ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Μητσοτάκης: «Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό»

Τζιτζικώστας-Γεωργιάδης-Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά

Ξανά εκλογές ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα».

Να φύγουν οι ανίκανοι, για να έρθει η ….ικανή παρέα- τριανδρία της κεντρο-ακρο-δεξιο-ναζιστικής παράταξης της Ν.Δ, για να σώσει τη χώρα.  Ω,  θεοί!

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, όλοι εσείς οι «αχυράνθρωποι»:

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΓΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ .

Η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί (μεταβατικά)  από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, που διαθέτουν πραγματικό κύρος,  ήθος και ικανότητα.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΥΙΟΥΣ»ΚΑΙ ΤΙΣ «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ»! ΑΣ ΤΟΥΣ  ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

________________________________________________________________________

1. ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ”  ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
2. ΣΥΡΙΖΙΑΝΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ -ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ. “ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ”
3.  Η  ΝΕΑ …ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .  ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ, ΟΣΟ  ΠΟΤΕ.
4.ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ…ΑΝΤΡΙΚΙΕΣ  ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
5.ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΣΟI  ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
6. ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ… ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.

 

1.α .Η αστυνομία αναζητά τους αλληλέγγυους για το χάος στην Ειδομένη -Ποιοι υποκινούν τους πρόσφυγες
Η αστυνομία αναζητά τους αλληλέγγυους για το χάος στην Ειδομένη -Ποιοι υποκινούν τους πρόσφυγες

Η αστυνομία βρίσκεται στο κυνήγι αλληλέγγυων ομάδων, μέλη των οποίων φαίνεται πως υποκίνησαν τους πρόσφυγες στις χθεσινές διαδηλώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τα πρωτοφανή επεισόδια στην Ειδομένη.

Αιτία για τα πρωτοφανή σε χρονική διάρκεια, αλλά και βία επεισόδια φαίνεται ότι ήταν η υποκίνηση των προσφύγων από ορισμένους – με άγνωστα μέχρι στιγμής κίνητρα- κύκλους να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Η δράση ορισμένων αυτών των ομάδων που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στους χώρους παραμονής προσφύγων και μεταναστών και τους καλούν σε «ανυπακοή» φαίνεται πως πλέον είναι ανεξέλεγκτη, αφού σε κάθε ευκαιρία δυναμιτίζουν την ήδη εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ εστιάζει την έρευνά της σε διάφορες ομάδες ατόμων ευρωπαϊκής καταγωγής που περιφέρονται καθημερινά στους χώρους του πρόχειρου προσφυγικού καταυλισμού ισχυριζόμενοι ότι ανήκουν σε ομάδες «αλληλεγγύης» προς τους πρόσφυγες. Πρόκειται για άτομα που έχουν έρθει από χώρες του εξωτερικού, κυρίως από Γερμανία και Ισπανία, διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια.

β. Μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο σε ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας
Μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο σε ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας

Ενα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας, όταν μετανάστες από το hotspot του Κουτσόχερου Λάρισας έκλεισαν τον δρόμο και δεν άφησαν ούτε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να περάσει.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία του γιου του ασθενούς χρειάστηκε σχεδόν μισή ώρα προκειμένου οι καταληψίες του δρόμου να επιτρέψουν στο ασθενοφόρο να περάσει.

Σύμφωνα με το trikalazoom.gr o γιος του ασθενή ανέφερε:
«Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε διακομιδή του πατέρα μου και συνέχιση της νοσηλείας του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας απο το Νοσοκομείο Τρικάλων.
Στις 10:30 περίπου στο ύψος της γέφυρας του Πηνειού( διασταύρωση για Τύρναβο) επί της Εθνικής οδού Τρικάλων -Λάρισας περιπολικό της τροχαίας σταμάτησε το ασθενοφόρο για να μας ενημερώσει ότι ο δρόμος είναι κλειστός λόγω διαμαρτυρίας των λαθρομεταναστων και προσφύγων. Έπρεπε το ασθενοφόρο να πάρει άδεια από τους αγελαίους καταληψίες για να μεταφερθεί ο πατέρας μου στο νοσοκομείο.
Κατόπιν συνεννοήσεως και με καθυστέρηση μισής περίπου ώρας φύγαμε από το σημείο με συνοδεία μηχανής αλλά και πάλι μέσω παράκαμψης. Και ρωτάω:
-Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν κι εμείς να είμαστε θεατές;
-Εμείς δεν είμαστε πολίτες;
-Η ζωή μας θα εξαρτάται από τις ορέξεις κάποιων αγελαίων ομάδων;
-Θα μπορούσα να γράφω για ώρες … αλλά ας σταματήσω κάπου εδώ».

 Το προοσφυγικό  “διαβάζεται” από πολλές μεριές. Είναι  οι   χιλιάδες γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά  και οι  υπόλοιποι εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι, που ταλαιπωρούνται τόσο καιρό   είτε στην Ειδομένη, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα , είτε στα άλλα  χοτ ποστ της χώρας  και κανείς τους δεν ξέρει “τί τέξεται η επιούσα”. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων, είναι πραγματικοί πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, διωγμένοι από τον επάρατο “εμφύλιο”  που πλήττει  τη  Συρία ,το Αφγανιστάν, το Ιράκ εδώ και χρόνι.α

΄Ολους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι, πρώτα ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ, μετά ως οργανωμένη Πολιτεία και υπήκουσα σε διεθνείς κανόνες και νόμους, να τους περιθάλψουμε,να φροντίσουμε ΑΜΕΣΑ για την αποκατάστασή τους. Δεν είναι  εικόνα στοιχειωδώς πολτισμένου κράτους αυτή, όταν δεν έχει τη δυνατότητα να τακτοποιήσει σε ανθρώπινες συνθήκες 50.000 πρόσφυγες. Είναι κατάντημα και όλοκληρωτική έκπτωση πολιτισμού και ανθρωπιάς όλων των θεσμών και των οργάνων της ελληνικής πολιτείας.

Κι ας μη νομίσουν κάποιοι αφελείς ή ανεγκέφαλοι πως κάνουμε χάρη στους πρόσφυγες, αν τους προσφέρουμε ένα ανθρώπινο κατάλυμα να ξεκουραστούν και ένα πιάτο φαγί. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας, που απορρέουν από την ιδιότητα και την έννοια ΄Ανθρωπος. Και μετά, το το ίδιο το κράτος δεσμεύεται από διεθνεί κανόνες και υποχρεούται να τους σέβεται, γιατί θεσπίστηκαν από την παγκόσμια κοινότητα για την αντιμετώπιση ακριβώς τέτοιων τραγικών φαινομένων, που δημιουργούν οι πόλεμοι και η ακαταστασία στη γη.

Από την άλλη, βέβαια,δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να μην αποδεχόμαστε και την ύπαρξη  εγκληματικών στοιχείων που δρουν και κινούνται ανάμεσα στους πρόσφυγες, είτε προφασιζόμενοι οι ίδιοι πως είναι κι αυτοί “πάσχοντες” και διωκόμενοι,  είτε άλλοι, που παριστάνουν τους “καλούς Σαμαρείτες” ,ενώ στην ουσία είναι στην καλύτερη περίπτωση μπαχαλάκηδες με “τρικυμία εν  τω κρανίω” και στη χειρότερη, ακροδεξιοί-Ναζί που ξεηκώνουν τους πρόσφυγες, για να δημιουργούνται αλγεινές  εντυπώσεις στον κόσμο.

Η σκηνή, ας πούμε, με τον αποκλεισμένο δρόμο και το ασθενοφόρο να μένει ακινητοποιημένο, σίγουρα δεν είναι δουλειά λογικών ανθρώπων ούτε θα τολμούσαν ποτέ πραγματικοί πρόσφυγες να επιδεικνύουν   τέτοιες ακραίες συμπεριφορές. Είναι έργο μπαχαλακηδο-Ναζίδων και φυσικά “ρίχνουν νερό στο μύλο”, όσων αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων στη χώρα μας.

Και στη Χίο και στον Πειραιά και στην Ειδομένη ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες κινούνται εγκληματικά στοιχεία, αλλά και χαφιέδες, προβοκάτορες,ακόμα και μαϊμούδες  ΜΚΟ, που έχουν άλλους, παράνομους και εγκληματικούς στόχους. Η αστυνομία όφειλε ήδη να τους έχει όλους αυτούς απομονώσει. Και οι ίδιοι οι πρόσφυγες το θέλουν. Δεν είναι ούτε πολλοί ,ούτε καλά κρυμμένοι. Δρουν στο φως και  είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.

Ας τους συλλάβουν κι ας πέσει  δυνατός πέλεκυς στο κεφάλι τους. Είναι εχθροί των προσφύγων, χειρότεροι και από τους δικούς μας εδώ Ελληνάρες, που παίρνουν τα δίκανα να τους διώξουν ….παραπέρα. Γιατί δεν το κάνει η ελληνική, ναζιστοκρατούμεη αστυνομία μας; Μήπως δεν τη συμφέρει; Μήπως αυτό ακριβώς επιδιώκουν κάποια Μηχαλολιακικά “κεφάλια” στο Σώμα, να προκαλείται η κοινή γνώμη και να προδιατίθεται αρνητικά εναντίον των  εξαθλιωμένων προσφύγων; Τί λέει η νέα κυβερνητική επιλογή στο πόστο του    αρχηγού της Αστυνομίας;

 

2. Μηνύσεις και αγωγές από Σαμαρά εναντίον της Γεροβασίλη και ΜΜΕ
Μηνύσεις και αγωγές από Σαμαρά εναντίον της Γεροβασίλη και ΜΜΕ

Ανακοίνωση εκδόθηκε νωρίτερα από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Σαμαρά.

Οι μηνύσεις και αγωγές έρχονται ως συνέχεια των δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο που συνέδεαν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε το Σάββατο: «Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα».

Η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως «όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη. Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση».

Η απάντηση ήρθε από στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, επίσης το Σάββατο. «Η σημερινή δήλωση της κ. Γεροβασίλη που έσπευσε να υιοθετήσει σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, είναι όχι μόνο ψευδής, όπως το δημοσίευμα, αλλά και χυδαία», ανέφεραν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Και συμπλήρωναν: «Δείχνει  την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει η “γνωστή” ομάδα του Mαξίμου, ενόψει των ευθυνών της για  το κατάντημα της χώρας. Όμως οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν για τις αθλιότητές τους!».

΄Οταν αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ και μάλιστα με κυβερνητικό εκπρόσωπο μια Γεροβασίλη, θυμάται το…γηραιό, δημαγωγικό εαυτό  της, “δίνει ρέστα” .Δε την φτάνει κανείς. Ούτε υπάρχει άλλο σκαλοπάτι, για να πάει παρακάτω.

Βγάζουν κομματικές  ανακοινώσεις, ηλίου φαεινότερες  συκοφαντικές, εν γνώσει τους, δηλαδή, πως  λένει ψέματα, εμπλέκουν τον προηγούμενο πρωθυπουργό, αλλά και τον τότε αντιπρόεδρο Ε. Βενιζέλο σε…ξέπλυμα μαύρου χρήματος (!) και…καθάρισαν. ΄Ετσι, με υποθέσεις, θέατρο, στημένα στοιχεία. Με έναν αδειανό λογαριασμό στον οποίο ουδέποτε μπήκαν χρήματα, του πεθερού του Α.Σαμαρά. Ο ίδιος, μάλιστα,  με προσωπική του επιστολή χτες, εξήγησε περί τίνος πρόκειται.

Κι αντί να ζητήσουν συγγνώμη τα κομματικά λαμόγια αλλά και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι , συνεχίζουν ακάθεκτοι τη λάσπη. Τί άθλιος ο κόσμος των κομμάτων και της βιομηχανίας παραπληροφόρησης σ΄αυτή τη χώρα!

Δεν έχουν το θεό τους εκεί στο  ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. Δεν μπορούν να αποκόψουν τον “ομφάλιο λώρο” από το λαϊκισμό, τη δημαγωγία,τον παλαιο-πασοκικό εαυτό τους.

Δεν κερδίζονται πιά με τέτοιες μεθόδους οι εκλογές, λεβέντες. ΄Εχει ξυπνήσει  ο κόσμος. Το 2016 δεν έοναι 1981.  Πότε θα εκμοντερνιστείτε και σεις πολιτικά; Πότε θα πνεύσει  λίγος καθαρός άνεμος πολιτικής Ευρώπης  εκεί στα “λαγούμια” της Κουμουνδούρου;

 

3. Κουμουτσάκος: Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα -Στραγγαλίζουν την οικονομία
Κουμουτσάκος: Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα -Στραγγαλίζουν την οικονομία

Πού τον πετύχανε αυτό τον… τσαχπίνη Κουμουτσάκο με τα γυαλάκια, το ατσαλάκωτο παράστημα,  που λες και έχει βγει από γραφείο Γυμνασιάρχη παλιού  εξατάξιου σχολείου; Τί πομπώδες ύφος, τί εμφάνιση και παρουσία; Ας είναι.

Δε θα ψηφίσει, λέει ο τύπος, η Κεντο-Ακροδεξιο- Ναζιστική Ν.Δ τα μέτρα, γιατί….στραγγαλίζουν την οικονομία. Ενώ τα δικά τους παλιότερα, την ανέστησαν!

΄Αλλα τούτα παπαγαλάκια,που δεν μπορούν ούτε αυτοί να απογαλακτιστούν από τη δημαγωγία. Φαντάζονται οι ασύνετοι  πως θα αποκτήσουν αυτοδυναμία και θα κυβερνήσουν μόνοι  σε μαγαζί ανοιχτό για  τους κομματικούς τους πελάτες,όπως τις παλιές καλές τους ημέρες.

“Κούνια που τους κούναγε”. Μα, πού ζουν; Τέτοια πια αορασία έχει πέσει στα μάτια του “υιού” και δε βλέπει πέρα από τη μύτη του;

4. Ο Γκλέτσος αγρίεψε: «Αν οι Σκοπιανοί ξανατολμήσουν να μπουν σε ελληνικό έδαφος, θα αναλάβουμε δράση»
Ο Γκλέτσος αγρίεψε: «Αν οι Σκοπιανοί ξανατολμήσουν να μπουν σε ελληνικό έδαφος, θα αναλάβουμε δράση»

Εξαλλος είναι ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος με όσα διαδραματίζονται στην Ειδομένη.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός του, την Τελεία, αν οι Σκοπιανοί ξανατολμήσουν να μπουν σε ελληνικό έδαφος, τότε όπως περοειδοποιεί θα αναλάβει δράση.
Συγκεκριμένα αναφέρει «Εάν οι Σκοπιανοί ξανατολμήσουν να επιχειρήσουν επί Ελληνικού εδάφους, τότε θα αναλάβουμε δράση».

Τί λέει πάλι αυτό το παλαβό; Παίζει τώρα και  ακροδεξιά, εθνικιστική …μπάλα; ΄Η πάντα σε τέτοια γήπεδα εμφανιζόταν και δεν τον είχαμε πάρει είδηση να τον κράξουμε;

Δεν έχει κανέναν να τον μαζέψει εδώ και πολύ καιρό ;  Η απόλυτη ξευτίλα έχει καταντήσει πια.

 

5. Χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη ασπάζονται τον Χριστιανισμό για να πάρουν άσυλο
Χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη ασπάζονται τον Χριστιανισμό για να πάρουν άσυλο [εικόνες]

Καιροσκοπισμός ή ενσωμάτωση; Εκτός από το κύμα ιστορικών διαστάσεων με μετανάστες που φθάνουν στην Ευρώπη και προέρχονται από την Μέση Ανατολή και την Αφρική, η Γηραιά Ηπειρος γνωρίζει σήμερα ένα άλλο κύμα: της αλλαγής θρησκείας.

Το διεθνές πρακτορείο Associated Press (AP) πήγε στο Βερολίνο σε μια ευαγγελική εκκλησία όπου «εκατοντάδες αιτούντες άσυλο Ιρανοί και Αφγανοί βρίσκονται ανάμεσα στους χριστιανούς πιστούς», όπως αναφέρει.
«Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι αυτή η απόφαση δίνει περισσότερες ελπίδες να αποκτήσουν άσυλο. Μπορούν έτσι να ισχυριστούν ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην χώρες καταγωγής τους γιατί θα υποστούν θρησκευτικό πόλεμο» αναφέρει το πρακτορείο.
Στη Γερμανία προτεραιότητα ασύλου έχουν όσοι έφυγαν από τον εμφύλιο της Συρίας. Η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη για τους αιτούντες άσυλο από το Ιράν ή το Αφγανιστάν, γιατί οι συνθήκες ζωής στις χώρες τους είναι πολύ καλύτερη», αναφέρει το ΑΡ.
Αφγανοί και Ιρανοί πιστεύουν ότι οι ελπίδες τους να μείνουν στην Ευρώπη αυξάνονται όταν αλλάξουν θρησκεία γιατί στις χώρες τους το να ασπαστεί κάποιος τον χριστιανισμό ισοδυναμεί με φυλάκιση ή και ποινή θανάτου
Ο ιερέας Gottfried Martens, της ευαγγελικής εκκλησίας Trinity Church στο Βερολίνο εκτιμά ότι τα κίνητρα δεν έχουν σημασία. Πιστεύει ότι «πολλοί πρόσφυγες ελκύονται τόσο πολύ από το μήνυμα του Χριστού που αλλάζουν τη ζωή τους». Προσθέτει ότι μόνο το 10% όσων βαπτίζονται χριστιανοί δεν επιστρέφουν στην εκκλησία, μετά την βάπτισή τους. Ο ιερέας αναγνωρίζει ότι ορισμένοι βαπτίζονται γιατί ελπίζουν ότι θα πάρουν άσυλο «αλλά τους καλώ να έρθουν κοντά μας, γιατί ξέρω ότι όποιος έρχεται στην εκκλησία δεν είναι πια ο ίδιος», δηλώνει.


Η εκκλησία του ιερέα Martens έγινε διάσημη: βαπτίζει τους μουσουλμάνους μόνο με τρεις μήνες κατηχητικό και τους βοηθάει να κάνουν τις αιτήσεις ασύλου. Η εκκλησία του είχε 150 μέλη και τώρα έχει 600 σε δύο χρόνια, ενώ υπάρχει λίστα αναμονής για άλλες 80 βαπτίσεις.
Ο Ιρανός Vesam Heydari, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο, είχε πάρει άσυλο στην Νορβηγία και είχε βαπτιστεί εκεί χριστιανός, πριν έρθει στη Γερμανία. «Η πλειοψηφία των Ιρανών εδώ δεν βαπτίζονται από πεποίθηση αλλά γιατί θέλουν απλά να μείνουν στην Γερμανία» λέει.
Αλλά και άλλες εκκλησίες στην Γερμανία, ειδικά οι λουθηριανοί στο Ανόβερο και την Ρηνανία αύξησαν κατά πολύ τους πιστούς αφού πολλοί Ιρανοί ασπάστηκαν στον χριστιανισμό, σημειώνει το ΑΡ.
Το Ομοσπονδιακό γραφείο της Γερμανίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν θέλησε να σχολιάσει τα κίνητρα των αιτούντων άσυλο που βαπτίζονται χριστιανοί.
Αλλά και στη Δανία, εκατοντάδες μουσουλμάνοι ασπάζονται τον χριστιανισμό και οι αρχές υποπτεύονται ότι υπάρχει κίνητρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Tribune de Genève, με ρεπορτάζ από την Κοπεγχάγη.
Η εφημερίδα επισκέφθηκε την εκκλησία Apostelkirken της Κοπεγχάγης, μια Κυριακή του Απριλίου, και είδε ότι κρατούσαν την Βίβλο και παρακολουθούσαν την λειτουργία όχι μόνο Δανοί αλλά και πάρα πολλοί Ιρανοί. Ανδρες και γυναίκες, νέοι στην πλειοψηφία τους και ντυμένοι με ευρωπαϊκά ρούχα, άκουγαν χάρη σε ειδικά ακουστικά την θεία λειτουργία μεταφρασμένη στα ιρανικά.


Οι αιτούντες άσυλο είναι όλο και περισσότεροι που συχνάζουν σε αυτή την ευαγγελική εκκλησία για να ασπαστούν τον χριστιανισμό. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλες προτεσταντικές εκκλησίας του βασιλείου της Δανίας.
Σύμφωνα με την Ενωση βοήθειας στους χριστιανούς πρόσφυγες Folkekirkens Asylsamarbejde, τουλάχιστον 100 Ιρανοί βαπτίστηκαν από το τέλος του 2015 και άλλοι 300 περιμένουν στη λίστα για να βαπτιστούν.

Καιροσκόποι και πανάθλιοι τέτοιοι τύποι. Ντροπή! ΄Οχι μόνο άσυλο να μην τους χορηγείται με την επίκληση της…χριστιανικής τους ιδιότητας,αλλά κλωτσηδόν να στους στέλνουν από εκεί που ήρθαν.  Δεν έχουν θέση ανάμεσα στους αξιοπρεπείς πρόσφυγες, που δεν πουλάνε την ταυτότητά τους, όσοι  καταφεύγουν σε τέτοια τερτίπια, για να πάρουν, σε βάρος των άλλων ,των αξιοπρπεών και έντιμων, το  άσυλο.

Είναι το ίδιο αισχροί, όσο και εκείνοι που λένε πως τους καταδιώκουν.  “Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα” ούτε και με το χριστιανικό τους βάπτισμα.

6. Γεωργιάδης: Ανίκανοι και άχρηστοι οι κυβερνώντες, δεν μπορούν να δέσουν τα κορδόνια τους
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ανίκανους και άχρηστους χαρακτήρισε τους κυβερνώντες ο Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει άμεσα την διεξαγωγή εκλογών.

«Δεν έχω δει τέτοιους άχρηστους ανθρώπους στη ζωή μου, δεν μπορούν να δέσουν τα κορδόνια τους. Θέλουμε να σηκωθούν να φύγουν, δεν κάνουν γι αυτή τη δουλειά. Είναι ανίκανοι» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως όταν προκηρυχτούν εκλογές οι Έλληνες «θέλουν δεν θέλουν, θα ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη».

Να μια καλή ιδέα. Να προσλάβουν εκεί στην κυβέρνηση τον ΄Αδωνι να τους…  δένει τα κορδόνια που αυτοί δεν σκαρμπάζουν να το κάνουν.Είναι  δοκιμασμένο, καλό μπακαλόπαιδο για αγγαρείες. Τον είχε παλιότερα ο Καρατζαφέρης στη δούλεψή του, τώρα ο Κυριάκος.  Σίγουρα δε θα έχει πρόβλημα,αν του τάξουν,να γίνει και ορντινάτσα του ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕ.Λ.