ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

                             ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.                                                                      ΕΥΘΕΙΑ!

 

_______________________________________________________________________
1. Η επανάσταση της γραβάτας ξεκίνησε -Δικηγόροι κατά κυβέρνησης: «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί»
Η επανάσταση της γραβάτας ξεκίνησε -Δικηγόροι κατά κυβέρνησης: «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί» [εικόνες]

Η… επανάσταση της γραβάτας, που τόσο συζητήθηκε στην κοινή συγκέντρωση των νέων επιστημόνων στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα.

Έξω από τη Βουλή, αρκετοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, κρέμασαν σε ένα δέντρο τις γραβάτες τους, προκαλώντας αίσθηση με μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς.

«Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», αλλά και πολλά άλλα παρόμοια βροντοφώναξαν σήμερα ξανά οι δικηγόροι κρατώντας στα χέρια τους τις γραβάτες τους, μαζί με μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς, στη δεύτερη μεγάλη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

«Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στο υπουργό Εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» και «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους δικηγόρους.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν στη Βουλή, όπου βρέθηκαν σχεδόν μια ώρα αργότερα.

 

«Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», αλλά και πολλά άλλα παρόμοια βροντοφώναξαν σήμερα ξανά οι δικηγόροι κρατώντας στα χέρια τους τις γραβάτες τους, μαζί με μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς,

O Κατρούγκαλος είναι αυτός που είναι βέβαια.  Και η συγκυβέρνση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επίσης.  Αλλά και δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί δεν πάνε πίσω. Καλές συντεχνίες  κι  αυτές! ΄Εχουν δώσει τις… επιτυχέστερες εξετάσεις   στη λαμογιά, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. ΄Ολη η Ελλάδα το γνωρίζει.

Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για το ασφαλιστικό. Δεν υπήρχε χρόνος να το μελετήσουμε. Θα επανέλθουμε, όταν ενημερωθούμε αναλυτικά, για να δούμε ποιος έχει δίκιο.

Διαίσθησή μας είναι πως οι  παραπάνω συντεχνίες δε θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.΄Εχουν μάθει να πληρώνουν άλλοι. ΄Η να δίνουν λίγα και να εισπράττουν πολλά. ΄Ασε δε η φοροκλοπή τους. Αν είναι σε κάτι επιστήμονες, είναι στη φοροδιαφυγή. Μανούλες!

Πέρα από το ασφαλιστικό, οι “νέοι επιστήμονες”, αλλά και οι παλιοί , δε θέλουν,λένε. να ανοίξουν τα επαγγέλματά τους. Να μη σπάσει η Ευρώπη τα κατεστημένα,  τα συντεχνιακά  κουκούλια. Να μην πειράξει τα μαγαζάκια τους. Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δε συμβαίνει αυτό.Τα επαγγέλματα είναι ανοιχτά για όλους τους Ευρωπαίους. Και όποιος είναι καλύτερος και οικονομικότερος στις συναλλαγές, αυτός θα προτιμηθεί.

Να τα αφήσουν,λοιπόν,   τα παλιά και πονηρά (τα…δικολαβίστικα).  Το λέει και το…ρητό.”Νύφη όχι όπως ήξερες, όπως βρήκες”.

 

2. Δεν είναι ζευγάρι με τον Πρίγκιπα Χάρι η εγγονή του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

 

Δεν είναι ζευγάρι με τον Πρίγκιπα Χάρι η εγγονή του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

 

Είχε κυκλοφορήσει λίγο καιρό πριν ότι η Μαρία Ολυμπία, η κόρη του Πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ είναι ζευγάρι με τον Πρίγκιπα Χάρι.

Ωστόσο η είδηση αυτή διαψεύστηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον μέσω… πηγών και διαρροών.

Πηγές λοιπόν δήλωσαν στην εφημερίδα «Daily Mail» πως τα δημοσιεύματα είναι αναληθή, και πως η μόνη σχέση που έχουν οι δυο τους είναι πως η 19χρονη είναι ανιψιά του Πρίγκιπα, από την πλευρά της βασίλισσας Βικτωρίας.

Δείτε πως μπήκαν δυναμικά  στο παιχνίδι της διαφήμισης  της βασιλικής οικογένειας οι δύο παραπάνω ιντερνετικές χωματερές. Σχεδόν καθημερινά  κρατούν  στην επικαιρότητα τα μέλη της  με  γαργαλιστικές, αλλά και καθαρά  πολιτικές ιστορίες, που καταξιώνουν τους  παλιούς χειρισμούς του τέως βασιλιά.

 Μάλιστα , τεχνηέντως και σκοπίμως, διαπράττοντας οφθαλμοφανώς  σοβαρό συνταγματικό παράπτωμα, προσφωνούν τον Παύλο  και το Νικόλαος ως Διάδοχο και πρίγκιπα! Και επανειλημμένα, ώστε υποσυνείδητα να κατασταλάξει  ο τίτλος στον ανυποψίαστο μυαλό του αναγνώστη.

Πανάθλιοι, το Σύνταγμα της χώρας  λέει καθαρά πως δεν αναγωρίζονται τίτλοι ευγενείας  στη χώρα μας. Αλλά, σιγά που θα ιδρώσει το αυτί κάποιου εισαγγελέα.

Και με την ευκαιρία, μπορούν οι σκουπιδότοποι να μας αποκαλύψουν το μυστικό;  Τί παίχτηκε στο παρασκήνιο; Πώς ξαφνικά γίνανε φαν της βασιλικής οικογένειας; Υπάρχει και…αζημίωτο; Για ενημερώστε μας ,  γιατί θα μας φάει η περιέργεια!

 

___________________________________________________

1. YAHOO.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΙΧΑΜΕΡΗ “ΧΩΜΑΤΕΡΗ”. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
2. Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ.
  1. Avaaz.org <avaaz@avaaz.org>

Προς hnaturalis@yahoo.com

Σ’ ευχαριστούμε που ανέλαβες δράση για να σταματήσουμε το εμπόριο ελεφαντόδοντου. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη είναι να ξεσκεπάσουμε το ένοχο μυστικό της Yahoo. Γι’ αυτό, διάδωσε τον σύνδεσμο του ψηφίσματος μέσω Facebook και Twitter, και στείλε το παρακάτω email σε φίλους και συγγενείς:

https://secure.avaaz.org/el/yahoo_ivory_loc_yh/?tCHUqjb

Η ομάδα του Avaaz

—–

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

H Yahoo στην Ιαπωνία θησαυρίζει πουλώντας μπιχλιμπίδια από ελεφαντόδοντο, παρόλο που αυτό το εμπόριο ωθεί τους ελέφαντες στην εξαφάνιση! Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε το έγκλημα της πολυεθνικής.

Πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, αρνούνται να πουλήσουν ελεφαντόδοντο. Η Yahoo είναι ένας από τους λίγους αλλά μεγάλους πωλητές που έχουν απομείνει στο διαδίκτυο. Μπορούμε, όμως, να τη σταματήσουμε. Αυτή τη στιγμή, η Yahoo χάνει μερικούς από τους καλύτερους υπαλλήλους της και η γενική διευθύντρια της εταιρείας προσφέρει εκατομμύρια για να τους πείσει να παραμείνουν. Αν απειλήσουμε τη Yahoo ότι θα βγάλουμε στη φόρα το αιματοβαμμένο της μυστικό, θα κινδυνέψει να χάσει ακόμη περισσότερο προσωπικό και ίσως να επανεξετάσει το κόστος του βάρβαρου εμπορίου της.

Κάθε μέρα σφάζονται 100 ελέφαντες και, επειδή διαθέτουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, καταλαβαίνουν απόλυτα τη φρίκη που βιώνουν. Ας ενώσουμε ένα εκατομμύριο φωνές για να προστατεύσουμε αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Το Avaaz θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ και θα πιέσει τους εργαζόμενους της Yahoo σε όλο τον κόσμο να απαιτήσουν αλλαγή πολιτικής. Πρόσθεσε τώρα τη φωνή σου:

https://secure.avaaz.org/el/yahoo_ivory_loc_yh/?tCHUqjb

Οι πωλήσεις ελεφαντόδοντου της Yahoo Japan έχουν εκτιναχθεί από τα 2.000.000$ που ήταν το 2010 στα 7.000.000$ το 2014. Η διεθνής εταιρεία Yahoo μπορεί να είναι διαφορετική από τη Yahoo Japan, αλλά παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχός της και έχει σημαντικό λόγο στις πρακτικές της.

Η γενική διευθύντρια της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ είναι σε δύσκολη θέση: Η απόδοση της Yahoo είναι χαμηλή, ορισμένοι επενδυτές τη θέλουν εκτός ομίλου και οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι δυσαρεστημένοι (πάνω από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού αποχώρησε τον τελευταίο χρόνο). Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η M. Μάγιερ είναι περισσότερη δυσφήμιση και οργή από τους εργαζομένους. Επίσης, αν νικήσουμε τη Yahoo, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να βάλουμε στο στόχαστρο και τις υπόλοιπες εταιρείες που εξακολουθούν να πωλούν ελεφαντόδοντο στο διαδίκτυο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ελέφαντες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη μας​ μέσα σε 10-20 χρόνια. Γι’ αυτό, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Αν αρχίσουμε να διαδίδουμε στα ΜΜΕ και στους εργαζομένους της Yahoo την ανάμιξη της εταιρείας στη σφαγή ελεφάντων, η γενική διευθύντρια Μαρίσα Μάγιερ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπεύθυνων εταιρειών και να σταματήσει την πώληση ελεφαντόδοντου. Πάρε θέση τώρα και ξεσκέπασε το έγκλημα:

https://secure.avaaz.org/el/yahoo_ivory_loc_yh/?tCHUqjb

Όταν σχεδόν 1.400.000 μέλη του Avaaz και του WWF στηρίξαμε την έκκληση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο προς την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης για να σταματήσει το ανεξέλεγκτο εμπόριο ελεφαντόδοντου στη χώρα, δημοσιεύσαμε τόσα πολλά σχόλια στον τοίχο της στο Facebook που αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά το προφίλ της! Με την πίεσή μας, την κάναμε να δεσμευτεί να δώσει τέλος στο ασύδοτο εμπόριο. Τώρα, ας σταματήσουμε άλλο ένα σημαντικό κομμάτι του εμπορίου των χαυλιόδοντων αυτών των υπέροχων ζώων!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Meredith, Marie, Alice, Risalat, Emilia και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

H Yahoo είναι μια εταιρία, η οποία με τη μέχρι τώρα λειτουργία της ,απέδειξε πως όχι μόνο δε σέβεται τους στοιχειώδεις νόμους της αγοράς και του εμπορίου, αλλά συμπεριφέρεται   ως  σαρκοβόρα ύαινα. Δεν είναι μόνο οι αποδείξεις,όπως στην παραπάνω καταγγελία για το ανεξέλεγκτο εμπόριο του ελεφαντόδοντου που προωθεί με σκοπό το παράνομο και αφύσικο κέρδος. ΄Εχει παντού “λερωμένη τη φωλιά” της. Παγκοσμίως.

Σε όλες τις χώρες, εδώ και κάποια χρόνια, μονοπωλεί την παραπληροφόρηση με δικές της ειδήσεις, που  φυσικά  μόνο ειδήσεις δεν είναι. ΄Ενας μεγάλος σκουπιδότοπος είναι   τα “νέα”  και τα θέματα που ανεβάζει το Yahoo, προσφέροντας άφθονο και λίαν βρώμικο σκουπίδι στους αναγνώστες, που επιλέγουν να κάνουν κλικ,για να μπουν στη μολυσμένη  και σιχαμερή “χωματερή” του.

Ρίξτε για παράδειγμα μια ματιά στα θέμα που ανεβάζει καθημερινά το ελληνικό yahoo.gr  και θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.  Το ίδιο βέβαια κάνει η εταιρία και σε όλες τις χώρες του κόσμου. ΄Εχει επιλέξει την παγκόσμια αποκλειστικότητα και το μονοπώλιο της  διακίνησης  σκουπιδoπόστ  με την ιδιότητα του… έγκυρου, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού ιστότοπου (έτσι αυτοδιαφημίζεται η ίδια η εταιρία!).

Δια του λόγου το αληθές. Επιλέξαμε τυχαία, σήμερα, 21/1/2016 στις 15.20 τα δύο πρώτα στη σειρά θέματα, που έχει ανεβάσει το ελληνικό και το ρουμάνικο Yahoo.  Απολαύστε τα:

                                                     ΕΛΛΗΝΙΚΟ
1. Βογγητά και αναστεναγμοί από το διπλανό διαμέρισμα.

Βογγητά και αναστεναγμοί από το διπλανό διαμέρισμα.

2. Ουγγαρέζος σε Φουρέιρα: «Το Σαμαρά γιατί τον κεράτωσες;»
Κόλαση! Σούπερ σέξι εμφάνιση η Φουρέιρα (ΦΩΤΟ)

 

                                                  ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ
1. Prostituată cu legitimaţie de poliţist local. Detalii picante ies la iveală din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“
(το κείμενο μιλάει για πόρνες και νταβατζήδες)

Prostituată cu legitimaţie de poliţist local. Detalii picante ies la iveală din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“

2. Ce se poartă în 2016: eleganţa stilului victorian se întoarce în dulapurile noastre. Ce materiale alegem şi care cercei vor fi la modă anul acesta
(Αναφέρεται στη μόδα τί θα φορέσουν οι γυναίκες γα να ειναι σέξι)

Ce se poartă în 2016: eleganţa stilului victorian se întoarce în dulapurile noastre. Ce materiale alegem şi care cercei vor fi la modă anul acesta

 

΄Εχετε αντίρρηση πως είναι μια από τις μεγαλύτερες “χωματερές”  αποπροσανατολισμού η θρασύτατη αυτή εταιρία παραπληροφόρησης, που  λέγεται  Yahoo; Αλλά ποιος την έφτασε εδώ και την ανέβασε στο βάθρο των πιο κερδοφόρων εταιριών;  Η ανοησία, ο σεξισμός  και ο εθισμός στη σκουπιδοφαγία μιας μεγάλης μερίδας χρηστών του νετ, που απαιτούν κιόλας (τρομάρα τους!) να τους…σεβόμαστε.  Αν δεν έχεις ο ίδιος αυτοσεβασμό, όχι, δε θα σε σεβαστώ ούτε κι εγώ, πανάθλιε σκουπιδοφάγε. Κι ας σταματήσουν κάποιοι να βρίζουν με  τα ηλίθια μέηλ που μας στέλνουν.

Πρώτη ευθύνη έχει ο “κλικάκιας”  και ο τηλεκοντρόπληκτος.   Αυτοί ανοίγουν δρόμο εξέλιξης και  κερδοφόρας επιτυχίας  στην εμπορική δημοσιογραφία,που την εκμεταλλεύονται αρπακτικά σαν το Yahoo. Αυτοί είναι οι πραγματικοί δράστες και ένοχοι. Μετά οι εταιρίες.

2. Εκατοντάδες διαδηλωτές εισβάλουν στην Βουλή της Μολδαβίας
(φωτο: Dimitru Doru, EPA)

 

Ένα εξαγριωμένο πλήθος χιλιάδων πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το Κοινοβούλιο της Μολδαβίας, αντιδρώντας στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της χώρας, ενώ εκατοντάδες εισέβαλαν εντός του κτιρίου.

(φωτο: Getty)
Σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, το πλήθος επιχείρησε δυο φορές να βρεθεί εντός της αίθουσας, όπου οι βουλευτές, με πλειοψηφία 57 από τους 101, ενέκριναν τον διορισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας, η οποία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και της οποίας ηγείται ο Πάβελ Φιλίπ, ένας πρώην μάνατζερ σε εργοστάσιο ζαχαρωτών.

(φωτο: AP/Roveliu Buga)
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απωθήσει τους διαδηλωτές ενώ κατάφερε να απομακρύνει τους εισβολείς από το κτίριο του κοινοβουλίου.

(φωτο: AP/Roveliu Buga)
Η νέα κυβέρνηση έρχεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, με την αντιπολίτευση να απαιτεί πρόωρες εκλογές. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, η εκλεγμένη κυβέρνηση του Βαλέριου Στρέλετ παραιτήθηκε μετά και από ένα τραπεζικό σκάνδαλο, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα το κοινοβούλιο απέτυχε λόγω μειωμένης προσέλευσης βουλευτών να εγκρίνει τον διορισμό μιας κυβέρνησης υπό τον Ιόν Στούρζα.

Δεν  είναι …εξαγριωμένοι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται  για κοινωνικά ή άλλα συναφή προβλήματα. Είναι  Ρωσόφιλοι εθνικιστές οπαδοί το δικτάτορα Πούτιν. Ο τρελαμένος “τσάρος” εξωθεί τώρα κι αυτούς σε εξέγερση ,όπως έκανε στην Αν. Ουκρανία με τους μεθύστακες Ρωσόφιλους.

Κάνει, όμως, το λάθος της ζωής του ο θρασύτατος δικτάτορας. η Μολδαβία δεν είναι Ουκρανία. Η συντριπτική πλειοψηφία  του λαού εδώ είναι Ρουμάνοι, μιλούν ρουμανικά και το Βουκουρέστι επιθυμεί, αν και δεν το λέει φωναχτά, την ένωση της “θυγατέρας με τη “μητέρα” Ρουμανία. Η Μολδαβία,όπως τη βλέπουμε σήμερα,  είναι ένα τεχνητό ρώσικο τερατούργημα.  Η  ρώσικη γλώσσα επιβλήθηκε  στη χώρα άνωθεν, χωρίς να έχει καμιά ιστορική συνέχεια και παράδοση, αλλά και ένα πλήθος Ρώσων μετανάστευσαν εδώ, για να   υποδύονται ακριβώς και τη ρώσικη λαϊκή εκδοχή της Μολδαβίας.

Ιστορικά οι Ρώσοι δεν έχουν απολύτως  τίποτα να διεκδικήσουν στο τμήμα αυτό της Ρουμανίας. Δάκες ήταν οι αρχαίοι κάτοικοι της χώρας. Αλλά, είναι κι αυτή η περιοχή θύμα της αλλόκοτης, σταλινικής αρπακτικότητας και σχιζοφρένειας.  Η Βεσσαραβία   αποσπάστηκε βίαια πολλές φορές από τους Ρώσους, ενώ ιστορικά  ανήκει στους Ρουμάνους. Η Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία είναι ένα τεχνητό, όπως είπαμε κράτος, δορυφόρος της Μόσχας.

 Ο  “τσάρος”  Πούτιν  έχει βάλει εδώ και πολύ καιρό στο μάτι τη  Μολδαβία. Οι κυβερνήσεις του Κισινάου μέχρι πρόσφατα,  υποβοηθούσαν τα σχέδιά του. Με την εκλογή, όμως, τώρα των ευρωπαϊστών, ο δικτάτορας βλέπει να εκτοπίζεται από εκεί και βιάζεται να βάλει πόδι στη χώρα. Να τη διχοτομήσει, όπως και την Ουκρανία

Αυτό όμως θα είναι και ο τάφος του. Και είναι απορίας άξιο πώς ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει. ΄Εχει φτάσει σε μη αναστρέψιμη κατάσταση αλαζονείας και οίησης. Αν τολμήσει να αγγίξει τη Μολδαβία, θα βρει ένα σκληρό ΝΑΤΟ μπροστά του. Κι από κει και μετά, θα αρχίσει η κατάρρευση της δικτατορίας και του ιδιόμορφου καθεστώτος που έχει επιβάλει στην ταλαίπωρη χώρα. Ο ίδιος ,αργά ή γρήγορα, θα συρθεί στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο. Είναι πολλά τα εγκλήματά του.

Πάντως,  “Ουδέν κακόν αμιγές καλού” . Ας τολμήσει να  δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή. Θα είναι η αρχή τους τέλους του.