ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. Μητσοτάκης: «Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό»
  2. Τζιτζικώστας-Γεωργιάδης-Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά

    Ξανά εκλογές ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα».

    Να φύγουν οι ανίκανοι, για να έρθει η ….ικανή παρέα- τριανδρία της κεντρο-ακρο-δεξιο-ναζιστικής παράταξης της Ν.Δ, για να σώσει τη χώρα.  Ω,  θεοί!

    Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, όλοι εσείς οι «αχυράνθρωποι»:

    ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΓΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ .

    Η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί (μεταβατικά) από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, που διαθέτουν πραγματικό κύρος,  ήθος και ικανότητα.

    ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΥΙΟΥΣ»ΚΑΙ ΤΙΣ «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ»! ΑΣ ΤΟΥΣ  ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

    _______________________________________________________________________

    1. ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ  ΤΗ ΝΕΑ  ( ΗΠΕ=ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ).
    2.ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  3. ΟΙ ΟΙΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΕ  ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ  ΧΡΕΗ -ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ …ΑΓΥΡΙΣΤΑ. (ΔΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΦΥΛΑΚΗ).
  4. ΥΨΗΛΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Ο  ΨΙΝΑΚΗΣ…ΨΗΝΕΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ .

 

1.α Δραματικοί τόνοι από τον Σούλτς: Η ΕΕ κινδυνεύει να καταρρεύσει
Δραματικοί τόνοι από τον Σούλτς: Η ΕΕ κινδυνεύει να καταρρεύσει
β. “Κόλαση” για τους πρόσφυγες η Ειδομένη
"Κόλαση" για τους πρόσφυγες η Ειδομένη - Κεντρική Εικόνα
Ειδομένη: Οι Σκοπιανοί έριξαν δακρυγόνα σε πρόσφυγες

Ειδομένη: Οι Σκοπιανοί έριξαν δακρυγόνα σε πρόσφυγες (Videos & Photos) - Media

«Εδώ είναι η χώρα μου και θα πεθάνω γι’αυτήν» -Αίσθηση από διάλογο Σκοπιανού με μετανάστη .
«Εδώ είναι η χώρα μου και θα πεθάνω γι'αυτήν» -Αίσθηση από διάλογο Σκοπιανού με μετανάστη [βίντεο]ο ένστολος αντιμετωπίζει τον πρόσφυγα ως εισβολή για τη χώρα του και δηλώνει έτοιμος να πεθάνει για αυτήν.

γ. Βουλγαρία: Σοκαριστικές εικόνες – Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες
Βουλγαρία: Σοκαριστικές εικόνες - Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες [βίντεο]

Ενα σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου: Βούλγαροι πολίτες περιπολούν τα σύνορα για παράτυπους μετανάστες και τους συλλαμβάνουν περνώντας τους χειροπέδες.

Οπως φαίνεται από το βίντεο το οποίο είναι από κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από πληθώρα καναλιών της γειτονικής χώρας οι «συλλήψεις» είναι άγριες: Τρεις έντρομοι μετανάστες έχουν ακινητοποιηθεί από πολίτες σε δασώδη περιοχή της Βουλγαρίας στα σύνορα με την Τουρκία. Τους έχουν δέσει τα χέρια πισθάγκωνα και τους έχουν αναγκάσει να είναι στο έδαφος.

Η δημοσιοποίηση των σκηνών αυτών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από ΜΚΟ και κινήσεις πολιτών που προειδοποιούν ότι έρχονται και χειρότερα.

«Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν», προειδοποίησε ο Κρασιμίρ Κάνεφ, πρόεδρος της ΜΚΟ «Επιτροπή του Ελσίνκι». Ο ίδιος ο επικεφαλής της συνοριακής βουλγαρικής αστυνομίας χαρακτήρισε ως «το λιγότερο παράνομη» την κίνηση των ιδιωτών.

δ. Η Αυστρία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία
Η Αυστρία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία
Η Αυστρία θα εφαρμόσει ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ με την Ιταλία από την 1η Ιουνίου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Βιένη απέναντι στην μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ.

Και βέβαια θα καταρρεύσει μια  τέτοια Ε.Ε. Και πρέπει να μην υπάρχει, αν είναι να κατατρύχεται από  τις σημερινές παθογένειες και τα αρρωστήματα.

 Όταν, όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά  και ο ΟΗΕ και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί,  παρακολουθούν σχεδόν αδιάφορα την ακροδεξιά-ναζιστική χολέρα με φορείς κυβερνήσεις ,αλλά και υπηκόους κρατών, όπως  τα Σκόπια, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Σερβία ,η Αυστρία να συμπερφέρονται με τέτοια απρέπεια, έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού και αξιοπρέπειας,  με  αναλγησία, απανθρωπιά και σκληρότητα ακόμα και σε μικρά προσφυγόπουλα, μια τέτοια Ε.Ε , που επιτρέπει αυτές τις συμπεριφορές, δεν έχει λόγω και νόημα ύπαρξης. Ούτε η Ενωμένη Ευρώπη, ούτε ο πολυαμαρτωλός ΟΗΕ.  Αλλά ούτε και το ευρωπαϊκό και το διεθνές  δικαστήριο.

Αντί, αυτή την ώρα, οι  ηγεσίες του  ΟΗΕ και της Ε.Ε να έχουν επιβάλει σκληρές τιμωρίες (για παράδειγμα ένα καταλυτικό για αρχή εμπάργκο),στις  κυβερνήσεις των χωρών που  λειτουργούν έξω από τους θεσμούς και τις διεθνείς τους υποχρεώσεις, κάνουν σαν να μη βλέπουν τίποτα. ΄Οταν ,όμως, πρόκειται να μη χάσουν τα δανεικά τους, σκίζονται, σκυλιάζουν, απειλούν με χρεοκοπία και εμφύλιο, αν δε συμμορφωθούμε με τους διεθνείς κανόνες της αγοράς. Τί σύστημα,τί κόσμος!

Τί είναι πιο σημαντικό, πανάθλιοι; Η ανθρώπινη ζωή ή το χρήμα; Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως για τους υψηλόβαθμους στους παγκόσμιους οργανισμούς ,αλλά κι εκεί στις Βρυξέλλες, κυρίαρχη αρχή και “ιδέα” είναι το χρήμα και πώς θα το εισπράξουν. ΄Εστω κι αν οδηγήσουν μια χώρα στην καταστροφή και έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση.

Τέτοια Ευρώπη δεν τη θέλουμε. Δεν είναι οι ΗΠΕ μας αυτές. ΄Ετσι όπως είναι δομημένη και λειτουργεί σήμερα η Ε.Ε , ευνοεί-υποθάλπτει  τον εθνικισμό, την ανισότητα μεταξύ των μελών της, την αδιαφορία στον πάχοντα και την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης  και ανθρωπιάς. Εν ολίγοις, στερείται αξιών  η σημερινή Ε.Ε.

Εμείς, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες ,θέλουμε μια Ευρώπη για τον άνθρωπο .Και όχι μόνο για τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.΄Ολος ο κόσμος είναι μια πατρίδα. Οι αρχές και οι αξίες του ενωμένου κόσμου θα είναι πρωτίστως και αποκλειστικά ανθρωποκεντρικές . Θα προάγουν τις αναφαίρετες, απαράγραπτες, διαχρονικές αξίες της ζωής,έτσι όπως η Φύση της θέσπισε με τις  επιταγές της.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ! Να ξαναθυμηθούμε και να παλαίψουμε πάλι  για τις παλιές αυτές αξίες  που δεν έπαψαν ποτέ να είναι νέες, με φρεσκάδα και δύναμη. Και που δυστυχώς, τόσα χρόνια μετά τη Γαλλική επανάσταση, συνεχίζουν να παραμένουν ανεκπλήρωτες ελπίδες και απλησίαστο όραμα για τις γενιές των ανθρώπων.

2. α. Καρατζαφέρης: Ο νόμος και η τάξη δεν επιβάλλονται με γαρδένιες -Θα διώξω τους λαθρομετανάστες
Καρατζαφέρης: Ο νόμος και η τάξη δεν επιβάλλονται με γαρδένιες -Θα διώξω τους λαθρομετανάστες

«

«Έχουμε 4 εκατομμύρια λαθρομετανάστες εδώ. Αντέχει η Ελλάδα; Eίναι η φτωχότερη χώρα», σημείωσε  στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Εγώ θα τους διώξω. Πάρα πολύ απλά. Να τους δέχομαι εδώ; Mέχρι πότε;».

β. Γ. Καρατζαφέρης: Θα έβλεπα τον τέως βασιλιά σε ρόλο πρεσβευτή για την Ελλάδα
γ.  ΑΦΑΝΤΟΣ 8 ΧΡΟΝΙΑ-«ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ» ΛΕΕΙ
ΑΠΘ: Αργόμισθος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό δημόσιο

“Τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς”, Ελληνάρες! Αφού, αντί αυτό  το πανάθλιο ον ,ο εκβιαστής και κλέφτης,  να είναι φυλακή  εδώ και πολλά χρόνια, του αναγνωρίστηκε και το δικαίωμα να ιδρύσει νόμιμο κόμμα, δεν υπάρχει τίποτα όρθιο πια σε ένα  τέτοιο κράτος. Είμαστε η χώρα  της φαιδρότητας και της παντελούς έλλειψης θεσμών και αξιών.

Αλλά, κι εμείς σου υποσχόμαστε, ακροδεξιό,φασιστικό κατακάθι,  πως όταν έρθουν οι καλές ημέρες στον τόπο μας, δε θα σου επιφυλάξουμε μεταχείριση με… γαρδένιες.  Πολλά τα  κρίματα  και η αμετροέπειά σου .Το τέλος σου θα είναι δικαίως  μια φυλακή. Αλλλιώς , η Νέμεσις δε θα ησυχάσει.

Το ίδιο ένοχος, φυσικά, είναι και ο… διάττων αστήρ της πανάθλιας βιομηχανίας παραπληροφόσησης. Ο πολύς Νίκος Χατζηνικολάου! Δίνει “βήμα” σε κάθε σκουπίδι, για να βιάζεται η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, οι διαχρονικές αξίες της ζωής. Είναι ο ηθικός αυτουργός πολλών  τέτοιων εγκλημάτων και τούτος. Οι καλές δικές μας ημέρες, που έρχονται, θα είναι οι κακές και “μαύρες” δικές τους.

 

3. α. Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες
Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Στα 3 εκατομμύρια ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών.

β. Βαριά ονόματα του πλούτου είναι κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη.
Indymedia Athens
Σύμφωνα με άρθρο του planetnews, αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας.   Η λίστα με τα ονόματα   1. AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 Ευρώ.   2. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
3. ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.   4. INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.   5. ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.   6. ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.   7. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα134.000.000. ευρώ.   8. ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.   9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.   10. STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.   11. ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.   12. ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.   13. J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ (Ιωάννου, Παρασκευαΐδης).   14. MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκή Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.   15. ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχειτραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.(Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα στο Βέλγιο ή Ολλανδία)   16. ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων (Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.   17. FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.   18. MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.   Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας.

“΄Ομορφος κόσμος ηθικός”, αυτός της εμπορικής δημοσιογραφίας-βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Τώρα, με το νέο νόμο για τη χορήγηση αδειών, οι ολιγάρχες ετοιμάζονται   να ξανακάνουν αίτηση για να ανοίξουν πάλι  τα τηλε-ραδιο μεγαλοκαταστήματατα-χαλκεία τους.

Και θα πάρουν τις άδειες. Και θα φάνε με “χρυσά κουτάλια” πάλι. Και θα ξαναζητήσουν  με  πλαστά παραστατικά δανεικά και αγύριστα. Και θα ξεκοκαλίζουν το κλεμένο χρήμα τα παιδιά και τα εγγόνια τους, “γενεές δεκατέσσερεις”. Και δε θα πληρώσεις κανένας τους. Ουδείς θα τιμωρηθεί. Είναι το μόνο σίγουρο.

“Αγγελικά πλασμένος  κόσμος”,λέμε!

 

4. ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Ελληνικό Λας Βέγκας στον Σχινιά ετοιμάζει ο Ηλίας Ψινάκης -Καζίνο, σπα και βίλες
Ελληνικό Λας Βέγκας στον Σχινιά ετοιμάζει ο Ηλίας Ψινάκης -Καζίνο, σπα και βίλες [εικόνες]

Ελληνικό Λας Βέγκας στην περιοχή του Σχινιά σκοπεύει να δημιουργήσει ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος φαίνεται πως έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την έκταση μέχρι τα Δικαστικά.

Οπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο δήμαρχος Μαραθώνα ετοιμάζεται να δημιουργήσει καζίνο, εμπορικό κέντρο, μαρίνα, ξενοδοχείο, βίλες, γήπεδο γκολφ, μονάδας σπα αλλά και τελεφερίκ, με τη βοήθεια κινεζικού ομίλου.

Εκεί, που βρίσκεται το έλος θα υπάρξουν τεχνητές λίμνες, ενώ το κωπηλατοδρόμιο θα μετατραπεί σε υδατοδρόμιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για κοινά σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, του Δήμου Μαραθώνα, και Κινέζων επενδυτών, με το ρεπορτάζ να σημειώνει πως τα σχέδια του δημάρχου «πατάνε» και στο 25% του προστατευόμενου εθνικού πάρκου αλλά και στην παράκτια ζώνη, όπου αντί για ταβέρνες θα δημιουργηθεί νυχτερινό κλαμπ.

 

 

Είδες οράματα και ιδανικά ο….νεάζων δήμαρχος; Υψιπετείς αναζητήσεις, κατευθείαν  βγαλμένες οι ιδέες του από τον …Επιτάφιο του Περικλή (ας ρωτήσει κάποιον που ξέρει  γιατί ,ο ρέκτης  τοπικός άρχων ).

Κάτι ξέρανε οι χωριάτες που τον ψήφισαν στο Μαραθώνα. Θα  φάνε καλά τώρα με τα …Λας Βέγκας  στο Σχινιά. Μόνο που η περιοχή έχει άκρως αρχαιολογικό ενδιαφέρον  από την παραλία της Ν. Μάκρης   μέχρι και πέρα  τα “Δικαστικά”. Κάπου εκεί δόθηκε η μεγάλη αναμέτρηση,  ανάμεσα σε Πέρσες και Αθηναίους το 490 π.χ (πριν τη χρονολογία).

Ουδείς θα τολμήσει να φτιάξει σ΄αυτή την έκταση  τέτοια τερατογεννήματα. Εδώ θα είμαστε να τους πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων.