ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1.   ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ.  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ “ΓΕΡΟΝΤΩΝ” (ΚΑΙ ΟΥ ΜΟΝΟΝ) .
  2.  ΔΗΜΟΚΟΠΗΣΗ  ΔΕΙΧΝΕΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
  3.  ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ  ΔΑΚΡΥΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ…ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

 

1. Εκτός τόπου και χρόνου ο Τόσκας: Ο Σφακιανάκης έκανε δημόσιες σχέσεις!

Για «δημόσιες σχέσεις» κατηγόρησε τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στη Βουλή.

«Τα στελέχη κρίνονται από τις πραγματικές αστυνομικές τους ικανότητες κι όχι από τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Ο υπουργός υποστήριξε, δε, πως από χθες «γίνεται ντόρος, τον οποίο υιοθετούν και ορισμένοι βουλευτές».

Οι δηλώσεις Τόσκα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη. Σε δήλωσή του ο κ. Κυριαζίδης κάνει λόγο για «κρίσεις-σφαγείο» και «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ.

Η απόφαση απομάκρυνσης του Μ. Σφακιανάκη προκάλεσε εξαρχής εύλογα ερωτήματα.

Εντός της ημέρας θα υπάρξουν εξελίξεις.

Δεν έκανε απλά δημόσιες σχέσεις ο Σφακιανάκης. Είχε συγκεκριμένη αποστολή.  Κυνήγαγε τάχα τους …παιδεραστές στο διαδίκτυο, αλλά και όσους προσέβαλαν ,λέει το θρήσκευμα (όρα “Παστίτσιο”. ο Σφακιανάκης είναι υπεύθυνος για τις διώξεις του μπλόγκερ). Στους Χρυσαυγίτες, όμως, είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

Δεν τον πείραξαν ΠΟΤΕ, ούτε οι σωματικές επιθέσεις των τεράτων, οι βαριές προσβολές τους σε πρόσωπα και θεσμούς, ούτε οι ύβρεις τους,  όλα εκείνα τα εγκληματικά και χυδαία που κάνουν οι Ναζί στο διαδίκτυο. Δεν βρήκε ο Μανώλης Σφακιανάκης ούτε ένα Ναζί ένοχο για  κανένα έγκλημα στο διαδίκτυο και να τον στείλει στον εισαγγελέα. Ποτέ!

Είχε βάλει συγκεκριμένα πρόσωπα στην “μπούκα” ο στρατηγός.  Μεταξύ αυτών και μας. Και παρακολουθούσαν από τη ΓΑΔΑ τα πάντα. Τί γράφουμε, ποιοι μας γράφουν, τί λέμε. Μας έχουν ταυτοποιήσει μάλιστα και… επισήμως  στους αναρχικούς! Και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος   ενημέρωνε τον φάκελο…φρονημάτων μας! (Μια αηδία έχουν καταντήσει οι τύποι. Γυρίζουν τη χώρα δεκαετίες πίσω στην εποχή των φακελωμάτων και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων!).

Τα προσωπικά μας μέηλ τα είχαν κάνει άνω κάτω οι υπάλληλοι   της υπηρεσίας, που  προϊσταται ο Σφακιανάκης.  Και όχι μόνο αυτό. Είχαμε καταγγείλει άπειρες φορές πως Ακροδεξιοί και Ναζί χάκερ σπάνε τους κωδικούς, μπαίνουν στο σάιτ, αλωνίζουν, αλλοιώνουν κείμενά μας, κάνουν “σημεία και τέρατα”. Το ίδιο και στα ηλεκτρονικά μας ταχυδρομεία.  Βρίζουν, παραποιούν ή εξαφανίζουν στοιχεία… “το έλα να δεις γίνεται” κει μέσα.

 Είχαμε ενημερώσει   την  υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, για αυτές τις  βαριές και αντισυνταγματικές παρανομίες. Αλλά  “δεν ίδρωνε το αυτί” τους.  Φαίνεται πως  δεν μας “πήγαιναν”, επειδή τα βάζουμε, λέει,  με τη θρησκεία, τους “γέροντες”, την ορθοδοξία.(Εμείς υποπτευόμαστε  και επειδή δεν αφήνουμε  τους Ναζί σε “χλωρό κλαρί”. Κι αυτό δεν τους άρεσε καθόλου  κει πάνω).

Γράφαμε στις 7/6/2012 στη μηνυτήρια αναφορά μας προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία κοινοποιήσαμε και στη  Δ/νση ηλεκτρονικού εγκλήματος:

                                                       ”  ΠΡΟΣ
                                    ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
                                              ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
                                   ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑNNH
ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ TOY “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
                                        “ΗΟΜΟ-NATURALIS”
                                                   (Site: Homo-Naturalis.gr)
                                    Ηλεκτρ.Δ/νση :hnaturalis.yahoo.com
                                                             ΑΘΗΝΑ, 7/6/2012
Σας διαβιβάζω δύο (2)  απαντήσεις  σε “τόπικ”, που έχουν αναρτηθεί  σε  ελληνικούς και ξένους ιστότοπους στις οποίες διατυπώνονται σαφείς απειλές κατά της ζωής μου, μία (1) δικιά μας (Homo-Naturalis.gr) καταγγελία , που επίσης έχει αναρτηθεί και σε άλλα σάιτ -μπλόγκ ελληνικά και ξένα και αποσπάσματα από το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή.Οι λόγοι της διατύπωσης αυτών των απειλών είναι η αντιναζιστική μας εκστρατεία που έχουμε εγκαινιάσει εδώ και πολύ καιρό και στον ιστότοπό μας και σε άλλα κείμενα της συγγραφικής μας δραστηριότητας.
Μετά τα πρόσφατα περιστατικά βίας κατά συνανθρώπων μας αλλοδαπών  κατά του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου Λιάνας Κανέλλη σήμερα, 7/6/2012 ,αλλά και εναντίον άλλων δημοσιογράφων και αντιναζιστών Ελλήνων πολιτών από μέλη της αποκαλούμενης Οργάνωσης των Νεο-Ναζί  “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, οι παραπάνω απειλές των ίδιων αυτών ατόμων, τα οποία ,όπως η ίδια η Οργάνωση παραδέχεται, εμφορούνται από ναζιστικές αντιλήψεις, είναι πλέον  πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθούν και εναντίον μου.
                              ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΩ
  1. Να “ταυτοποιήσετε” τους συγκεκριμένους χρήστες-αποστολείς (φυσικοί αυτουργοί) και να ασκήσετε δίωξη εναντίον τους για τα αδικήματα που θα διαπιστώσετε πως έχουν τελεστεί σε βάρος μου.
  2. Να ασκήσετε δίωξη για ηθική αυτουργία σε εγκληματικές πράξεις εναντίον μου και κατά του αυτοαποκαλούμενου αρχηγού της οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”  Μιχαλολιάκου Νικολάου.
  3. Να προχωρήσετε στην άρση της άδειας λειτουργίας της εν λόγω εγκληματικής Οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” και την απαγόρευση της συμμετοχής της στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 ,αλλά και όποτε άλλοτε διεξαχθούν νέες, αφού ιστορικά, κοινωνικά, ηθικά, αλλά και νομικά είναι τύποις και ουσία παράνομη . Οι εγκληματικοί σκοποί παρόμοιων οργανώσεων  και τα τραγικά αποτελέσματα της εγκληματικής δράσης τους είναι ιστορικά βεβαιωμένα. (Ολοκαύτωμα, Ναζιστική Κατοχή και εγκλήματα κατά χωρών της Ευρώπης, όπως Πολωνία, Ελλάδα, πρόσφατα στη Νορβηγία κ.α)
Να λάβετε υπόψη σας και και το γεγονός πως η υποβολή της εν λόγω μηνυτήριας αναφοράς, πέρα από το “έννομο συμφέρον” μου, έχει και σημειολογική-συμβολική σημασία,  λόγω της ιδιότητάς μου (ιστορικός) και της επιστημονικής μου διαβεβαίωσης πως τα εγκλήματα των Ναζί υπήρξαν τα πλέον  απεχθή και αιμοσταγή σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της Ανθρωπότητας. (Σχεδόν 5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, κυρίως Εβραίοι, αλλά και άλλες “μειονότητες”, βασανίστηκαν με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο και εκτελέστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεων και στα “κρεματόρια” κατά τη  διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου). Επιπλέον, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ιστορικά πως από τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σκληρότητας και της απάνθρωπης αντίληψης των Ναζί και των νοσταλγών του Ναζισμού,των Νεο-Ναζί (μεταξύ αυτών και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), που αποδεικνύουν τη “ζωώδη”  συμπεριφορά τους, είναι η άρνηση καταδίκης των εγκλημάτων τους και η έστω τυπική αίτηση συγγνώμης από τα θύματά τους. Αρνούνται επίσης  να εγκαταλείψουν στο παρόν και στο μέλλον την εγκληματική τους αυτή δραστηριότητα, την οποία ασκούν σε κάθε δεδομένη στιγμή, όπως πρόσφατα με την κακοποίηση ξένων οικονομικών μεταναστών, την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη από  μέλη της συγκεκριμένης αυτής οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”.
                                      ΕΠΕΙΔΗ
  1. Η παροχή νομιμοποίησης από την ελληνική δικαιοσύνη της οργάνωσης αυτής αποτελεί προσβολή και έγκλημα στην έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ και ιδιαίτερα των Ελλήνων, που υπέστησαν τα πάνδεινα από την εγκληματική δραστηριότητα των Ναζί στη διάρκεια της κατοχής της Χώρας από τους Ναζιστές το 1941.
  2. Αν συνεχίσει με τη νομιμοποίησή της από την ελληνική δικαιοσύνη να δραστηριοποιείται και “πολιτικά” στη χώρα μας η Ναζιστική Οργάνωση “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, υπάρχει ορατός κίνδυνος α. δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του επονομαζόμενου κοινοβουλευτικού πολιτεύματος της χώρας, εξικνουμένου μέχρι ανατροπής του. β. καλλιέργειας και ανάπτυξης χειρότερης μορφής εγκληματικής δραστηριότητας, όχι μόνον κατά των “ξένων” αλλά και κατά παντός αντιναζιστή, όπως ο καταγγέλων.(σ.σ/ Λίγο  μετά, οι Ναζί δολοφόνησαν τον άτυχο Παύλο Φύσα). γ.προσβολής της πατρίδας μας και ως έννοια “Ελλάδα” και ως πολιτισμένη σύγχρονη χώρα και μάλιστα σε  μια ιστορική συγκυρία που η χώρα απειλείται με κατάρρευση (και όχι μόνο οικονομική).
                                      ΖΗΤΑΜΕ
    Να γίνει στο σύνολό της δεκτή η παρούσα μηνυτήρια αναφορά μας
                                          Ο μηνυτής
                             Αδαμόπουλος  Νικόλαος”
Σε άλλη,έστω και τριτοκοσμική χώρα ,θα είχε αναλάβει δράση την ίδια στιγμή ο αρμόδιος εισαγγελέας  και  η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στη δικιά μας, όμως, χώρα, η οποία πλέον δεν είναι ούτε καν τριτοκοσμική, οι δικαστές και οι εισαγγελείς, έχουν άλλες προτεραιότητες να διεκπεραιώσουν αυτή τη στιγμή…
Για όλα αυτά οι δικαστές είναι υπόλογοι και το γνωρίζουν. Είναι εκείνοι που, ενώ όφειλαν να αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας ως νόμιμου κόμματος μια εγκληματικής οργάνωσης, όπως είναι αυτή  των Νεο-Ναζί του Μιχαλολιάκου, όπως τους το είχαμε ζητήσει πριν τις τελευταίες εκλογές,αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην άρση της άδειας με αποτέλεσμα σήμερα η μαφιόζικη οργάνωση να βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο! Είναι οι ίδιοι, που μετά από τόσες επιθέσεις, δολοφονίες, κακοποιήσεις συμπολιτών μας, ειδικά μεταναστών, από απειλές και ύβρεις εναντίον μας σαν αυτές που δημοσιεύσαμε, κώφευσαν και συνεχίζουν να το κάνουν.
Το μόνο που απομένει είναι  το Δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκεφτόμαστε σοβαρά  πλέον να προσφύγουμε εκεί  και παράλληλα να ζητήσουμε προστασία από τις διπλωματικές υπηρεσίες άλλης χώρας ,μια και η ελληνική αστυνομία έχει αλωθεί πλέον από τους Νεο-Ναζί και αν είναι να προστατεύσει κάποιον, σίγουρα δε θα είμαστε εμείς.
Η χώρα διέρχεται κρίση σε όλους τους τομείς. Δεν είναι μόνο η οικονομία, που κατέρρευσε. Οι θεσμοί έχουν δεχτεί βαρύτατο πλήγμα και μάλιστα δράστες θεωρούμαι αυτούς που είναι φορείς τους. Ο κοινωνικός ιστός  έχει διαρραγεί. Η ασφάλεια και η ακεραιότητα των πολιτών είναι εν κινδύνω.
Από εδώ και πέρα όλα μπορούν να συμβούν.

Και στις  4/6/2015:

Ρωτάτε, μήπως,  αν ο Μανώλης  Σφακιανάκης, επικεφαλής  της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, έσπευσε  να ενημερώσει τον εισαγγελέα για τη δημοσίευση του ανήκουστου και αισχρού  παραπάνω κειμένου και ως αυτή την ώρα να «έχουν κατεβάσει ρολά» και στο….»Τρομακτικό”  και  στο News one;
Μα, τί λέτε τώρα!  Αν ήταν κανένας ταλαίπωρος «Παστίτσιος» θα τον είχαν μπαγλαρώσει αμφότεροι στο λεπτό. Τα εν λόγω, όμως σάιτ-εμπορικές επιχειρήσεις, που δημοσιεύουν τέτοια  εγκληματικά  κείμενα με  δαιμονισμένους και εξορκιστάδες, προωθούν τις «δουλειές» του Παϊσιου ,είναι οι καλύτεροι «κράχτες» του Γέροντα (ξορκιστής δεν ήταν και ελόγου του εν ζωή, ο και …΄Αγιος σήμερα   της αγίας ορθοδόξου Υμών εκκλησίας;) Παράλληλα τέτοιες «ιστορίες για αγρίους» με «δαιμόνους, σταυρούς και ξορκισμούς» φαίνεται να   εξιτάρουν τον υποστράτηγο εκεί πάνω στη  ΓΑΔΑ, αφού  τα έχει καλά με τους «παπάδες» και τους  «Γέροντες» (μια φορά, μάλιστα,μάθαμε, τους μάλωσε σε μια  θρησκευτική  μάζωξη  πως δεν τον βοηθήσανε ικανοποιητικά ,όταν μπουζούριαζε το παιδάκι από τα Ψαχνά. Τί ήθελε, δηλαδή; Να κλείσει το παλικαράκι  μέσα ισόβια;΄ Ελεος!).
 Ηδύνεται, λένε, να ταυτοποιεί και να πιάνει  τέτοιους άθρησκους  μπλόγκερ, αλλά και κανένα δράστη  με σεξουαλικές  ιδιαιτερότητες  και αποκλίσεις . Δεν ταυτοποιεί, όμως, ούτε στέλνει στον εισαγγελέα ποτέ Ναζί που απειλούν στα φόρουμ και στα μπλογκ όποιον γουστάρουν, υβριστές κάθε είδους (μεταξύ αυτών και τα γνωστά  «λέλουδα» από το Ζοο.gr των ύβρεων αλλά και της σωματικής επίθεσης εναντίον μου. Αυτά είναι… πλημελήματα. Τον Παϊσιο και τα μάτια σου ,στρατηγέ μου.΄Ετσι;
Και δε μου λες, κύριε Σφακιανάκη μου. Ο ανώμαλος παιδεραστής, που αγρεύει παιδάκια στο διαδίκτυο θεωρείς πως  είναι περισσότερο επικίνδυνος από τον καρα-ανώμαλο  συντάκτη του  παραπάνω κειμένου, που βίασε την ψυχούλα εκατοντάδων παιδιών;  Πόσα ανήλικα  το διάβασαν και θα μείνουν ανάπηρα και φοβισμένα, να τρέχουν να  επουλώσουν τέτοια τραύματα παιδικής ηλικίας ,προσκυνώντας τα σκηνώματα της Αγ, Βαρβάρας και των Αγίων Πατάπιων σε όλη τους τη ζωή;
Δεν είμαστε στον 21ο αιώνα. Αλλά, ούτε Ευρώπη είμαστε, το είπαμε .»Ζιμπάμπουε» καταντήσαμε  και πολιτισμικά και οικονομικά.  Οι θεσμοί της χώρας  είναι νεκροί. Να κάνουμε καινούριους. «Βάλτε πλάτη» όλοι οι πολίτες. Μη σας φοβίζουν, δεν έχουν δύναμη. «Ζόμπι» είναι, που υποδύονται τους ζωντανούς.
Και στις     6/9/2015:
Αυτοί oι  «Γέροντες» είναι… «το κάτι άλλο»!  ΄Oχι,  απλά γραφικοί. Είναι λίαν επικίνδυνοι. Επηρεάζουν κόσμο, που τους ακούει, τους εμπιστεύεται, είναι  «γκουρού» για δαύτους. Εδώ ο Σφακιανάκης της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έστειλε ένα παιδί από τα Ψαχνά στον εισαγγελέα με την κατηγορία πως διακωμώδησε τα «θεία». Και «θεία» ήταν ο …Γέροντας Παϊσιος (Παστίτσιος)!
Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Διευθυντής της υπηρεσίας αυτής  δεν ενοχλεί  τους παράφρονες χουντικούς   Γέροντες,σαν αν τον παραπάνω, ούτε τους ιστότοπους που αναπαράγουν τις εγκληματικές αυτές ασυναρτησίες τους. Τι φρίκη,τι παραφροσύνη!
 Εύχεται και ελπίζει ο…Αντίχριστος αυτός Γέροντας παραπάνω ,την εξολόθρευση και  την εξαφάνιση των Τούρκων ! Κι ακόμα,  θεωρεί εχθρούς του ελληνικού  έθνους τους εξαθλιωμένους μετανάστες που θάβουν τα  πτώματα των παιδιών τους, αν έχουν την τύχη να τα ξεβράσει η θάλασα! Αλλά, και οι  Ευρωπαίοι  συλλήβδην είναι εχθροί μας και αντίχριστοι (ως αλλόθρησκοι φυσικά).

 

2. MRB: 3,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ -Πρώτη στην παράσταση νίκης
MRB: 3,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ -Πρώτη στην παράσταση νίκης

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ, με διαφορά 3,7%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,6%.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

  • ΝΔ 26,9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 23,2%
  • ΚΚΕ 6,6%
  • Χρυσή Αυγή 6,5%
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%
  • Ένωση Κεντρώων 4,1%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%
  • «Το Ποτάμι» με 2,6%
  • Λαϊκή Ενότητα 2,4%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,9%
  • «Άλλα Κόμματα» 1,8%
  • «Αδιευκρίνιστη Ψήφος» 15,3%.

Με 41,1% μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης
Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 41,1%, έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το «Κανένα Κόμμα» με 20,5%, «Άλλο Κόμμα» με 6,2% και «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» με ποσοστό 4,2%.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Στο ερώτημα: «Ποιος από τους Τσίπρα-Μητσοτάκη θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.

Αν  αυτή η παρανοϊκή μειοψηφία της “μετα-κινούμενης άμμου” βγάλει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, πρέπει όλοι εμείς οι υπόλοιποι που παλεύουμε να απαλλαγεί η χώρα από το νεποτισμό, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά,τις κομματικές πελατειακές σχέσεις ή να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να κατηφορήσουμε προς Φάληρο μεριά ή να  ανασκουμπωθούμε να τους κλείσουμε το δρόμο. Ας διαλέξουν οι συνειδητοποιημένοι Πολίτες.

 

3. Στη λίστα της UBS με 2.500.000 ευρώ η Έλλη Στάη – Τι απαντά η ίδια

 

 Στη λίστα της UBS με 2.500.000 ευρώ η Έλλη Στάη - Τι απαντά η ίδια

Στους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθε την Τρίτη η Έλλη Στάη, καθώς το όνομά της «βρέθηκε» στη λίστα της UBS.

Η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια επισκέφθηκε το κτήριο του ΣΔΟΕ επί της οδού Πειραιώς και πέρασε το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων, επειδή εντοπίστηκε κατάθεση ύψους 2.500.000 ευρώ, στην οποία εμφανίζεται το όνομά της, στην ελβετική τράπεζα UBS, που περιλαμβάνεται στη «λίστα Μπόργιανς».
H δημοσιογράφος φέρεται να έλαβε κλήση από τους εισαγγελείς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κατάθεσή της.

Πάντως, μόνο εφόσον η Έλλη Στάη δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη κατάθεση, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Σύμφωνα με την «Espresso», σε αυτό το στάδιο της έρευνας για τις λίστες των καταθετών στην Ελβετία, οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν ως «υπόπτους» τα πρόσωπα με λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Η κλήση τους, φυσικά, δεν σημαίνει αυτόματα και τη διάπραξη των ποινικών αδικημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς αυτό είναι κάτι που διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ακόμα η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Τι απαντά η Ε. Στάη

Με αφορμή το δημοσίευμα η γνωστή δημοσιογράφος απάντησε και έδωσε στη δημοσιότητα και το υπόμνημα που κατέθεσε. Αναλυτικά η απάντησή της.

«Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν.

1. Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες, διαφανείς και πλήρως φορολογημένες.

Στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, όπως και σ’ εκείνες του “πόθεν έσχες”, δηλώνω στο Ελληνικό Δημόσιο τα εισοδήματά μου, τις πηγές από όπου προέρχονται, τις τραπεζικές μου καταθέσεις και όλα γενικώς τα περιουσιακά μου στοιχεία.
Συκοφαντία λοιπόν πρώτη τα περί φοροδιαφυγής.

2. Η Πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη. Όλα ήταν γνωστά και στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.
Συκοφαντία δεύτερη λοιπόν ότι «βρήκε» για εμένα στοιχεία από τη λίστα «Μπόργιανς».

3. Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους, και παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν.
Συκοφαντία λοιπόν τρίτη ότι τάχα ζήτησα προθεσμία.

Στον κανιβαλισμό που επικρατεί στον δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέψω επ΄ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν.

Δίνω στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσα ήδη, γνωρίζοντας ότι γίνομαι υποψήφιος στόχος εγώ και τα οικεία μου πρόσωπα, εγκληματιών και τρομοκρατών και ας έχουν την ευθύνη εκείνοι, οι οποίοι όφειλαν να με προστατέψουν και δεν το έπραξαν».

Διαβάστε το υπόμνημα της Έλλης Στάη πατώντας  ipomnima

Κυρία μου, εμείς δε θα παραδώσουμε στις γενιές των Ελλήνων την εικόνα , που εσύ φιλοτεχνείς για τον εαυτό σου και ούτε θα παρουσιάσουμε την επαγγελματική σου  πορεία  ως παράδειγμα προς μίμηση, αλλά προς αποφυγή.  Δεν υπάρχουν στην Ιστορία “κολυμβήθρες του Σιλωάμ”,όπως θα ήθελες, να εξαγνίζουν και να θεραπεύουν τα χρόνια και βαριά αρρωστήματα σαν τα δικά σου.   Και θα  επισημάνουμε,μάλιστα,  στους αυριανούς πολίτες, πόσο (κουτο) πόνηρη  είσαι, όταν προσπαθείς στο υπόμνημά σου στους εισαγγελείς και στις απολογίες σου, να δικαιολογείς τα αυτονόητα (π.χ πόσα λεφτά έχεις αποταμιεύσει),αλλά αποκρύπτεις επιμελώς τις πηγές προέλευσής τους, τον τρόπο και το λόγο που εισέπραξες  αυτά τα  τεράστια ποσά.

Θα ισχυριστείς, βέβαια,  πως είσαι ανώτατο στέλεχος και όχι απλός υπάλληλος  της εμπορικής δημοσιογραφίας και φυσικά από το χώρο αυτό και εξαιτίας της ομολογουμένης πανελληνίως αξιοσύνης σου, απέκτησες την αξιόλογη περιουσία σου. Αυτό σημαίνει, λοιπόν,  πως εργάστηκες στη βιομηχανία παραπληροφόρησης όχι για να υπηρετήσεις φυσικά τα ιδεώδη του “Τύπου”, αλλά για να ικανοποιήσεις τη δική σου φιλοδοξία, την προσωπική σου ματαιοδοξία και τα ασφαλώς τα συμφέροντά σου.

Με  τέτοιους στόχους είναι φανερό και παρεπόμενο πως δε θα δίσταζες να ασελγήσεις πάνω στην είδηση και την πληροφορία. Να  την παρουσιάσεις και να την κρίνεις όχι όπως απαιτούσε η ίδια η αυθεντική είδηση, αλλά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εντολών των  εκάστοτε αφεντικών σου και για να εξυπηρετήσεις τα δικά τους πρωτίστως οικονομικά συμφέροντα. Είναι, επομένως, “αργύρια προδοσίας” όλος αυτός ο πακτωλός που αποταμίευσες και  σου ανήκει, ενώ δε θα έπρεπε.

 Για τους κανόνες  της φυσικής ηθικής μάλιστα οι τραπεζικές σου καταθέσεις θεωρούνται  προϊόντα εγκλήματος, αφού τα εισέπραξες με φανερό στόχο να  αποκρύψεις, να παραποιήσεις,να απαξιώσεις γεγονότα και συμβάντα. Να   τους δώσεις τη δική σου εκδοχή, πάνω στην οποία, μάλιστα, στήριξες στη συνέχεια και την (χειραγωγημένη) κριτική σου.  ΄Αρα η αλήθεια, παραποιημένη, κακοποιημένη χαλκευμένη στο προκρούστειο κρεβάτι σου  είναι θύμα και συ ο θύτης.  Γι΄αυτό  λογικά και αβίαστα καταλήξαμε  στο συμπέρασμα πως  όσα σου πρόσφεραν, για να φέρεις σε πέρας την εγκληματική αυτή αποστολή-λοβοτόμηση της αλήθειας, αποτελούν προϊόντα εγκλήματος.

Ως γνωστό παλιότερα υπηρέτησες και στην χιλιο-αμαρτωλή ΕΡΤ, ως… ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ! Αναξιοκρατικά φυσικά, ως κομματική επιλογή και όχι γιατί εσύ ήσουν συ η άξια και κανένας άλλος. Μάλιστα, οι απολαβές  της χαριστικής, αναξιοκρατικής εκείνης πρόσληψής σου στην ΕΡΤ, ανέρχονταν τότε σε αστρονομικά ποσά, όπως γράφαμε εδώ παλιότερα. Παραθέτουμε εκείνο το κείμενο:

 

“ΕΡΤΟΒΙΟΙ” ΓΙΑ “ΦΤΥΣΙΜΟ” ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

13.06.13
 Να, μερικά από τα…βαριά ονόματα και τα επίσης “ασήκωτα” βαλάντια που έκαναν από τη διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας και του συλλογικού χρήματος στην ΕΡΤ (η λίστα με περισσότερα ονόματα στη συνέχεια “ETSI TA VLEPOUN ALLI):
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩ
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  143.514
ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΕΞΑΜΗΝΟ 113.51 ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΣ 94.286
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800
ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080
ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25  Ειδικός Σύμβουλος
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 Ειδικός Σύμβουλος
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79  Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 Δημοσιογράφοι Εσωτε
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428″
 Τέλος δεν έχει η λίστα των χαραμοφάηδων της ΕΡΤ που δημοσιεύουμε στη συνέχεια  με τα αστρονομικά ποσά που εισέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια, “φυτεμένοι” στη χρυσοφόρα  (για δαύτους) επιχείρηση της ΕΡΤ από κόμματα, διασυνδέσεις, γκομενικές, συντεχνιακές  και συγγενικές σχέσεις και άλλα τέτοια κονέ και γνωριμίες. Ασήμαντοι άνθρωποι, χωρίς προσόντα,σπουδές, επιδόσεις. Μοναδικά τους “ατού”  η ανηθικότητα και το θράσος. Κοινοί κλέφτες, με αντισυνταγματικά, πλαστά στην ουσία “χαρτιά-συμβάσεις”, τσέπωναν τόσα χρόνια το δανεικό, δημόσιο χρήμα, χωρις να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Και  δεν έχουν τσίπα.  Μόλις τους πήραν το “μέλι από το στόμα” ,έγιναν λυσσασμένα θηρία, ξεσπάθωσαν κατά της …οικουμένης όλης.  Κάνουν πως κλαίνε και οδύρονται, οι πανάθλιοι για τη δημοκρατία που…τραυμάτισε ο Σαμαράς, κλείνοντας ένα από τα αισχρότερα δημόσια ιδρύματα-άντρα κλοπής και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όπως ήταν η ΕΡΤ.  Καταγγελίες επί καταγγελιών, οι παλιάνθρωποι, κείμενα δακρύβρεκτα ή  φαρμάκι, εξάρσεις ξαφνικής δημοκρατικής ευαισθησίας, όλα αυτά για την…ελευθεροτυπία,την ελεύθερη έκφραση,τη δημοκρατία,που υπηρετούσαν αυτοί και τώρα πάει …”καλιά” της. Κουβέντα για τα ποσά που έκλεβαν. Μας προκαλούν κιόλας. Βγαίνουν με περισσό θράσσος  και μας λένε πως  θα ήταν (και θα είναι τώρα που έκλεισε  η επιχείρηση) πιο…ελλειμματική η δημοκρατία και η πληροφόρηση,αν έπαιρναν μισθούς κατώτερους!
Για δείτε μερικά από τα χρυσά…επώνυμα  “ονόματα”, τους αστέρες της δημόσιας πληροφόρησης-ψυχαγωγίας, που  κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα και όχι μόνο δεν είναι σήμερα φυλακή, αλλά  βγαίνουν λάβροι κατά πάντων και πασών . Αυτοί  που  κόπτονταν τόσο καιρό να πάνε οι …άλλοι κλέφτες “μέσα” (“φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης”). Μου λέτε ,παρακαλώ, ποια διαφορά έχουν οι παρακάτω κύριοι κύριοι   Λυριτζής,  Χούκλη,Ζούλας, Ρουμπάτης, Παναγιωταρέα, Ζόμπολος, Ζούλας, Αδαμοπούλου , Σιούμπουρας, Σκιαδόπουλος από όλους εκείνους, επώνυμους και μη, που κατηγορούνται και δικάζονται (ή βρίσκονται ήδη στη φυλακή) για διαφθορά, υπεξαιρέσεις δημόσιου χρήματος και τα συναφή;  Δεν ήξερε ο Λυριτζής, η Χούκλη, η Παναγιωταρέα, ο Σόμπολος, η Αδαμοπούλου πως τα χρήματα που εισέπρατταν τόσα χρόνια δεν ήταν στην πραγματικότητα μισθοδοσία ,αλλά καθαρή απάτη,δοσολοψία και κλοπή;
 Αλλά,ποιοί δικαστές να τους δικάσουν; Ποιοί οικονομικοί εισαγγελείς να  τους καλέσουν, να τους απαγγείλουν  σοβαρές κατηγορίες και και να τους “χώσουν” φυλακή;  “Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει”; Και τούτοι 5 ,6 και 8 χιλιάρικα έπαιρναν μισθούς το μήνα από τον έρημο,δημόσιο κορβανά. “Βεντέτες” και οι δικαστές! (Επιτελούσαν,λέει,  ευαίσθητο έργο και για να μην είναι…επιρρεπής στη διαφθορά, έπρεπε να τσεπώνουν 5χίλιαρα ευρώ. Ελλάς το μεγαλείο σου!).
Μια ολόκληρη “χαβούζα” ήταν και είναι η χώρα. Και αντί   οι κλέφτες,οι παλιάνθρωποι,οι διαπλεκόμενοι να φέρουν πίσω όσα έκλεψαν ( με πρόστιμα ) και να πάνε φυλακή, έχουν μπροστάρηδες της υπεράσπισης του…δικαίου τους  (διάβαζε της απάτης τους) τους “Τσίπρες” , τις ” Αλέκες” και τους “οπαδούς”, που έχουν “πουλήσει την ψυχή τους στο διάολο” αντί πινακίου …ψήφων. Πανάθλιοι δημαγωγοί-Μαυρογυαλούροι, το ίδιο εγκληματίες με αυτούς που προστατεύουν.
  Δανείζομαι ,για να κλείσω , μια παράγραφο από το μέηλ   που μας έστειλε ένας  καλό φίλος του σάιτ ,γιατρός:
 “Μου έλεγε ένας παππούς χτες και κόντευε να βάλει τα κλάματα. “Παίρνω, παιδί μου,  510 ευρώ τώρα πια ,μετά πό 40 χρόνια δουλειάς. ΄Ολη μου τη ζωή αριστερός και στους δρόμους. Και βλέπω τους αργόμισθους στην ΕΡΤ να παίρνου διχίλιαρα το μήνα”.
Δεν κατάλαβες, παππού. Δεν παίρνουν 2χίλιαρα το μήνα, αλλά 10 και 30 χιλιάρικα. Δεν το πιστεύεις, ε; Ούτε,πιστεύεις, πως όσοι υποστηρίζουν αυτούς τους κλέφτες, υποκρίνονται τους αριστερούς . Είναι αλήθεια,όμως. Γι΄αυτό  σου λέω είναι για “φτύσιμο” και οι κλέφτες και οι αβανταδόροι τους “.
Για “φτύσμο”,αλλά  και για φυλακή!