ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Ο ΜΠΥΡΟΒΙΟΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ.  ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥ.
2. ΤΟΝ ΛΕΝΕ …ΦΑΗΛΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ …ΠΑΝΩΤΟΥ ( ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ).
 3.”ΕΙΔΟΜΕΝΗ”.   Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ.
 4. ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΩΣ…ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ !

 

1. Μακελειό στην Αγκυρα με 37 νεκρούς από έκρηξη σε πάρκο -125 τραυματίες
Μακελειό στην Αγκυρα με 37 νεκρούς από έκρηξη σε πάρκο -125 τραυματίες

Αστυνομία της Άγκυρας : Η επίθεση ήταν εναντίον μας

Έχει αναφερθεί ότι η επίθεση στην κεντρική πλατεία Kizilay της Άγκυρας, κατά την οποία  τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 125 τραυματίστηκαν, ήταν «μια επίθεση εναντίον ενός σημείου ελέγχου ταραχών της αστυνομίας”.
Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας σε επαφή με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, προκαταρκτικές εκτιμήσεις από την αστυνομία αναφέρουν ότι η επίθεση στόχευε δύο μικρά λεωφορεία που είχαν μέσα αστυνόμους άμεσης επέμβασης καταστολής ξαφνικών διαδηλώσεων και είναι μόνιμα σταθμευμένα στην κεντρική πλατεία Kizilay ως προληπτικό μέτρο .
Αναφορές απο το σημείο της έκρηξης δηλώνουν ότι σημαντικό μέρος των νεκρών είναι μέλη των δυνάμεων καταστολής.

Καμμία οργάνωση δεν εχει έως τώρα αναλάβει την επίθεση

Μας στέλνει ανεγκέφαλος απάντηση στο χτεσινό μας σχόλιο για την παραπάνω εγκληματική, τρομοκρατική αυτή ενέργεια. “Τί σκας;  Μπάτσοι ήταν οι περισσότεροι που σκοτωθήκανε”. ΄Ετσι,ε;

Το πρόβλημα στους ανθρώπους είναι (ανέκαθεν) πως δυσκολεύονται να κατανοήσουν  τα απολύτως αυτονόητα. Κι εκεί εστιάζεται και εδράζεται το δράμα των κοινωνωνιών από καταβολής κόσμου.

Τί να τους πείς τώρα του αποστολέα- μικρόνου; Πως ο μπάτσος δεν είναι σε καμιά πείπτωση χειρότερος από το δάσκαλο; Κι αν ο μπάτσος πέφτει με τα ρόπαλα και σακατεύει διαδηλωτές,  ο δάσκαλος κατακρεουργεί στα μυαλά (και όχι απλά σακατεύει) ανθρώπους για όλη τους της ζωή. Να αρχίσουμε να βάζουμε βόμβες και κάτω από τα τραπέζια  των δασκάλων στις αίθουσες διδασκαλίας ;΄Ετσι πάει;

Αλλά,είναι και το άλλο. Στη κλίμακα ενοχής του Αφρικανού που πεθαίνει το παιδί του για μια σταγόνα νερού, πάνω πάνω ,ας ξέρει ο επιστολογράφος, βρίσκεται και ο ίδιος. Γιατί αυτός ο στερούμενος των πάντων  πατέρας, δεν μπορεί να κατανοήσει πώς, ακόμα και ένας…αντιεξουσιαστής, θέλει δέκα μπύρες στην καθισιά του και ενα πακέτο καπνό την ημέρα για να στανιάρει. Με τα μισά από τα μικροέξοδα του λεβέντη, δε θα έσωζε μόνο το παιδί του, αλλά πανηγύρι για μέρες θα έστηνε η οικογένεια στην  αχυρένια  καλύβα στο χωριό του.

Παλικαρά, όλα είναι υπόθεση…οπτικής γωνίας.Ουδείς από μας είναι στο απυρόβλητο. Ο καθένας μας είναι ένοχος για εγκλήματα, μικρά ή μεγάλα,σύμφωνα με την αντίληψη ή το φανατισμό ενός πιο αδύνατου.Υπ΄αυτή την έννοια, όλοι μας είμαστε υποψήφια θύματα οποιουδήποτε …αντιεξουσιαστή έχει λόγους να μας  θεωρεί υπεύθυνους των δικών του δεινών. Στοιχειώδης λογική υπάρχει;

 

2. Φαήλος: Μικρό γατάκι Αγκύρας ο Τσίπρας, έκατσε στα γόνατα του Νταβούτογλου

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σμύρνη επικρίνει ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης και κάνει λόγο για «ανιστόρητα φάουλ από τον πρωθυπουργό εκεί όπου χύθηκε αίμα Ελλήνων».

Το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη από την εφημερίδα Δημοκρατία:

«Ενας μεγάλος άνδρας, πολεμιστής και πατριώτης για τη χώρα του, ο στρατηγός Μοσέ Νταγιάν, είχε πει: «Το Ισραήλ πρέπει να είναι σαν ένα αγριεμένο σκυλί, που κανείς δεν θα τολμάει να πειράξει». Αυτός ο βετεράνος τεσσάρων πολέμων, από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας το 1948, ως τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, περιέγραψε γλαφυρά και σε μια πρόταση την έννοια της αποτροπής. Το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα είναι το μικρό γατάκι Αγκύρας, που πήγε στη Σμύρνη και έκατσε στα γόνατα του Νταβούτογλου.

Καταρχάς δεν έπρεπε να πάει στη Σμύρνη. Κι αφού έστω κι εσφαλμένα πήγε, ούτε καν του πέρασε από το μυαλό, σωστά το επισήμανε ο Μιχάλης Ιγνατίου, να δώσει ένα άλλο στίγμα. Να κρατήσει δύο λουλούδια, από αυτά που μοιράζανε στις Τουρκάλες δημοσιογράφους. Ενα να το αφήσει εκεί όπου κάποτε βρισκόταν η Αγία Ειρήνη, τόπο όπου λειτούργησε για τελευταία φορά ο νεομάρτυρας μητροπολίτης Χρυσόστομος, κι ένα να το ρίξει από την προκυμαία της Σμύρνης στα νερά όπου κάποτε χάθηκαν χιλιάδες ζωές αδελφών μας.

Δεν σας λέω να πάει στα βάθη της ενδοχώρας, στην κοιλάδα του Αλή Βεράν, που το όνομά της θα έπρεπε να είναι η πολεμική κραυγή μνήμης και εκδίκησης του Ελληνικού Στρατού, να τιμήσει χιλιάδες από τον ανθό της πατρίδας. Μη ζητάω πολλά από ιστορικά αγράμματους ανακυκλωμένους κομμουνιστές του σαλονιού. Ομως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στο χυμένο αίμα του λαού μας, μια υπογράμμιση πως ο επισκέπτης είναι εκπρόσωπος ενός μεγάλου έθνους, με συμφέροντα, μνήμη, σεβασμό και αυστηρές κόκκινες γραμμές, δεν θα έβλαπτε.
Και η Σμύρνη δεν μας ενώνει με τα μεμέτια, πρόεδρε της Τασίας και των hot spots, όπως το Αουσβιτς και το Γκέτο της Βαρσοβίας δεν ενώνουν το Ισραήλ με τη Γερμανία. Δεν είπα να είσαι αγριεμένος σκύλος, φύλακας της πατρίδας, αλλά όχι και γάτα Αγκύρας στην αγκαλιά του θεωρητικού αλλά και πρακτικού του νεοοθωμανισμού.

Τα ανιστόρητα φάουλ ήταν πολλά, όχι μόνο το «η Σμύρνη μάς ενώνει». Αποκάλεσε το casus belli αναχρονιστικό «κατάλοιπο» 60 ετών. Ο Κοτζιάς, που λίγο πριν στην Αθήνα κοίταζε το ταβάνι, όταν ο εκπρόσωπος του εχθρού, εχθρός είναι, αστροπελέκι μου, με λίγες λέξεις, απρεπής φιλοξενούμενος, διέγραφε την κυριαρχία μας στο Αιγαίο στο όνομα του «ανθρωπισμού», δεν είπε στον ροκαμπιλά πρωθυπουργό μας πως το casus belli το ψήφισαν οι Τούρκοι το 1995. Πριν από 60 χρόνια ο σοβινισμός και ο επεκτατισμός τους έκανε άλλα, όμως το casus belli είναι πιο φρέσκο φρούτο του κράτους-συμμορία.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν φταίνε για τα προβλήματα της κεντρικής Ευρώπης» είπε ο άνθρωπος, που κάθε φορά που νομίζει πως διαπραγματεύεται, βογκάνε τα εθνικά συμφέροντα και ο λαός. Συγχωροχάρτι στην Αγκυρα και θέση της Ελλάδας πλάι πλάι με τους τρομοκράτες και δουλεμπόρους, τη συμμορία που έχει αρχηγό τον Ερντογάν. Γι’ αυτό δεν έπρεπε να πάει, αλλά αφού πήγε, είναι πέραν πάσης λογικής να μη λες λέξη για τις ευθύνες της Τουρκίας, που δημιουργεί τους πρόσφυγες ως τρομοκράτης και τους εκμεταλλεύεται ως δουλέμπορος, σπρώχνοντάς τους με συνδρομή κρατικών οργάνων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ας ήσουν έστω κοκόνι, βρε Αλέξη. Αυτά τα μικρόσωμα ελληνικά σκυλιά δεν είναι μαντρόσκυλα, αλλά τουλάχιστον προειδοποιούν για τον κίνδυνο, είναι πιστά και δεν χαριεντίζονται με τους λύκους.
Κι όπως καταλάβατε, οι Τούρκοι επιτυχόντες στον εκβιασμό θα πάρουν δισεκατομμύρια γι’ αυτούς που οι ίδιοι στέλνουν. Ο Αλέξης κούνησε την ουρά του στους Τούρκους ισλαμοφασίστες και πήρε χαρτζιλίκι για τους μουσαφιραίους μας κι ένα ραχάτ λουκούμ. Κερδάμε».

Αυτό το… παχύδερμο στο μυαλό (όπως κρίνουμε από τα κατά καιρούς λεγόμενά του) , αλλά και ντουλάπας-σβερκωτός θα του πήγαινε, όπως δείχνει στις πόζες που  του βάζουν, δεν υπάρχει κανείς εκεί στα πέριξ τα δικά του να τον μαζέψει; Δε φτάνει που το παίζει διαβασμένος ιστορικά, όντας σκράμπας, όπως  μπορεί κανείς να διακρίνει πίσω από τις λέξεις. Το παίζει και μαγκιά κλ@νια. “Θου, Κύριε…”!

Είναι και άσχετος όχι μόνο με την ιστορία ,αλλά και με τη σύγρονη, οικουμενική συγκυρία. .Συγκρίνει την Ελλάδα με το Ισραήλ. Πάλι,”Θου, Κύριε…”.! Δεν τρώγεται ο τύπος. Δεν έχει κανενα γνωστό, ειδκό να τον ενημερώνει; ΄Ισια Ελλάδα, ίσια και Ισραήλ; Κι από την άλλη, έτσι με τσαμπουκάδες και νταϊλίκια θα λύνονται τα όποια   προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες; Πού ζει ; Στα 1897 ακόμα;

Και  τι  εμετικά επίσης είναι αυτά με τα γόνατα  Νταβούτογλου, που κάθεται γατούλα ο Τσίπρας; ΄Ιχνος αξιοπρέπειας και αυτοσυγκράτησης  αυτό το άτομο;

 Τούτον ,λοιπόν… θέλουμε για Καίσαρα! ΄Ολα τα προσόντα και τις αρετές δείχνει να έχει πάνω του το καλόπαιδο.  Θα κάνουν πανηγύρια οι χρυσαυγίτες και κάθε πικραμένος ακροδεξιός και Ελληνάρας.

Προτείνουμε, μάλιστα,  να τον κάνουν υπουργό στο ΄Αμυνας. Να ανοίξει και τις αγορές όπλων ,να  φάει ο κοσμάκης …μίζες, να γίνει το έλα να δεις. Να ξανάρθουν οι παλιές καλές ημέρες για τα λαμόγια κι από τις δυο πλευρές του Αιγαίου. Αυτοί είναι η εγγύηση για το μέλλον των γενιών που έρχονται, για τα παιδιά μας. “Κυμάδες” ονειρεύονται να τα κάνουν  οι Ελληνάρες , όταν τα δικά τους θα τα έχουν ασφαλή ,κρυμμένα στα σαλέ της Ελβετίας να ξεκοκαλίζουν τις μίζες των εξοπλισμών της  νέας βέρσιον πατριωταράδων.

Πώς είπαμε το ονοματάκι σου (γιατί είναι και κακόηχο; ) να το διασώσουμε στην Ιστορία; Φαήλος, λέει! Τρίτη φορά που  θα χρειαστούμε … βιβλική βοήθεια: “Θου ,Κύριε, φυλακήν τω στόματι και θύραν περιοχής περί τα χείλη” μας, …”μην τα πάρουμε κρανίο”  με το “παχύδερμο”  και πούμε άπρεπες  κουβέντες.

 

3. ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ»
Αιφνιδιαστική κίνηση: Ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία
Αιφνιδιαστική κίνηση: Ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία

Την εντολή να αρχίσει η απόσυρση του κύριου όγκου των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις ένοπλες δυνάμεις.

Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση σε μεγάλο βαθμό έχει πετύχει τους στόχους της, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση στο Κρεμλίνο, με τους υπουργούς Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων πρέπει να ξεκινήσει την Τρίτη, τους είπε ο Πούτιν, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή να ενισχυθεί ο ρόλος της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία.

«Θεωρώ ότι οι στόχοι που είχε θέσει το υπουργείο Αμυνας γενικά έχουν επιτευχθεί. Για αυτό δίνω εντολή να ξεκινήσει η απόσυρση του κύριου όγκου των στρατιωτικών δυνάμεών μας από τα εδάφη της Συρίας, ξεκινώντας από αύριο», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το Reuters.

΄Οχι απλά πέτυχε τους στόχους του ο Πούτιν ,αλλά τους παραπέτυχε. Θριάμβευσε.  Η εικόνα παρακάτω μιλάει μόνη της.

“Η μεγάλη φυγή των προσφύγων από την Ειδομένη
Η μεγάλη φυγή των προσφύγων από την Ειδομένη

Αυτός ήταν  ο κύριος σκοπός του δικτάτορα.  Η εκδίωξη του κόσμου από τις εστίες του με τους ανηλείς βομβαρδισμούς και τη φρίκη. Να τους εξαναγκάσει να εγκλωβιστούν στην “Ειδομένη”.

Εδώ δοκιμάζονται οι αντοχές της Ευρώπης. Ο “τσάρος” ήθελε ανέκαθεν να  βλέπει τις χώρες -μέλη της Ε.Ε να αλληλλοσπαράσσονται από τις διαφωνίες και τις διενέξεις μεταξύ τους. Μόνο μια διασπασμένη Ευρώπη θα επιτρέψει στον Πούτιν να εφαρμόσει τα παρανοϊκά,εθνικιστικά του σχέδια.  Πόση τρέλα και απανθρωπιά κουβαλάει αυτός ο τύραννος!

4. Παλαιστίνια κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δασκάλας στον κόσμο και 1 εκατ. δολάρια
(φωτογραφίες: Kamran Jebreili/AP)Η παλαιστίνια δασκάλα, Hanan al-Hroub, η οποία εργάζεται εδώ και χρόνια με παιδιά που έχουν εκτεθεί στη βία, κέρδισε το ετήσιο βραβείο «Global Teacher Prize» σε μια τελετή στο Ντουμπάι, που χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων από τις παρεμβάσεις, μέσω βίντεο-μηνυμάτων, του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Πάπα και του Μπιλ Κλίντον.

Φανερά ικανοποιημένη, η νεαρή Παλαιστίνια αναφώνησε, ενώ παραλάμβανε το βραβείο, «Τα κατάφερα! Κέρδισα!»
Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναμεταδόθηκε στην εκδήλωση, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε ότι έχει διδαχθεί από «μερικούς από τους καλύτερους δασκάλους στον κόσμο. Ξέρω λοιπόν πόσα πολλά σημαίνει για ένα παιδί να έχει μια τέτοια υπέροχη δασκάλα. Ένας καλός δάσκαλος έχει τη δύναμη να επηρεάσει, να εμπνεύσει και να διαμορφώσει τη ζωή ενός νεαρού ατόμου προς το καλύτερο. Είναι το κλειδί για την πραγματική αλλαγή σε αυτόν τον κόσμο».


Η νικήτρια είχε ανακοινωθεί λίγη ώρα νωρίτερα από τον ίδιον τον Πάπα Φραγκίσκο μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. «Θα ήθελα να συγχαρώ την καθηγήτρια  Hanan al-Hroub για τη νίκη της αυτή και την κατάκτηση ενός αναγνωρισμένου κύρους βραβείου λόγω και της σπουδαίας συμβολή της στην εκπαίδευση των παιδιών», είπε ο Ποντίφικας.
Στην ομιλία της στα Αραβικά, καθώς παραλάμβανε το βραβείο και μαζί το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, η Hanan al-Hroub είπε, «είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια, γυναίκα και δασκάλα. Δέχομαι αυτό το βραβείο ως μια νίκη όλων των εκπαιδευτικών και ειδικότερα των Παλαιστίνιων δασκάλων».

Η Hroub μεγάλωσε στον προσφυγικό καταυλισμό της Βηθλεέμ, και αντιμετώπισε συχνά την βία. Επέλεξε να εργαστεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όταν και τα δικά της παιδιά έγιναν μάρτυρες ενός περιστατικού με πυροβολισμούς καθώς γυρνούσαν σπίτι τους από το σχολείο, κάτι που και τα επηρέασε πολύ.
Η Hroub προωθεί το σύνθημα «όχι στη βία» και χρησιμοποιεί έναν ειδικό μέσω προσέγγισης των παιδιών που η ίδια ανέπτυξε, «παίζουμε και μαθαίνουμε». Η τακτική της στοχεύει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης, σεβασμού και στοργικών σχέσεων, ενώ ενθαρρύνει τους νέους να εργαστούν από κοινού και ανταμείβει την θετική συμπεριφορά.
Σχεδιάζει δε να δαπανήσει τα χρήματα που κέρδισε για να βοηθήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η τελετή περιλαμβάνει και αφιερώματα από τους ηθοποιούς Matthew McConaughey και Salma Hayek, καθώς και μια σειρά από πολιτικούς, όπως ο πρώην Πρόεδρος των  ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος και απευθυνόμενος στους δέκα υποψηφίους για το βραβείο είπε «δεν το ακούτε αρκετά συχνά, αλλά το έργο σας είναι πραγματικά ηρωικό».


Οι δέκα υποψήφιοι προέρχονταν από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των: Ηνωμένο Βασίλειο, Πακιστάν, Κένυα, Παλαιστίνη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Φινλανδία, Αυστραλία και Ινδία.

        1.”Η Hroub προωθεί το σύνθημα «όχι στη βία» και χρησιμοποιεί έναν ειδικό μέσω προσέγγισης των παιδιών που η ίδια ανέπτυξε, «παίζουμε και μαθαίνουμε».
              2. Στην ομιλία της στα Αραβικά, καθώς παραλάμβανε το βραβείο και μαζί το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, η Hanan al-Hroub είπε, «είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια, γυναίκα και δασκάλα. Δέχομαι αυτό το βραβείο ως μια νίκη όλων των εκπαιδευτικών και ειδικότερα των Παλαιστίνιων δασκάλων».

Εγώ ξέρω πως “δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν κρατιούνται”.  .Τώρα, πως η συγκεκριμένη δασκάλα τα καταφέρνει να  προωθεί το σύνθημα “όχι στη βία” και παράλληλα να προοωθεί και τον εθνικισμό  και το φυλετικό ρατσιμό, αφού σεμνύνεται και πανηγυρίζει πως  είναι …Παλαιστίνια και γυναίκα,  μόνο οι σκοπιμότηες στον εγκέφαλο των μελών  της επιτροπής που την επέλεξαν το γνωρίζουν.

Εγώ θα περίμενα μετά την βράβευσή της να πει :-Είμαι περήφανη,γιατί στο μέτρο που μου επιτρέπεται και μπορώ, γίνομαι κήρυκας της φιλίας, της ειρήνης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης όλων των λαών και ειδικά Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Αντ΄αυτού ,αλλά είπε η κυρία και μας απογοήτευσε. Και σ΄αυτά, ούτε εκπτώσεις γίνονται ,ούτε μπορεί κανείς να κλείνει αυτιά και μάτια και…άντε πάμε πρακάτω.