ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Αμερικανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία δεν είχε δώσει στις ΗΠΑ το σχέδιο πτήσης του μαχητικού που καταρρίφθηκε
Αμερικανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία δεν είχε δώσει στις ΗΠΑ το σχέδιο πτήσης του μαχητικού που καταρρίφθηκε

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει ότι η Ρωσία είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για το σχέδιο πτήσης του μαχητικού αεροσκάφους της που κατέρριψε η Τουρκία, αλλά δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι τον διαψεύδουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προκάλεσε αίσθηση όταν άφησε να εννοηθεί πως η Ουάσιγκτον ευθύνεται σε ένα βαθμό για την κατάρριψη του μαχητικού, καθώς ανέφερε ότι οι Αμερικανοί είχαν ενημερωθεί για το πότε και πού θα επιχειρούσαν τα ρωσικά αεροσκάφη.

Ομως, μιλώντας στο Reuters, δύο Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Μόσχα δεν είχε διαβιβάσει στο Πεντάγωνο αναλυτικά δεδομένα για τις ρωσικές επιχειρήσεις, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πούτιν. Το εύρος της επικοινωνίας ανάμεσα στους στρατούς των ΗΠΑ και της Ρωσίας πριν από το επεισόδιο και μετά από αυτό δεν είναι γνωστό.

 

Οι Αμερικανοί ξέρουν πολύ καλά πως οι Ρώσοι τούτη τη φορά έχουν δίκιο 100% και για την παράλογη κατάρριψη του πολεμικού τους αεροπλάνου και σε όσα λένε για τη συνεργασία του Ερντογάν με τους Τζιχαντιστές. Κι αντί να βγουν έντιμα και θαρραλέα να καταδικάσουν το “Σουλτάνο”, πάλι διαπράττουν μέγα σφάλμα και καλύπτουν έναν εγκληματία. Ούτε καν αποστάσεις κράτησαν. Αναφανδόν τάχτηκαν στο πλευρό του Τούρκου πρωθυπουργού!

τα συνεχή λάθη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ καθιστούν όλους τους εταίρους ανέντιμους, αναξιόπιστους και κατώτερους των περιστάσεων. Αντί να βγει η ” Δυτική Συμμαχία” και όλες οι χώρες που συμπεριλαμβάνει και να ζητήσουν εδώ και τώρα να συλληφθεί ο Ερντογάν και να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο, κωφεύουν και τηρούν…ηχηρή  σιωπή ιχθύος.

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί, όμως,  ξέρουν καλύτερα από το καθένα πόσο βρώμικος και φανατικός είναι ο Ερντογάν. Οι αποδείξεις για την εδώ και πολύ καιρό φημολογούμενη συνεργασία του με τους φονταμενταλιστές  μακελάρηδες, διαδέχονται η μια την άλλη.

Είναι συνεργός σκληρών  φονιάδων.Υπόδικος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πότε οι Αμερικανοί θα μάθουν πως η απονομή της δικαιοσύνης δεν πρέπει να είναι επιλεκτική και κατευθυνόμενη,ανάλογα με τα συμφέροντά τους; Υποσκάπτουν το κύρος της χώρας και την αναμφισβήτητη πρωτιά τους σε άλλα εσωτερικά ζητήματα, ειδικά σε όσα  έχουν σχέση με  τα ατομικά δικαιώματα. Γιατί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής συνεχίζει η υπερδύναμη να παίρνει …κουλούρες; Περίεργο για μια χώρα που δίνει εξετάσεις και έχει πάντα καλές επιδόσεις στα περισσότερα “μαθήματα”. Στην Ιστορία ,όμως υστερεί, μένει ανεξεταστέα  “μια ζωή”.

Γράφαμε παλιότερα:
ΑΜΕΡΙΚΗ: ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ 10, ΦΥΣΙΚΗ 10. ΙΣΤΟΡΙΑ…ΜΗΔΕΝ!
28.08.13
 

ΑΜΕΡΙΚΗ!  Είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου και τουλάχιστον πολιτισμικά έχει κατακτήσει  όλη τις λοιπές κουλτούρες. Είναι  μια υπερ-γιγάντια πολεμική μηχανή.  Καμιά χώρα δε διαθέτει  οπλικά συστήματα και στρατιωτική υποδομή σαν τα δικά της. ΄Ενα απλό παράδειγμα: ΄Εχει  κάπου 16 αεροπλανοφόρα διαφόρων κλάσεων σε πλήρη ικανότητα δράσης, όταν  οι άλλες ισχυρές  χώρες διαθέτουν εκάστη( ικανά προς δράση και καλών κλάσεων) μόνο  1-2 .
΄Εχει να παρουσιάσει από την άλλη  μια από τις καλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο. ΄Ενα απέραντο, ομόσπονδο  κράτος  στο οποίο  γίνονται (στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού), σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, λειτουργούν ικανοποιητικά οι θεσμοί (ειδικά της δικαιοσύνης) και  η αξιοκρατία  φαίνεται να ρίχνει μέγα” μπόι”  και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Οι  επιστήμες ,η έρευνα θεραπεύονται  με καταπληκτικό ενδιαφέρον και εξαιρετική  επιτυχία σε όλους τους τομείς . Τα πανεπιστήμιά  της-ερευνητικά κέντρα θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο κατά κοινή διαπίστωση και ομολογία.
 Τέλος, οι αμερικάνικες  κοινωνίες  μοιάζουν με  ένα  απέραντο “καμίνι” στο οποίο κατακαίονται οι εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές ,γλωσσικές και λοιπές διαφορές  των ανθρώπων.  Αν και  ως λαός σύγκειται από εκατοντάδες εθνικότητες, εν τούτοις  ο  “μετανάστης” αισθάνεται  πρώτα και κύρια Αμερικανός. Μετά έρχονται όλα τα άλλα.( Και για να την παραλληλίσουμε με τη χώρα μας, να αναφέρουμε ένα παράδειγμα: Ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του, όχι μόνο δε θα είχαν ελπίδα να εκλεγούν στην Αμερική σε “κοινοβούλιο”,αλλά, αν τολμούσαν να  πουν φωναχτά αυτά που λένε εδώ ,με την πόρτα του σπιτιού τους ανοιχτή, θα είχαν συλληφθεί επί τόπου  και κλειστεί η σε ψυχιατρείο ή στο…Γκουαντάναμο!).
΄Οσο για την …ταμπακιέρα,την οικονομία της ,αν και “περίεργη” (δεν τηρούνται πάντα οι  κλασικοί κανόνες   της οικονομικής επιστήμης), δείχνει  σταθερή εδώ και  πολλές δεκαετίες . Μετά το μεγάλο κραχ του ΄29, το δολάριο φαίνεται να είναι το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, χωρίς τις διακυμάνσεις και τα σκαμπανεβάσματα των άλλων νομισμάτων των ισχυρών κρατών του κόσμου. Φαινομενικά, η οικονομία της  στηρίζεται στον “αέρα”,στους τόνους “χαρτί” που τυπώνει για νόμισμα και είναι κι αυτή μια υπερχρεωμένη μεν ,αλλά ΠΛΟΥΣΙΑ χώρα, με φοβερά  “φυσικά” αποθέματα.
Βέβαια, ως  κοινωνίες,  οι αμερικανικές πολιτείες  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως η απόλυτη ένδεια (οι περίφημοι ” άστεγοι”)  ενός μεγάλου  πληθυσμιακού τμήματος , η εγκληματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση  στα ναρκωτικά, η “γκετοποίηση”  και άλλα σοβαρότερα  ή όχι ,  τα οποία πάντως ,σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα, δε λείπουν απ΄ όλες τις κοινωνίες του σύγχρονου κόσμου.
Κι ενώ αυτή η σύγχρονη  “TERRA FELIX”  παίρνει πολύ καλό βαθμό ,όπως είπαμε, στα περισσότερα…μαθήματα ,όλως περιέργως , στην Ιστορία βαθμολογείται με … ΜΗΔΕΝ. Σαν να έχουν εθιστεί οι Αμερικανοί (αναφερόμαστε  στην πολιτική και τη στρατιωτική εξουσία τους) στην ανυποληψία των συμπερασμάτων -διδαγμάτων της   επιστήμης του Θουκυδίδη . Θα έλεγε κανείς πως τη μισούν την Ιστορία οι Αμερικανοί,  όπως ο …Διάβολος σε εκείνη την (απαίσια) παραγωγή της  κινηματογραφικής τους βιομηχανίας  υπό τον τίτλο … “Εξορκιστής”!  Γι΄αυτό και επαναλαμβάνουν   τα ίδια  λάθη, δε συνετίζονται απ΄αυτά! Κι όμως. Η χώρα ευτύχησε να έχει  καλούς ιστορικούς τα  τελευταία τουλάχιστον, χρόνια, μεταξύ των οποίων, κατά τη δικιά μας άποψη , κορυφαία  θέση  κατέχει ο εκλιπών  (το 2010)  XAOYΑΡΝΤ ΖΙΝ. Από την άλλη, όμως, σε  νευραλγικές υπηρεσίες, όπως  αυτή της CIA,  υπηρετούν από τους  χειρότερους , επαγγελματίες  ιστορικούς.
Αν δεν ήταν αυτή η πραγματικότητα, όσον αφορά τις φτωχές, ιστορικές επιδόσεις των αμερικανικών κυβερνήσεων , τότε πώς εξηγείται ότι η Αμερική  πολλές φορές “φυτρώνει εκεί που δεν τη σπέρνουν” και όπου δεν την κάλεσε κανείς να πάει;  Η θεωρία της υποστήριξης των συμφερόντων της ανά τον κόσμο ή η ιδιότητα του “καλού αστυφύλακα” που κυνηγάει και τιμωρεί παντού τον “κακό κλέφτη”, δε φτάνουν για να δικαιολογήσουν αυτή την επιρρέπεια της αμερικανικής πολιτικής να “χώνει  τη μύτη” της  στις διαφορές και τις διενέξεις των άλλων κρατών.  Ιστορικά  παραδείγματα άπειρα και ενδεικτικά. Να επισημάνουμε τα πιο κραυγαλέα:
1. Βιετνάμ: Ξεκίνησαν μια ολόκληρη εκστρατεία στην  “άκρη” του κόσμου  (αρχές της δεκαετίας του ’60) ,που ουδείς ( ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοί) κατάλαβε,  γιατί έγινε. (΄Οπως κάποια χρόνια πριν, είχε γίνει το ίδιο στην Κορέα, όπου, μάλιστα, πολέμησαν και χάθηκαν  πολλοί ΄Ελληνες). Για τον πόλεμο στο  Βιετνάμ ,  η επίσημη δικαιολογία ήταν  πως, ως σύμμαχοι  του Νότιου, μη κομμουνιστικού,  Βιετνάμ, πήγαν να το βοηθήσουν στον πόλεμο με το Βόρειο, κομμουνιστικό κομμάτι της χώρας . Η αποτυχία παταγωδέστατη. Χιλιάδες νεκροί, τραυματίες και ψυχολογικά σακατεμένοι άνθρωποι και μάλιστα όχι ” μισθοφόροι” στρατιώτες, όπως είναι σήμερα ο στρατός της Αμερικής, αλλά “αμούστακα” παιδιά της “διπλανής πόρτας”, που τους μάζεψαν από φάρμες, εργοστάσια, μαγαζιά, για να γίνουν “κιμά” ,χωρίς λόγο. Η αποχώρηση από τον “τάφο” των Αμερικανών στο Βιετνάμ, πέρα από τις φοβερές ανθρώπινες απώλειες, άφησε και μια οικονομία λαβωμένη  θανάσιμα, που τροχοπέδησε την ανάπτυξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια σε πολλούς τομείς. Με αυτό το “βρώμικο” πόλεμο, οι τότε αμερικανικές κυβερνήσεις κατάφεραν, ένας λαός που λίγα χρόνια πριν  έδωσε τη χαριστική βολή στην εξαφάνιση του ναζισμού στην  Ευρώπη  και έγιναν οι “σωτήρες” του ελεύθερου κόσμου, να καταντήσει  τελικά να χαρακτηρίζεται  ως  “χωροφύλακας ” και ” φονιάς ” των λαών,καλλιεργώντας έτσι για χρόνια ισχυρά σύνδρομα αντιαμερικανισμού σε όλο τον κόσμο.
2.  Ιράκ. Με πρόφαση πως ο Σαντάμ Χουσείν  ήταν “εγκληματίας πολέμου” και δικτάτορας (χρήση χημικών, εθνοκαθάρσεις” κ.α) οι Αμερικανοί  εισβάλουν στη χώρα (2003), την ισοπεδώνουν στρατιωτικά και οικονομικά ,αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς (δικούς τους και ημεδαπούς)  και αφού συλλαμβάνουν και τιμωρούν  σε…δίκαιη,  ιρακινή δίκη το Σαντάμ και τον κρεμάνε, αποχωρούν,ενώ όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και  σήμερα,  η χώρα  σπαράσσεται από τον εμφύλιο,τη βία,τη φτώχεια και την ανασφάλεια, εξαιτίας αυτής της  απρόκλητης εισβολής.
3. Αίγυπτος -Λιβύη. Η διεθνής ισλαμική τρομοκρατία, που στην ουσία καθοδηγείται από την Αλ-Κάιντα, με μοχλό τους λεγόμενος  “Αδελφούς Μουσουλμάνους”,ξεσηκώνει στις δύο χώρες (αλλά και  σε άλλες αραβικές και αφρικανικές)  το λαό τους,  βαπτίζει την εξέγερση λαϊκή επανάσταση (“αραβική άνοιξη”)  και με την εντελώς ανιστόρητη και αντιφατική   (για τα συμφέροντά τους)  βοήθεια στους  “αντιφρονούντες”  ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του  ΝΑΤΟ , οι δύο χώρες πληρώνουν ένα βαρύτατο τίμημα σε αίμα,  διχασμό και μίσος. Οι …επαναστάτες  συλλαμβάνουν τους  2 ηγέτες των χωρών Μουμπάρακ και Καντάφι, οι οποίοι, ναι, μεν, δεν ήταν και  οι καλύτεροι ηγέτες στον κόσμο  (ασκούσαν καταπιεστική και αντιδημοκρατική πολλές φορές εξουσία), ήταν όμως εγγύηση ενότητας του λαού των δύο χωρών και το σημαντικότερο, εγγύηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.  Σήμερα, αφού οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι”, διάφορες άλλες ισλαμικές -εθνοτικές μειονότητες  και  οι Αμμερικανοί  με το ΝΑΤΟ, έφεραν τον “κόσμο ανάποδα” στις 2 χώρες ,  τόσο καιρό μετά την κατάρρευση των παλιών καθεστώτων ,  συνεχίζεται η αιματοχυσία,  παραμένει βαθιά διχασμένοςο  πληθυσμός,  μένονται  ο εμφύλιος, το μίσος,  η εκδίκηση (ειδικά στην Αίγυπτο) . Αυτή την ώρα , οι νέες εξουσίες  αδυνατούν πλέον να ελέγξουν την κατάσταση και να  οδηγήσουν τις χώρες τους στην ειρήνη και την ομόνοια. Ουδείς γνωρίζει “τί τέξεται η επιούσα”.
4. Σαν να μην έφταναν  όλα αυτά,  στη συνέχεια της λεγόμενης  “αραβικής άνοιξης”  με την ευλογία ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ή έστω την ανοχή) ΠΑΛΙ της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, ξεσηκώνονται οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Λησμόνησαν ,όμως, όλοι οι εμπλεκόμενο πως η κυβέρνηση του  σοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ υπό τον Μπασάρ αλ ΄Ασαντ ,δεν είναι σαν αυτές της Αιγύπτου και της Λιβύης. Εκεί, τα “βρήκαν μπαστούνια”, αφού και η συνοχή του συριακού λαού απεδείχθη ισχυρότερη, αλλά και η στρατιωτική μηχανή του ΄Ασαντ με ρωσικά όπλα ενισχυμένη ,φάνηκε αρκετά  δυνατή. Το αποτέλεσμα  ήταν από  την ημέρα έναρξης του εμφύλιου πολέμου στη χώρα, να έχουν σκοτωθεί πάνω απο 100.000 Σύριοι! Πολλές ευημερούσες παλιότερα συριακές πόλεις ισοπεδώθηκαν και η οικονομία καταστράφηκε εντελώς. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: Αυτή την ώρα, δεν έφτασε τόσο αίμα, πόνος και καταστροφή, η χιλιοταλαιπωρημένη χώρα περιμένει την επίθεση ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ! Οι εισβολείς θέλουν, λένε, να τιμωρήσουν τον ΄Ασαντ, γιατί χρησιμοποίησε χημικά. Στο μεταξύ (“τραγική ειρωνεία”), μόλις την περασμένη εβδομάδα,  διέρρευσε  στα MME  κείμενο της CIA στο οποίο αποκαλύπτονται τα ακόλουθα:
” Με τη βοήθεια της CIA ο Σαντάμ επιτέθηκε με χημικά όπλα στο Ιράν.
 Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με αφορμή τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, έρχεται στη δημοσιότητα έγγραφο της CIA που αποκαλύπτει ότι πριν από 20 χρόνια είχαν βοηθήσει τον Σαντάμ Χουσεΐν να πραγματοποιήσει χημικές επιθέσεις κατά του Ιράν.
Το Ιράκ εξαπέλυσε την ίδια χρονιά  τέσσερις επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον του Ιράν προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς! Η χειρότερη επίθεση με αέριο σαρίν έγινε τον Απρίλιο του 1988.”
Αν με ανάγκαζαν να φύγω απ΄αυτή τη χώρα (που την αγαπώ τόσο) και έπρεπε να διαλέξω μια άλλη χώρα για να εγκατασταθώ, θα διάλεγα ασυζητητί την Αμερική. Και θα ήμουν και ευχαριστημένος και υπερήφανος για τη νέα μου πατρίδα. Μόνο αν κάποιος με ρωτούσε , ως Αμερικανός,  τί έχω να πω για την Κορέα, το Βιετνάμ,τον “πόλεμο της ερήμου-κόλπου”, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο-Λιβύη και τώρα τη Συρία, θα έσκυβα το κεφάλι από ντροπή και δε θα μιλούσα!