ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

________________________________________________________________________

Καθολικός ιερέας συγκρίνει τους τζιχαντιστές του Παρισιού με τα θύματα -«Είναι σιαμαία αδέλφια»
Καθολικός ιερέας συγκρίνει τους τζιχαντιστές του Παρισιού με τα θύματα -«Είναι σιαμαία αδέλφια»

 

Ο καρδινάλιος της πόλης Λιόν καθαίρεσε την Παρασκευή έναν ιερέα γιατί συνέκρινε τους τρομοκράτες του Παρισιού με τα θύματά τους σε ένα άρθρο που προκάλεσε σάλο στη Γαλλία.

Ο εν λόγω ιερέας Ερβέ Μπενουά λειτουργούσε στην καθολική εκκλησία προαστίου της Λιόν, στην κεντρική Γαλλία και δημοσίευσε άρθρο σε καθολικό σάιτ, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στο Παρίσι που ονομάζεται «Η απάντηση των καθολικών».
Το άρθρο είχε τίτλο «Οι αετοί (χωρίς φτερά) του θανάτου αγαπούν τον διάβολο» και αναφερόταν στο ροκ συγκρότημα Eagles of Death Metal που έπαιζε μουσική το μοιραίο βράδυ στο Μπατακλάν και σε ένα από τα τραγούδια τους που λέγεται «Kiss the Devil»

Μη σας κάνει εντύπωση. Προπαντός μη ξεγελιέστε. Ο ιεροεξεταστής δεν έχει πεθάνει μέσα τους. Απλώς, τον κρύβουν. Γνωρίζουν πως ξύπνησε ο κόσμος. ΄Αφησε το “Μεσαίωνα” παρασάγγες πίσω  του και αναγκάστηκαν όλοι αυτοί ο φονταμενταλιστές  να προσαρμοστούν . Υποκρίνονται τους καλούς, τους αθώους, τους δημοκρατικούς,τους προοδευτικούς. Μην τους πιστεύετε. ” Λύκοι με ένδυμα προβάτου”,όπως λένε και οι  ίδιοι στις γραφες τους .

΄Ανθρωπος που βιάζει αυτοβούλως τη λογική του, τα συναισθήματά  του, τη Φύση .Που μικραίνει το θεό στο ανάστημα ενός Γιαχβέ ή Αλλάχ και  εντάσσεται σε μια θρησκεία (σε όποια), για να την υπηρετήσει  ως “σαμάνος,” είναι άφρων και επικίνδυνος.

Δεν έχουν μπέσα Και προπαντός έλεος. Είναι άρρωστοι. Σε άλλες εποχές στο μέλλον, όλους αυτούς θα στους στέλνουν  για θεραπεία. Είναι ψυχικά άρρωστοι.

Χτες είχαμε τους Χριστιανούς με τα φοβερά εγκλήματά  τους. Σήμερα συνεχίζουν οι  Ισλαμιστές. Δεν έχουν “αύριο”, όμως , αυτά τα τέρατα όλων των θρησκευτικών  παρατάξεων και των κατηγοριών.

Ευτυχώς για τις γενιές που έρχονται.

_______________________________________________________________________

 

  1. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ.
  2. ΠΡΙΝ “ΞΕΨΥΧΗΣΕΙ”  Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΠΕΡΝΕΙ  ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ.
  3. ΑΜΕΡΙΚΗ, ΔΕ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΑΣ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ.
1. Ο Τσίπρας ψάχνει σανίδα σωτηρίας, αλλά η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα
Ο Τσίπρας ψάχνει σανίδα σωτηρίας, αλλά η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα

Κλείδωσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σάββατο στις 12:00, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ωστόσο, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στην ατζέντα το ασφαλιστικό προκάλεσε ενστάσεις από τα κόμματα και πλέον η στάση που θα κρατήσουν αύριο δεν είναι ξεκάθαρη. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι έντονοι διάλογοι κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Χαρακτηριστικά, η Φώφη Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το συμβούλιο αν ανοίξει το θέμα του ασφαλιστικού.

Από την Πέμπτη που έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οι αντιδράσεις των κομμάτων ήταν εντονότατες. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, προσπάθησε να ρίξει γέφυρες συνεννόησης με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ενόψει της επώδυνης μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό, που φέρνει σημαντικές περικοπές στις συντάξεις. Τα κόμματα όμως από χθες ξεκαθάριζαν πως δεν θα γίνουν η σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Δεν κατάφεραν (ούτε πρόκειται) να απαλλαγούν από το κομματικό τους παρελθόν. Τα  βαρίδια που κουβαλούσαν χτες, τα ίδια σήμερα τους κάνουν τα πόδια ασήκωτα.  “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”,βέβαια.  Αλλά μόνο δημαγωγία και λαϊκισμός τους περισσεύει. Σε όλους τους “αρουραίους” της πολιτικής.

 Κολλημένοι στο μικροκομματικό τους συμφέρον, μη χάσουν καμιά ψήφο! Δεν έχουν κότσια για υπέρβαση.  Δεν είναι φτιαγμένοι από τη  στόφα του “μεγάλου”. Και πόσο μικροί  μοιάζουν σήμερα όλοι τούτοι, μετά απ΄όσα έχουν γίνει στη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο.

Μάλιστα, ο …γίγας της πολιτικής Κουτσούμπας δεν καταδέχτηκε λέει ούτε καν  την πρόσκληση  για συνάντηση. Μη χαλάσει ο σταλινικό του ίματζ ο γραμματέας του ΚΚΕ.   Σκιά του παλιού εαυτού του αυτό το ιστορικό κόμμα. Πώς το κατάντησαν έτσι οι σκερβελέδες του Περισσού! “Μούχλα” και των γονέων.

Για συμμορφωθείτε. Αφήστε τους λεονταρισμούς και τις φανφάρες. Ανασκουμπωθείτε και βοηθήστε ΟΛΟΙ μαζί να ξεκινήσει καμιά φορά το τρένο. Αλλιώς , όλα τα άλλα θα τρέχουν προς το μέλλον με ιλιγγιώδεις ταχύτητες κι ο δικός μας  εδώ “μουτζούρης”, θα αγκομαχάει σε κάθε ανηφόρα.

 Αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα, είναι μια οικουμενική κυβέρνηση συνεργασίας.  Το ασφαλιστικό θα “τσούξει”, περισσότερο απ΄όλα τα άλλα “δύσκολα”. Τα  “κόκινα δάνεια”,ας πούμε δεν είναι τίποτα μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα των συντάξεων, που αφορά εκατομμύρια ΄Ελληνες, γιατί είναι στην κυριολεξία ζήτημα “ζωής και θανάτου”.

Είσαστε εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν διαπιστώσατε ακόμα πως οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται υπεύθυνα και ρωμαλέα απ΄όλους μαζί. Μην περιμένετε κομματικά οφέλη από ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όπως αυτό του ασφαλιστικού. Αν δε βρεθούν λύσεις,     σύντομα θα σας προλάβουν  οι κακές εξελίξεις. Κι εσάς και την κυβέρνηση.

“Καιροί ου μενετοί”. Ειδικά προς άγραν εντυπώσεων και μικροκομματικών ωφελημάτων.

2. Τουρκία: Συνέλαβαν 2 δημοσιογράφους της Χουριέτ γιατί αποκάλυψαν πως ο Ερντογάν έστελνε όπλα στη Συρία
Τουρκία: Συνέλαβαν 2 δημοσιογράφους της Χουριέτ γιατί αποκάλυψαν πως ο Ερντογάν έστελνε όπλα στη Συρία [βίντεο]

 

Στην σύλληψη δυο γνωστών δημοσιογράφων στην Τουρκία, προχώρησαν σήμερα οι αρχές με την κατηγορία της προδοσίας.

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet, τον αρχισυντάκτη Can Dündar (αριστερά στη φωτό) και τον Erdem Gü (δεξιά στη φωτό).

Υπενθυμίζεται πως η Cumhuriyet είχε αποκαλύψει πως κρατικές μυστικές υπηρεσίες της χώρας έστελναν όπλα στη Συρία.
Οι δυο δημοσιογράφοι μετά την σύλληψη τους κατηγορήθηκαν για συνέργεια σε τρομοκρατία, ενώ κατηγορήθηκαν επίσης και για το αδίκημα της δημοσίευσης εμπιστευτικών κρατικών πληροφοριών.
«Μας κατηγορούν για κατασκοπία. Ο πρόεδρος είπε πως οι πράξεις μας είναι «προδοσία». Εμείς δεν είμαστε ούτε προδότες, ούτε κατάσκοποι, ούτε ήρωες, είμαστε δημοσιογράφοι. Αυτό που κάναμε ήταν η απλώς η δουλειά μας, μία δημοσιογραφική έρευνα» είπε ο Dündar πριν παρουσιαστεί ενώπιον των εισαγγελέων την Πέμπτη. Μάλιστα οι Dündar and Gül κατηγορούνται πως είναι μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ.

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαΐου από την Cumhuriyet έδειχνε Τούρκους αστυνομικούς να ανοίγουν φορτηγά γεμάτα κιβώτια που είχαν όπλα και πυρομαχικά, τα οποία αποστέλλονται στη Συρία από τις Μυστικές Υπηρεσίες τον Ιανουαρίου 2014.

Ερντογάν: Το ρεπορτάζ ήταν κατασκευασμένο -Θα το πληρώσουν ακριβά
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως το ρεπορτάζ τους ήταν κατασκευασμένο προκειμένου να περάσει στην κοινή γνώμη πως η Τουρκία βοηθάει τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα είπε πως όποιος κατασκεύασε την ιστορία θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Η πλευρά του Τούρκου προέδρου κατηγόρησε τους δύο δημοσιογράφους για προσπάθεια χειραγώγησης ακόμα και της Δικαιοσύνης.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε την περασμένη Τρίτη πως είτε τα φορτηγά μετέφεραν όπλα είτε όχι, η δημοσιοποίηση της ιστορίας είναι μία κίνηση προδοσίας.«Τι διαφορά έχει αν τα φορτηγά μετέφεραν όπλα ή όχι, το δημοσίευμα είναι ”προδοσία”», τόνισε.
Στη συνέχεια ο Ερντογάν υποστήριξε πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους και πως οι δημοσιογράφοι ήταν συνεργοί σε ένα σαμποτάζ που είχε σκοπό να βλάψει τον ίδιο, την κυβέρνηση και το κόμμα του.

Αν κάποιος θα πληρώσει ακριβά, είναι ο ίδιος ο “Σουλτάνος” Ερντογάν. Ο συνεργάτης των Τζιχαντστών και υπεύθυνος για τις σφαγές στην Ευρώπη.   ΄Αφησε η χώρα του  να γίνει το πέρασμα του “κακού”  σε όλο τον κόσμο. Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ είναι συνένοχοι στα εγκλήματα των φανατικών Ισλαμιστών.

Το τραγικό είναι πως αυτό  το γνωρίζουν και η Αμερική και οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αρνούνται να κάνουν το σωστό. Να οδηγήσουν τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών ΣΗΜΕΡΑ στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο. Θυσιάζουν το δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα στο βωμό των συμφερόντων τους.  Πανάθλιοι!

 Ο νέος κόσμος, που έχει ήδη ανατείλει,όμως,  θα οδηγήσει και τους εγκληματίες Ισλαμιστές και τους συνεργάτες τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.Οι κραυγές των θυμάτων τους είναι ακόμα στα αυτιά μας.

Δε θα αφήσουμε να συμβεί στον κόσμο ό,τι έγινε με τους Ναζί. Δεν πλήρωσε στην ουσία κανείς  για τα εκατομμύρια θύματά του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Οι σώφρονες  διδασκόμαστε από την Ιστορία, επειδή δε θέλουμε ούτε  εμείς ούτε τα παιδιά μας να  ξαναζήσουμε τις τραγικές της στιγμές.  Και όσοι κλείνουν τ΄αυτιά τους  στα μηνύματά της, θα πρέπει να εξαφανιστούν από το δρόμο μας. Από το μέλλον των γενεών που έρχονται.

3. Αδιόρθωτος Ντόναλντ Τράμπ: Κορόιδεψε αναπηρία δημοσιογράφου
(στιγμιότυπο από το βίντεο του CNN)

 

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ «Ντόναλντ Τραμπ-Υποψήφιος για Πρόεδρος των ΗΠΑ» υπήρξε όταν ο γνωστός διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία κορόιδεψε έναν δημοσιογράφο των Νιου Γιορκ Ταιμς, μιμούμενος την αναπηρία του.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος απαντώντας σε άρθρο του Σέρτζ Κοβαλέσκι που αμφισβητούσε ότι «εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες γιόρταζαν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη», κάτι που είχε υποστηρίξει παλιότερα ο Τραμπ, άρχισε να μιμείται τα χέρια του δημοσιογράφου, ο οποίος πάσχει από «αρθρογρύπωση». Το βίντεο εδώ

Η εφημερίδα αμέσως κατέκρινε με δημοσίευση της, φανερά ενοχλημένη, το γεγονός και πολλοί αμερικανικοί βρήκαν τον αστεϊσμό του Τραμπ απαράδεκτο.

Η τελευταία απρέπεια του Τραμπ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από «άστοχα» το λιγότερο σχόλια που έχει κάνει ο μεγιστάνας τα τελευταία χρόνια.

Κάποια από αυτά έκαναν μάλιστα τον γύρο του κόσμου:

Αμφισβήτηση της Χάιντι Κλουμ


Ο Τραμπ αποφαίνεται σε συνέντευξη του ότι η Χάιντι Κλουμ «δεν είναι πια 10αρι». Το γνωστό μοντέλο του ανταπάντα με χιουμοριστικό βίντεο, υποστηρίζοντας ότι είναι τουλάχιστον «9,99».

Χαρακτηρισμοί για Ρόζι Ο Ντόνελ


Ο Τραμπ απάντησε σε κριτική που δέχθηκε από την δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλυ που τον κατηγόρησε ότι μιλά υποτιμητικά και υβριστικά για τις γυναίκες, διακόπτοντας την: «μόνο για την Ρόζι Ο Ντόνελ». Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την γνωστή τηλεπαρουσιάστρια ως «χοντρή» και «άχρηστη».

Επίθεση στον Μπαράκ Ομπάμα


Βασιζόμενος σε πληροφορία που είχε, όπως δήλωσε, από άνθρωπο μέσα στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ υποστήριξε ότι το πιστοποιητικό γέννησης του Αμερικανού Προέδρου είναι πλαστό, αμφισβητώντας έτσι την καταγωγή του.

Απαξίωση προς Αριάννα Χάφινγκτον


Το 2012, ο Τραμπ επιτίθεται στην ιδρύτρια της Huffington Post, λέγοντας ότι «είναι αντιαισθητική, μέσα και έξω» και προσθέτοντας, «δεν μου κάνει καμία εντύπωση γιατί την παράτησε ο άντρας της».

Αναφορά για την κόρη του, Ιβάνα


Ο Τραμπ έχει αρκετές φορές βρει ιδιαιτέρα αστείο το να μοιραστεί με το κοινό τις σκέψεις του για την κόρη του, λέγοντας «αν η Ιβάνα δεν ήταν κόρη μου, θα έβγαινε μαζί της».

Δεν αξίζει σε μια υπερδύναμη σαν την Αμερική να έχει μια μέρα πρόεδρό της έναν Τραμπ.  Αδικείται μια χώρα που μπορεί να μην παίρνει Άριστα, αλλά έχει τον καλύτερο βαθμό στις περισσότερες επιδόσεις της, ως κράτος, από όλα τα άλλα του πλανήτη. Μόνο φανατικοί και “στρατευμένοι” δεν μπορούν να δεχτούν αυτή την αλήθεια

Κάποτε οι Αμερικανοί πολιτικοί  οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως είναι “δάσκαλοι” για όλους τους ηγέτες  του κόσμου. Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι (ή  ενδείκνυται να είναι) πρότυπο για όλες τις χώρες.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ, όμως,  όχι μόνο δεν κάνει για… “δάσκαλος”, αλλά πρέπει ο ίδιος να μείνει στα “θρανία” της πολιτικής  ακόμα . ΄Εχει να μάθει πολλά. Τουλάχιστον,  για τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που φιλοδοξεί να γίνει μια μέρα πρόεδρος των ΗΠΑ.