ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο…ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ   ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!
2.  ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ  ΣΕ  ΣΚΙΤΣΟ.
3. ΚΑΙ… ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣ Η ΖΩΗ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ! ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΠΙΑ;
4. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.  “ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ”!

 

5.   Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.

 

1.Νεκρός, από ρωσικούς πυραύλους, ο ηγέτης των Σύρων ανταρτών
Ο ηγέτης της οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ, Ζαχράν Αλούς σκοτώθηκε σε επιδρομή της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στα ανατολικά της Δαμασκού

Ο συριακός στρατός, ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσαν ότι ο αρχηγός της οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ, ο Ζαχράν Αλούς, σκοτώθηκε την Παρασκευή (25/12) σε αεροπορική επιδρομή στο προπύργιό του, στην Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τους αντάρτες, σκοτώθηκε από ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν την περιοχή, η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό πολιορκία.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι τα πτώματα του ηγέτη της Τζάις αλ Ισλάμ και πολλών συνεργατών του θάφτηκαν στα ερείπια.

“Ο Ζαχράν Αλούς και άλλα πέντε ηγετικά στελέχη σκοτώθηκαν”, ανέφερε από την πλευρά του το Παρατηρητήριο που επικαλείται “υψηλόβαθμα στελέχη” της οργάνωσης που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Χάλεντ Χότζα, ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού (CNS), του κυριότερου οργάνου της εξόριστης αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε μέσω του Twitter τον θάνατο του Αλούς.

“Ο θάνατος του Ζαχράν Αλούς είναι μια από τις σημαντικότερες απώλειες για την αντιπολίτευση”, σχολίασε ο Τσαρλς Λίστερ, ένας από τους γνωστότερους ειδικούς για τις ανταρτικές οργανώσεις στη Συρία.

Η Τζάις αλ Ισλάμ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών προαστίων της συριακής πρωτεύουσας, που βομβαρδίζονται συχνά από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Το καθεστώς από την πλευρά του την κατηγορεί ότι βομβαρδίζει τη Δαμασκό. Η αρχική της ονομασία ήταν Λίουα αλ Ισλάμ (Τάγμα του Ισλάμ) αλλά μετονομάστηκε σε “Στρατό του Ισλάμ” τον Νοέμβριο του 2013, όταν συμμάχησε με περίπου άλλα 60 ανταρτικά κινήματα. Η σαλαφιστική οργάνωση τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ισλαμικού κράτους όμως πρόσφατα υιοθέτησε μια πιο μετριοπαθή ρητορική.

Ο 44χρονος Αλούς είχε συλληφθεί το 2009 και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2011, όταν δόθηκε αμνηστεία, τρεις μήνες μετά την έναρξη του εμφυλίου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους στη Συρία.

Το κίνημά του συμμετείχε στο Ριάντ σε μια συνάντηση με τις κυριότερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης, πολιτικές και ένοπλες. Στις 10 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες είχαν ανακοινώσει ότι συμφωνούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Δαμασκό, όμως απαιτούν την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ μόλις ξεκινήσει η νέα περίοδος της πολιτικής μετάβασης στη χώρα.

Συνεργάτης των Τζιχαντιστών και από τους βασικούς υπεύθυνους της τραγωδίας της Συρίας είναι το τέρας που εξόντωσαν οι Ρώσοι.  Η αντιπολίτευση στη Συρία  παίζει στην ουσία  στο ίδιο γήπεδο με τους φονταμενταλιστές μακελάρηδες της “Τζιχάντ”. Και η  συνεργασία τους, βέβαια, επεκτείνεται και στον οικονομικό τομέα, αφού πακτωλός χρημάτων ρέει στα ταμεία της αντιπολίτευσης από το χρήμα του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, των ναρκωτικών, του εμπορίου οργάνων και των άλλων  βρώμικων επιχειρήσεων, που είναι μπλεγμένοι πολλές οργανώσεις της αντιπολίτευσης μαζί με τους παρανοϊκούς  Τζιχαντιστές.

Κάποια στιγμή πολλά από τα στελέχη των φανατικών ομάδων της λεγόμενης αντιπολίτευσης στη Συρία, όταν αποκατασταθεί η τάξη στην ταλαίπωρη χώρα, πρέπει να οδηγηθούν και στα Συριακά και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα μεγάλα  εγκλήματα που διέπραξαν στη χώρα. Τεράστια επίσης είναι η ευθύνη τους  και στο  προσφυγικό ζήτημα. Το μένος του στρατού της αντιπολίτευσης εναντίον αντιπάλων τους ή και αθώων ακόμα, ουδέτερων συμπατριωτών τους, είναι μια από τις βασικές αιτίες για το ξέσπασμα του μεταναστευτικού κύματος  και τα δεινά που συνεπάγονται τέτοιες επικίνδυνες ομαδικές μετακινήσεις ανθρώπων από τις εστίες τους.

 Βεβαίως, ουδείς λησμονεί και τη σύμπραξη  του ΝΑΤΟ με τη συριακή αντιπολίτευση, η οποία είναι σίγουρο πως από μόνη της δε θα μπορούσε να φέρει σε πέρας το έργο της καταστροφή της χώρας της, αν δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση  της …πολιτισμένης Δύσης και ειδικά των Αμερικανών. ΄Αλλωστε, να μην ξεχνάμε πως οι Αμερικανοί  “άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου” σε όλες αυτές τις ισλαμικές χώρες .Η “Αραβική άνοιξη” δικό τους σχέδιο ήταν για την ανατροπή των ανεπιθύμητων ηγετών ,ειδικά της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Συρίας.

Πολύ αίμα, επομένως, βρίσκεται και στα χέρια των χωρών του ΝΑΤΟ, που συνεχίζουν την άφρονα πολιτική τους στη Συρία. Ειδικά με την επιμονή  και την ανιστόρητη,ανεγκέφαλη επιδίωξή τους να απομακρύνουν τον ΄Ασαντ από την εξουσία, ερήμην της απόφασης του ίδιου του λαού της Συρίας  με  πρόσχημα τον…εκδημοκρατισμό της χώρας!

 Κάποιος, τελικά, πρέπει να στείλει στους Αμερικανούς, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, σώφρονες ιστορικούς,  για να τους διδάξουν πραγματική Ιστορία. Συνεχίζει εδώ και δεκαετίες η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο να μένει ανεξεταστέα στο σπουδαιότερο μάθημα που οφείλει κάθε κυβέρνηση να παίρνει “Αριστα”. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ειρήνη, τον κόσμο , τα παιδιά μας.

2. Σκίτσο για την Ελλάδα στα τοπ-10 του Economist: Η πολιτική ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλυσόδεσε τη χώρα σε ένα φτωχό μέλλον

Ενα σκίτσο το οποίο περιγράφει τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα τοποθετεί ο Economist στη λίστα με τα 10 καλύτερα του 2015.

Πρόκειται για ένα σκίτσο του διάσημου σκιτσογράφου Kevin Kallaugher, γνωστού ως KAL. «Η πολιτική ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 αλυσόδεσε την Ελλάδα σε ένα φτωχό μέλλον», γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το σκίτσο.

Στο σκίτσο γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθούν οι διαφορές ανάμεσα στις θέσεις της Μέρκελ και της ελληνικής κυβέρνησης. Σε αυτό φαίνεται από τη μια πλευρά να καταφτάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός επάνω σε έναν οδοστρωτήρα με την πινακίδα «ανυποχώρητη δύναμη» με δυναμικό-μαχητικό ύφος, κρατώντας τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη καταφθάνει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ να κρατά το τιμόνι φορτηγού με πινακίδες της Ε.Ε. και με την ένδειξη «αμετακίνητο αντικείμενο».

Κι όλα αυτά σε ένα στενό δρομάκι στο χείλος του γκρεμού ενώ ανάμεσα στους δύο ηγέτες υψώνεται ένας βράχος.

Πριν συναντηθούν, τους χωρίζει… μια λεζάντα που γράφει: «Επιτέλους θα συναντηθούν».

                                            ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!

 

3. Η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Κωνσταντοπούλου: Να απαλλαγούμε από κάθε λογής καλικάντζάρους.
Κωνσταντοπούλου: Να απαλλαγούμε από κάθε λογής καλικαντζάρους

 

Αυτογνωσία η “θυγατέρα”! Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Το αντίθετο.

Αλλά μόνο Καλικάτζαρος; Αδικεί τα κακόμοιρα  τα “δαιμονικά” η πρώην πρόεδρος της Βουλής. Τέτοια κακότητα, οίηση, μιζέρια και κουτοπονηριά δεν έχουμε ακούσει να κουβαλάνε  τα γνωστά πειραχτήρια των ανθρώπων, που  ως γνωστόν, βγαίνουν στη γη τις χρονιάρες τούτες μέρες. Η Ζωή δείχνει να είναι μοναδική στο είδος της.  Sui generis.

 

4. ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΙΕΡΑΡΧΗ
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κόντρα σε όλους: Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού.
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κόντρα σε όλους: Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού

Tην ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία ιεραρχών εκφράζει ακραίες απόψεις με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης και καταφέρονται κατά των ομοφυλοφίλων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πάει…κόντρα στο ρεύμα.

Τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνει 9 χρόνια στο «τιμόνι» της Μεσσηνιακής Μητρόπολης και ένα από τα πολλά που έχει καταφέρει, είναι το άνοιγμα της Εκκλησίας στην τοπική αρχικά κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αφού είναι καθηγητής και, μάλιστα, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πολλάκις εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Φαίνεται πως αυτός ο  ιερωμένος  διαφέρει σε πολλά από τους…συναδέλφους του φονταμενταλιστές. Και δεν εννοούμε μόνο από την… Αγία Τριάδα (Αμβρόσιος, Σεραφείμ, ΄Ανθιμος). Κι από πολλούς άλλους, που μπορεί μεν να μην είναι τόσο “κραγμένοι” όσο η συγκεκριμένη “τριας”, αλλά κάνουν  “γαργάρα” πολλά καυτά  ζητήματα και δεν τολμούν να πάρουν θέση.

Στις ημέρες μας, για να επιβιώσει η εκκλησία, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να επιλέγει τέτοιους ερωμένους σαν το Χρυσόστομο στο τιμόνι της.  Αλλιώς δεν έχει μέλλον.

Γράφαμε παλιότερα για τον Μεσσηνίας:

1-11-2012

 Απειλή για την κοινωνία το σύνδρομο της Βαϊμάρης

 

“Τις λυσσαλέες επιθέσεις Χρυσαυγιτών εξακολουθεί να προκαλεί η συνέντευξη – παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στο Εθνος.

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα όσα είπε στο Εθνος, επιτέθηκε τούτη τη φορά ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» στη Μεσσηνία, Δημήτρης Κουκούτσης.

Με ανάρτηση στο προσωπικό του blog και ανακοίνωση (που αναδημοσιεύει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία») τον χαρακτηρίζει «οικουμενιστή» και «ουνίτη, που δεν έχει θέση στην καρδιά Μεσσήνιων» και καταλήγει: «Ο γκουρμέ Σαββάτος δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό των λαοπροβλήτων προκατόχων του….»

Αμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης:

«Η “εκκλησιαστική χείρ” του χρυσαυγίτη βουλευτή Μεσσηνίας, εφάρμοσε τη γνωστή μέθοδο των ομοίων και ομοφρόνων της, τη μέθοδο της λασπολογίας, του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και του λεκτικού τραμπουκισμού, δεν τόλμησε όμως να απαντήσει στα ερωτήματα για τη βία, τους προπηλακισμούς και τις ρατσιστικές εκδηλώσεις, τα οποία έθεσε ο μητροπολίτης στη συνέντευξή του. Ο βουλευτής εφάρμοσε τη λαϊκή ρήση: “Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”» (ΜΜΕ)

 

5. Κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Μία ένοπλη κουρδική οργάνωση που κάποτε συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τα «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την έκρηξη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο απολογισμός της έκρηξης στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, είναι μια γυναίκα νεκρή που εργαζόταν στην υπηρεσία καθαρισμού, ενώ τραυματίστηκε ακόμα μία.
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση με όλμο την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, από την οποία προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε πέντε αεροσκάφη.

Δυο παρατηρήσεις από το κείμενο χωρίς άλλα  σχόλια:

“Ο απολογισμός της έκρηξης  είναι μια γυναίκα νεκρή που εργαζόταν στην υπηρεσία καθαρισμού, ενώ τραυματίστηκε ακόμα μία.”
“Μία ένοπλη κουρδική οργάνωση που κάποτε συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τα «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την έκρηξη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης”.