ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. α. ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 36 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Γιούχαραν τον Ρουπακιά καθώς έμπαινε, ελεύθερος, σπίτι του -«Αλήτη δολοφόνε» του φώναζαν .
Γιούχαραν τον Ρουπακιά καθώς έμπαινε, ελεύθερος, σπίτι του -«Αλήτη δολοφόνε» του φώναζαν [εικόνες]

Αποφυλακίστηκε σήμερα το πρωί, ύστερα από 36 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης, καθώς σήμερα λήγει  και το δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης που τον κρατά στη φυλακή.

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου θα είναι υποχρεωμένος να παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες της δικασίμου, με αστυνομική συνοδεία.  Παράλληλα του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Ο Ρουπακιάς πέρασε την πόρτα του σπιτιού του στον Ταύριο λίγο μετά τις 9:30 το πρωί με δύο αστυνομικούς να τον συνοδεύουν στα τελευταία του βήματα απο την κλούβα της ΕΛΑΣ μέχρι την είσοδο του κτιρίου. Τη στιγμή που έμπαινε στην πολυκατοικία αποδοκιμάστηκε από έναν άνδρα που του φώναξε «αλήτη, δολοφόνε» από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης το κτήριο της οποίας βρίσκεται δίπλα στην πολυκατοικία.

 

β. ΑΝΤΙ ΔΗΛΩΣΗΣ
Με αυτό το βίντεο απαντά η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην αποφυλάκιση Ρουπακιά
Με αυτό το βίντεο απαντά η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην αποφυλάκιση Ρουπακιά

Πηγή: Με αυτό το βίντεο απαντά η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην αποφυλάκιση Ρουπακιά | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/257265/me-ayto-vinteo-apanta-i-mitera-toy-payloy-fyssa-stin-apofylakisi-roypakia#ixzz43ADl703w

Ο δολοφόνος του παιδιού της βγήκε από τη φυλακή και η Μάγδα Φύσσα σιωπά και απαντά με ένα βίντεο.

Η οικογένεια Φύσσα αναρτά στη σελίδα του Αθήνα 9,84 στο youtube, ενα video διάρκειας δυο λεπτών και εννέα δευτερολέπτων όπου υπάρχουν αποσπάσματα από την ομολογία του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του 34χρονου παιδιού τους. Ακούγονται τα περίφημα των Χρυσαυγιτών «ό,τι κινείται σφάζεται», «είμαστε σπόροι των ηττημένων του 1945» ενώ φαίνεται ο ματωμένος σουγιάς του Ρουπακια με τον οποίο δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Υπόθεση Ρουπακιά . ΄Ονειδος της ελληνικής δικαιοσύνης η αποφυλάκισή του.  Πόσα, πια, τέτοια ανοσιουργήματα θα μετράει η…Θέμις στην Ελλάδα;

Ντροπή για όσους άφησαν να φτάσει η ημέρα, που ένας Ναζί δολοφόνος αποφυλακίζεται.  ΄Οφειλαν να ξεπεράσουν με κάθε τρόπο τα όποια εμπόδια  υπήρχαν και να έχει σήμερα τελιεώσει αυτή η δίκη. Δεν το έκαναν.  Είναι απολύτως υπεύθυνοι. Το περιεχόμενο του βίντεο παραπάνω  της οικογένειας του αδικοχαμένου παλικαριού, θα είναι η τιμωρία τους για όσο ζουν,αν διαθέτουν,φυσικά, ίχνος ανθρώπινης συνείδησης .

 

 2. “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ”
Ο Αρκάς σχολιάζει με καυστικό σκίτσο το θέμα της Μακεδονίας

Αρκάς σφάζων με μπαμπάκι και πενάκι!

____________________________________________________________________

1.Καμια Ε.Ε: Κλείνει τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία κλείνει τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών

 

Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να κλείσει τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, για να υπογραμμίσει την αρνητική στάση της στις αποφάσεις της Ε.Ε

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να κλείσει τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μια ισχυρή ένδειξη της αντίθεσης της χώρας αυτής στην υποδοχή προσφύγων την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα στην Τουρκία την “κοινή θέση” τους στο θέμα αυτό.

AdTech Ad

“Η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τον υπουργό Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ να κλείσει τα ουγγρικά κέντρα υποδοχής”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Ο υπουργός “θα εξετάσει αν θα είναι απαραίτητα στο μέλλον”.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Επιτροπή του Ελσίνκι, περίπου 1.600 άνθρωποι στεγάζονταν στα έξι ουγγρικά κέντρα υποδοχής την 1η Μαρτίου. Η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία.

Αυτά τα έξι κέντρα θα αντικατασταθούν από δύο “φυλασσόμενες τοποθεσίες” στο Κορμέντ και στο Σεντγκοτάρντ, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, διευκρίνισε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ουγγρικά ΜΜΕ, στις τοποθεσίες αυτές υπάρχουν μόνο αντίσκηνα.

Σθεναρά αντίθετη στην υποδοχή μεταναστών, η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ως εγκληματία κάθε μετανάστη που διασχίζει τον φράχτη από συρματόπλεγμα που κατασκεύασε το φθινόπωρο η Βουδαπέστη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία και την Κροατία.

Από τότε σχεδόν 2.200 μετανάστες έχουν καταδικαστεί σε απέλαση από την Ουγγαρία για “παράνομη διέλευση των συνόρων”. Τρεις καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Η χώρα, από την οποία πέρασαν περίπου 400.000 άνθρωποι πριν από την ανέγερση των φραχτών, αρνείται κάθε αναγκαστική ποσόστωση κατανομής προσφύγων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, κυρίως στο πλαίσιο μιας συμφωνίας την οποία οι 28 αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα στην Τουρκία.

Μόνο με σοβαρές αποφάσεις και δυναμικές ενέργειες θα δώσει η Ευρώπη ένα ισχυρό χαστούκι στις ακροδεξιές κυβερνήσεις,τύπου Ουγγαρίας και Πολωνίας, που έχουν ξεσαλώσει τελευταία με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες. Το κλείσιμο της κάνουλας των ευρωπαϊκών  κονδυλίων προς τις χώρες που δε συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό, θα ήταν ηχηρό σκαμπίλι. Αλλά και οι πολιτικές ομάδες ακτιβιστών και οι ΜΚΟ οφείλουν να απαντήσουν δυναμικά σ΄αυτές τις προσβολές των φασιστικών κυβερνήσεων  κατά της ένοιας ΄Ανθρωπος.

΄Ενα καλό μέτρο επίσης είναι η έκδοση “ταξιδιωτικής οδηγίας” από κάποια αρχή, να σταματήσουν να επισκέπτονται τις χώρες αυτές τουρίστες. Τέτοια  γλώσσα θα την καταλάβουν σίγουρα οι Ούγγροι που ζουν, όπως και οι δικοί μας εδώ νησιώτες ,από την μπίζνα του τουρισμού.

Κάποιοι πρέπει να απαντήσουμε με κάθε τρόπο στις προκλήσεις των  νεκραναστημένων φαντασμάτων  του φασισμού και να διατρανώσουμε πως η αξία ΄Ανθρωπος είναι υπέρτερη πάντων. Δεν επιτρέπεται στον 21ο αιώνα να  έχουν στα χέρια τους εξουσία  οι ΄Ορμπαν και τα άλλα,  ίδια σαν κι αυτόν τέρατα.

Ακτιβισμός, πίεση, δυναμική, λαϊκή απάντηση δεν υπάρχουν σ΄αυτές  τις χώρες; Μάζα μόνο για άρτον και θεάματα;  Ντροπή  σε  Ούγγρους και Πολωνούς ιδιαίτερα, που οι πατεράδες και οι παππούδες τους βίωσαν στο πετσί τους τη σκληρότητα του ολοκληρωτισμού.

2. Κεφαλογιάννη: Οδηγούμαστε στη σφαγή της μεσαίας τάξης με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης.
Κεφαλογιάννη: Οδηγούμαστε στη σφαγή της μεσαίας τάξης με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης

«Οδηγούμαστε κυριολεκτικά στη σφαγή της μεσαίας τάξης, με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης» δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων, μιλώντας στον Real Fm 97,8 τόνισε «Αν δεν το έχουμε καταλάβει, ζούμε, όντως, ξανά το 2015, απλώς με άλλους πρωταγωνιστές. Δυστυχώς, με την ίδια κατάληξη και χειρότερη για την ελληνική οικονομία», σχολίασε η κ. Κεφαλογιάννη.

Σοβαρά όλα αυτά που λέει η βουλευτίνα, αλλά, η…χωρίστρα, χωρίστρα . Για να  μην  ξεχνάμε πως είναι η… Ολγάρα της Βουλής με τα ψιλοτάκουνα και το “μπούτι έξω” που κατήγγειλε πως βιώνει…σεξισμό, το καημένο το κορίτσι!

“Βρεγμένη σανίδα”,που χρειάζεσαι κυρία μου. Ποιος,πότε  θα σου μάθει εσένα πως δεν κάνουμε πολιτική με… β@ζοχωρίστρες; Υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι χώροι που μπορείς να τα πετάξεις όλα, αν θές. Στη Βουλή, που τα μέλη της  οφείλουν (και με το παράδειγμά τους)  να καταπολεμούν το σεξισμό και την προσκόλληση σε σεξιστικά στερεότυπα, δεν έχεις θέση ΄Ολγα Κεφαλογιάννη του γνωστού…οίκου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

 

3. Χρυσοβελώνη: Για τον Πάνο Καμμένο το θέμα της Μακεδονίας αποτελεί στάση ζωής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Για εμάς η αναφορά του κ. Μουζάλα στο θέμα της Μακεδονίας είναι πάρα πολύ σοβαρή, διότι όπως καταλαβαίνετε για τον Πάνο τον Καμμένο το θέμα της Μακεδονίας αποτελεί στάση ζωής εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια» είπε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Το θέμα του κ. Μουζάλα, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει για μας ανοιχτό, θα το προσεγγίσουν πάλι οι δύο αρχηγοί την Τετάρτη».

Καλά, μας έπεισε η …κλώνος του αρχηγού της. Η αλήθεια είναι άλλη κυρία μου.

Μια είναι η στάση και το επάγγελμα του Πάνου Καμμένου. Ακροδεξιός πολιτευτής  μια ζωή.  Με το πατριωτιλίκι πορεύεται από παιδί και   “τρώει με χρυσά κουτάλια”, αφού ως γνωστό  “ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων”  σύμφωνα με τον Εγγλέζο  διανοητή.

4. Το Ποτάμι: Φτηνή τροφή για τους ψηφοφόρους η κόντρα Τσίπρα-Καμμένου
Το Ποτάμι: Φτηνή τροφή για τους ψηφοφόρους η κόντρα Τσίπρα-Καμμένου

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο έκανε το Ποτάμι με αφορμή το θέμα Μουζάλα, κάνοντας λόγο για «παραστάστασεις υψηλής υποκριτικής».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει: «O κ. Καμμένος, σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του, είχε δηλώσει σπαραξικάρδια ότι θα αποχωρούσε από την πολιτική αν ψηφιζόταν τρίτο Μνημόνιο. Σε άλλες παραστάσεις υψηλής υποκριτικής μας είχε ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν αυξανόταν ο ΦΠΑ στα νησιά.

Κάθε κόκκινη γραμμή του κ. Καμμένου, από τα χοτ σποτ στα νησιά μέχρι το ύψος των συντάξεων, συνοδευόταν από μία παράσταση και ένα δράμα δύο ημερών. Στο τέλος πάντα “θυσιαζόταν και έμενε στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα”.

Μάζεψε τους βουλευτές του, διέρρευσε συναντήσεις με τους αρχηγούς των όπλων, έστησε ένα εθνικοιμλαϊκιστικό ταρατατζούμ και στο τέλος έκανε αυτό που ξέραμε όλοι ότι θα κάνει. Μια μεγάλη κωλοτούμπα, μετά από ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας. Για κάποιους η πολιτική είναι καρέκλα – καρέκλα – καρέκλα.

Και όλα τα άλλα, ακόμη και η πατρίδα και τα εθνικά θέματα, είναι είδη προς εμπορική πολιτική εκμετάλλευση. Ή ορθότερα είναι σανός, φτηνή τροφή για τους ψηφοφόρους. Αριστερός σανός του Τσίπρα, ακροδεξιός σανός του Καμμένου, αλλά σε κάθε περίπτωση σανός.

Ρεσιτάλ πολιτικής άγνοιας ή δισταγμός να πει με το όνομά τους τα πράγματα ο Σταύρος Θεοδωράκης; Γνωρίζει ή όχι πως  οι δύο “Καπαδόκες”-κυβερνητικοί εταίροι ήταν αχυράνθρωποι-ενεργούμενα του Ρώσσου δικτάτορα και η κουμπαριά τους είναι καρπός των σχεδίων του τσάρου για τη διάλυση της Ε.Ε; Αν ήταν μόνο για μια καρέκλα-καρέκλα που πιστεύουν εκεί στο ποτάμι,θα ήταν καλά.

Αν δεν τα γνωρίζουν, ας σπεύσουν να ενημερωθούν. Αλλιώς, αν ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει συνέχεια αυτές τις ανώδυνες κουβέντες που τσαμπουνάει  κάθε φορά, θα καταντήσει ένας ξενέρωτος πολτικός, μέσου βεληνεκούς.

Φαίνεται  μάλλον πως δεν έχει  τα φόντα ο Σταύρος να πάει και παραπέρα. Δεν είναι φτιαγμένος για κάτι σημαντικότερο από την αρχηγία ενός κόμματος που πάει να γίνει …νερόβαστο και στηρίζει τη δυναμική και την αγωνιστικότητά του στις…ανακοινώσεις.

 

5. -95.000 αγρότες θα επιστρέψουν 215 εκατ. ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις
Ετοιμα τα ραβασάκια -95.000 αγρότες θα επιστρέψουν 215 εκατ. ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις

Στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανάκτηση των αγρροτικών ενισχύσεων 1.3 δισ ευρώ που κρίθηκαν από την Ε.Ε. παράνομες αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως είπε  μόνο για το «πακέτο Χατζηγάκη» θα επιχειρηθεί η ανάκτηση περίπου 215 εκατ. ευρώ από 95.000 αγρότες που έλαβαν επιδοτήσεις άνω των 1.000 ευρώ.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε μάλιστα ότι σήμερα θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα αφορά τους πρώτους 12.000 αγρότες, που έλαβαν ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ.

Ο ίδιος μάλιστα ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι τα «ραβασάκια» που θα σταλούν στους αγρότες θα τους ζητούν να επιστρέψουν το μέρος της επιδότησης άνω των 5.000 ευρώ (π.χ. αν ένας αγρότης πήρε 13.000 ευρώ θα του ζητηθεί να επιστρέψει τα 8.000 ευρώ). Πρόσθεσε δε πως η ανάκτηση θα γίνει μέσω παρακράτησης από τις νέες ενισχύσεις με πέντε δόσεις.

Δεν υπάρχει! Πείτε μου μια χώρα που να μην είναι Μπανανία σε ολόκληρο τον  κόσμο και ο κλέφτης, ο απατεώνας, αντί να τιμωρείται, αμείβεται κιόλας. Οι τρακτεράδες με εκβιασμούς και απάτες, τσέπωσαν πριν χρόνια  παράνομα 500 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια της Ε.Ε  από τον ανεκδιήγητο Σωτήρη Χατζηγάκη, υπουργό του Κώστα Καραμανλή.

Κι αντί ,τουλάχιστον, ο  διεφθαρμένος υπουργός να είναι φυλακή και οι   τρακτεράδες που άρπαξαν παράνομα τα δικά μας λεφτά να τα επιστρέψουν σήμερα και με τόκο, ο  Χατζηγάκης ξεκοκαλίζει την παχυλή σύνταξή του “εις υγείαν των κορόιδων” και οι κλέφτες, θα επιστρέψουν, λέει, …μειωμένα τα κλοπιμαία!  Και όχι από την καβάντζα τους.  Από τις νέες επιδοτήσεις που θα πάρουν.

Δηλαδή , απλά και κατανοητά. Θα τους δοθούν κι άλλα λεφτά. Κι αυτά στην ουσία παράνομα . Δε θα τα δικαιούνται. Αλλά, μη σκάτε,  “ούτε γάτα ούτε ζημιά”. Θα γίνουν όλα για να τηρηθούν τα προσχήματα, για τα μάτια του κόσμου, για το θεαθήναι. ΄Εφαγες 15 χιλιάρικα; Μη σε νοιάζει. Σου δίνουμε άλλα 15.00 έτσι για πλάκα . Απ΄αυτά, σου κρατάμε  ένα χιλιάρικο σε πέντε δόσεις και καθάρισες!

Αν έκανε,βέβαια, το ίδιο ένας μισθοσυντήρητος, ένας συνταξιούχος και εισέπραττε παράνομα περισσότερες απολαβές από εκέινες που δικαιούται,  θα ήταν σήμερα φυλακή. Ο κλέφτης φοροφυγάς, ο εκβιαστής τρακετράς, ο κάθε απατεώνας σ΄αυτή τη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” έχει εξασφαλίσει την ατιμωρησία. Αρκεί να ξέρει πού και πότε θα πουλήσει την ψήφο του. Εκεί είναι η καρδιά του όλου ζητήματος.

Αλλοίμονο στον έντιμο, εκείνον που δε θέλει να λερώσει  τα χέρια του. “Φίδι που τον έφαγε” σ΄αυτή τη χώρα της απάτης!