, καταποντισμούς , τουλάχιστον από το 1950  και μετά. ΄Ολες οι συμφορές και οι Αρμαγεδώνες του κόσμου, έχουν υπογραφή  ΝΑΤΟ και άρωμα  ΗΠΑ.

Να το πούμε άλλη μια φορά;  Χίλιες επεμβάσεις να χρεώσεις στην Αμερική  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΟ 200,  ΣΕ 75  χρόνια, πάλι  μένει αυστηρά πίσω από τα  ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν μέσα και έξω από τις χώρες τους Ρωσία  και Κίνα.  Για να μη θυμίσουμε  πως ακόμα και με ακροδεξιό  Τραμπ στο τιμόνι της δική τους Δημοκρατίας, οι Αμερικανοί  βρίσκονται παρασάγγες μακριά από τον τρόπο άσκησης της εξουσίας στα ολοκληρωτικά-φασιστο-ναζιστικά καθεστώτα της Κίνας και της Ρωσίας.