ΥΠΕΠΘ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ…ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Η παλιά συνάδελφος  και φίλη ΄Αννα Τρίμη με καταλυτικό,εκτός των άλλων, χιούμορ,όπως για χρόνια τη θυμάμαι, μας λέει:

“Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Η συγκεκριμένη τροποποίηση για τις σχολικές εκδρομές εκτιμάται ότι θα ενταχθεί στο «πακέτο» σημαντικών αλλαγών (Εθνικό απολυτήριο, παρελάσεις, αγιασμός κ.ά.) που ετοιμάζει για τα σχολεία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Αλλαγές στα σχολεία: Παραμένουν αγιασμός και προσευχή, καταργείται η κλήρωση για τη σημαία”

 

Image result for μαθητικες ποδιες

DSC04401

Κατά  έγκυρες πληροφορίες για το   Νέο Λύκειο προβλέπονται εκτός των παραπάνω . ΄Επαρση-υποστολή σημαίας κάθε Παρασκευή στο προαύλια των σχολείων. Προσέλευση των μαθητριών  με τις γνωστές, παλιές,  μπλε ποδιές  και των μαθητών με το ιστορικό  πηλίκιο-κουκουβάγια . Ανάρτηση  στις σχολικές αίθουσες  της εικόνας της Παναγίας βρεφοκρατούσας . Και φυσικά ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός  και παρακολούθηση  του Καθηγητικού στην ενορία ενός  εκάστου μαθητή.

Υ.Γ Εσύ, ως παλιότερος,  τα έζησες. Εγώ, τα έχω  ακουστά, αλλά είναι σαν να  ήμουν κι εγώ εκεί εκείνα τα  πέτρινα χρόνια της ελληνικής εκπαίδευσης!

( σ.σ. Οφείλω να παραδεχτώ πως, αν και παιδί της γενιάς του Πολυτεχνείου κι εσύ,  είσαι  όντως  νέα και αγέραστη,  αφού παραμένει ακόμα η ψυχή σου παιδική και χωρίς “ρυτίδες” . Μείνε έτσι ως το τέλος!)

_______________________________________________________

 

  1. Αρση της ασυλίας Πολάκη εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας -Αποχώρησε ο Τζανακόπουλος
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης

“Εκεί που μας  χρωστούσανε μας παίρνουν  και το βόδι”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διέπραξε έγκλημα καθοσίωσης με την ομερτά που “υπέγραψε”  με τον Κώστα Καραμανλή. ΄Εμειναν ατιμώρητοι, όχι μόνο τα μέλη των επάρατων εκείνων  κυβερνήσεων  που χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά και οι  υπόδικοι μεγαλόσχημοι   για τα μεγάλα σκάνδαλα,όπως αυτά της  Siemens  και της Novartis. Και ακόμα.

Πρώην  υπουργοί της Δεξιάς,που  βαρύνονται  με ηθική αυτουργία στη δολοφονία  του Γιώργου Τριάρχη συνεχίζουν , πέρα από την ασυλία-ατιμωρησία, να…τιμώνται  για την ανεκτίμητη προσφορά τους με τις ψήφους  των (“όμοιος ομοίω αεί πελάζει”) οπαδών της κομματικής, εγκληματικής αυτής οργάνωσης που συγκαλύπτει εγκλήματα υποκόσμου,  εμπόρων ναρκωτικών, διεφθαρμένων αξιωματούχων, κλεπτών και  παλιανθρώπων πάσης φύσεως

Ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνουμε, διέπραξε  το αίσχιστο έγκλημα  να παράσχει άφεση και να θέσει υπό την προστασία του όλο αυτό το συρφετό, που εγκλημάτησε κατά της χώρας  και συνεχίζει και σήμερα ανενόχλητος, να κάνει το ίδιο. Κι αυτό το ανοσιούργημα,  ήταν επόμενο να γίνει  μπούμερανγκ.

Οπότε,   θα ζήσουμε να  δούμε πλέον  στα δικαστήρια να τιμωρούνται  τα θύματα γιατί..αδίκησαν  θύτες σαν τον πολύ  Στουρνάρα, που βαρύνεται οικογενειακά για  εμπλοκή  σε    σκάνδαλα χρηματισμού.  Για γέλια και για κλάματα! Kι  όντως, θα τους πάνε μέχρι τέλους, όπως υποσχέθηκε ο Καλαματιανός  πολιτευτής και π. πρωθυπουργός. Καλά να πάθουν.

Κυβέρνηση δύο εβδομάδων και ο  Υιός του Αποστάτη ξεκίνησε με δικαστήρια ! Ο ΣΡΙΖΑ 4 χρόνια στην εξουσία,δεν έστειλε ούτε ένα λαμόγιο στη φυλακή.  Αισχρό,ανήθικο, και ταυτόχρονα παράλογο και αντιφατικό.

Οφείλει να απολογηθεί ο π. Πρωθυπουργός. Δεν είναι παιδί πια.Ας επωμιστεί το τέράστιο αυτό λάθος τους και ας φροντίσει να τα διορθώσει εδώ και τώρα.

 

2. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΕΙΣΟΔΟ» ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στο ΑΠΘ ως καθηγητής Νομικής
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Θα το επιτρέψουν οι φοιτητές του να διδάσκει συνταγματικό… δίκαιο και ήθος ένας υπόδικος για χρηματισμό στο σκάνδαλο Novartis; . Εμείς παλιά, ως φοιτητές, τους κόβαμε τα πόδια,όσοι μετά τη δικτατορία συνέχιζαν να  διδάσκουν  προκλητικά  στις σχολές μας. Διώξαμε τουλάχιστον πέντε,και οι αμέσως επόμενοι από μας,  ακόμα περισσότερους.

 

3. ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γερμανικά ΜΜΕ «ισοπεδώνουν» τον Μπόρις Τζόνσον -Κακόγουστο αστείο, πρωθυπουργός χωρίς προσόντα

Μπόρις Τζόνσον

Για να καταλάβω τη… γνωμάτευση των Γερμανών (της   βιομηχανίας παραπληροφόρησης, δηλαδή). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ο επονομαζόμενος  Κούλης),πέραν του  αμαρτωλού  επωνύμου του, που στην Ελλάδα είναι τίτλος, ποια άλλα προσόντα έχει; Και, σε τί είναι χειρότερος ο παλαβός  Μπόρις Τζόνσον;