ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΝΑ ΤΗ ΠΑΛΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΥΝΗΓΗΤΟΥ  ΤΟΥ “ΓΙΑΣΕΡ ΜΠΑΣΑΡ”
  2. “ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ”  ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
1.α Ιστορίες πολέμου από έναν πρόσφυγα: Οι τζιχαντιστές σκότωσαν το γιο μου και απήγαγαν τη γυναίκα μου
Ιστορίες πολέμου από έναν πρόσφυγα: Οι τζιχαντιστές σκότωσαν το γιο μου και απήγαγαν τη γυναίκα μου

Ο Γιάσερ Μπασάρ θα θυμάται για πάντα τη 15η Αυγούστου του 2014. Ήταν η μέρα που ο ISIS ξεκλήρισε το Κότζο, ένα μικρό χωριό στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Γεζίντι, και τού έκλεψε «ολόκληρη τη ζωή», όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Μπήκαν στο χωριό μας και το αιματοκύλησαν. Σκότωσαν το ένα μου παιδί, που δεν είχε προλάβει καλά καλά να γίνει ενάμιση χρονών, απήγαγαν τη γυναίκα μου και τον μεγαλύτερο γιο μου. Απήγαγαν τους γονείς και τρία από τα αδέλφια μου, τους συγγενείς και τους γείτονές μου» λέει, με τρεμάμενη φωνή, ο Γιάσερ Μπουσάρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι τζιχαντιστές σκόρπισαν τον τρόμο στο Κότζο. «Εκατοντάδες άτομα πέθαναν, μεταξύ αυτών 80 ηλικιωμένες γυναίκες που δεν θέλησαν να απαρνηθούν την “ταυτότητά” τους, όπως ζητούσαν επίμονα οι τζιχαντιστές. Όσοι ήταν παρόντες βίωσαν την απόλυτη φρίκη» εξιστορεί.

Χτυπά με μανία το χέρι του πάνω σε μια πέτρα, σαν να θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του που δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει την οικογένειά του. «Ήμουν στη Βαγδάτη για δουλειά και αυτό δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου» εξηγεί.

«Άφησαν ελεύθερους τους γονείς μου επειδή ήταν μεγάλοι σε ηλικία και δεν τούς ήταν …χρήσιμοι, καθώς κι ένα από τα αδέλφια μου, ενώ ύστερα από εννέα μήνες άφησαν ελεύθερο και τον γιο μου, που τώρα ζει στη Γερμανία μαζί με την αδελφή μου και τον σύζυγό της» συνεχίζει.

«Αιχμάλωτη σε υπόγειο η γυναίκα μου»
Τη δική του σύζυγο την κρατά ακόμη αιχμάλωτη ο ISIS και όταν αναφέρεται σ’ αυτή με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά του. «Πριν από τρεις ημέρες πήρα ένα γράμμα από τη Χαλίντα» λέει και δείχνει στο κινητό του τη φωτογραφία με το γράμμα, που τού έστειλε με μήνυμα στο κινητό του ο «αγγελιαφόρος», ένας Γεζίντι που κατάφερε να ξεφύγει από το μένος των τζιχαντιστών.
«Μού γράφει η γυναίκα μου πως εδώ κι εννέα μήνες ζει σε μια υπόγεια φυλακή και πως η κατάσταση όλων όσοι είναι μαζί της είναι πολύ άσχημη. Ρωτά για μένα και για τον γιο μας, που τον έχει επιθυμήσει» αναφέρει.

9 μήνες στα χέρια των τζιχαντιστών ήταν ο γιος μου
Ο γιος τού Γιάσερ και της Χαλίντα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το ψυχολογικό τραύμα των εννέα μηνών που πέρασε στα χέρια των τζιχαντιστών και, όπως εξηγεί ο πατέρας του, αντιμετωπίζει προβλήματα στην ομιλία.

Στην Ειδομένη από τις 18 Φεβρουαρίου
Ο Γιάσερ Μπασάρ βρίσκεται στην Ειδομένη από τις 18 Φεβρουαρίου του 2016 και, όπως λέει, το μόνο που ελπίζει είναι να βρεθεί πλάι στο παιδί του όσο το δυνατόν πιο σύντομα. «Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη οικογένεια που έχω» σιγοψιθυρίζει και το βλέμμα του χάνεται στον ορίζοντα σαν να θέλει να «σκίσει» τον φράχτη που υψώνεται μπροστά του και τον κρατά εγκλωβισμένο στην Ειδομένη.

Οι Γεζίντι δεν έχουν καμί ατύχη στο Ιρακ
«Οι Γεζίντι δεν έχουν καμιά τύχη στο Ιράκ. Είναι καταδικασμένοι σε θάνατο. Το μένος του Daesh (ISIS) εναντίον μας δεν έχει μέτρο σύγκρισης» λέει και καλεί την Ευρώπη να αγκαλιάσει τους ανθρώπους της Ειδομένης κι όλους όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Οι Γεζίντι, κουρδόφωνος πληθυσμός, που έχουν προσκολληθεί πνευματικά σε ένα κλάδο του Γιαζντανισμού, που συμπλέκει στοιχεία του Μιθραϊσμού, των προϊσλαμικών θρησκευτικών παραδόσεων της Μεσοποταμίας, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, διώκονται από το Ισλαμικό Κράτος ως «λάτρεις και προσκυνητές του διαβόλου».

β.ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΗΣ
Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς -Συγκρούσεις,βία,τραυματισμοί
Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς -Συγκρούσεις,βία,τραυματισμοί

 

Με πάνω από 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα και τους περισσότερους εξ αυτών να ζουν σε καταυλισμούς, κάτω από άθλιες συνθήκες, τα κρούσματα βίας, όλων των ειδών, είναι καθημερινά και συνεχή.

Μπορεί το απίστευτο ξέσπασμα βίας χθες στο λιμάνι του Πειραιά -με τις εικόνες των προσφύγων και των μεταναστών με λοστάρια και πέτρες να δίνουν μάχες σώμα με σώμα- να είναι σήμερα πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ, ωστόσο δεν είναι το μόνο, ούτε και το πρώτο επεισόδιο σε προσφυγικό καταυλισμό.

Κοινό μυστικό τα κρούσματα βιασμών
Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστή η απόπειρα βιασμού μιας ανήλικης στην Ειδομένη από έναν Αφγανό, με τους πρόσφυγες να λιντσάρουν τον επίδοξο βιαστή. Το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε ποτέ στην Αστυνομία, ενώ και ο πατέρας της μικρής, που αρχικά είχε παραδεχθεί την απόπειρα, στη συνέχεια την αρνούνταν.

Αστυνομικοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζουν συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό ότι οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών και τα κρούσματα κλοπών ή ακόμα και βιασμών είναι καθημερινά. Αλλωστε, και ο καβγάς χθες το βράδυ στο λιμάνι ξεκίνησε για τα μάτια μιας γυναίκας.

Γιατί δεν δημοσιοποιούνται 
Τα περιστατικά αυτά, αν και καθημερινά, δεν καταγράφονται, καθώς αξιωματικοί της Αστυνομίας και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων συγκλίνουν στο ότι «οι γυναίκες πρόσφυγες δεν καταγγέλλουν τα σε βάρος τους περιστατικά, διότι η κουλτούρα στις χώρες τους είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την ισότητα των δύο φύλων, με αποτέλεσμα να κερδίζουν ο φόβος και η τρομοκρατία». Πέραν αυτού, γίνεται προσπάθεια να μη δημοσιοποιούνται.

Διαταγή για μέτρα 
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ήδη η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών βιασμών, σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών προσφύγων, ύστερα από τη διαπίστωση ότι αυξάνονται τα κρούσματα βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες που εγκατέλειψαν μόνες τους ή με τα παιδιά τους τις χώρες καταγωγής τους.

Υπάρχει, μάλιστα, και σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εκδόθηκε στις 22 Μαρτίου 2016 και έχει θέμα την «ετοιμότητα για την προστασία των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων».

8 τραυματίες χθες στο λιμάνι Πειραιά 
Τελευταίο κρούσμα βίαιου ξεσπάσματος χθες τη νύχτα στον Πειραιά, όταν ομάδα Σύρων πιάστηκε στα χέρια με ομάδα Αφγανών και ακολούθησε γενική σύρραξη με πέτρες και λοστάρια, με αποτέλεσμα 8 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε το γεγονός ότι Αφγανός φέρεται να παρενόχλησε μία γυναίκα από τη Συρία. Οταν το αντελήφθη ο σύζυγος της Σύριας, πήγε στους Αφγανούς να διαμαρτυρηθεί και τότε ξέσπασαν τα επεισόδια.

Στην Ειδομένη βγήκαν μαχαίρια
Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στους καταυλισμούς όλη της χώρας και των συνθηκών ζούγκλας που επικρατούν είναι οι εικόνες που δημοσίευσε το Associated Press από την Ειδομένη, τον καταυλισμό-κωμόπολη με σκηνές, των 11.000 προσφύγων.

Στις εν λόγω φωτογραφίες φαίνεται ένας άντρας να έχει βγάλει ακόμα και μαχαίρι και να κινείται απειλητικά εναντίον άλλου. Το περιστατικό συνέβη χθες, Τετάρτη, και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία του καβγά που οδήγησε τον άντρα να βγάλει μαχαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω συμβάν έγινε μία ημέρα μετά τα επεισόδια των προσφύγων με τα ΜΑΤ, όπου σημειώθηκαν ακόμα και συγκρούσεις, με τους μετανάστες να εκτοξεύουν ακόμη και πέτρες κατά των ανδρών της αστυνομίας.

 

Μήπως αυτό, ακριβώς, επιδιώκουν κάποιοι;  Να γίνουν,δηλαδή,  πεδία μάχης  οι καταυλισμοί και να σφαγούν οι φυλές  μεταξύ τους;΄Ετσι θα διευκόλυναν και τους Ελληνάρες, ακόμα περισσότερο,  να πάρουν με τις πέτρες και τα δίκανα  τους μετανάστες,οι περισσότεροι σαν το Γιάσερ Μπασάρ, με το πρόσχημα πως είναι επικίνδυνοι δολοφόνοι, κλέφτες  και βιαστές. Μάλιστα, πρόφτασαν εκεί στην Αστυνομία με το γνωστό δεξιό έντυπο  “Ελεύθερος Τύπος” να κρατάει το “ίσον”,  να επενδύσουν  και τούτοι, όπως οι Γερμανοί ακροδεξιοί, στη μετοχή των …  βιασμών. Για δείτε το απόσπασμα:

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ήδη η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών βιασμών, σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών προσφύγων, ύστερα από τη διαπίστωση ότι αυξάνονται τα κρούσματα βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες που εγκατέλειψαν μόνες τους ή με τα παιδιά τους τις χώρες καταγωγής τους.
Υπάρχει, μάλιστα, και σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εκδόθηκε στις 22 Μαρτίου 2016 και έχει θέμα την «ετοιμότητα για την προστασία των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων».

Δεν το αφήνετε αυτό το παραμύθι, βρε Καραγκιόζηδες; “Ξαναζεσταμένη σούπα” οι βιασμοί σας.  Να θυμηθούμε λίγους μήνες πριν εκείνες τις τάχα μου ομαδικές επιθέσεις εναντίον…ανυπεράσπιστων παρθένων σε όλη την Ευρώπη την παραμονή της πρωτοχρονιάς από τους… αγροίκους ΄Αραβες,που συμβαίνει να είναι και Μουσουλμάνοι!

Πάνε να φτιάξουν κλίμα. 50.000 δυστυχείς και κατατρεγμένους, μια ολόκληρη Ελλάδα ,δεν μπορεί να συντρέξει, να δημιουργήσει ανθρώπινες συνθήκες ζωής για τους ξεριζωμένους ανθρώπους. Σε 2-3 μήνες, όμως, εξυπηρετούν κάλλιστα και πολυτελώς 23 εκατομμύρια τουρίστες, που κατακλύζουν τα νησιά.

Εκεί βέβαια, υπάρχει χοντρό διάφορο. Ο τουρισμός  αφήνει συνάλλαγμα -χρυσάφι! Και όχι 23 εκατομμύρια, 103 να γίνουν, ακόμα καλύτερα. Για 50.000  πονεμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους ,γονείς με παιδιά στα χέρια, δε βρίσκεται στην Ελλάδα  τόπος να  σταθούν.

Οποία αθλιότητα!

2. α. Νέος διατροφικός εφιάλτης -Κατάσχεση κοτόπουλων σε φορμόλη και κρέατος πιθήκου
Νέος διατροφικός εφιάλτης -Κατάσχεση κοτόπουλων σε φορμόλη και κρέατος πιθήκου

Συναγερμός έχει σημάνει στον πλανήτη με τον νέο διατροφικό εφιάλτη που έχει ξεσπάσει, με την Interpol και την Europol να κατάσχει πάνω από 10.000 τόνους νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων σε 57 χώρες.

Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη θειικού χαλκού, ακόμα και κρέας πιθήκου βρέθηκαν ανάμεσα στα τρόφιμα, που εντόπισε η επιχείρηση με την ονομασία Opson V. Οπως ανέφερε η διεθνής αστυνομική οργάνωση, οι 10.000 τόνοι αποτελούν ποσότητα ρεκόρ. Πέρυσι, είχαν κατασχεθεί 2.500 τόνοι.

Περίπου 9 τόνοι ζάχαρης με λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ, 85 τόνοι ελιάς με θειικού χαλκού, ενώ στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία εντόπισε δίκτυο που μετέφερε 4 τόνους κρέατος, που εισήχθη από την Ινδία. Παράλληλα, καταστράφηκαν πάνω από 30 τόνοι βόειου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση, το οποίο θα πωλούνταν από σούπερ-μάρκετ.

Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες.

β. Μπορεί το fast food να μην είναι ότι πιο υγιεινό υπάρχει, αλλά κανείς δεν γνώριζε τι συμβαίνει ακριβώς στην κουζίνα των εστιατορίων, μέχρι τώρα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παρακάτω υπάλληλοι δεν τρώνε σίγουρα burgers, τηγανιτές πατάτες και κοτομπουκιές μετά από αυτά που είδαν τα… μάτια τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ανώνυμος χρήστης ανέβασε στο Reddit την εξής ερώτηση «Υπάλληλοι σε fast-food- Τι δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλουμε από εσάς»; Όλοι οι γνώστες «έτρεξαν» να απαντήσουν με αποτέλεσμα η δημοσίευση να έχει 16.000 απαντήσεις μέσα σε μία μέρα.

Ένας εργαζόμενος εστιατορίου δήλωσε« Το μόνο πράγμα που γνωρίζω καλά είναι πως κάθε σάντουιτς ή πίτα που φτιάχνεται με κοτόπουλο είναι ημερών και φτιαγμένο απ΄ότι έχει απομείνει από αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα μπέργκερ σχολίασαν πολλά άτομα.

Ένα από τα χειρότερα μυστικά που αποκαλύφθηκαν ήταν για τις τηγανιτές πατάτες. «Αυτό που μας έλεγε το αφεντικό μας για τις πατάτες είναι πως δεν είναι παλιές… μέχρι να πουληθούν», είπε ένας ανώνυμος χρήστης.

Οι περισσότεροι προέτρεψαν τους χρήστες να ρωτάνε για αυτό που θέλουν να καταναλώσουν. «Από την στιγμή που δεν μας ρωτάνε, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και τους το δίνουμε», πρόσθεσε ένας υπάλληλος στα Mac Donalds.

Πραγματικός διατροφικός εφιάλτης. Οι έμποροι της διατροφής, μεταξύ αυτών οι κρεατέμποροι, οι ιδιοκτήτες  των φαστ φουντ και όσοι φυσικά καλλιεργούν τη γη  και χρησιμοποιούν ισχυρά φυτοφάρμακα, μολύνοντας την τροφική αλυσίδα, διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Δεκάδες αρρώστιες και ειδικά οι καρκίνοι, οι καρδιοπάθειες, η υψηλή αρτηριακή πίεση οφείλονται  στη θανατηφόρα  διατροφή που έχουν επιβάλει οι ανήθικοι θηρευτές του αισχού κέρδους.  Δεν είναι λιγότερο εγκληματίες κι αυτοί. Είναι οι “Τζιχαντιστές” της υγείας μας. Το ίδιο και περισσότερο επικίνδυνοι από αυτά τα τέρατα του ακραίου Ισλαμισμού.

Γράφαμε στις για το ζήτημα της αλόγιστης χρήσης ισχυρών φυτοφαρμάκων στη χώρα μας:

 

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΑ!

 

«Από τα πιο ασφαλή στην ΕΕ τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά

Στη λίστα των πιο ασφαλών φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνονται τα ελληνικά, σε ό,τι αφορά τις υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων, όπως προκύπτει από τις καταγραφές του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Το σύστημα ανακοίνωσε συνολικά κοινοποιήσεις, από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά, εισόδους από τρίτες χώρες ή ενδοκοινοτική διακίνηση εντός της ΕΕ. Μεταξύ αυτών των αναφορών, μόνο μία αφορά την Ελλάδα!

Τα στατιστικά στοιχεία σχολίασε , ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης: «

Οπότε… φάτε άφοβα  φρούτα και λαχανικά, το είπε και ο…Πολυχρονάκης (σύμβουλος  των εμπλεκομένων  επιχειρήσεων), που δεν έχει… ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον να πει ψέματα,αλλά τα λέει. Μόνο που τα ψέματα αυτά είναι δολοφονικά και μάλιστα  στη λίστα των υποψηφίων θυμάτων είναι και παιδιά! Και φυσικά ούτε ντρέπεται ούτε κανένας εισαγγελέας θα τον καλέσει αυτόν τον ασυνείδητο Πολυχρονάκη.

Εμείς ,λοιπόν, μάθαμε:

Τα σχετικά ενημερωτικά, που αναφέρει ο «σύμβουλος» στέλνονται από τα ίδια τα  κράτη και αφορούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, όχι από έλεγχο  ανεξάρτητων αρχών της Ε.Ε. Είναι, επομένως, αυτονόητη και φανερή η  πλαστή πληροφορία. Ποια χώρα θα έλεγε για τα δικά της προϊόντα πως δεν είναι καλά;   Αυτογκόλ θα έβαζε;

 Η Ελλάδα είναι η χώρα-«παράδεισος» των σκληρών φυτοφαρμάκων. Το γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι.

Γράφαμε εδω στις 9 Ιουνίου 2014

ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΙ!
«Οικολογικό έγκλημα στη Σάμο – χιλιάδες ψάρια νεκρά

Έντονη δυσοσμία συνεχίζουν να προκαλούν τα ψάρια τα οποία βρέθηκαν στην κεντρική παραλία του Καρλοβάσου την Παρασκευή το πρωί.

Πρόκειται για χιλιάδες μικρά ψάρια, τα οποία αντίκρισαν έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής, σε κεντρικό σημείο της παραλίας όπου πηγαίνουν για να κολυμπήσουν.

Τα ψάρια σύμφωνα με τους ψαράδες της περιοχής είναι πελαγίσια και πολύ μικρά σε μέγεθος. Εικάζεται ότι προέρχονται από ψαράδικο που δραστηριοποιείται σε βαθιά νερά το οποίο έπεσε σε κοπάδι με μικρά ψάρια κάτω του επιτρεπτού ορίου μεγέθους και υπό τον φόβο να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο οι ιδιοκτήτες του, τα πέταξαν στην θάλασσα και οι βοριάδες τα έβγαλαν στην παραλία της Σάμου.

Από την πλευρά τους οι ψαράδες αναφέρουν ότι αυτά τα ψάρια δεν μπορούν να αλιευθούν στα δίχτυα που διαθέτουν και θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι αιτίες αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες στο Αιγαίο που μπορεί να προκαλέσουν οικολογική καταστροφή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε και το ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας και ερευνών ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ για να πάρει δείγματα και να κάνει τοξικολογικές εξετάσεις για την διερεύνηση των αιτιών, ώστε να καταδειχθεί αν πρόκειται για μόλυνση των ψαριών ή για οικολογική καταστροφή που προήλθε από ψαράδες».

Από τους ψαρότοπους του  Αιγαίου και του Λιβυκού Πελάγους, από τους κάμπους της Λάρισας και της Ηλείας, από τα  κοτοπουλάδικα  της Εύβοιας και των Ιωαννίνων, ασυνείδητοι και «κατά συρροή» δολφόνοι (δηλώνουν «ψαράδες», «αγρότες», «πραγωγοί-βιοτέχνες-βιομήχανοι») από τη δεκαετία του “ 70 και μετά, διαπράττουν ένα συνεχές ,αποτρόπαιο και ατιμώρητο έγκλημα: Μόλυναν (και συνεχίζουν ανενόχλητοι να το κάνουν)  με τα «δηλητήριά» τους το ελληνικό οικοσύστημα. Προξένησαν ανεπανόρθωτη, οικολογική καταστροφή στο νερό και το χώμα, δηλητηρίασαν από τη μια ως την άλλη άκρη  την τροφική αλυσίδα, δεκαετίες ολόκληρες. Στον πάγκο του ψαράδικου, του μανάβη, του σουπερμάκετ, του παραγωγού-πωλητή της Λαϊκής αγοράς δεν ψωνίζεις εδώ και χρόνια πεσκανδρίτσα για την ψαρόσουπα του παιδού σου, φρούτα και  ζαρζαβατικά  για το τραπέζι  σου,   αλλά   σκέτο δηλητήριο. Ορμόνες, φυτοφάρμακα, «ψαρομπογιές», καρκίνο, θάνατο. Μοσκοπληρώνεις  τους αλητήριους για να  σκοτώνουν τα παιδιά σου και σένα!

 Δε συνετίζονται, δεν υπολογίζουν τη ζωή του κόσμου.Ο παράς να πέφτει! Ραντίζουν με απαγορευμένα φυτοφάρμακα,  κόβουν καρπούς  με τα δηλητήρια πάνω, μπολιάζουν και τρέφουν  με ορμόνες   τα ζώα. ΄Ολα για το κέρδος, λεφτά βαμμένα με αίμα. Δε χαμπαριάζουν. Δηλώνουν  …τίμιοι ψαράδες, αγρότες, παραγωγοί. Και…αδικημένοι.  Αλήτες, δολοφόνοι είναι.

Θυμάμαι αρχές της δεκαετίας του ΄70 που ήρθαμε οικογενειακώς από το χωριό στην Αθήνα.  Πολλές άλλες οικογένειες από την Ανδρίτσαινα και τα γύρω χωριά  είχαν υποκύψει κι αυτές  στο δέλεαρ της αστυφιλίας για καλύτερη ζωή στο “κλεινόν άστυ». Παράτησαν το χωραφάκι και το «κεραμίδι» τους στου «Σέκουλα»  και ήρθαν στην «Πατησίων» να γίνουν θυρωροί και νεκροθάφτες στου «Ζωγράφου»!

Από τότε, δεν είχα κατέβη «κάτω» για κάποια χρόνια. Εκεί, στα τέλη της δεκαετίας του “ 80, ένα Πάσχα που πήγα στο χωριό μετά από 20 χρόνια, είδα τους περισσότερους «Αθηναίους» συγχωριανούς μου  και δεν τους γνώρισα!  Ανεξάρτητα από ηλικία, όλοι, μα όλοι τους ,με κάτι  κοιλιές  να ξεχειλώνουν από τα κουστούμια  και το μούτρο «ώχρα», σαν του πεθαμένου. Τίγκα στις ορμόνες και τα φυτοφάρμακα το αίμα τους από τα… καλούδια που τους ταϊζαν στην πρωτεύουσα. Ποτισμένα, πίσσα  τα πνεμόνια τους από το νέφος-δολοφόνο της.

 Τους θυμόμουνα αδύνατους, όλο «νεύρο»,δύναμη  και μάγουλο ροδοκόκινο, σαν βερύκοκο. Και τώρα  άρρωστοι, σακατεμένοι, χλεμπονιάρηδες, λες και περιμένανε την «ώρα» τους. Μερικοί μάλιστα, έμαθα, είχαν ήδη «φύγει» νωρίς,  ιδιαίτερα όσοι ήταν στην ηλικία των γονιών μου. Τους είχαν θερίσει ο καρκίνος και τα εγκεφαλικά.Για τέτοιο «εθνικό» έγκλημα μιλάμε.Τότε και σήμερα. Και δε βγάζουν τσιμουδιά. ΄Ενοχη σιωπή, «ομερτά». Συνένοχοι κράτος, παραγωγοί- έμποροι, βιομήχανοι, πελάτες.

Απεργούν οι  συντεχνίες, οι συνταξιούχοι, ωρύονται, για να τους δώσουν μια αύξηση 50 ευρώ παραπάνω. Να τα ξοδέψουν  στη Λαϊκή για πατάτα  φασολάκι και μήλο, εμποτισμένα ως το «μεδούλι»  στο φυτοφάρμακο. Να τους  «στείλουν»  πριν την ώρα τους. Και μέχρι τότε,  να αγκομαχούν να κουβαλάνε από του Βερόπουλου στο διαμέρισμα- κλουβί τις πρησμένες μπάκες και τις πλαστικές σακούλες με τα ψώνια-“απασφαλισμένες χειροβομβίδες».

 Στην Ανδρίτσαινα, αν και συνταξιούχοι πολλοί, μόνο κανένα μήνα, τον Αύγουστο,  κατεβαίνουν. ΄Εγινε πια Αθηναίος ο  Αμπελιωνίτης και ο Ζαχαίος.  Τους έρχονται πολύ …επαρχία τα χωριά τους.   Καλύτερα στο Γκύζι και στο Παγκράτι.

Η εκδίκηση της μάνα Φύσης!