ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ”  ΚΑΙ “ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ”
  2. ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  3. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ  ΠΟΛΕΜΙΚΑ  ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
  4. ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ Ο ΦΙΛΟ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  5. ΚΑΙ …ΧΑΤΖΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. “ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΝΟΝ”,  ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΕ!
1. Οι αντάρτες βεβηλώνουν τη σορό του Ρώσου πιλότου και την περιφέρουν σε καρότσα φορτηγού

Δημοσιεύουν τις σοκαριστικές φωτογραφίες του φερόμενου ως πιλότου του μαχητικού που κατερρίφθη.

 

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Οι αντάρτες βεβηλώνουν τη σορό του Ρώσου πιλότου και την περιφέρουν σε καρότσα φορτηγού

 

ο γύρο του διαδικτύου κάνουν εδώ και λίγες ώρες μία σειρά από νέες, σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν το κορμί ενός νεκρού άντρα, ο οποίος βρίσκεται ξαπλωμένος στο πίσω μέρος ενός μικρού αγροτικού αυτοκινήτου, με τα ρούχα του σκισμένα και γεμάτα αίματα. Τουρκμένοι αντάρτες ισχυρίζονται πως πρόκειται για το σώμα ενός εκ των δύο πιλότων του ρωσικού μαχητικού Su -24 που κατερρίφθη χθες το πρωί κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.   Δύο ακόμη φωτογραφίες απεικονίζουν μία αλυσίδα με σταυρό και μια θρησκευτική εικόνα, αλλά και μία κάρτα που προέρχεται από στρατιωτική εξάρτηση και είναι γραμμένη στα ρωσικά. Πιθανότατα, σε μία προσπάθεια των ανταρτών να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του πιλότου.   Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Οι αντάρτες βεβηλώνουν τη σορό του Ρώσου πιλότου και την περιφέρουν σε καρότσα φορτηγού

 

Πέτρες και αυγά από Ρώσους διαδηλωτές στην τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα
Πέτρες και αυγά από Ρώσους διαδηλωτές στην τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα [εικόνες & βίντεο]

Μεγάλη διαμαρτυρία με δεκάδες Ρώσους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε έξω από την τουρκική Πρεσβεία στη Μόσχα, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από δυνάμεις της Τουρκίας.

Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αυγά στο εξωτερικό μέρος της Πρεσβείας με αποτέλεσμα να σπάσουν τζαμαρίες και η Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις αφού εκκένωσε την περιοχή, ενώ ένα πλακάτ έγραφε «Η Τουρκία θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο».

Λίγο καιρό πριν ,η ανθρωπότητα παρακολουθούσε άναυδη την αγριότητα των Ρώσων εθνικιστών στην Αν.Ουκρανία που κατέρριψαν ένα επιβατικό αεροπλάνο με 300 ψυχές μέσα (επιστήμονες διεθνούς φήμης και πολλά παιδιά). Προηγουμένως, οι Ρώσοι αυτονομιστές (διάβαζε ο δικτάτορας Πούτιν),είχαν χωρίσει μια ανεξάρτητη χώρα στα δύο και ανακήρυξαν περιοχές της Αν.Ουκρανίας ανεξάρτητες,αυτόνομες περιοχές. Εν τω μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα το αίμα έρρεε άφθονο,αφού χιλιάδες απλοί πολίτες και ένοπλοι σκοτώθηκαν σ΄αυτή την άφρονα επιχείρηση για την απόσπαση από τους Ρώσους περιοχών της Ουκρανίας.

΄Οσο χρόνο γίνονταν όλα αυτά που περιγράψαμε, η συντριπτική πλειοψηφία του ρώσικου πληθυσμού επέχαιρε και πανηγύριζε για τους αθώους νεκρούς του Μαλεσιανού αεροπλάνου και φυσικά για την ένωση της… μητέρας πατρίδας- Ρωσίας με τη …θυγατέρα της που ήταν υπόδουλη στους Ουκρανούς! Απίστευτη φρενίτιδα χαράς είχε καταλάβει τότε (συνεχίζεται και σήμερα ) τους Ρώσους που οι αδελφοί τους στην Ουκρανία απέκτησαν την …ελευθερία τους!

Πρόσφατα, με την κατάρριψη του ρώσικου επιβατικού αεροπλάνου στο Σινά από τους Τζιχαντιστές και προχτές του πολεμικού τους αεροπλάνου από τον παρανοϊκό πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν, οι Ρώσοι ξεχύθηκαν αγανακτισμένοι στους δρόμους και διαμαρτύρονται γιατί επλήγη το… εθνικό τους φιλότιμο και έχασαν ανθρώπους δικούς τους. Τόσο εύκολα η χαρά και η ικανοποίηση από τις εθνικές επιτυχίες στην Ουκρανία έγιναν θλίψη και απόγνωση σήμερα με τα τις ρώσικες απώλειες.

Τα βλέπεις όλα αυτά ως αλλιώτικος, ως διαφορετικός,ως  “έξω από το χορό” (δεν κομπάζεις πως είσαι τίποτα εξαιρετικό, κανένας προικισμένος με τεράστιο μυαλό ή με φοβερές υπερβάσεις από τα ανθρώπινα) και αναρωτιέσαι. Τί γίνεται εδώ; Πώς μπορεί να υπάρχουν τέρατα σαν τους παραπάνω φανατικούς Τουρκομάνους που ως αιμοβόρα θηρία ξέσκισαν το πτώμα του Ρώσου πιλότου και ασέλγησαν πάνω του, αλλά και σαν τους άλλους υπανθρώπους ,τους μεθύστακες Ρώσους στην Αν. Ουκρανία που σημάδεψαν στην ψύχρα και κατέρριψαν το επιβατικό αεροπλάνο, την ίδια ώρα που  στη Μόσχα πανηγύριζαν από εθνική συγκίνηση οι συμπατριώτες τους ;

Το συλλογιέσαι και σε πιάνει μια απέραντη θλίψη. Πέρα από τον προβληματισμό. Το λογικό, το αυτονόητο και σε μικρά παιδιά κατανοητό πώς γι΄αυτούς καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να το κατανοήσουν;

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν τα στοιχειώδη, τα απλά τα φυσικά; Πώς γίνεται να καταστρατηγούνται ακόμα και οι νόμοι της Φύσης, να υπερνικώνται τα “φυσικά” και να μην υπερισχύουν των επίκτητων, εκείνων που οι διάφορες κοινωνίες επέβαλαν και δίδαξαν ως  ορθά, ηθικά και λογικά; Γιατί υπάρχουν Ολυμπιακοί,  Παναθηναϊκοί, Ορθόδοξοι, Καθολικοί,  Τσιγάνοι, Μπαλαμοί, Νότιοι, Βόρειοι,  Μεσολογγίτες,  Αγρινιώτες;

Θυμάμαι κάτι χρόνια πριν που ήμουνα στην Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη. Πουθενά δε βίωσα μεγαλύτερο ρατσισμό, σε καμιά περιοχή της χώρας (πλην Κρήτης) δεν συνάντησα τέτοιο εθνικισμό, όσο εδώ πάνω. Είναι απελπιστικό, πρωτόγνωρο, απίστευτο. Οι Βόρειοι ΄Ελληνες μισούν τους Νότιους (ενώ δε συμβαίνει το αντίθετο).  Μας έλεγε συνάδελφος   Αλεξανδρουπολίτης πως στο σχολειό του η φιλόλογος από τη Σαμοθράκη συμβούλευε τα κορίτσια -μαθήτριές της να μην παντρευτούν ποτέ Πελοποννήσιο και προπαντός άντρα απ΄τον…Πύργο Ηλείας.  “Είναι κακοί άνθρωποι αυτοί εκεί κάτω”(!) τους έλεγε.  Μας το  διαβεβαίωνε ο φίλος.

Η Φύση όπλισε τον άνθρωπο με το ισχυρότερο όπλο: Το ΝΟΥ. Δε χρειαζόταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Με το Νου, αν λειτουργεί σωστά  και απρόσκοπτα τα  έχεις όλα…πακέτο.  Ηθική, καλό, κακό, ορθή συμπεριφορά, απάντηση σε καθετί. Ούτε προφήτες, μεσσίες , σοφοί και σαμάνοι χρειάζονται για να σου υποδείξουν το  σωστό. Είναι καταγραμμένο στο DNA σου. Ο Νους γνωρίζει το φυσικό καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο.

΄Οταν όμως επεμβαίνεις στη σωστή διαδικασία λειτουργίας  του Νου  και  σκοτίζεις τη φυσική λογική  με αφύσικες και παρανοϊκές διδασκαλίες περί φυλής, έθνους, πατρίδας, γλώσσας, θρησκείας. ΄Οταν αρνείσαι να απορρίψεις όσα στρεβλά, αφύσικα και ανήθικα σε δίδαξαν. ΄Οταν ως Ρώσος επιχαίρεις για το θάνατο του Ουκρανού και ως Ισλαμιστής για τον ακρωτηριασμό του “απίστου”. ΄Οταν εντάσσεσαι σε ομάδες-  κοπάδια και αυτοϋποβιβάζεσαι από ελεύθερος ΄Ανθρωπος-Πολίτης  σε οπαδό, υπήκοο-πιστό. ΄Οταν  έχεις αποβάλει κάθε ίχνος λογικής και  φυσικής συμπεριφοράς, θα επινοείς απαραίτητα αντιπάλους, φανταστικούς εχθρούς και αλλιώτικους. Ο διαφορετικός είναι ανάγκη πια  για να εξακολουθείς να  ζεις.

΄Εχεις  συμμαχήσει με την αφροσύνη, την παράνοια, το αφύσικο. Θα φύγεις από αυτή τη ζωή, χωρίς να την έχεις ζήσει. Και όπως έλεγε ο “δάσκαλος” στην ατάκα του (“Ο κύκλος των χαμένων ποιητών) “το χειρότερο είναι πεθαίνοντας να ανακαλύψεις πως δεν έζησες”! Αυτή, είναι η εκδίκηση της Φύσης, όταν καταστρατηγούνται οι νόμοι της.

2.. Επικίνδυνη κλιμάκωση: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Ρωσίας-Τουρκίας
Επικίνδυνη κλιμάκωση: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Ρωσίας-Τουρκίας

 

Μόσχα: Να εγκαταλείψουν την Τουρκία Ρώσοι πολίτες

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ρωσίας, απηύθυνε νέα σύσταση προς τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα. Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «τρομοκρατικούς κινδύνους».

«Λόγω της τρέχουσας τρομοκρατικής απειλής στην Τουρκία, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται την Τουρκία και συστήνουμε σε εκείνους που βρίσκονται στην χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Την ίδια σύσταση είχε απευθύνει την Τετάρτη και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή μετά τα βίαια επεισόδια στη Μόσχα

H Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις βιαιοπραγίες εναντίον της πρεσβείας της στη Μόσχα, αφότου η πολεμική αεροπορία της χώρας κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας καθώς οι αντιπροσωπείες μας στη Ρωσία και οι τουρκικές επιχειρήσεις σε αυτήν την χώρα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων με το πρόσχημα των διαδηλώσεων» κατήγγειλε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου, όπου επισημαίνεται η «απαράδεκτη» κατάσταση που επικρατεί.

Η Άγκυρα ζήτησε από τη Ρωσία να λάβει «επειγόντως επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας» για να εγγυηθεί την προστασία των διπλωματικών της αποστολών στη ρωσική επικράτεια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Χθες Τετάρτη πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων της πρεσβείας της Τουρκίας στη ρωσική πρωτεύουσα. Επιπλέον οργισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά εναντίον του τουρκικού προξενείου στην Αγία Πετρούπολη.

Οι Ρώσοι βρίσκονται  στη μεριά του αδικημένου τούτη τη φορά.  Παρανοϊκό αυτό που έκανε ο Ερντογάν. Το χειρότερο είναι πως το ΝΑΤΟ τον κάλυψε, αντί να του “τραβήξει το αυτί”. Για να μην πούμε πως υπάρχει πιθανότητα να  υπήρξε συμπαιγνία.

Οι Ρώσοι πολεμούν στο πλευρό το ΄Ασαντ εναντίον των  ανάλγητων Ισλαμιστών. Ο Ερντογάν είναι πλέον φανερό πως συνεργάζεται με το ISIS. ΄Εχει μερίδιο και μάλιστα μεγάλο στην εξάπλωση της τρέλας  των  Τζιχαντιστών. ΄Εκανε την Τουρκία πέρασμα του μίσους, της εκδίκησης, του φανατισμού. Και συνέχεια δεν χάνει ευκαιρία να καλλιεργεί τον εθνικισμό, την εχθρότητα για την Ευρώπη και τον ισλαμικό φανατισμό στο εσωτερικό της χώρας.

 Θα πληρώσει αργά ή γρήγορα  γι΄αυτό ο Ερντογάν. Αλλά και για τα εγκλήματά του στο εσωτερικό της χώρας εναντίον των ακτιβιστών και των αριστερών. ΄Εχει βάψει τα χέρια του με αίμα διαδηλωτών, αθώων ανθρώπων. Παιδιών. Δεν ξεχνιούνται  αυτά.

Σ΄αυτή τη φάση οφείλουμε να στηρίξουμε τους Ρώσους. Το ΝΑΤΟ είναι στη λάθος μεριά  (όπως τις περισσότερες φορές, άλλωστε). Αν η πληγή που λέγεται φονταμενταλισμός  δεν κλείσει (και μόνο οι Ρώσοι μπορούν να το επιτύχουν τώρα), αν δεν πάρει γερό  μάθημα ο κρυφο Τζιχαντιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας, τα πράγματα θα εκτραχυνθούν στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Καθόλου απίθανο να ζήσουμε ως χώρα δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές με έναν τέτοιο πρωθυπουργό απέναντι.

Χρειάζεται εδώ και τώρα σκληρή τιμωρία Τζιχαντιστων και  Ερντογάν. Καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει. Οριστική εξαφάνιση και των δύο. Η Τουρκία έχει ανάγκη από μια ηγεσία μετριοπαθή και με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ανήκει στην Ευρώπη. Οφείλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες της Ε.Ε στον πολύπαθο τουρκικό λαό. Εμπόδιο είναι ο Ερντογάν. Ας  γκρεμίσουμε τον τύραννο!

3. Ερντογάν: Δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να απολογηθούμε
Ερντογάν: Δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να απολογηθούμε

Τεταμένο συνεχίζει να είναι το κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να δινει συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

«Νομίζω ότι αν υπάρχει μια πλευρά που πρέπει να απολογηθεί, αυτοί δεν είμαστε εμείς», τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN.

«Εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο πρέπει να απολογηθούν. Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις απλώς έκαναν το καθήκον τους, που ήταν να απαντήσουν στις παραβιάσεις των κανόνων εμπλοκής. Νομίζω αυτή είναι η ουσία», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το εντελώς “κουφό”  απ΄όσα είπε ο Ερντογάν είναι πως το ρώσικο, πολεμικό αεροπλάνο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκία για 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα!  Σώπα, καλέ. Τόσα πολλά!

Τί να πούμε κι εμείς οι… Ραγιάδες από την από δω μεριά, που τα τούρκικα πολεμικά ,κάτι αιώνες τώρα (και συνεχώς) , φτάνουν στην Κρήτη:  Αν κάναμε  κι εμείς,  ό, τι ο παράφρων Ερντογάν με το ρώσικο, θα είχε  προ πολλού εξαφανιστεί από το χάρτη ένας από τους δυο μας. Τέτοιο θράσος ο  “Σουλτάνος”!

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”…πολυχρονεμένε Ερντογάν!

4. Τουρκία: Συνέλαβαν δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες προωθούσαν όπλα στη Συρία
Τουρκία: Συνέλαβαν δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες προωθούσαν όπλα στη Συρία

 

Με την κατηγορία της βοήθειας σε… τρομοκράτες συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι, όταν δημοσίευσαν οπτικό υλικό [βίντεο] που έδειχνε πως οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών να στέλνουν όπλα στη Συρία.

Στο εν λόγω βίντεο απεικονίζονταν Τούρκοι αστυνομικοί να ανοίγουν κιβώτια που ήταν σε καρότσες φορτηγών τα οποία – σύμφωνα με την Cumhuriyet – περιείχαν όπλα και πυρομαχικά που έστελναν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας στη Συρία, τον Ιανουάριο του 2014.

Μετά το ντοκουμέντο, ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε την σύλληψη του διευθυντή της Cumhuriyet, Τζαν Νουντάρ, και του επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Αγκυρα, Ερντέμ Γκιουλ, σύμφωνα με το CNN Turk.

Μάλιστα, πηγές από την Αγκυρα αναφέρουν ότι οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες, όπως συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και δημοσίευση υλικού κατά παράβαση της κρατικής ασφάλειας.

«Μας κατηγορούν για “κατασκοπεία”. Ο πρόεδρος (Ερντογάν) είπε ότι οι ενέργειες μας συνιστούν “προδοσία”. Δεν είμαστε προδότες, κατάσκοποι ή ήρωες. Είμαστε δημοσιογράφοι. Και αυτό που κάναμε ήταν η δημοσιογραφική δουλειά μας», τόνισε ο Ντουντάρ πριν μπει στο γραφείο του εισαγγελέα για να καταθέσει.

«Φυσικά αυτή η δίωξη θα βοηθήσει για να χυθεί φως και στα ίδια τα γεγονότα (που ανέφερε η εφημερίδα) και όχι στο πως καλύψαμε εμείς την υπόθεση», προσέθεσε.

Τότε, μετά τις έρευνες που είχε κάνει η στρατοχωροφυλακή, στις 23 Ιανουαρίου αρμόδια υπηρεσία της τελευταίας είχε συντάξει έκθεση στην οποία αναφερόταν πως τα φορτηγά περιείχαν εκρηκτική ύλη. Τον περασμένο Μάιο είχαν προφυλακιστεί πέντε στελέχη της στρατοχωροφυλακής που υπέγραφαν την εν λόγω έκθεση, καθώς και ο εισαγγελέας που είχε ζητήσει να γίνει έρευνα στα φορτηγά.

Στις 29 Μαΐου η Cumhuriyet είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα φορτηγά. Είχε μάλιστα δώσει συνέχεια στις 11 και 12 Ιουνίου με δημοσιεύματα, αλλά και με βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, το οποίο παρουσιαζόταν ως τεκμήριο της μεταφοράς όπλων και τζιχαντιστών από τη ΜΙΤ, σε στρατόπεδο του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Η υπόθεση των φορτηγών συνδέεται άμεσα και έμμεσα, με τις εξελίξεις στη Συρία, σε μια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ρωσοτουρκική ένταση. Η Μόσχα κατηγορεί πλέον ευθέως την ‘Αγκυρα για παροχή στήριξης προς το «Ισλαμικό κράτος». Η ακροαματική διαδικασία της δίκης των δύο δημοσιογράφων δεν μπορεί παρά να εξελιχθεί σε θέατρο συνεχώς αναπαραγωγής στοιχείων και ισχυρισμών σχετικά με την πιθανή σύνδεση του «Ισλαμικού Κράτους» με την πολιτική εξουσία στην Τουρκία.

Το όλο θέμα αφορά άμεσα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος και η κυβέρνηση έκαναν λόγο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Τουρκομάνους της Συρίας. Ακολούθησαν όμως οι αποκαλύψεις της Cumhuriyet. Ο δικηγόρος του Ερντογάν ήταν αυτός που στις 2 Ιουνίου είχε καταγγείλει στην εισαγγελία της ‘Αγκυρας τον Ντουντάρ, με τη δικαιολογία ότι «δημοσιοποίησε εικόνες και πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τελειωμό δεν έχουν τα ντοκουμέντα της εγκληματικής συνεργασίας Ερντογάν-Τζιχανστιτών.  “Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο” πλέον. Και μόνο το ΝΑΤΟ κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Τί ντροπή!

Εδώ και τώρα να οδηγηθεί στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο ο αλητήριος πρωθυπουργός .Είναι συνένοχος στα εγκλήματα των φονταμενταλιστών. Αν μείνει ελεύθερος, ο κίνδυνος και για την Ελλάδα είναι άμεσος. Πέρα από κάθε αμφιβολία.

5. Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Αλέξης Τσίπρας – Επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο
 Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Αλέξης Τσίπρας - Επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο [εικόνες]

Τη συμβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τον πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄στην Ιερουσαλήμ.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο πατριάρχης τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι χριστιανοί στην περιοχή, και, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ασφάλειά τους.

Ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Πατριαρχείου για τη διαφύλαξη της ορθοδοξίας, σημείωσε όμως και τον ρόλο του στην αρμονική συμβίωση διαφορετικών θρησκειών στην ιστορική πόλη.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός επισήμανε την αξία του διαθρησκευτικού διαλόγου για την ειρήνη και την συνύπαρξη. Καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους και κάλεσε τον Πατριάρχη να συνεχίσει την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαλόγου Χριστιανών, Μουσουλμάνων και των Ιουδαίων.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα έργα αναστήλωσης του Πατριαρχείου.

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον πρωθυπουργό τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Πατριαρχείο, ενώ επισκέφθηκε και τον Πανάγιο Τάφο.

Το παράκανες πια, βρε Αλέξη. Τίποτα …αριστερό δεν άφησες  όρθιο. Τώρα, έγινες   και …”Χατζής”. Πήγες να προσκυνήσεις και τον ΄Αγιο Τάφο. (Είδες λένε   και το “Αγιον  Φως”  και… ανάνηψες!)

“Πάει και το παλιάμπελο”. ΄Ελεος,  Αλέξη Τσίπρα! Ούτε τα προσχήματα πια δεν κρατάς, βρε παιδί μου!