ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. Μητσοτάκης: Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης

 

Στον καταυλισμό της Ειδομένης έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για να ενημερωθεί σχετικά.

Την απουσία του κρατικού κράτους στην Ειδομένη κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης που επισκέπτεται εκτάκτως την περιοχή για να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί με τους 15.000 τουλάχιστον πρόσφυγες. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Ειδομένη βρήκε μόνο έναν κρατικό υπάλληλο.

«Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης, πρέπει να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο άμεσης εκκένωσης σε άλλες δομές… Είναι άθλιες οι συνθήκες που επικρατούν, το κεντρικό κράτος είναι απών» τόνισε.

«Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης. Πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν άμεσα σε άλλες δομές», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ποστάροντας φωτογραφία από τον καταυλισμό.

Πολιτικοί  (σε εισαγωγικά)  παλαιάς κοπής,όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουν θέση στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα που σύντομα θα δούμε να εκτυλίσσεται. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να επιβιώσουν τέτοια πρόσωπα μέσα σε μια Ε. Ε-ΗΠΕ, η οποία ,το πρώτο που υποχρεούται να κάνει είναι αυτό ακριβώς. Να συντρίψει  τη δημαγωγία των παλαιοκομματικών, να τους θέσει στο περιθώριο  και να αναδείξει νέες δυνάμεις διακυβέρνησης και διαχείρισης της εξουσίας. Εκ των πραγμάτων, επομένως, όσοι  αναδίνουν την παλιά κομματική μπόχα, θα τεθούν  ασυζητητί στο περιθώριο.

Πέρα απ΄αυτό, η ίδια  η  κομματική ταυτότητα του Κυριάκου (κεντροδεξιά, η οποία ,όμως, άνετα χωράει και  ακροδεξιές…πινελιές ακόμα και χρυσαυγίτικες), είναι απαγορευτική σε κάθε ανθρωπιστική, συναισθηματική φόρτιση και προσέγγιση του ξένου, του “αλλοεθνή” πόνου (πολλώ μάλλον σε προσφορά και βοήθεια). Οι φυσικές, οι ανθρώπινες αντιδράσεις που επέδειξε (τάχα) για το δράμα των προσφύγων ο αρχηγός της Ν.Δ ήταν σικέ. ΄Ολα (και η επίσκεψη) έγιναν για το θεαθήναι.

Και ας μην ξεχνάμε και τούτο.  Στη Ν.Δ σήμερα  δεν κάνει κουμάντο ο Κυριάκος Μητσοτάκης,αλλά το εφοπλιστικό τημ του Λονδίνου, που είναι καθαρόαιμο φιλοβασιλικό.  Ο συναρχηγός της Ν.Δ  Απόστολος Τζιτζικώστας με τον οποίο εικονίζεται ο αρχηγός παραπάνω  στην Ειδομένη, είναι ο εκλεκτός  αυτής της ομάδας και  ελέγχει ασφυκτικά (“ιδεολογικά”, οικονομικά αλλά και σε επίπεδο στελέχωσης) τη δεξιά και την ακροδεξιά σήμερα στην Ελλάδα.

Το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (εκτός των άλλων και σφόδρα αντιβασιλικό) δεν υπάρχει πια. ΄Αλλαξε άρδην “ιδεολογική” φυσιογνωμία με την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ. Αυτή την ώρα, το κόμμα απόκτησε την άλλη μορφή που του προσέδωσε ο πατέρας του σημερινού προέδρου της Ν.Δ ,ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο π. πρωθυπουργός υπήρξε, ως γνωστόν, ο εκλεκτός των Ανακτόρων ήδη από την εποχή της αποστασίας του ΄65. ΄Εκτοτε, ο πατήρ Μητσοτάκης υπήρξε πάντα ενδοτικός και φίλα προσκείμενος στον τ. βασιλιά Κωνσταντίνο. Το Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου προσφορά του Κ. Μητσοτάκη στο βασιλικό και φιλοβασιλικό λόμπι του Λονδίνου ήταν. Ο Κυριάκος, απλά βαδίζει στα χνάρια του πατέρας του, αφού ,έτσι κι αλλιώς, δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από …”υιός”!

 Συμπέρασμα. Ο Κυριάκος αυτή τη στιγμή είναι απλά ένας αχυράνθρωπος του Λονδίνου. Δέσμιος της γνωστής φιλοδοξίας του Μητσοτακέικου, αλλά και φορέας των άλλων, γνωστών παθογενειών της “οικογένειας”, οδηγήθηκε χωρίς καμιά αναστολή  και στις ακροδεξιές αυτές επιλογές που θα φανούν σύντομα στις  επόμενες κινήσεις του.

 

2. Αυτή είναι η 24χρονη που σκόρπισε το θάνατο στην Aγκυρα
Αυτή είναι η 24χρονη που σκόρπισε το θάνατο στην Aγκυρα [εικόνες]

Είναι βέβαιο από το πρωί της Δευτέρας ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της κυριακάτικης πολύνεκρης επίθεσης στην Άγκυρα ήταν γυναίκα, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας, αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αυτή είναι η 24χρονη γυναίκα καμικάζι.

24  χρόνων κορίτσι! Κι αν δει κανείς και στις προηγούμενες τρομοκρατικές ενέργειες των φονταμενταλιστών Ισλαμιστών, αλλά και ποιοί συμφύρονται στις τάξεις των Τζιχαντιστών, τέτοιων  ηλικών “μαζέματα” θα συναντήσει και αυτοί  είναι που αναλαμβάνουν τη διάπραξη απάνθρωπων, φρικιαστικών πράξεων. Δεν είναι τυχαίο πως  στις περισσότερες απεχθείς και εγκληματικές ενέργειες…διαπρέπουν κυρίως νέοι άνθρωποι. Σπάνια να βρεις τέτοιους δράστες σε μεγάλες ηλικίες.  Κι αυτό κάτι λέει. Μιλάει από μόνο του.

Ο νέος είναι ανώριμος. Δεν έχει αποκρυσταλώσει άποψη για τη ζωή. Δεν έχει δικές του εμπειρίες,για να καταλήξει σε μια προσωπική ταυτοποίηση και αποτίμηση  του κόσμου.  Διακατέχεται από μια επιπόλαιη άποψη για τη ζωή και τις συμεριφορές του ατόμου απέναντι σ΄αυτό το μεγάλο δώρο της φύσης.

Ο χαρακτήρας του  επίσης παραμένει ευμετάβολος και η  συνείδησή του ανώριμη και  έτοιμη να δεχτεί οποιασδήποτε επιρροής μετατροπή. Σύγχυση, ανασφάλεια, έλλειψη σταθερών αξιών και αρχών, “τρικυμία εν τω κρανίω” εν ολίγοις, κάνουν εύκολα θύματα τους νέους στα κηρύγματα μίσους και σχιζοφρένειας οποιουδήποτε παρανοϊκού και όχι μόνο των ακραίων  Ισλαμιστών.

Και το κακό είναι πως αν επηρεαστεί το άτομο  σε μικρή  ηλικία από τέτοια βαριά αρρωστήματα, πολύ δύσκολα να ξεμπερδεύει  στην υπόλοιπη ζωή του. Ο Χίτλερ για παράδειγμα, δεν έγινε ξαφνικά στα 50 του εθνικοσοσιαλιστής -Ναζί. Στα νιάτα του  μολύνθηκε από τους θανατερούς αυτούς ιούς. Οπότε,  η κατοπινή εξέλιξη και πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένα.  Το ίδιο και οι νεότεροι,  εδώ σε μας , Νεο-Ναζί  οπαδοί του, Μιχαλολιάκος, Παππάς και …όλο το κακό συναπάντημα. Παιδιόθεν δίνανε όρκους στο Φύρερ και σεμνύνονταν για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς τους.

Από την άλλη, “βράζει το αίμα” του νέου ανθρώπου. Η τεστοστερόνη, η οιστραδιόλη, η αδρεναλίνη… χτυπάνε κόκκινο. Και  όταν αυτές οι ορμόνες δεν “εκτονώνονται” δια της φυσικής οδού, όπως τις οροθέτησε η ίδια η φύση  και τις ερμήνευσε ο Φρόυντ με τις δικές του υποδείξεις, αλλά μεταλλάσσονται σε ιδεολογήματα και ιδεοληψίες σύμφωνα με τις αφύσικες διδασκαλίες των μαθητών του θεμελιωτή της ψυχανάλυσης, τότε η βία, ο τρόμος, η φρίκη αντικαθιστούν  την ανάγκη, την επιδίωξη για  οργασμικότητα, τη φυσική εκτόνωση  και  οι φορείς τους καταντούν μηχανές του τρόμου, της φρίκης, της απανθρωπιάς.

Είναι από τις αρχές της φύσης, αλλά και από τα συμπεράσματα της Ιστορίας πως η εξουσία κάθε μορφής στα χέρια νέων ανθρώπων, είναι απασφαλισμένη βόμβα. Η εμπειρία, η γνώση, η διαμορφωμένη συνείδηση και η κατάρτιση κλίμακας αξιών και αρχών, είναι οι ασφαλέτερες προϋποθέσεις για την καλή διαχείριση της εξουσίας. Οι Σπαρτιάτες γνώριζαν άριστα αυτή την υπέρτατη φυσική εντολή γι΄αυτό και απαγόρευαν σε ηλικίες κάτω των  50 χρόνων τη συμμετοχή τους στην εξουσία.

Οι νόμοι της φύσης είναι απαράβατοι. Η πείρα είναι ανεκτίμητος  δάσκαλος του ανθρώπου. Η προσωπική εκτίμηση και αποτίμηση των “πραγμάτων” και των απαιτήσεων της ζωής, κοστίζουν…”πολιάν κεφαλήν” (άσπρα μαλλιά). Το σπουδαιότερο για ένα άτομο μεγάλης ηλικίας, είναι  η αυξημένη πιθανότητα σε σχέση με το νέο, της κατάκτησης της αρετής για αναγνώριση των λαθών και της ανάγκης για επανόρθωση. Από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του ανθρώπου στην κονίστρα του αγώνα της προσωπικής του  ζωής, αλλά και του συλλογικού πολιτισμού της ανθρωπότητας.

΄Ανθρωπος χωρίς πείρα και εμπειρίες είναι καράβι χωρίς πυξίδα.  Αλλά, όπως ειπώθηκε και μια απασφαλισμένη βόμβα που είναι σίγουρο πως μια μέρα θα εκραγεί στα χέρια του, αλλά θα έχει πάρει μαζί του στο μεταξύ  και αθώους, συνηλικιώτες του και μη.