ΦΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ , ΩΣ “ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ”, ΑΛΛΑ …. ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΩΣ “ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΕΣ “!

1. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Πράβντα»,έχουν σκοτωθεί σχεδόν 10.000 Ρώσοι στρατιώτες σε αυτές τις τέσσερις εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ σε 16.153 υπολογίζονται οι τραυματίες.

2.Αξιωματούχος ΝΑΤΟ: Η συμμαχία βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο λόγω Πούτιν -40.000 οι απώλειες των Ρώσων στην Ουκρανία

3. Ουκρανία: Πάνω από 3,3 εκατ. οι πρόσφυγες – Το 90% γυναίκες και παιδιά Οι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών   απαγορεύεται να φύγουν.

 

***

Αυτός ο πόλεμος  φέρνει, πλην  των άλλων,  στην επιφάνεια και την  αλήθεια, που χρόνια  στηρίζουμε εδώ, αλλά την πνίγουν και την αποσιωπούν οι ανίεροι   έμποροι της  εξωνημένης  δημοσιογραφίας  σε αγαστή συνεργασία  με την αναίσχυντη   δημαγωγία των πολιτικών. Από την άλλη, οι ίδιοι, ως συνένοχοι,    δε χάνουν ευκαιρία να προπαγανδίζουν για  τα δικά τους συμφέροντα, την  έμφυλη και άγρια   ρατσιστική βία  που έχουν εξαπολύσει κάποιες, ευτυχώς μικρές, φασιστικές μειοψηφίες  Μαινάδων από τα περίφημα σεξιστικά γκέτα του ΜΕΤΟΟ, συνήθως με αφορμή  την   κακοποίηση ή τη δολοφονία , μιας ΝΕΑΣ γυναίκας. Σύνθημα τους,  το γνωστό των παλιών μαινάδων   ντελίριο  “καλός άντρας, ο νεκρός άντρας”.

Σήμερα, στον  σε εξέλιξη ευρισκόμενο Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο,  σε ένα μήνα  μόνο μέσα,  λέει η Πράβντα έχασαν τη ζωή τους 10.000 άντρες και  σακατεύτηκαν για όλη τους της ζωή πάνω από 16.000. Το ΝΑΤΟ ανεβάζει τις απώλειες των Ρώσων σε 40.000!

ΝΕΟΙ κυρίως,  έφηβοι  στα 18 και τα 20 τους.  Από την άλλη, ενώ η έξοδος από  τα μέτωπα του θανάτου είναι ανοιχτά  για τις γυναίκες,  οι άντρες, ας είναι   ακόμα   και  αφίλητα   παιδόπουλα ,    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  να φύγουν.  Οφείλουν να μείνουν και να πεθάνουν.

΄Οπως συνέβαινε πάντα ,δηλαδή.  Αυτή ήταν  η μοίρα και ο ρόλος που τα συστήματα επέβαλαν και   επεφύλασσαν  στον άντρα.  Στρατιώτης και κουβαλητής! (*).

Οι μαινάδες του ΜΕ ΤΟΟ ,φυσικά,  δε θέλουν ούτε να ακούσουν  για μια τέτοια σύγκριση και ερμηνεία, δοθέντος πως οι “γυναικοκτονίες”,  όπως το   εισπράττουν  οι ίδιες, “όζουν σπέρματος” , περισσότερο ή λιγότερο.  Μια δολοφονία νέας συντρόφου από έναν  τσαμπουκά και  ανισόρροπο μαχαιροβγάλτη,  είναι… γυναικοκτονία.  Μια άλλη,  90χρονης γιαγιάς  από το ληστή που τη βασάνισε να του δώσει τη  σύνταξή της,   είναι απλώς… ανθρωποκτονία.

Ας πάνε,  βέβαια,  να τα πουν αυτά και να πουλήσουν όμοιο σεξισμό    σε μια  Ρωσίδα η Ουκρανή μάνα ή σύντροφο του στρατιώτη ,ενός από  τους χιλιάδες  νεκρούς σήμερα ,άγουρο,  ακόμα,  παλικαράκι, που  το έστειλε  να χύσει το αίμα του η τρέλα ενός δικτάτορα.   Κι αν δεν της βγάλουν τα μάτια της Μαινάδας, μάνα και αγαπημένη, εμείς να κατεβάσουμε  και να αποκηρύξουμε πάραυτα  αυτές  τις  πασιφανείς  αλήθειες  που   χρόνια στηρίζουμε εδώ.

Είμαστε ως φύλα ό,τι μας φόρτωσαν  να κουβαλάμε. ΡΟΛΟΥΣ!  ΑΝΤΡΙΚΟΥΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ.  Αιώνες ,που σημαίνει στην ουσία  γονιδιακή μετάλλαξη, αφύσικη κατάληξη για ένα ΟΝ που η Φύση το θέλει πρώτα ΑΝΘΡΩΠΟ και μετά  ΑΝΤΡΑ ΄Η ΓΥΝΑΙΚΑ.

Αν πάλι μετά από 50χρόνια σε έναν όμοιο σαν τον σημερινό πόλεμο σε μια νέα “Ουκρανία” ,πέρα από το τραγικό της στασιμότητας ,της ανικανότητας κι εκείνων  των γενεών να στεριώσουν την ειρήνη  και να εμποδίσουν  την επανάληψη τέτοιων αιματηρών φαινομένων από τα  συστήματα εξουσίας, δεν απαγορεύεται από αυτή την “Ουκρανία” η έξοδος και  σε άντρες και  σε γυναίκες από 18/60 χρόνων,   ΚΑΜΙΑ από τις σημερινές παθογένειες που έχουν σχέση με τους ρόλους των φύλων, δεν πρόκειται να εκλείψει. Οι ανισότητες, οι  κακοποιήσεις, οι βιασμοί, τα όμοια εγκλήματα που θα  συμβαίνουν  ως επακόλουθα  των αφύσικων ρόλων των δυο φύλων, δε θα σταματήσουν ποτέ. Ας το βάλουν καλά στο  τυφλωμένο μυαλό  τους , όσοι σήμερα, ως άφρονες στυλοβάτες του έμφυλου ρατσισμού  και προπαντός  ως ανιστόρητοι, χωρίζουν τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σε άντρες και γυναίκες.

ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΤΕ  ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ   ΑΦΥΛΕΣ. ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ . ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ  Σ΄ ΑΥΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,  ΟΧΙ ΦΥΛΑ.

______________________________________________________________________

(*) “ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ” ΚΑΙ “ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

α. Ας το πούμε με το όνομά του: γυναικοκτονία

Ας το πούμε με το όνομά του: γυναικοκτονία

β. Δυναμική πορεία αλληλεγγύης στη γυναίκα θύμα βιασμού στα Πετράλωνα

β. Έριξε χλωρίνη στο πρόσωπο του άντρα της

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής διένεξης, με χρήση καυστικού υγρού, έλαβε χώρα στo χωριό Παραβόλα Αγρινίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μια γυναίκα πέταξε στον σύζυγό της ένα δοχείο με χλωρίνη, το οποίο άνοιξε και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο.

****

Μια από τις ισχυρές και δοκιμασμένες  στο χρόνο  αδυναμίες του ανθρώπου είναι η έλλειψη αντικειμενικής ,τεκμηριωμένης και ισορροπημένης κρίσης.  Οι εξουσίες και τα ιερατεία  έχουν αναλάβει αυτό το έργο. Να αφαιρεθεί πάση θυσία το “καρκίνωμα” για τις κοινωνίες και τις εξουσίες .  Η ορθή  ΚΡΙΣΗ. Ο ΝΟΥΣ, κυρίως στον  Αριστοτελικό ορισμό του.

Είναι αυτές οι εξουσίες που κάθε φορά κανονίζουν τα πλαίσια μέσα στα οποία  μπορούν να κινηθούν τα “μυαλά” κα οι  “συνειδήσεις” κάθε εποχής.  Προϊδεάζουν “εξ απαλών ονύχων” τους υπηκόους περί καλού και κακού, ηθικού και ανήθικου, σωστού και λάθους.  Κάθε εποχή έχει έτοιμη την  “κλίνη”  που τοποθετείται  δέσμιος  ο  “ασθενής”, για να υποστεί  αναλόγως  τους καιρούς   ολοκληρωτική λοβοτομή ή δυνατά  ηλεκτροσόκ  κατά συνεδρίες.  Στόχος, όπως είπαμε, ο αποσυντονισμός και εν τέλει η παύση  της φυσικής λειτουργίας του ΝΟΥ.

Κύριο μέλημα των  “θεραπόντων  ιατρών”-θυτών  είναι να παραλάβουν μια tabula rasa  και να εγγράψουν σε αυτή   την  “αδειανή πλάκα”  τις δικές τους  “πληροφορίες”, οι οποίες, όμως,  θα δείχνουν  φυσικές,  σύμφυτες και μη αναστρέψιμες στον άνθρωπο.  Η  επέμβαση, αυτή,  μάλιστα,    στον  “ασθενή” είναι   καθοριστικής και μόνιμης  μορφής, αφού  εξασφαλίζει   την ισόβια υποταγή του στον  τεχνητό, τον επιβεβλημένο  κώδικα συμπεριφοράς ,που του εμφύτευσαν , σα σύγχρονο  “τσιπάκι” στον εγκέφαλο, για να   μοιάζει, χωρίς να είναι,  ως απολύτως  φυσικός και προϋπάρχον.

Και ναι, μεν,  η  θεωρία  του “άγραφου πίνακα”  υποστηρίζει  πως ο άνθρωπος δεν γεννιέται με προϋπάρχουσες, έμφυτες γνώσεις, αλλά η γνώση του αποκτάται μέσω της εμπειρίας και αντίληψης του,  στην ουσία, όμως,  ο εμπειρισμός αυτός του ατόμου δεν είναι της δικής του επιλογής . Είναι   “γνώσεις” και “αρχές”  άλλων που του  της μεταγγίζουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνουν ότι  είναι αποκλειστικά  δικό του απόκτημα,  προσωπικές επιλογές.  Στη ουσία, είναι  ένα  “ευαγγέλιο” ,στερεότυπο,  ίδιο  κι   όμοιο για όλους.  Και φυσικά “ιερό” και αναντικατάστατο.  Η αμφισβήτησή του θωρείται από τις εξουσίες και πρώτα από την κοινωνική, ως  “έγκλημα καθοσίωσης”.

Για να συγκεκριμενοποιήσουμε ,λοιπόν, το ζήτημα ,όπως το καθορίσαμε στον τίτλο, το  συγκεκριμένο “ευαγγέλιο”  επιβάλει στο “λοβοτομημένο”   μυαλό του ατόμου κάθε εποχής,  να αποδέχεται  πως τα φύλα είναι δύο.΄Αντρας και γυναίκα (προσέξτε και τη σειρά  παράθεσης).  Το ίδιο καθορισμένοι, με βάση το προϊδεασμένο αυτό  στερεότυπο,  είναι και οι ρόλοι των δύο φύλων. Ο μέγιστος και κυρίαρχος στου αιώνες ,ρόλος για μεν τον άντρα είναι εκείνος του  ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ και ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ (εν πολέμω κι ειρήνη)   για δε τη γυναίκα , της   ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ και του ΘΗΛΥΚΟΥ (  για την  “ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ” ).

Με δύο, όμως,  παρατηρήσεις  ουσίας και αυτονόητης ερμηνείας.  α. Οι ρόλοι αυτοί και στα δύο φύλα, αφορούν τις  ηλικίες έως και 50 περίπου ετών. Από κει και πέρα , διαφοροποιούνται.  β.  Στους δύο αυτούς   ρόλους   οφείλονται επίσης   και  οι γνωστές  παρενέργειες   της  φαλλο-αιδοιο-κρατίας,  ανάλογα της εποχές.

Η ιδιότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ που είναι το κορυφαίο δώρο της Φύσης και στα δύο, ανατομικώς μόνο, διαφοροποιημένα φύλα, αποσιωπάται εντελώς  σε  αυτή τη “Βίβλο” και εν τέλει στις σελίδες  του  καταπνίγεται καθ΄ ολοκληρία. Μένει κυρίαρχη η ιδιότητα ΑΝΤΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΑ.

Πώς λένε οι διαφημιστές; Πετυχημένη διαφήμιση είναι εκείνη που στην “αγορά” το διαφημιζόμενο προϊόν ταυτίζεται, ακόμα και ονομαστικά,  ως περιεχόμενο, με τον πωλητή.   Π.Χ, λέγανε οι πιο   παλιές διαφημίσεις. “Κάνε μια Ιντεραμέρικαν ζωής”.  Ο βασικός όρος  “Ασφάλεια”, το προϊόν προς πώληση  ,    απορροφήθηκε   πλέον  από την εταιρία που την πουλάει. Οικειοποιήθηκε ακόμα και το όνομά του.

΄Αντρας, λοιπόν,  ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ .Γυναίκα,  ΜΗΤΕΡΑ-ΘΗΛΥΚΟ. Φύλα και ρόλοι ήδη απορρόφησαν εξ ολοκλήρου την ιδιότητα του Ανθρώπου. ΄Ετσι,  ο  ρόλος του στρατιώτη-πολεμιστή  είναι να  πολεμάει και να εργάζεται,  για να  έχει η μητέρα-θηλυκό  τις προϋποθέσεις , που απαιτούνται για  να ολοκληρώσει αυτόν,  το δικό της ρόλο. Αντιστροφή δεν υπάρχει. Ο άντρας ανατομικά δεν  εγκυμονεί   και η γυναίκα, πάλι,  δεν έχει τη  σωματική  αντοχή να αντέξει, για   γίνει “κιμάς”  στα πεδία των μαχών ή της σκληρής δουλειάς.

Τη φυσική , ανατομική ιδιαιτερότητα οι εξουσίες και τα ιερατεία την κατέστησαν μοναδική και μη ανατρέψιμη ιδιότητα, η οποία αντικατέστησε εντελώς αυτή την ΚΥΡΙΑΡΧΗ,ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ιδιότητα του Ανθρώπου. Αυτό απαιτούσαν οι “ηγεμόνες” και “ιερείς.  Αυτό πέτυχαν στη μακραίωνη ιστορία του ανθρώπου. Κι αυτό το μοντέλο,  το στερεότυπο “ευαγγέλιο” μας το παρέδωσαν ατόφιο , ως σήμερα.

Η παγίδα είναι η ίδια από τότε μέχρι σήμερα. Μόνο που η  “λοβοτομή” στις ημέρες μας    έχει…καθησυχαστικά και… πολιτισμικά αντικατασταθεί σε ένα μεγάλο μέρος των πανανθρώπινων  κοινωνιών, με “θεραπεία”- ηλεκτροσόκ. Το ίδιο, πάντως,  ισχυρό και αποτελεσματικό, όπως και η λοβοτομή.

Απλώς κερδήθηκαν  οι εντυπώσεις που απαιτούν εποχές σαν τις δικές μας με (υποτιθέμενο) ανεβασμένο δείκτη πολιτισμού.  Βεβαίως, παρενθετικά, πόσο ανεβασμένος είναι ένας πολιτισμός, όταν  έχεις 15.000 παιδιά κάτω των 5 χρόνων που πεθαίνουν καθημερινά για μια “σταγόνα νερού”, αυτό δεν είναι μια απλή αντίφαση, αλλά ολοκληρωτική αναίρεση  και ισοπέδωση της έννοιας του πολιτισμού στον  αιώνα μας. Ας είναι!

Ούτε, λοιπόν,  σήμερα επικράτησε ουσιαστικά  η  ιδιότητα ‘ Ανθρωπος  (μόνο στα “χαρτιά”)  για τα δυο φύλα, ούτε οι ρόλοι άλλαξαν, Φορέθηκαν   “μουτσούνες”, αλλά  η “μούρη” είναι ίδια. Και θα παραμένει ίδια  εσαεί και  μέχρι της οριστικής  κατεδάφισης του σημερινού κοινωνικού οικοδομήματος, αν δεν αλλάξουν πρωτίστως οι ρόλοι.  Αν, δηλαδή, οι κοινωνίες δεν γίνουν ΑΦΥΛΕΣ, χωρίς να πειραχτούν οι ανατομικές ιδιαιτερότητες. Αυτόματα μια τέτοια κατάργηση των κλασικών, επιβεβλημένων από το  κοινωνικό “ευαγγέλιο” που λέγαμε,  ρόλων,   θα σημαίνει  και την ουσιαστική κατάκτηση της ιδιότητας ΄Ανθρωπος κι από τα δυο φύλα.

Σήμερα,  βρισκόμαστε σε μια ανοιχτή  σύγχυση και σύγκρουση ρόλων,  σε μια κοινωνική όχι απλώς   “αμφισημία”, αλλά “πολυσημία” ρόλων. Και όχι μόνο γλωσσολογικά. Στην καθημερινή πράξη.    Ο κεντρικός και δοκιμασμένος, βέβαια,  από το χρόνο,  παραμένει ίδιος.  Ο ρόλος του  Στρατιώτη-Πολεμιστή  και της Μητέρας-Θηλυκού.  Δεν άλλαξαν στο ελάχιστο ούτε η πρωταρχική τους σημασία, ούτε οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πεποίθησης  στους αιώνες.

 Σε  άλλες εποχές  περισσότερο,  απ΄όσο σήμερα,   έχουμε ένα πραγματικά ειδεχθές και επαναλαμβανόμενο   έγκλημα.  Μια άγρια  και  πολυάριθμη  “ανδροκτονία”, που είναι απείρως  και αριθμητικά μη συγκρίσιμη  και αγριότερη από τη “γυναικοκτονία”   με όποιες αιτίες. “Κιμάς” ο άντρας και μάλιστα στο άνθος της  ηλικίας του  για μια σειρά αιώνων. Με αιτία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ρόλο του  φύλου.  Η “ανδροκτονία”  είναι τέτοια, γιατί ο στρατιώτης-πολεμιστής  πρέπει να είναι άντρας, όχι γυναίκα-θηλυκό.  Μάλιστα, σε πολλά κοινωνικά  ήθη,   ο αντίπαλος στρατιώτης-πολεμιστής   ήταν άτιμο και ανήθικο, να σκοτώνει  ή να  μη δείχνει αβρότητα στη  γυναίκα-θηλυκό.

Μέχρι και σήμερα. Ακόμα και στη Ευρώπη. Να θυμίσουμε την πρόσφατη  γενοκτονία στην  Σρεμπρένιτσα. το 1995.  Τα θύματα  8.000.  Εκτελέστηκαν  μόνο  έφηβοι και άντρες . ΄Οπως και οι  Ναζί.  Κατά κανόνα στις συλλογικές  εκτελέσεις επέλεγαν άντρες, κυρίως νέους.

Εν έτει 2021, στις εντελώς σύγχρονες κοινωνίες μας.  Στρατιώτης  πάει μόνο ο νέος άντρας και με  υποχρεωτική στράτευση!  Την ίδια ώρα, στην ίδια ηλικία ,το κορίτσι μπορεί απερίσπαστο  από τέτοια υποχρέωση να συνεχίσει να κτίζει  τη ζωή  της.  Το αγόρι, μετά το επώδυνο, πέρα από χαμένο ευκαιριών,   διάλειμμα. Η εγκληματική παράδοση  αιώνων , συνεχίζεται.

Είναι, αν μη τι άλλο,  ιστορικά άδικο  να  χρησιμοποιείται από τους Γκεμπελίσκους της βιομηχανίας παραπλάνησης,   κάποιους δημαγωγούς Μαυρογυαλούρους και από μια   μικρή,  κοινότητα  ρατσιστικής  διαστροφής, κυρίως  “σαλταρισμένων” γυναικών (“καλός άντρας, ο νεκρός άντρας” )   ο όρος   “γυναικοκτονία” με καθαρά σεξιστικά κριτήρια φύλου,  όπως σήμερα. “΄Υβρις” και ασέβεια στα  θύματα των αιώνων, που πλήρωσαν  την ατυχία  να γεννηθούν  άντρες .Και πριν ακόμα γεννηθούν ,τους είχαν ήδη τα ιερατεία και οι εξουσίες μοιράσει ρόλους. Με πρώτο εκείνο του μελλοθάνατου.   Ο άντρας  έχει τον αποκλειστικό ρόλο να είναι ο   “κιμάς”  του πολέμου! Ουδείς εξ αυτών το επέλεξε. Του το επέβαλαν με τη λοβοτομή που υπέστη.

Στις  Μελλοντικές  κοινωνίες, οι αφύσικες αυτές εξουσιαστικές  ομάδες που προσδιορίσαμε  παραπάνω, θα συντριβούν. Δε θα είναι σε θέση να επιβάλουν πρότυπα συμπεριφορών και ρόλους.   Αυτόματα θα εκλείψουν οι  “στρατιώτες” -πολεμιστές  και οι “μητέρες”-θηλυκά.  Η Κυρίαρχη ιδιότητα και  “ρόλος” θα είναι αυτός του Ανθρώπου.  Και μόνο αυτός.

΄Οσο οι  κοινωνίες δεν είναι  αντιεξουσιαστικές,  αταξικές, αντικαπιταλιστικές, αντικαταναλωτικές,  άθρησκες  και άφυλες,  τα  Εγκλήματα κατά της Γενετήσιας Ελευθερίας (διάβαζε,  κατά τη ιδιοκτησιακής μονογαμίας)    θα τιμωρούνται   ακόμα και  με 10 χρόνια φυλακή (!) , αν ο δράστης δεν είναι υπότροπος.  Την ίδια ώρα , η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη  με   απώλεια της όρασης, ας πούμε , από βιτριόλι, θα συνεχίζει να  τιμωρείται με κάποιους μήνες φυλάκιση(!).

Ο αιώνας μας είναι βαριά σεξιστικά  άρρωστος. Οι άνθρωποι στις μέρες μας λειτουργούν με αντιστροφή των  φυσικών ρόλων των οργάνων  τους. Ο ΝΟΥΣ κατεβαίνει  στη θέση των γεννητικών του   οργάνων.   Και αντιστρόφως.   Εκείνα  καταλαμβάνουν  και υποκαθιστούν  (διάβαζε, ισοπεδώνουν)  το ΝΟΥ.