ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΧΩΡΑ. ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ΓΛΩΣΣΑΜΥΝΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΞΕΣΠΑΘΩΝΟΥΝ.

“Πεδίον του ΄Αρεως: Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής για την γκάφα με το «Mars Field» -Αλλάζει άρον άρον τις πινακίδες

Χαμός με πινακίδες της Περιφέρειας Αττικής

iefimerida.gr

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις αγγλικές πινακίδες που απέδιδαν λάθος το όνομα του Πεδίου του Άρεως ως «Mars Field», η Περιφέρεια Αττικής αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος.

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στα 2 χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται το Πάρκο.

Στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου”.

****

Αυτή η χώρα συνεχίζει να είναι  υπό κατοχή.  Ακόμα και σήμερα. Στους Ελληναράδες, τους θερμοκέφαλους, τους απαίδευτους.  Στους παππάδες και τους  “χωροφυλάκους” κάθε είδους και συνομοταξίας. Στα χούγια  και τα  αχυροκέφαλά  τους.  Και ασφαλώς στην…  Υψηλή Πύλη  του Μαξίμου  στον Πολυχρονεμένο μας  Σουλτάνο, της γνωστής  δυναστείας των “Μητσοτακικο-Μεμέτηδων”.

΄Ολοι πάνε μπροστά, λαοί και χώρες σφραγίζουν  διαβατήρια   για το άλλο μισό του αιώνα μας κι εμείς  εδώ, κάθε  3 και 1  πρέπει να αλλάζουμε το πληκτρολόγιο  από ENG  σε ΕΛ , να  ψάχνουμε   για τόνους,  να  μας σπάζει τα νεύρα    το ξ ,το ψ και το ω  να τα  ντύσουμε   λατινικά.   ΄Ολος ο κόσμος κατάργησε τις γραφές του και έβαλαν το λατινικό αλφάβητο στο γραπτό  τους  λόγο και μόνο οι ΄Ελληνες , οι ΄Αραβες και  οι Ρώσοι επιμένουν  πατριωτικά. Τόσο μυαλό ,  Ισλαμο-Ορθόδοξο,  μάλιστα.  Μην χάσουμε και την ελληνο χριστιανική μας ταυτότητα  με τα  λατινικά του… Πάπα.

Τώρα, τους έφταιξε το “Πεδίο του ΄Αρεως” στα αγγλικά.  Να μην “καταλαβαίνει  χριστό” ο έρημος ο  ξένος, πού βρίσκεται και τί σημαίνει ο τόπος που πατά. Κι ας  είμαστε σε τουριστική  χώρα .  Είναι   οι ίδιοι αυτοί  πατριωταράδες  που  σκίζονται μεν για τη διαφύλαξη της ελληνικής παράδοσης (και της φιλοξενίας;) ,  χρεώνουν , όμως,  μια  αχαμνή  χωριάτικη σαλάτα    ένα ολόκληρο 5ευρω.  Από παντού να τα αρπάξουν.

Στο μεταξύ, “πονάει δόντι, κόβει κεφάλι” και το γκουβέρνο.  Υπήκον στις ψηφοθηρικές απαιτήσεις ,τους έκανε τη χάρη των  χαχόλων. ΄Εσβησε τη επεξήγηση στα αγγλικά από την επιγραφή. Αντί  το “Πεδίο του ΄Αρεως”  να είναι σε λατινική γραφή και σε παρένθεση η αγγλική μετάφραση.

Βουκουρέστι. Θυμάμαι πριν την αλλαγή του καθεστώτος , είχα πάει  ένα ταξίδι   στη Ρουμανική πρωτεύουσα.  Προς μεγάλη μου έκπληξη  και χαρά, είδα , ένας δρόμος  που ξεκινούσε από την Πιάτσα Ρομάνα και  έφτανε  στη λεωφόρο Βικτόριεϊ,  να έχει το όνομα  του Νίκου Μπελογιάννη. Και μάλιστα κάτω  από την πινακίδα σε  2 σειρές εξηγούσε  ποιος ήταν αυτός ο ηρωικός επαναστάτης και έγραφε το όνομά του και σε ελληνική γραφή!  Το ίδιο και σε άλλες πινακίδες δρόμων με ξένους ποιητές, συγγραφείς ,  επιστήμονες, ιστορικά πρόσωπα. Επεξηγούσαν  συνοπτικά ποιοι ήταν.

Αυτή η ωραία ιδέα ίσχυε και για κάποια χρόνια μετά τη αλλαγή.   Αργότερα  που ξαναπήγα Βουκουρέστι,   η  ρουμανική καπιταλιστική  λαίλαπα τα γκρέμισε όλα. Ακόμα και τα ιστορικά ονόματα  στις επιγραφές των  δρόμων.  Εξαφάνισαν και το όνομα του  “Αθρώπου με το  γαρύφαλλο” ,  Τέτοια μισαλλοδοξία!

Νομίζετε Πλεύρηδες, Μπογδάνους και    Καλύβες  έχει μόνο η πατρίδα του Μιχαλολιάκου; Δε θα είστε καλά!

                                       ΣΥΜΜΕΤΡΑ

1. Η Συμφωνία με τη Γαλλία

Documento

“…Η χώρα μας μπορεί να αισθάνεται ωφελημένη  από το γεγονός ότι θα παραλάβει σε χρόνο – ρεκόρ, 3+1 φρεγάτες με τον εξοπλισμό τους που όπως λένε όσοι γνωρίζουν θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο”

***

Νομίζετε πως η παραπάνω γραφή φέρει   υπογραφή  Παπαχελά ή Πρετεντέρη; Γελιέστε.

Δεν είπαμε πως  “όλα τα γουρούνια  έχουν ίδια μούρη”; Κι αν τρώγονται μεταξύ τους καμιά φορά, είναι που το ένα θέλει να ρουφήξει το πλύμα του άλλου.  Αλλιώς, μαζί κοιμούνται, αγκαλιά.΄Ιδιο DNA, άλλωστε.

Η παράγραφος, λοιπόν, παραπάνω  βρίσκεται στο…αριστερό  Ντοκουμέντο του Κώστα Βαξεβάνη.  Είναι η  απάντηση-συναίνεση στο  ” Ελλάς-Γαλλία συμμαχία”  στη νέα,   των πολλών δισ.  συμφωνία, λεφτά που είχε χάσει  ο   Μακρόν από τους Αυστραλούς και ευτυχώς, ως “από μηχανής θεός”, του τα ξεχρέωσε ο Κούλης από τα δικά σου ,των παιδιών και των εγγόνων σου  τα λεφτά.

Εμ πως! Τουρκοφάγοι και  τούτοι.   Κάργα συστημικοί και εθνικιστές οι Βαξεβάνηδες.    Και ως τέτοιοι, ανεγκέφαλοι φυσικά.

 

2. α. Σουκρού Ιλιτζάκ – «Ο μέσος Τούρκος δεν γνωρίζει ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας»

Σουκρού Ιλιτζάκ – «Ο μέσος Τούρκος δεν γνωρίζει ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας»

“Ο ιστορικός πίσω από την έκδοση «“Αυτοί οι Απιστοι Ελληνες”: Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα Οθωμανικά Αρχεία» μιλάει για τα κενά της ιστοριογραφίας στις δύο γείτονες χώρες

Οι Τούρκοι τι γνωρίζουν για την Ελληνική Επανάσταση;

Δεν έχουν καμία ιδέα. Οταν ξεκίνησα την έρευνά μου δεν θυμόμουν να την έχουμε διδαχθεί στο σχολείο. Αναζήτησα τα σχολικά βιβλία και της εποχής μου και τα σημερινά και διαπίστωσα ότι μόνο μιάμιση σελίδα είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση. Δεν βρίσκεται στην ατζέντα των Τούρκων. Ο μέσος Τούρκος θα δυσκολευόταν να απαντήσει στην ερώτηση «Ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας;». Ο μέσος Ελληνας έχει μια ισχυρή γνώμη για την Τουρκία, την Ιστορία και τον Ερντογάν. Ο μέσος Τούρκος δεν ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.”

n.gr/2021/09/28/plus/interviews/soukrou-ilitzak-o-mesos-tourkos-den-gnorizei-poia-einai-proteyousa-tis-elladas/

β. Μητσοτάκης: Αποκτήσαμε τα καλύτερα πολεμικά πλοία στην καλύτερη τιμή -Πολύ ισχυρή ρήτρα αμυντικής συνδρομής

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου

γ. Ο Φλώρος στέλνει μήνυμα στους Τούρκους με το υποβρύχιο Παπανικολής

28/9.2021
k-floros-tychon-krisi-sto-kastellorizo-tha-epektathei-2383997

“Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε με μία ιδιαίτερη ανάρτησή του στο Facebook ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να «τρολάρει» τους Τούρκους, αναφερόμενος στο υποβρύχιο «Παπανικολής» το οποίο έκανε την «εμφάνιση» του σήμερα Τρίτη (28/9) στο Καστελόριζο, προκαλώντας την έκπληξη όχι μόνο των κατοίκων της νήσου, αλλά και των γειτόνων μας”.

panagiotopoulos
***
΄Οντως,  σκλάβα η χώρα  στους  Φλώρους . Πατριωταράδες, ανεγκέφαλοι, στρατόκαυλοι.  Δείτε την απάντηση του  Ελληνάρα Φλώρου σε όσα είπε ο  Τούρκος ιστορικός. ΄Εβγαλε  το  “Παπανικολής” στο Καστελόριζο!
Καταλάβατε, τώρα.  γιατί ο Κούλης διάλεξε ένα  Φλώρο για Αρχηγό; Πώς αλλιώς θα έφτιαχνε το κλίμα που χρειαζόταν,  για να τσεπώσει τις μίζες από τη μεγάλη  απάτη-“αγορά του αιώνα”;
1897,  1922.  Ποιοι έθαψα την Ελλάδα; Πώς θα ήταν η χώρα σήμερα, αν δε υπήρχαν οι δυο αυτές μεγάλες εθνικές τραγωδίες;  Και ποιοι τις προκάλεσαν;  Ποιο κατέστρεψαν τη χώρα;  Οι Φλώροι. Οι  στρατόκαυλοι  όλων των εποχών.  Και συνεχίζουν απτόητοι και ατιμώρητοι  μέχρι σήμερα, γαμώτο!
Ας τους  πάρουμε  την εξουσία από τα χέρια. Είναι φονιάδες, επαγγελματίες δολοφόνοι.
Κι εσύ Σουκρού Ιλιτζάκ. Πέρασε   το ίδιο μήνυμα στους  συμπατριώτες σου, απέναντι. Ας “στείλουμε στον αγύριστο”,  όσους καταστρέφουν  την ομορφιά της ειρήνης και της αδερφοσύνης των λαών.   Τούρκους και ΄Ελληνες “Φλώρους”.
Αλλιώς,  ΄δε  “θα θάβουν  τα παιδιά τους γονείς τους, αλλά οι γονείς τα παιδιά τους”. Ιστορική εφετμή , που τη γνωρίζεις πολύ  καλά.

3. Ευ.Βενιζέλος: Θερμά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Δηλαδή,  να είσαι κλέφτης, διεφθαρμένος, παλιάνθρωπος και με τη σφραγίδα, μάλιστα,  της πλέον αξιόπιστης  παγκόσμια   διωκτικής και δικαστικής  αρχής   και να σε κρατάει  εκτός φυλακής ένας, το ίδιο διεφθαρμένος  “γόνος φαμίλιας”,  τί θα έλεγες;   “Αλλαξοκωλιές”, τα αποκαλεί  αυτά ο κοσμάκης, Ευάγγελε,  προφέσορα   του… φαφλατισμού,  πλην των άλλων.

΄Αντε να πάρετε σειρά, να ξεκουμπιστεί ο   Κούλη σας, να σας “χώσει μέσα” η Τουλουπάκη.  Γιατί  έχετε αποθρασυνθεί εντελώς. Η λέξη “΄Υβρις δεν είναι  πια ικανή να χωρέσει την  αναισχυντία  και την προκλητικότητά σας.

4.Άρης Πορτοσάλτε: Προτείνει συντάξεις μόνο για εμβολιασμένους

***

Δε μιλάμε απλώς για φαιδρό  πρόσωπο, αλλά για σαλεμένο. Ποιοι αντιεμβολιαστές-ψέκια   και ποιοι …Αυτόχθονες ΄Ελληνες !  Τους βάζει κάτω μονοκοπανιά και με τη μία  ο Γκεμπελίσκος.

Το δράμα είναι πως  οι περισσότεροι από τα στελέχη  και τους κουμανταρέους   αυτής της κυβέρνησης ,  έχουν μυαλό Πορτοσάλτε.  Δηλαδή… σανό!

Να του πεις τώρα  του Αλαφουζόδουλου  “μικροφώνου”   πως η σύνταξη που παίρνει ο καθένας την έχει πληρώσει με το αίμα του και ουδείς μπορεί να του την κόψει ούτε   σε καθεστώτα Πούτιν ; ΄Η μην το ξεπεράσαμε;

Ανδρείκελα!

5.Φ. Σκορδά: «Δεν Ανοίγω Μηνύματα Από Άντρες – Έπαθα Μεγάλο Σοκ»

Φ. Σκορδά: «Δεν ανοίγω μηνύματα από άντρες – Έπαθα μεγάλο σοκ» (VIDEO)

“Μεταξύ άλλων, η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε και στα μηνύματα που δέχεται στο λογαριασμό της στο Instagram.

«Έχω αρχίσει κι απαντώ στα μηνύματα. Απλώς, δεν θέλω να μου στέλνουν άνδρες. Δεν θέλω. Είναι κάποιοι που είναι γλυκύτατοι. Δεν θέλω άνδρες. Δεν ανοίγω τα μηνύματά τους, μπορεί καμιά φορά κατά λάθος. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τα ανοίξω, έχω ανοίξει κάποια και έπαθα μεγάλο σοκ. Έπαθα σοκ γιατί δεν το περιμένεις εκείνη την ώρα. Διάβαζα με τον Δημήτρη, είπα να ανοίξω το Instagram και είχα πάθει σοκ.

Μόνο γυναίκες θέλω, κάποιες μπορεί να με φλερτάρουν με ωραίο τρόπο αλλά είναι γλυκά κι ωραία. Τι έχουν δει τα μάτια μου. Δεν βλέπω και καλά, τρόμαξα. Δεν καταλάβαινα τι έβλεπα», είπε χαρακτηριστικά”

***

Η προσωποποίηση του σούργελου. Σε μυαλά κα παρουσία.  Και μετά, έχει απορία γιατί με    τα  βοθρολύματα  που ανακατεύει, κολλάνε    πάνω της οι μύγες.

Θα σου έστελνε, κυρά μου,  σοβαρός άνθρωπος εσένα μήνυμα;  Μυαλωμένος θα ασχολιόταν ποτέ μαζί σου; “΄Ομοιος τον όμοιο του” . Τί δεν καταλαβαίνεις;

6.Νέο βιβλίο: Η Κίνα έκανε τη συγκάλυψη του αιώνα για τον Covid -Τα στοιχεία που δείχνουν διαρροή από το εργαστήριο

Κινέζος επιστήμονας στην Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού

“Για «συγκάλυψη του αιώνα» κατηγορούν δυτικοί πρώην διπλωμάτες και επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών την Κίνα αναφορικά με την προέλευση του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι ο SARS-CoV-2 διέρρευσε από το εργαστήριο της Ουχάν, που βρίσκεται εδώ και καιρό στη δίνη του κυκλώνα.

Τόσο οι επίσημες Αρχές της Κίνας όσο και οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) αρνούνται κατηγορηματικά τις καταγγελίες, αλλά πρώην αρχηγοί υπηρεσιών πληροφοριών επιμένουν ότι τα στοιχεία ενός «ατυχήματος» στο εργαστήριο είναι προφανή κι ότι «από την πρώτη μέρα» ξεκίνησε επιχείρησης συγκάλυψης της διαρροής του κορωνοϊού.

Στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση συγκεντρώνονται καθώς ερευνητές και κυβερνήσεις αναζητούν απαντήσεις. Δεκάδες επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να διέρρευσε ο κορωνοϊός από το Ινστιτούτο της Ουχάν μέσω μολυσμένου ερευνητή, ακατάλληλης διάθεσης ιατρικών αποβλήτων ή πιθανών ελλιπών μέτρων ασφαλείας”.

***

Να τα λέτε όλα, όμως. Η  μισή αλήθεια είναι ψέμα. Το καθεστώς της Κίνας, όπως γράφουμε  καιρό εδώ, είχε τη απόλυτη συμπαράσταση του ΠΟΥ στην   απόκρυψη του εγκλήματος. Φάγανε χοντρά λεφτά για να μη βγάλουν τσιμουδιά  σε αυτόν τον άθλιο και διεφθαρμένο Οργανισμό.

Και όταν ξεβρακώθηκαν,   αρχίσανε να παίρνουν αποστάσεις από την Κινέζικη δικτατορία.  Ο Τραμπ  ήταν εκείνος που τους ξεσκέπασε πρώτος και τους έκοψε επί τόπου τη μάσα.

Ατιμώρητο ακόμα  κι αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δεν είναι το μόνο.