ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. “ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ”   ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ  ΒΕΡΣΙΟΝ  ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
  2. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΤΗΝ ΕΙΔΕ”… ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
  3. ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ.
1. Εκρηξη βόμβας στο ΣΕΒ: Κρατήρας & μεγάλες καταστροφές -Καταδικάζουν τα κόμματα
Εκρηξη βόμβας στο ΣΕΒ: Κρατήρας & μεγάλες καταστροφές -Καταδικάζουν τα κόμματα

Τη δημιουργία κρατήρα μπροστά από την είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ προκάλεσε η έκρηξη βόμβας σήμερα στις 3.35 τα ξημερώματα. Αμέσως μετά την έκρηξη στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), καθώς και αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους, ενώ αυτή την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η Ξενοφώντος.

Εκτός από τον κρατήρα, σοβαρές υλικές έχει υποστεί η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ, το κτίριo της πρεσβείας της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, αλλά και το ξενοδοχείο «Αμαλία», από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.


Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε στις 3.35 τα ξημερώματα, ενώ το σημείο είχε αποκλειστεί ήδη από την Αστυνομία, καθώς προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στα γραφεία δύο εφημερίδων. Συγκεκριμένα, άγνωστος (αντρική φωνή) τηλεφώνησε στις 2.50 στην εφημερίδα «Βήμα» και στις 2.55 στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προειδοποιώντας ότι μέσα στα επόμενα 40 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε άμεσα στον αποκλεισμό της περιοχής, εκκένωσε όλα τα γύρω κτίρια και στις 03.35 έγινε η έκρηξη με εκκωφαντικό θόρυβο, που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να μείνουν στα δωμάτιά τους οι πελάτες.

“Τα παιδία παίζει πάλι”. Δεν εννοούν κάποιοι να καταλάβουν πως  “νέο κρασί δεν μπαίνει σε παλιό ασκί”.

Αλλάξανε οι εποχές,  λεβέντες. Η Ιστορία σας αφήνει ανεξεταστέους. Τίποτα δεν μπορείτε να διδαχθείτε απ΄αυτή , εν τέλει.

Δεν αλλάζει έτσι ο κόσμος, παλικαράκια.  Με μπόμπες, αίμα και δάκρυ ο κόσμος πάει πίσω ,όχι εκεί που θέλουμε να τον πάμε εμείς με  την “πέννα” μας για ισχυρό όπλο.

Είστε και ανεγκέφαλοι. Διαλέξατε να βομβαρδίζετε το κέντρο της Αθήνας  μια εποχή που τα ίδια κάνουν και οι Τζιχαντιστές. Και δεν έχει και μεγάλη διαφορά, αν σεις στέλνετε σινιάλο στην αστυνομία πριν την έκρηξη. (Είναι, εκτός των άλλων, και  αστεία αυτή η …παλιά συνήθεια).  Σκορπάτε κι εσείς κι εκείνοι τον τρόμο και τον πανικό. Τί ιδεολογική ισοπέδωση είναι αυτή, ω, καρικατούρες Ανταρτών Πόλεων;

΄Η μήπως και  από τη δική σας  ιδεοληπτική συλλογή  με στρακαστρούκες  δε λείπει   ο φονταμενταλισμός; Τζιχαντιστές μιας άλλης Τζιχάντ!

Συνέλθετε. Μεγαλώστε πια.

Υ.Γ Αν άλλη φορά θέλετε να “βγάλετε κείμενο” ,δε χρειάζεται να μπουμπουνάτε με εκρηκτικά το Σύνταγμα. ΄Ολοι θα σας παραχωρήσουν μια μεριά να δημοσιεύετε  ό,τι γουστάρετε.

΄Αλλλωστε,  δε λέτε και τίποτα καινούριο. Δε θα λείψει η σοφία σας από το πόπολο.  Αναμηρυκάζετε τα ίδια και τα ίδια. Τα έλεγε πριν ο  Τσίπρας. Τα λέει τώρα ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου. ΄Αντε, πείτε τα και σεις να τα εμπεδώσουμε καλά.

“Κομίζετε γλαύκ΄ Αθήναζε” πάλι με όσα τσαμπουνάτε. Αληθινά ή όχι, αδιάφορο, με τον τρόπο που επιλέγετε να τα  περνάτε. Ούτε αυτό το εύκολο μπορείτε να αντιληφθείτε;

 

2. α. Ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος!
Ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος! [εικόνες & βίντεο]

Ενα μαχητικό ρωσικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατέρριψαν οι Τούρκοι, στα σύνορα με τη Συρία, έπειτα από παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας.  Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, συγκαλείται απόψε έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Επίσημα, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως προέβη στην κατάρριψη του αεροσκάφους από τουρκικά F-16 μετά από πολλαπλές προειδοποιήσεις και συγκεκριμένα πάνω από 10 σε διάστημα 5 λεπτών, αφού το μαχητικό SU-24 είχε παραβίασει το FIR της χώρας.

Οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι η κατάρριψη έγινε από το έδαφος και ότι το αεροσκάφος δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Ο υπουργός Aμυνας της χώρας μάλιστα, Σεργκέι Σοΐγκου, ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις ότι μπορεί να αποδείξει αυτό που υποστηρίζουν οι Ρώσοι.

Το αεροπλάνο έπεσε σε ορεινή περιοχή στα βόρεια της επαρχίας Λατακιέ, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας πολεμούν εναντίον της αντιπολίτευσης και όπου ήδη έχουν γίνει βομβαρδισμοί.

Το CNN αποκάλυψε πρώτο πως το αεροσκάφος ήταν ρωσικής κατασκευής, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση των Τούρκων δεν διευκρινίζεται αν το αεροσκάφος χρησιμοποιούνταν από το συριακό στρατό.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν στα χέρια των ανταρτών της Συρίας που μάχονται κατά του Ασαντ.

Οπως μετέδωσε πριν λίγο το CNN Turk, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από τον συριακό Τύπο, ο ένας Ρώσος πιλότος είναι νεκρός και αναζητείται ο δεύτερος, ενώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν πιλότο (πιθανότατα Ρώσο) βαριά τραυματισμένο και ίσως νεκρό, περικυκλωμένο από αντάρτες. Δείτε το ΕΔΩ

Κρεμλίνο: Πολύ σοβαρό περιστατικό -Ακύρωσε την επίσκεψη στην Τουρκία ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για ένα πολύ  σοβαρό γεγονός», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στην Τουρκία, όπου θα είχε συναντήσεις για το θέμα του ISIS.

Συγκεκριμένα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι για το αίτιο της συντριβής του μαχητικού μας αεροσκάφους από το υπουργείο Αμυνας. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο, επάνω από συριακό έδαφος», δήλωσε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας βασίζεται σε προκαταρκτικές πληροφορίες.

«Θα ήταν σφάλμα να κάνουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις, να κάνουμε δηλώσεις, χωρίς να έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα», είπε.

«Είναι πιθανόν ότι ο Πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) θα θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον βασιλιά (της Ιορδανίας Αμπντάλα) και ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Δούμα: Φύγετε από την Τουρκία!
Παράλληλα, πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Δούμας (της ρωσικής Κάτω Βουλής) Νικολάι Λέβιτσεφ κάλεσε τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν εσπευσμένα από την Τουρκία. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει όλες τις πτήσεις της προς την Τουρκία. Και όχι μόνο αυτό: συνέκρινε την κατάρριψη του SU-24 με την τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό Airbus τον προηγούμενο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι…

Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ: Μην παίζετε με την υπομονή της Τουρκίας!
«Προειδοποίηση» με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ. «Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά που λέει η Τουρκία και οι προειδοποιήσεις που κάνει πρέπει να γίνονται σεβαστά. Μην παίζετε με την υπομονή της Τουρκίας, προσπαθήστε να κερδίσετε τη φιλία της», είπε χαρακτηριστικά…

«Η απάντηση του Πούτιν θα είναι σκληρή»
«Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους είναι πολύ κακά νέα για την Τουρκία», ανέφερε ο Nihat Ali Özcan, από το Ιδρυμα Οικονομικής Πολιτικής της Τουρκίας. Και συνέχισε: «Ο Πούτιν δεν θα το αφήσει αναπάντητο αυτό. Μπορεί να “απαντήσει” με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα κόβοντας την παροχή φυσικού αερίου προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης, θα μπορούσε να απαντήσει με παρόμοιο σκληρό τρόπο, με επιθέσεις στη Συρία. Ενα είναι σίγουρο: ο Πούτιν δεν θα το ανεχτεί αυτό, έχουμε δύσκολες μέρες μπορστά μας»…

Βίντεο με τον πιλότο;
Τα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο δείχνει έναν πιλότο με αρκετά όμοια ρούχα και εξαρτήματα όπως αυτά των Ρώσων, να είναι περικυκλωμένος από αντάρτες και βαριά τραυματισμένος. Ωστόσο, επειδή ακόμη δεν έχει γίνει η εξακρίβωση αν πρόκειται για σημερινό υλικό, το οποίο αφορά τη συντριβή του αεροσκάφους στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας δεν μπορεί να δημοσιευτεί.

Πάντως μια σύγκριση μέσω φωτογραφιών δείχνει ότι ο πιλότος που εμφανίζεται βαριά τραυματισμένος στο βίντεο και πιθανότατα νεκρός, είναι Ρώσος

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός στρατός δημοσίευσε την πορεία του ρωσικού αεροσκάφους μέσω ραντάρ. Στο σχεδιάγραμμα φαίνεται (με κόκκινη γραμμή) ότι το SU-24 παραβίασε οριακά τα τουρκικά σύνορα, λίγο πριν από την κατάρριψή του.

β. Τούρκος αναλυτής εκτιμά: Ο Πούτιν δεν θα το αφήσει έτσι -Ερχονται δύσκολες μέρες

Ως ιδιαίτερα κακή εξέλιξη, την οποία δεν θα αφήσει αναπάντητη ο Πούτιν χαρακτηρίζουν ακόμη και Τούρκοι αναλυτές τη σημερινή κίνηση της Τουρκίας.

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του Νιχάτ Αλί Οζκάν, ειδικού σε θέματα ασφαλείας του Ιδρύματος Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής της Τουρκίας ο οποίος μιλώντας στον Guardian, τόνισε ότι φοβάται για μια σκληρή απάντηση της Ρωσίας.

«Είναι πολύ κακή είδηση για την Τουρκία ότι κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος. Ο Πούτιν δεν θα αφήσει αναπάντητο το γεγονός, θα μπορούσε να προχωρήσει σε διάφορα αντίποινα, για παράδειγμα να κόψει την προμήθεια φυσικού αερίου της Τουρκίας από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι πιθανό να θελήσει να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας την ίδια επιθετική συμπεριφορά όπως στη Συρία. Αλλά ένα είναι σίγουρο: Ο Πούτιν δεν θα το αφήσει έτσι, έρχονται δύσκολες μέρες».

γ.«ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ISIS ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ»
«Βόμβα» Πούτιν για Τουρκία: Πισώπλατη μαχαιριά, είναι συνεργοί των τζιχαντιστών
«Βόμβα» Πούτιν για Τουρκία: Πισώπλατη μαχαιριά, είναι συνεργοί των τζιχαντιστών

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για οικονομική βοήθεια προς τους τζιχαντιστές και χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ως «πισώπλατη μαχαιριά».

Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, ο Πούτιν είπε, μεταξύ άλλων:

  • Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω αυτό που συνέβη σήμερα
  • Τα τουρκικά αεροπλάνα έριξαν το μαχητικό μας 4 χλμ. μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, επί συριακού εδάφους
  • Το αεροσκάφος δεν κινήθηκε σε καμία περίπτωση απειλητικά προς την Τουρκία
  • Στόχοι του ήταν τζιχαντιστές στα εδάφη της Συρίας, στην περιοχή Λατάκια
  • Βρισκόταν σε ύψος 6.000 ποδών
  • Το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 στον αέρα
  • Η κατάρριψη του αεροπλάνου μας είναι μια πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς των τζιχαντιστών, την ώρα που όλοι θέλουμε να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία
  • Η Τουρκία βοηθά οικονομικά τον ISIS, αγοράζοντας πετρέλαια
  • Ο,τι συνέβη σήμερα θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών
  • Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν θέλησε να επικοινωνήσει με τη Ρωσία αλλά έτρεξε αμέσως στο ΝΑΤΟ δείχνει ότι θέλει και το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει το ενδιαφέρον της για τον ISIS

Είπε ο Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ:” Μην παίζετε με την υπομονή της Τουρκίας”!

Τί μας λες καλέ; Τώρα  φοβηθήκαμε όλοι. Σε Ευρώπη ,Αμερική και υπόλοιπο κόσμο.

Ο κρυφο-Τζιχαντιστής Ερνογάν έχει εδώ και πολύ καρό ξεπεράσει τα όρια. Κατάντησε ένας Χιτλερίσκος στη χώρα του και στην ευρύτερη περιοχή. Αριστεροί, ακτιβιστές, μειονότητες, άνθρωποι της προόδου και της διανόησης υποφέρουν σε μια χώρα που είναι και μεγάλη και με τεράστια Ιστορία. Και με ένα τέτοιο παρελθόν, δεν αξίζει στην Τουρκία ένας  τέτοιος παρανοϊκός και φανατικός  ηγέτης.

Πέρα απ΄αυτό, ευθύνεται και για τη στάση του απέναντι στους Τζιχαντιστές. Χλιαρή φαινομενικά, αλλά στο βάθος δυνατή, όχι μόνο από θρησκευτική ταύτιση, αλλά και για λόγους οικονομικούς. Ο Πούτιν δικαίως τον  κατηγορεί ως συνεργάτη των Τζιχαντιστών με αλισβερίσια και “μαύρες” συναλλαγές. Για να μη μιλήσουμε γα το   μέγα ζήτημα των προσφύγων. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αποφεύγει σκόπιμα τη συνεργασία με τις άλλες χώρες και προωθεί το μπάχαλο και την αναρχία στην περιοχή. Είναι “ηλίου φαεινότερον”.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοθεί ένα σκληρό μάθημα σ΄αυτήν την αισχρή κυβέρνηση της γείτονος; Τί θα κάνουν οι Ρώσοι ύστερα κι απ΄αυτό το μεγάλο χτύπημα; Ας μη μείνει αναπάντητο.

Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από λόγια. Το απέδειξε και στον πολιτικό στίβο και στη συμπεριφορά του απέναντι σε διαδηλωτές και αντιπάλους του στο εσωτερικό της χώρας. Αλαζόνας, αμετροεπής, φανατικός. Ισλαμιστής εν τέλει.

Να πέσει. Και να είναι πολύ δυνατή η σφαλιάρα!

3. Αυτή είναι η τριπλή καταγωγή των Ευρωπαίων -Η γενετική τους ιστορία
Αυτή είναι η τριπλή καταγωγή των Ευρωπαίων -Η γενετική τους ιστορία

Η εισαγωγή της γεωργίας στην Ευρώπη πριν από περίπου 8.500 χρόνια δεν άλλαξε απλώς τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, αλλά και τα ίδια τα γονίδιά τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, που βασίσθηκε σε ανάλυση αρχαίου DNA.

Η μελέτη επιβεβαιώνει, επίσης, ότι οι πρώτοι γεωργοί της Ευρώπης ήλθαν από την αρχαία Ανατολία (σημερινή ανατολική Τουρκία).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή David Reich της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ (στην έρευνα συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής συνεργάτης του Ιωσήφ Λαζαρίδης), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, ανέλυσαν δείγματα DNA από 230 σκελετούς ανθρώπων ηλικίας, που πριν από 3.000 έως 8.500 χρόνια ζούσαν στην Ευρώπη, στην Ανατολία και στη Σιβηρία (για πρώτη φορά αναλύθηκε το DNA 26 ατόμων που προέρχονταν από την Ανατολική Μεσόγειο και την Ανατολία). Είναι η μεγαλύτερη ανάλυση αρχαίου γενετικού υλικού που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι, καθώς επικράτησε η γεωργία στην Ευρώπη, υπήρξε μια σειρά από διαδοχικές μεταλλάξεις στο γονιδίωμα των ανθρώπων, ως αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής υπό τις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες. Μεταξύ άλλων, εντοπίσθηκαν γενετικές τροποποιήσεις στο ύψος των πρώτων νεολιθικών γεωργών, στο χρώμα του δέρματος και των ματιών τους, στην ανεκτικότητά τους απέναντι στη λακτόζη (κατανάλωση γαλακτοκομικών), στον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, στο επίπεδο της βιταμίνης D, σε γονίδια σχετικά με την ανοσία κ.α.

«Η Νεολιθική επανάσταση είναι πιθανώς η πιο σημαντική αλλαγή στην ανθρώπινη προϊστορία. Τώρα πια έχουμε (γενετικές) αποδείξεις ότι οι άνθρωποι πράγματι έφθασαν από την Ανατολία στην Ευρώπη, φέρνοντας μαζί τους τη γεωργία. Επίσης, έχουμε πια στοιχεία για τις γενετικές μεταβολές που συνόδευσαν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη δημογραφία», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής αρχαιολογίας του University College του Λονδίνου Ρον Πινχάζι.

Οι σημερινοί Ευρωπαίοι έχουν τριπλή καταγωγή: από τους αφρικανικής προέλευσης κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που ζούσαν στην Ευρώπη ήδη πριν από 40.000 χρόνια, από τους πρώτους γεωργούς που ήλθαν από την Ανατολία και την Μέση Ανατολή πριν από 8.500 χρόνια και από τους νομάδες ιππείς, γνωστούς και ως Γιαμνάγια, που έφθασαν από τις στέππες της σημερινής Ουκρανίας και Ρωσίας πριν από περίπου 5.000 χρόνια.

Η νέα έρευνα του Χάρβαρντ ακούγεται και σωστή ιστορικά  και ευχάριστη ως είδηση. Δε δείχνει να αντιφάσκει με παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά δεδομένα.

΄Ετσι κι αλλιώς, η Ιστορία αδυνατεί να μας πάει πολύ πίσω στην απώτερη καταγωγή μας και στα δρώμενα στην Ευρώπη. Οι νέες μέθοδοι της επιστήμης , ειδικά οι αναλύσεις DNA των σκελετών, θα λύσουν πολλά ιστορικά μυστήρια. Εκείνο που περιμένουμε (ίσως να μην το προφτάσουμε εμείς οι ζώντες, οι…περιλειπόμενοι) είναι να  εντοπιστούν, να “συλληφθούν” και φυσικά να ανοιχτούν οι εικόνες του παρελθόντος, απώτερου και κοντινού, που βρίσκονται αυτή την ώρα διάσπαρτες στο διάστημα. Τότε θα συμπληρωθεί όλο το παζλ   από τα κομμάτια που λείπουν.  ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ   σελίδες της Ιστορίας  που  σήμερα δεν υπάρχουν, θα συμπληρωθούν τότε και άλλες θα ξαναγραφούν αντικειμενικά  από την αρχή.

Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Δεν υπάρχει-και ευτυχώς-  “καθαρότητα αίματος”. ΄Αριοι, ανώτερες και κατώτερες φυλές.  (Ας το πει κάποιος στο Μιχαλολιάκο και στους ανεγκέφαλους που τον ακολουθούν).