ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  ΕΠΙΚΙΝΔΝΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ.
  2.  ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΤΑ…ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!
  3. ΚΡΑΤΗ, ΦΑΝΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ  ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.
  4. ΣΗΜΕΡΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ-ΘΕΜΟΣ  ΑΝΑΤΑΣΙΑΔΗΣ.  ΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΤΗΣ TV.

 

1. Ερντογάν: “Δεν ξέραμε ότι είναι ρωσικό όταν το καταρρίπταμε”!
Ερντογάν: Δεν ξέραμε ότι είναι ρωσικό όταν το καταρρίπταμε!

Ο  Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ χθες, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κλιμακώσουμε το συμβάν. Απλώς υπερασπιζόμαστε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματά μας επί των συνόρων μας», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε για μια ακόμη φορά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi από την τουρκική πολεμική αεροπορία, τονίζοντας ότι του ζητήθηκε «10 φορές σε διάστημα 5 λεπτών» να φύγει από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι Τούρκοι δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροσκάφους όταν το κατέρριπταν. «Ενημερωθήκαμε για την παρουσία ενός αεροσκάφους άγνωστης εθνικότητας», είπε χαρακτηριστικά.”

Ο κρυφο-Τζιχαντιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας  είναι λίαν επικίνδυνος. Αν όσα λέει είναι αλήθεια, τότε ακόμα χειρότερα.  “Δε γνώριζαν”, τολμάει να πει  ο άθλιος, “την εθνικότητα του αεροσκάφους, όταν το κατέρριπταν”! (Θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι και…ελληνικό. Και δεν τρέχει τίποτα!).

Αν ένας ηγέτης χώρας λειτουργεί τόσο θυμικά   (εν θερμώ) και  δίνει εντολή να ξεκινήσει  πόλεμος και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει με ποιον… εχθρό ή φίλο,  ή είναι  παράφρονας ή μέγας ψεύτης και υποκριτής.

΄Οπως και να τον χαρακτηρίσεις, το βέβαιο είναι πως ο Ερντογάν εξελίχθηκε σε  λίαν επικίνδυνο ηγέτη χώρας και  για την περιοχή μας αλλά και  για ολόκληρη την Ευρώπη. Αδίστακτος, εθνικιστής,Ισλαμιστής  και  θρασύδειλος.

Πιστεύουμε πως γνώριζε πολύ καλά πως ήταν ρωσικό, το πολεμικό αεροπλάνο, που  χτύπησε. Αλλά και αν τον πιστέψουμε ,πως,  δηλαδή, το αγνοούσε  και πάλι δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη. Είτε πήρε “πράσινο φως”  από το ΝΑΤΟ να προχωρήσει σε τέτοια πολεμική πράξη, είτε ενήργησε αυτοβούλως, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα: Είναι  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ και ΑΛΑΖΟΝΑΣ.

Δυστυχώς, τα χτεσινά γεγονότα είναι ηχηρό  “καμπανάκι” και για μας εδώ. Αποδεικνύουν πως ο Ερντογάν θα μπορούσε εύκολα και χωρίς πολλή σκέψη να  δημιουργήσει και στην Ελλάδα τετελεσμένα.  Δεν είναι απλά  Ισλαμιστής και εθνικιστής.΄Εχει “καβαλήσει το καλάμι” και  φαντάζεται  πως είναι …Σουλτάνος. Θέλει να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία! Επομένως ,η Ελλάδα αποτελεί ένα τμήμα της αυτοκρατορίας του, οπότε  και οι ΄Ελληνες δεν είναι τίποτα περισσότερο από …υπηκόους της Πύλης!

΄Οσο κι αν ακούγεται παρανοϊκό, παλαβό, ακατανόητο η πραγματικότητα που βιώνουμε τελευταία, όχι μόνο από την κατάρριψη του ρώσικου πολεμικού αεροπλάνου, αλλά κι από τη γενικότερη συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, είναι αυτή: “Τρελός για δέσιμο” και… κίνδυνος θάνατος για τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Αν δεν πάρει γερό μάθημα αυτή τη φορά από  τους Ρώσους, θα  αποθρασυνθεί. Ο εθνικισμός του δεν έχει όρια.  Το χειρότερο είναι πως συνεργάζεται και έχει ιδιαίτερες σχέσεις (και όχι μόνο εμπορικές) με τους Τζιχαντιστές! (Δες κείμενα στη συνέχεια).

Δε θα είναι ΑΥΡΙΟ καθόλου απίθανο,σε μια από τις συνήθεις αερομαχίες ή άλλες εικονικές συμπλοκές στο Αιγαίο, ο τρελαμένος πρωθυπουργός της γείτονος να θέλει να λύσει μια κι έξω τα προβλήματα με τις… υφαλοκρηπίδες ,τις αιγιαλίτιδες  και τις εναέριες ζώνες που ταλανίζουν επί χρόνια τις σχέσεις των δύο χωρών και να προχωρήσει σε πράξεις πολέμου. Να χτυπήσει,ας πούμε, ελληνικό αεροπλάνο ή  πλοίο. Και θα λέει  πάλι πως… δε γνώριζε την εθνικότητά του. Απλά… διαπίστωσε  πως βρισκόταν μέσα σε τούρκικο έδαφος (όπως, βέβαια, το θεωρεί εκείνος το “έδαφός του ” στο δικό του, σαλεμένο μυαλό)  και του…έριξε!

Προσοχή! Ουδείς μπορούσε να προβλέψει πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο τύπος απέναντι. Ικανός για το χειρότερο.

 

2. Guardian: Εχει δίκιο o Βλαντιμίρ Πούτιν όταν χαρακτηρίζει τους Τούρκους «συνεργούς των τζιχαντιστών»;

 

Guardian: Εχει δίκιο o Βλαντιμίρ Πούτιν όταν χαρακτηρίζει τους Τούρκους «συνεργούς των τζιχαντιστών»;

 

Ηταν μόλις λίγη ώρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήριζε τους Τούρκους συνεργούς των τζιχαντιστών. Στο ίδιο κλίμα σήμερα και ο Ρώσος πρωθυπουργός  Ντμίντρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ανέφερε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η χώρα προστατεύει τους τζιχαντιστές.

Τι πραγματικά συμβαίνει;

Ο Guardian επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα για το αν έχουν δίκιο οι Ρώσοι να χαρακτηρίζουν τους Τούρκους συνεργούς των τζιχαντιστών παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία:

«Από την αρχή του συριακού πολέμου η Τουρκία είχε ενεργότερη ανάμειξη και διέτρεχε περισσότερους κινδύνους από καθένα από τα άλλα κράτη που συντάχθηκαν κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ. 

Τα τουρκικά σύνορα ήταν η κύρια οδός για τους μαχητές και για όλους όσους ήθελαν να εισέλθουν στη Συρία. Οι στρατιωτικές της βάσεις χρησιμοποιούνταν για τη διανομή όπλων και εργαλείων για τους μαχητές. Και οι πόλεις της στην παραμεθόριο, είχαν υποδεχθεί περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. 

Τα διεθνή αεροδρόμια της Τουρκίας ήταν, επίσης… πολυάσχολα. Πολλοί, αν όχι όλοι, από τους 15.000  με 20.000 ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έφθασαν στα συριακά εδάφη είτε μέσω των αεροδρομίων της Κωνσταντινούπολης και των Αδάνων ή μέσω των ακτών της Μεσογείου. 

Η εισροή των μαχητών προσέφερε γόνιμο έδαφος στους συμμάχους του Ασαντ, πολύ πριν την κατάρριψη του ρωσικού τζετ, να υποστηρίζουν ότι η Τουρκία υποστηρίζει το ISIS. Η αναφορά του Πούτιν ότι η Τουρκία είναι «σύμμαχος των τρομοκρατών», μπορεί να βρει απήχηση ακόμη και ανάμεσα σε κάποιους τραπεζίτες της Αγκυρας. 

Από τα μέσα του 2012, όταν οι τζιχαντιστές άρχισαν να ταξιδεύουν προς τη Συρία, η παρουσία τους ήταν εμφανής σε όλα τα σημεία της διαδρομής προς τα σύνορα: Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στις νότιες πόλεις της Χατάι και του Γκαζιαντέπ, οι οποίες και οι δυο βρίσκονται σε κομβικά σημεία, και σε άλλα χωριά στα σύνορα. Οι ξένοι μαχητές που πήγαιναν να πολεμήσουν ακολουθούσαν αυτές τις διαδρομές μέχρι και τα τέλη του 2014 όταν, μετά από μια συνεχιζόμενη πίεση από τις χώρες μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ, έγιναν συντονισμένες προσπάθειες για να τους γυρίζει πίσω. 

Μέχρι τότε, όμως, το ISIS, είχε καταφέρει να γίνει κυρίαρχη δύναμη σε τμήματα της ανατολικής και της βόρειας Συρίας. Σε αυτό είχαν ενταχθεί θρυμματισμένες φατρίες (χωρίς ιδεολογία) της συριακής αντιπολίτευσης, όπως και ισλαμιστικές ομάδες.Αμφότερες είχαν υποστηριχθεί από την Τουρκία και εξασφάλισαν πως οποιαδήποτε και αν ήταν η σύνθεση της κυβέρνησης που θα προέκυπτε από τα συντρίμμια της Συρίας δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους αρχικούς στόχους της επανάστασης (σ.σ. των τζιχαντιστών). 

Για τη σταθερή ροή ξένων μαχητών από το Χατάι και το Γκαγιαντίπ δεν έγινε καμία προσπάθεια να γίνει διακριτικά, καθώς όλοι αυτοί που ετοιμάζονταν να ενταχθούν στο ISIS έμεναν κανονικά στα τοπικά ξενοδοχεία, σύχναζαν στις καφετέριες και περίμεναν στις στάσεις λεωφορείων. 

Ολα αυτά, συν τη συμπάθεια που έδειχνε η τουρκική ηγεσία στους συντηρητικούς ισλαμιστές που ταξίδευαν για να πάνε να πολεμήσουν κατά του Ασαντ, σήμαναν συναγερμό στους Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2011 ο Ασαντ ήταν φίλος του Ερντογάν. Μετά έγιναν εχθροί. «Ο Ερντογάν είχε προσπαθήσει να γίνει ο μέντορας του Ασαντ. Αλλά μετά την καταστολή των διαδηλώσεων ένιωθε προσβεβλημένος από εκείνον. Και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε σήμερα», τονίζει δυτικός αξιωματούχος. 

Στη συνέχεια, και καθώς η Συρία κατέρρεε, η Τουρκία ενίσχυε τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ την ίδια ώρα παραδεχόταν ότι οι τζιχαντιστές που περνούν από τα εδάφη της ήταν μια σημαντική απειλή. 

Η αλλαγή της στάσης της, ενώ συνομιλούσε με δυτικούς αξιωματούχους ήταν εμφανής: Οι αξιωματικοί ασφαλείας δεν επέμεναν πλέον να αποκαλούνται οι εξτρεμιστές «αυτοί που καταχρώνται τη θρησκεία». Το να αποκαλούνται πλέον απλά «τρομοκράτες» δεν αντιμετωπιζόταν ως τόσο σημαντικό πρόβλημα όπως πριν. 

Παρόλα αυτά, οι σύνδεσμοι με κάποιες πτυχές του ISIS εξακολούθησαν να αναπτύσσονται. Τούρκοι επιχειρηματίες έκαναν προσοδοφόρες συμφωνίες με τους λαθρέμπορους πετρελαίου του ISIS, βάζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια την εβδομάδα στα ταμεία της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Τα δύο τελευταία χρόνια, αρκετά ανώτερα στελέχη του ISIS είχαν πει στον Guardian ότι η Τουρκία σπάνια τους αντιμετώπιζε απευθείας. 

Ηταν μια «συμμαχία» που είχε γίνει περισσότερο για λόγους ευκολίας. Οι φόβοι μεγάλωσαν το Μάιο, όταν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εισέβαλαν στην αντολική Συρία σκοτώνοντας τον αξιωματούχο του ISIS που ήταν υπεύθυνος για το εμπόριο πετρελαίου, Αμπού Σαγιάφ. Στους σκληρούς δίσκους που κατείχε ο Σαγιάφ ανακαλύφθηκαν διασυνδέσεις μεταξύ ανώτερων στελεχών του ISIS και κάποιων Τούρκων αξιωματούχων. Ενημερωτικά για τα ευρήματα εστάλησαν σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο προειδοποιώντας τους  ότι όσα ανακαλύφθηκαν θα μπορούσαν να είχαν επείγουσες πολιτικές συνέπειες. 

Λίγο αργότερα, η Τουρκία άνοιξε ένα νέο μέτωπο κατά του αυτονομιστικού κινήματος των Κούρδων, του PKK, με το οποίο βρίσκεται σε διαμάχη τα τελευταία 40 χρόνια. Οταν συνέβη αυτό, επέτρεψε στις ΗΠΑ να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τη βάση τους στο Ινκιρλίκ για επιδρομές κατά του ISIS, δεσμευόμενη ότι θα εμπλακεί και αυτή στις επεμβάσεις. Από τότε τα τζετ της Τουρκίας κάνουν επιθέσεις αποκλειστικά κατά στόχων του PKK εντός των συνόρων της αλλά και στη Συρία, όπου το YPG, ο στρατιωτικός σύμμαχος του ΡΚΚ, είναι η μόνη αποτελεσματική δύναμη μάχης κατά του ISIS, αν και επιχειρούν κάτω από την κάλυψη των αμερικανικών μαχητικών. 

Ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι οι Κούρδοι, ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Συρία, είναι μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας από ότι το ISIS. 

«Η Τουρκία πιστεύει ότι μπορεί να τα ελέγχει όλα», είπε ένας ανώτερος δυτικός αξιωματούχος. «Αλλά το ISIS τους χτύπησε στην καρδιά (με τη διπλή βομβιστική επίθεση τον Οκτώβριο). Και αυτό θα τους  στοιχειώνει για πολύ καιρό». 

Συνένοχοι  στα εγκλήματα των Τζιχαντιστών είναι κυρίως 3 χώρες: Η Τουρκία,  η Σαουδική Αραβία και το  Κατάρ. Συνεργάζονται  σχεδόν φανερά και σε εμπορικό και σε στρατιωτικό επίπεδο με τους φονταμενταλιστές. Χρήμα, όπλα, αλλά και διακίνηση μαχητών τα έχουν όλα έτοιμα οι  μακελάρηδες από τις τρεις αυτές χώρες-συνεργάτες τους.

Το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη απέκρυψαν τόσο καιρό την ευθύνη αυτών των κρατών. Τους κάλυψαν απολύτως για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.  ΄Οταν όμως  το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο και  χτες ο Ερντογάν τόλμησε να ρίξει το ρώσικο αεροπλάνο ( δεν αποκλείεται και με την άδεια του ΝΑΤΟ), ήρθαν όλα στο φως. Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την καλά κρυμμένη αλήθεια για τις σχέσεις Τζιχαντιστών και Ερντογάν. Και είναι πέρα για πέρα αλήθεια όλα όσα του καταλογίζουν.

Ο  “Σουλτάνος”  έχει φορτωθεί πολλά εγκλήματα. Και στο εσωτερικό της χώρας του, φυσικά. Κάποια στιγμή, αν θέλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος της  διεθνούς  νομιμότητας, ο Ερντογάν πρέπει να οδηγηθεί στο  Διεθνές  ποινικό δικαστήριο.  Ως τότε θέλει προσοχή. Είναι απρόβλεπτος και αδίστακτος.

 

3. Μπασάρ αλ Άσαντ : Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ οι μήτρες του ISIS
Μπασάρ αλ Άσαντ έξω από τα δόντια: Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ οι μήτρες του ISIS
Συνέντευξη σε κινεζικό δίκτυο έδωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, όπου ανέφερε προφανείς αλήθειες σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας και Ισλαμικού Χαλιφάτου.
 
Ο Άσαντ ανέφερε πως η ISIS και άλλες οργανώσεις χρησιμοποιούν την Τουρκία σαν πίσω αυλή. Είπε πως αν δεν υπήρχαν η Τουρκία το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει η ISIS και πρόσθεσε πως η ISIS δεν διαθέτει λαϊκή βάση στην Συρία.
 
Ο Άσαντ είπε πως οι τζιχαντιστές με τα όπλα και την τρομοκρατία κατέλαβαν κάποιες περιοχές και ότι αυτές οι ακραίες οργανώσεις στην πράξη στηρίζονται από την Τουρκία και ότι οι Ερντογάν και Νταβούτογλου τους στηρίζουν προσωπικά.
 
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ISIS
 
Ο Άσαντ απαντώντας στο ερώτημα του πως αυτές οι οργανώσεις πουλάνε το πετρέλαιο, είπε πως αυτό γίνεται βασικά μέσω της Τουρκίας.
 
Ο Άσαντ είπε πως και στην πώληση και στους οικονομικούς λογαριασμούς η Τουρκία παίζει θεμελιώδη ρόλο, πως τα λεφτά για την ISIS έρχονται εκτός από την τουρκική κυβέρνηση, από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία και τόνισε πως η αρτηρία της ISIS είναι η Τουρκία.
 
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ¨
 
Ο Μπασάρ Άσαντ ανέφερε πως ο Ερντογάν μετά από την κατάληψη της εξουσίας σε Τυνησία, Λιβύη και Αίγυπτο από τους Μουσουλμάνους Αδερφούς, πίστεψε πως θα μπορούσε να πετύχει το ίδιο και στην Συρία και έτσι να ζωντανέψει ξανά το οθωμανικό κράτος. Μάλιστα πρόσθεσε πως ο Ερντογάν προσπάθησε να το κάνει αυτό όχι με την επωνυμία ¨οθωμανικό¨ αλλά μέσα από την λέξη ¨Ισλάμ¨ και ότι προσπάθησε να εξαφανίσει το μόνο εμπόδιο που ήταν η Συρία.

Καυτές αλήθειες. Το ΝΑΤΟ και ειδικά οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ντρέπονται  για όλα αυτά. Πέρα από τα τερατώδη λάθη που διέπραξαν, να γκρεμίσουν τα καθεστώτα στο Ιράκ, Αίγυπτο, Λιβύη και να τα παραδώσουν στους “Αδελφούς Μουσουλμάνους” (διάβαζε τώρα πια  ISIS), απέκρυπταν τόσο καιρό την ευθύνη των τριων παραπάνω χωρών και τη συνεργασία τους με τους  φανατικούς μακελάρηδες.

Πόσα λάθη, επιτέλους,  θα κάνει ακόμα το ΝΑΤΟ και η Αμερική;  Δεν υπάρχει κανείς λογικός και νοήμων στη συμμαχία και την υπερδύναμη,  για να τους συνετίσει;

 

4.  ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΤV.
α. Γιώργος Λιάγκας
β. Θέμος Αναστασιάδης

α. Γιώργος Λιάγκας:  Διαβάζουμε  σε ένα σάιτ:

“Δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστο ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό» το γάμο της 85χρονης και του 33χρονου στην Κεφαλονιά, «στολίζοντας» κανονικά την ηλικιωμένη νύφη.το ζευγάρι με την τεράστια διαφορά ηλικίας παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του νησιού πριν λίγες ημέρες προκαλώντας φυσικά μεγάλο σούσουρο.

Ο παρουσιαστής αφού είπε πως σε αυτή την ηλικία «συνήθως κηδεύονται» πρόσθεσε: «Το θέμα είναι το εξής: είπε ότι στο γάμο πήγαν όλες οι φίλες της! Η είδηση για εμένα δεν είναι ότι παντρεύτηκε 85χρονη με 33χρονο, η είδηση είναι ότι η 85χρονη έχει πολλές φίλες που ζούνε!»

«Αυτός είναι προφανές ότι είναι νεκρόφιλος ή γεροντόφιλος, του αρέσουν οι γριές!… 85 ετών το πιο πιθανό είναι να φτιάξεις το θάνατό σου, όχι τη ζωή σου!» τόνισε κάνοντας τους συνεργάτες του να πέσουν κάτω από τα γέλια.

 Αυτό τον κύριο δεν τον έχω ποτέ παρακολουθήσει στο πρωινάδικό του. (Και όχι μόνο αυτόν). Μου λένε, λοιπόν,  πως ο συγκεκριμένος… Λιάγκας είναι… “εξώλης και προώλης”. Πέρα από άσχετος με τα της  τηλεόρασης.

Δεν ξέρω πόσο “φτουράει” τηλεοπτικά ο παλιανθρωπάκος αυτός, γιατί δεν είμαι  ο αρμόδιος να τον κρίνω σε άλλα. ΄Ομως, με τον άγριο  τρόπο που  εισβάλει στην προσωπική ζωή ενός ανθρώπου  και …αποφασίζει για  μια μεγάλη γυναίκα, που δεν τον  ενόχλησε σε τίποτα πως  θα έπρεπε να είχε πεθάνει σ΄αυτή την ηλικία και το νεαρό που την παντρεύτηκε  ως …νεκρόφιλο(!), διαπιστώνουμε  πως δεν είναι απλώς ένα ενοχλητικό και αδιάκριτο βλαχαντερό, αλλά κανονικός φασίστας . Κι αν το έλεγε αυτό, έτσι όπως το είπε δημόσια,  σε άλλη χώρα ,θα είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Και πιθανότατα θα αντιμετώπιζε και γερή καμπάνα από τα αρμόδια τηλεοπτικά όργανα. Φυσικά, θα τον τραβολογούσαν και οι θιγόμενοι στα δικαστήρια και θα του στοίχιζε ο… “κούκος αηδόνι”. Και δικαίως. Αλλά,είπαμε. “Δεν έφταιγεν ο ίδιος”. Τόσο…μικρός και τιποτένιος είναι.

 β. Θέμος Αναστασιάσης. Μαζί με το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το Λάκη Λαζόπουλο είναι,  μου λένε άνθρωποι που ξέρουν από τα τηλεοπτικά πράγματα, το πιο βρώμικο τρίδυμο σ΄αυτό το χώρο. Καιροσκόποι, αδίστακτοι, αριβίστες, ασεβείς, εγωπαθείς.

Ποιος είναι από του τρεις χειρότερος, δεν ξέρω. Ο Θέμος, πάντως,  έχει στην καμπούρα του και κουβαλάει πολλές αμαρτίες από το…απώτερο και το εγγύς παρελθόν.

Χτες στην εκπομπή του “ΟΛΑ” είχε κουβαλήσει, άκουσα,  το Ναζί τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη και κουβέντιαζαν λέει… πολιτικά!

Δηλαδή, τί πολιτικά “γράμματα” να γνωρίζει και με ποια αρμοδιότητα ο ναζιστής τραγουδιστής και  οπαδός του Μιχαλολιάκου; Και τον έβγαλε στην τηλεόραση ο πανάθλιος Θέμος, για να τον διαφημίσει, μάλιστα την ίδια ώρα που στον Κορυδαλλό δικάζονται τα ναζιστικά τέρατα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Δεν ντράπηκε τη χαροκαμένη  μάνα ;

Τα ίδια που κάνανε στο ΠΟΝΤΙΚΙ ο Δελατόλας, στον ΣΚΑΙ (πολλοί) και  φυσικά στη Ζούγκλα ο “Ταρζάν”. Αυτοί όλοι διαφήμισαν τα ζόμπι του ναζισμού και προπαγάνδιζαν συνεχώς και για πολύ καιρό   πως είναι το…3ο κόμμα της Ελλάδας . Οι Ναζίδες στη χώρα, έχουμε γράψει πολλές φορές, από τη “Μεταπολίευση” και μετά, δεν ήταν περισσότεροι από 500 χιλιάδες. Σήμερα είναι πολύ λιγότεροι. Απλώς ο Μιχαλολιάκος  συμμάζεψε όλο αυτό το συρφετό, για να κάνει μπούγιο και  ο ΄Αρειος Πάγος  ανάλαβε να τους στείλει στη Βουλή.  Αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη!

Απίστευτα φαιδρό και  σιχαμερό άτομο αυτός ο Θέμος. Από την εποχή που τον γιαουρτώνανε οι  “Ρηγάδες” στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, όπου  τον είχε συμμαζέψει ο Φυντανίδης. Γλοιώδης, εκτός των άλλων.  Αξιοπρεπής άνθρωπος ούτε καλημέρα δε θα είχε μαζί του.  “Θου, Κύριε…”!