Η Ιστορικά αυταπόδεικτη νέα απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά… δια της  εις άτοπον επαγωγής!

Ας αφήσουμε τον Αριστοτέλη και τον Ευκλείδη (πάλι)  να…” βγάλουν  το φίδι από την τρύπα” με τη γνωστή τους μέθοδο, της  εις άτοπον επαγωγής ( reductio ad absurdum).  Τη χρησιμοποιούμε,  για να αποδείξουμε μια ψευδή πρόταση  η οποία, όμως, αρχικά,  υποθέτουμε  πως είναι αληθινή.   Με τέτοια μέθοδο,  να βγάζουμε,  δηλαδή, το ψέμα αλήθεια,  φτάνουμε σε  ένα αντιφατικό συμπέρασμα . ΄Αρα,  αφού  η αντίφαση αυτή προέκυψε μετά από μια σειρά  έγκυρων και λογικών   συλλογισμών,  η  εκληφθείσα   πρόταση ως αληθινή  στην πραγματικότητα είναι ψευδής.

Ο πρωθυπουργός (“Θού, Κύριε!”) Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, διαβεβαίωσε πρόσφατα την πρόεδρο της Δημοκρατίας  ( εδώ … Θου, Κύριε, ισχυρόν  lockdown  τω πληκτρολογίω μου !!)   και  τον ελληνικό λαό  πως    η εφαρμογή του  νέου εξοπλιστικού προγράμματος -μαμούθ,  με απλά λόγια τα δισ. που πέταξε στους Γάλλους, για να αγοράσει “παλιοσίδερα”, πακέτο με τη προστασία (δίκην …νταβά),  που ΘΑ μας προσφέρει ο  φίλος του ο Μακρόν ΣΕ περίπτωση  συγκρούσεων   με την Τουρκία ,  υπήρξε  όρος sine qua non  για …αυτή  την ίδια την  ύπαρξη  της χώρας. Αλλιώς, αν δε αγόραζε αυτό το πακέτο από τους Γάλλους,  ο κίνδυνος για  απώλεια  της  εδαφικής ακεραιότητας της  Ελλάδας  (με όλα   τα συνεπακόλουθα  δεινά)   ήταν δεδομένος.

Αυτά  είπε και λέει  ο  γόνος της γνωστής  “φαμίλιας” Μητσοτάκη, που, ως γνωστό, έχει αναγάγει στην πολιτική ζωή της χώρας εδώ και δεκαετίες το ψεύδος , τη διαφθορά και  την απάτη με “άρωμα”. μάλιστα, υπόκοσμου  σε…επιστήμη! Γνωστά από τη Ιστορία.

Ας εργαλιοποιήσουμε , λοιπόν, τη μέθοδο των αρχαίων σοφών  μας  και με την ” εις άτοπον επαγωγήν” ας δεχτούμε πως αυτή η διαβεβαίωση του διεφθαρμένου πρωθυπουργού, περί της “αγοράς τους αιώνα”  για την ενίσχυση της  αμυντικής ικανότητας της χώρας,   είναι αληθής. Και αποδεικνύεται η φερεγγυότητα της από τη Ιστορία  με την παράθεση των ακόλουθων ιστορικών επισημάνσεων-στάσεων:

1.Με τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου (ορόσημο για τον κόσμο) και λίγο μετά  στη λεγόμενη Μικρασιατική Καταστροφή (ορόσημο για τη Ελλάδα), ο Κεμάλ εξόντωσε όλους  τους αυτόχθονες Έλληνες της Μ.Ασίας , διέπραξε, δηλαδή,  γενοκτονία και είναι ψεύδος πως πέρασαν ως   πρόσφυγες στη Ελλάδα.    Την ιστορική αυτή καταστροφή την προκάλεσαν οι ίδιοι οι Τούρκοι . ΄Ηταν εντελώς απρόκλητη, αναίτια  και αδικαιολόγητη.

2. ΄Εκτοτε και ως σήμερα,  σχεδόν, 100 χρόνια από εκείνη τη μεγάλη “εθνική” τραγωδία , αν και η Ελλάδα υπήρξε  πολυπληθέστερη  της  Τουρκίας και ωσαύτως  ισχυρότερη  οικονομικά χώρα απ΄αυτή, με  γιγάντιο πολεμικό εξοπλισμό,  φόβος και τρόμος για τους εχθρούς , η Τουρκία, παρ΄ολα αυτά, δε δίσταζε , κατά  καιρούς  , να κηρύσσει και μάλιστα για ψύλλου πήδημα, πόλεμο στη χώρα μας με οδυνηρές απώλειες  και για  τις δυο πλευρές.

3. Εξ αιτίας της  υπεροχής μας ,όμως, από το 1922 ως σήμερα,  καταφέραμε με νικηφόρους πολέμους  και την εδαφική μας ακεραιότητα να διατηρήσουμε ,αλλά  και  να  προσαρτήσουμε  στη χώρα μας όλα σχεδόν  τα νησιά του Αιγαίου ,ακόμα και τις βραχονησίδες.  ΄Εκτοτε και παρά τις συνεχείς πολεμικές  συγκρούσεις, η ανίσχυρη πάντα και μέχρι σήμερα Τουρκία και εξοπλιστικά κατώτερη, δε μπόρεσε, Οθωμανικώ  δικαιώματι  ,να τα ανακτήσει.  Σε αυτό συνετέλεσε και η συνεχής επαγρύπνηση του ελληνικού στρατού στα εδάφη εκείνων τω νησιών που οι Τούρκοι, όμως, συκοφαντώντας τη χώρα μας ,  διαδίδουν πως  υφίσταται συνθήκη  αποστρατικοποίησης που εμείς παραβαίνουμε (!) και επομένως  δικαίως  μας κηρύσσουν το πόλεμο κάθε 3 και μία.

4. Διαδίδουν επίσης ψευδώς πως  σε ζητήματα  που έχουν σχέση με τη λεγόμενη “αιγιαλίτιδα ζώνη, την υφαλοκρηπίδα,  ΑΟΖ   κ.λπ (περιλαμβάνουν το νερό, το βυθό, το υπέδαφος και τον υπερκείμενο εναέριο χώρο)  και που χώρα μας  είναι  συμμορφωμένη με τους ξεκάθαρους,  διεθνείς κανόνες και το Διεθνές  δίκαιο,  πως είμαστε παράνομοι και οφείλουν οι δυο χώρες να προσέλθουν σε διαιτησία, στο Διεθνές δικαστήριο ,για να επανεξεταστεί το δίκαιο της συμμόρφωσής  μας ή μη στους διεθνείς κανόνες.

5. Επειδή μέχρι σήμερα αγνοούμε προκλητικά τις εκκλήσεις της γείτονος  χώρας και παραβιάζουμε, λένε τούτοι, τα δικαιώματά τους σε Αιγαίο και Μεσόγειο ,είναι επόμενο οι πολεμικές συγκρούσεις να είναι καθημερινές και οι απώλειες σοβαρές σε έμψυχο και άψυχο…υλικό.

6. Το ίδιο και στη Κύπρο. Χρόνια μαίνεται   πόλεμος τον οποίο ΔΕΝ ξεκίνησε η Ελλάδα με την εμπλοκή της στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης  της χώρας . Και οι συγκρούσεις συνεχίζονται  με εκατέρωθεν σημαντικές απώλειες .

7. Η Ιστορική πορεία της χώρας ως   τώρα, απέδειξε πως  είμαστε όρθιοι ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, γιατί διαθέτουμε πληθυσμιακή, εξοπλιστική  και οικονομική υπεροχή, έναντι των  εχθρών  μας. Μια ιστορική αλήθεια που αποδεικνύεται  μέρα με την ημέρα.  Μας σώζουν πάντα από τον όλεθρο  οι καλές   ΑΓΟΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, που  συνάπτουμε  κατά καιρούς.

 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΗΘΕΙΩΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,  ΕΛΕΗΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ  ΑΣΧΕΤΟΙ  ΜΕ ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ     όσοι υποστηρίζουν  (σαν τον γράφοντα)   πως:

α.  Κανένας κίνδυνος δε υπάρχει  εξ Ανατολών και αυτό αποδεικνύεται από την πορεία της χώρας 100 ολόκληρα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 β. Αν ήθελα οι Τούρκοι θα μας είχαν κάνει “σκόνη”  πάμπολλες φορές  στο παρελθόν, αφού υπερέχουν σε δύναμη και η Τουρκία είναι υπερδύναμη στην ευρύτερη  περιοχή

γ.  Δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ πολεμική σύγκρουση ως σήμερα, 100 ολόκληρα χρόνια,  αν και είμαστε   χώρα  , “μικρή” συγκριτικά με τη Τουρκία , με  λίγο  πληθυσμό και με εξοπλισμό σχεδόν  ανύπαρκτο έναντι της άλλης χώρας . Θα μας συνέτριβαν με χίλιες ευκαιρίες .

δ. Οι ΤΟΥΡΚΟΙ  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΕΛΟΥ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ  ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ),  Η ΤΟΥΡΚΙΑ  ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ  ΕΝΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ε.  Το κλίμα εχθρότητας με τους Τούρκους καλλιεργείται χρόνια,    τεχνηέντως,  από τις εξουσίες των δύο χωρών με την υποστήριξη ,  κυρίως των Αγορών  όπλων , ως εργαλείο που εξυπηρετεί άλλους στόχους. Συγκεκριμένα :   Την εσωτερική κατανάλωση.  Σε κοινωνικές αναταραχές, σε  εσωτερικά προβλήματα πάσης φύσεως που αντιμετωπίζουν  οι κυβερνήσεις   ανασύρεται ως φόβητρο- μπαμπούλας ο ΑΥΠΑΡΚΤΟΣ  ελληνοτουρκικός αυτός κίνδυνος , επισκιάζει κάθε άλλον και δίνει   προσωρινή  ανάσα στις πιέσεις που δέχονται οι  εξουσίες και  των δύο χωρών.

στ. Το κλίμα αυτό της εχθρότητας μεταξύ τω δύο  λαών είναι ο καλύτερος σύμμαχος της  εξακολουθητικής  διαφθοράς των κυβερνήσεων και στις δύο χώρες.   Από τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται, πέρα από τη φοβερή επιβάρυνση  της οικονομίας ,μεγάλες μίζες καρπώνονται τα   πολιτικά και στρατιωτικά  πρόσωπα που εμπλέκονται  σε αυτές  τις αγορές,  οι μεσάζοντες και οι παντός είδους   “ατσίδες”  που λαδώνουν τη ίδια μηχανή.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

1.Δια της μεθόδου της εις άτοπον  επαγωγής, αποδείχτηκε πως :  Αφού οι “αλήθειες”  (1-7), που επικαλεστήκαμε παραπάνω  ως ιστορικές ,είναι απολύτως  ΨΕΥΔΕΙΣ και κατασκευασμένες ,σε αντίθεση με αυτές  (από α-στ) ,που υποστηρίζει ο γράφων, ως απολύτως αληθείς,   άρα:  Προκύπτει φανερή και τεράστια  ΑΝΤΙΦΑΣΗ  της  αναγκαιότητας της Αγοράς αυτών των “παλιοσίδερων” από το Μακρόν, που επικαλέστηκε  ο διεφθαρμένος πρωθυπουργός της χώρας και ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ (και της αντιπολίτευσης μη εξαιρουμένης).   ΟΛΟΣ αυτός ο μύθος της διασπάθισης τόσο μεγάλων ποσών  από τον προϋπολογισμό  μιας φτωχής χώρας,   τάχα για λόγους  αμυντικής αναγκαιότητας,     είναι   άλλη μια ΜΕΓΑΛΗ     ΑΠΑΤΗ   ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ  .  Εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί  άλλους στόχους και οπωσδήποτε  κανέναν  από εκείνους που επικαλέστηκε ο γόνος της  μαφιόζικης  φαμίλιας.

2. Αν  το συμπέρασμα (1) απευθύνεται κυρίως στους άμεσα εμπλεκομένους στην  ΑΠΑΤΗ, το παρόν αφορά περισσότερο την  Αντιπολίτευση,  κυρίως τη λεγόμενη αριστερή.  Αν σε εποχές  κρίσιμες ΑΜΥΝΤΙΚΑ για τη χώρα,  τις δεκαετίες  ’40, ΄50, ΄60. ‘ 70 ,ειδικά την περίοδο της Χούντας, που η χώρα ήτα  “ξεβράκωτη” στρατιωτικά, η Τουρκία  δε θέλησε να εκμεταλλευτεί αυτή  την πασιφανή  αδυναμία  της χώρα μας και να μας επιτεθεί, τί άλλαξε το 2021 και μάλιστα με τη χώρα μέλος της Ε.Ε,   επί πρωθυπουργίας ενός από τους πλέον  διεφθαρμένους πολιτικούς  της χώρας,   ώστε να  δαπανηθούν τόσα  δισ. εν μέσω δεινής φτώχειας, για   την αγορά  ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ;  Κι αν δε υπήρχε κανένας  αποχρών λόγος, τότε, γιατί “σιγά  σιγήν”   ανήκουστη και μη αιδήμονα,   ειδικά   ο Αλέξης Τσίπρας; Ντροπή!

(Για τη σιωπή των  Γκεμπελίσκων,  ουδείς λόγος, βέβαια. ΄Αλλωστε, τί θα έκαναν τούτοι (διάβαζε πώς θα έβγαζαν το ψωμί τους) χωρίς.. Βαρβάρους  και εποφθαλμιώντας  την πατρίδα τους  Τούρκους;