ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Μητσοτάκης: “Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό”

Τζιτζικώστας-Γεωργιάδης-Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά

Ξανά εκλογές ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα».

Να φύγουν οι ανίκανοι, για να έρθει η ….ικανή παρέα- τριανδρία της κεντρο-ακρο-δεξιο-ναζιστικής παράταξης της Ν.Δ, για να σώσει τη χώρα.  Ω,  θεοί!

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, όλοι εσείς οι “αχυράνθρωποι”:

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΓΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ .

Η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί (μεταβατικά)  από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, που διαθέτουν πραγματικό κύρος,  ήθος και ικανότητα.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΥΙΟΥΣ»ΚΑΙ ΤΙΣ «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ»! ΑΣ ΤΟΥΣ  ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

________________________________________________________________________

1. ΟΙ “ΛΕΠΕΝ”  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΔΡΥΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ.
2. ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ   ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ  “ΠΥΡΣΟΥΣ”
  3.  ΜΑΓΚΙΑ-ΚΛ@ΑΝΙΑ ΜΕ …ΑΡΩΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΛΑΣ.
4.ΟΥΔΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΟΜΑ  ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ  ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ  ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ.
5.  ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ. “ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ”.
1.α. «Εθνική Ενότητα» με σήμα τον πυρσό -Τα επτά ερωτήματα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου
«Οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι δικοί μας άνθρωποι. Από εμάς έφυγαν. Δε μπορείς να αγνοείς το 7% του ελληνικού λαού», επεσήμανε. «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ, του Καραμανλή και του Αβέρωφ», δήλωσαν οι κ.κ Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος.
«Εθνική Ενότητα» με σήμα τον πυρσό -Τα επτά ερωτήματα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου
β. Το πόρισμα των εισαγγελέων για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης: 6,6 εκατ. δολάρια μετρητά, 20 εκατ. ευρώ σε ακίνητα
Αφορά ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες – Τα έτη 2007-2008 έλαβε 1,6 εκατ.ευρώ σε δύο δόσεις από επιχειρηματίες που ασχολούνται με πωλήσεις όπλων και συγκεκριμένα μεσολάβησαν για την αγορά των Super Puma
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες κατά του Γιώργου Καραταζαφέρη, προχώρησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μετά την παραγγελία της Βουλής που ήλεγξε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρώην προέδρου του ΛΑΟΣ.

Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου με στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό,θα μπορούσε  να ιδρύσει ένας αντίστοιχος  Καρατζαφέρης πολιτικό κόμμα, αντί να είναι φυλακή;  Η Ελλάδα ούτε είχε ούτε έχει, έστω  και κατ΄επίφαση,  πολιτισμό στους περισσότερους θεσμικούς τομείς της πολιτείας.

Βεβαίως, σε μια χώρα που το Ανώτατο δικαστήριό της, ο ΄Αρειος Πάγος, ξέπλυνε τα εγκλήματα του ναζισμού ,νομιμοποίησε τους υμνητές των απεχθέστερων εγκλημάτων στην στορία της ανθρωπότητας και έστειλε στη Βουλή των Ελλήνων το Μιχαλολιάκο,τον Παππά, τον Κασιδιάρη, η κομματική επαναδραστηριοποίηση ενός Καρατζαφέρη είναι απλώς σύμπτωμα της παθογένειας.

Απίστευτη χώρα Ανιστόρητος λαός.

 

2. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι δικοί μας άνθρωποι.
Από εμάς έφυγαν. Δε μπορείς να αγνοείς το 7% του ελληνικού λαού», επεσήμανε. «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ, του Καραμανλή και του Αβέρωφ», δήλωσαν οι κ.κ Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος.  –

Μια αλήθεια είπαν οι “Λεπέν”  της χώρας, Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος. Πως οι Ναζί είναι σώμα της ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή και του Ε. Αβέρωφ,που σήμερα εκπροσωπείται   επάξια από τη Ν. Δ του  Μητσοτάκη, του Τζιτζικώστα, του Γεωργιάδη. Το δεχόμαστε.

΄Ομως μια αλήθεια σαν αυτή, που είπαν, δε τους διασώζει, αφού κάθε λέξη που ξεστομίζουν ή θα είναι ψεμα -δημαγωγία ή ύβρις. Παράδειγμα. το 7%, υποστηρίζουν,  του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ είναι Ναζί!

΄Οχι, πανάθλια ζόμπι.  Χίλια κουσούρια έχει αυτός ο λαός, αλλά Ναζί δεν έιναι.  Το 7% του λαού ισοδυναμεί με 750.000 κόσμο. Οι Ναζί δεν είναι παραπάνω από 300 χιλιάδες αποβράσματα, άτομα της νύχτας, “σβερκούνους”-“ντουλάπες”, εκβιαστές, μαζί με κάτι απολιθώματα της δικατορίας και της βασιλείας. Αυτός  και μόνο είναι ο ναζιστικός συρφετός της χώρας.

΄Οπως πάντα ψεύτες, θρασείς και απατεώνες οι Ελληνάρες. “Ο πατριωτισμός”, άλλωστε,  “είνα καταφύγιο των παλιανθρώπων”.  Γνωστό αυτό.

 

3. Βολιώτης πλήρωσε κλήση 200 ευρώ σε κέρματα -Δύο ώρες μετρούσαν οι υπάλληλοι
(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)

Εναν τρόπο για να πάρει το… αίμα του πίσω για την κλήση που του έδωσε η Τροχαία βρήκε ένας Βολιώτης.

Ενας νεαρός εμφανίστηκε σε γκισέ των ΕΛΤΑ Βόλου με κέρματα του ενός, δύο και πέντε λεπτών του ευρώ, για να πληρώσει την κλήση των 200 ευρώ. Οι υπάλληλοι αρχικά σάστισαν βλέποντας τη σακούλα με τα κέρματα, ενώ χρειάστηκαν 2 ώρες για να τα μετρήσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

«Γιατί μου το κάνεις αυτό!», φέρεται να αναφώνησε η υπάλληλος, βλέποντας το «βουνό» με τα κέρματα, με το νεαρό να απαντά- σύμφωνα με το δημοσίευμα «Τιμωρώ το ελληνικό δημόσιο ταλαιπωρώντας το».

Εκείνη του ζήτησε να πάει την επόμενη ημέρα, προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση τη στιγμή που θα υπήρχαν περισσότεροι υπάλληλοι στο υποκατάστημα, αλλά ο νεαρός αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι έληγε η προθεσμία των 10 ημερών, μέσα στην οποία είχε το δικαίωμα να καταβάλλει το μισό χρηματικό ποσό του προστίμου.

Ετσι, η υπάλληλος άρχισε τελικά να μετρά τα κέρματα και φώναξε… ενισχύσεις, καλώντας δύο συναδέλφους της να τη βοηθήσουν.

Δεν είναι απλά παλιανθρωπάκος αυτός ο ΄Ελληνας. Είναι εντελώς παλιάνθρωπος και ανήθικος. Για δείτε τη  συμπεριφορά του αχρείου. Κάνει την παραβασάρα του. (Ποιος ξέρει σε ποιο καφενείο έπαιζε τάβλι και είχε καταλάβει το μισό πεζοδρόμιο, για να παρκάρει την κουρσάρα του). Τον γράφει (και σωστά) ο τροχαίος.  Και αντί ο άθλιος να ντραπεί, να ζητήσει συγγνώμη….τιμωρεί, λέει, το ελληνικό δημόσιο που δεν του έδωσε συγχαρητήρια ,δεν τον επιβράβευσε για την παρανομία του και τον τιμώρησε για κάτι που όφειλε , μόνο και μόνο, από σεβασμό στο διπλανό του να μην  κάνει.

Αυτή είναι η κατάρα, η βαριά παθογένεια του ΄Ελληνα από συστάσεως ελληνικού κράτους. Κάνει την κομπίνα, κλέβει την εφορία, παίρνει τη θέση του άλλου, πουλάει την ψήφο του εν ψυχρώ. Και βγαίνει κι απο πάνω!

Το κράτος  είναι “πατερούλης”. Και οφείλει  να τον υπηρετεί και να τον χαϊδεύει, ακόμα και όταν παρανομεί. Ο ίδιος δεν έχει υποχρεώσεις.  Μόνο λαμβάνειν!

Και όταν  συλλαμβάνεται … κλέπτων  οπώρας, όχι μόνο δεν έχει τύψεις , ούτε ντρέπεται, αλλά βρίσκει και δικαιολογίες της απαίσιας συμπεριφοράς του της μορφής: “Κλέβω, γιατί κλέβουν όλοι”. ΄Η “πρώτα με κλέβει το κράτος γι΄αυτό  δικαιούμαι να το κλέψω κι εγώ”! Και ησυχάζει και ο ίδιος  και η ανύπαρκτη συνείδηση και  αξιοπρέπειά του.

Πότε θα μπει σε τάξη αυτός ο ξεδιάντροπος συμπατριώτης μας, ο τζάμπα μάγκας, με την τρικυμία στον εγκέφαλο, που έχει φτάσει να μην μπορεί να ξεχωρίσει το σκόρδο από το κρεμύδι; Που δε θέλει να αντιληφθεί  το απλό και  αυτονόητο;  Ποτέ.

Δεν αλλάζει. Μόνο, αν η Ευρώπη πάρει βούρδουλα, γερό μαστίγιο,  ίσως αλλάξουν τα παιδιά και τα εγγόνια του Βολιώτη.  Αλλιώς, κι αυτά θα βολοδέρνουν. Θα  κάνουν τις ίδιες ψευτομαγκιές με τον “προπάτορα” και η χώρα θα παραμένει ίδια Ψωροκώσταινα και δακτυλοδεικτούμενη, όπως δακόσια χρόνια τώρα. Το όνειδος της Ευρώπης.

Αλλά δείτε,όμως,  πώς καλύπτει το θέμα και η φυλλάδα ( iefimerida). Θαυμάζει και επαινεί με το κρύο χιούμορ της το χωροφυλακίστικο  αστείο του χωριάτη.

Αφού είναι ο καλύτερος  πελάτης της, να μην τον στηρίξει; “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”. Γνωστό κι αυτό. “Το ένα χέρι (ξε) πλένει τ΄άλλο και τα δυό  το πρόσωπο “.

 

4.   Ιστορική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Χιροσίμα
(φωτογραφία: Reuters)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία για την συνάντηση της Ομάδας των Επτά (G7), των μεγαλύτερων βιομηχανικών οικονομιών του κόσμου, που πραγματοποιείται στην Χιροσίμα, σε μια ιστορική επίσκεψη αμερικανού υπουργού στην πόλη που βομβαρδίστηκε με ατομική βόμβα τον Αύγουστο του 1945 κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ταξίδεψε από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ με προορισμό την βάση Πεζοναυτών στην Ιουακούνι και αναμένεται να επισκεφτεί την Δευτέρα το Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα.
Ο Κέρι είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που επισκέπτεται ποτέ την Χιροσίμα.

Μήνυμα για «έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα» εξέπεμψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από τη Χιροσίμα.
Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Σουγκόκου Σιμπούν, που δημοσιεύεται σήμερα, ο Κέρι απέφυγε να σταθεί υπερβολικά στον συμβολισμό που ενέχει η επίσκεψή του και παρέκαμψε το ακανθώδες θέμα της συγγνώμης, ή της απλής συμπάθειας που πολλοί θα ανέμεναν από την Ουάσιγκτον.

truefeat2

 “Δύο πυρηνικές βόμβες εκτοξεύτηκαν και ισοπέδωσαν τις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου αντίστοιχα. Ο άνθρωπος που «έκανε καριέρα», μαχόμενος το Εθνικό Πρόγραμμα Άμυνας, ήταν αυτός που είπε «ναι» στο πιο καταστρεπτικό σχέδιό του. Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, που προκάλεσε παγκοσμίως η απόφασή του, ο ίδιος ο Τρούμαν υποστήριζε την επιλογή που έκανε, μέχρι το τέλος της ζωής του. Πίστευε ότι με αυτό που έκανε, έσωσε εκατομμύρια ζωές, που θα χανόντουσαν αν συνεχιζόταν ο πόλεμος. Πάντα οικονόμος, δεν ξέχασε ούτε στιγμή, ότι τα έξοδα του πολέμου ήταν υπέρογκα και αν αναγκαζόταν να διατάξει εισβολή στην Ιαπωνία, η οικονομία των Η.Π.Α. θα γονάτιζε, ή τουλάχιστον αυτό υποστήριζε ως δικαιολογία. Στις 13 Αυγούστου του 1945, η Ιαπωνία παραδόθηκε. Ο θρίαμβος της νίκης δεν ήταν αρκετός, για να επισκιάσει την παγκόσμια κατακραυγή για τον βομβαρδισμό. Ο Τρούμαν δεν βγήκε κερδισμένος απ’ την αναμέτρηση…. “

atom

Οι ΗΠΑ οφείλουν να ντρέπονται γι΄αυτό το φοβερό έγκλημα που διέπραξαν. Η Ιστορία τους καταλογίζει πως είναι η μοναδική χώρα σε όλο τον κόσμο, που έκανε  χρήση πυρηνικών όπλων   σε τέτοια έκταση και με τόσα πολλά θύματα.

Διέπραξε  εκείνη η αμερικανική κυβέρνηση “΄Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, που σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο δε δικαιολογείται. ΄Οσα κι αν επικαλέστηκαν μετά, μέχρι ακόμα και σήμερα, οι στρατευμένοι τους “ιστορικοί” και οι διάφορες άλλες ασυνείδητες   “πένες” , αποτελούν απλά και μόνο  ιστορικά φληναφήματα.

Ντροπή σε μια ολόκληρη  χώρα, που θέλει να  υποστηρίζει πως πρωτοστατεί στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης. Ακόμα δε ζήτησε συγγνώμη ,(συμβολικά) γονυπετής ένας πρόεδρός της.  Ντοπή σου Αμερική!

 

5. Στίχοι που έγραψαν οι Ιάπωνες καμικάζε αυτοκτονίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ελληνική μετάφραση Στίχοι που σκόρπισε ο “θεϊκος άνεμος” λίγο πριν συντρίψει τα αεροπλάνα του πάνω στα αμερικανικά πλοία.

Ιαπωνας Καμικάζι πιλότος σε αφίσα της εποχής...

Από την ΜΑΡΟΥΣΑ ΘΩΜΑ

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1944: Στη μάχη της θάλασσας των Φιλιππίνων, τα γιαπωνέζικα παλαιωμένα αεροπλάνα ηττήθηκαν από τα πιο σύγχρονα και εξοπλισμένα με ραντάρ αμερικανικά τα οποία χειρίζονταν πολύ πιο έμπειροι πιλότοι από αυτούς της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Σε λίγο, οι σύμμαχοι θα καταλάμβαναν τις Φιλιππίνες, αποκόβοντας της Ιαπωνία από τα απολύτως πολύτιμα κοιτάσματα πετρελαίου της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το τέλος ήταν κοντά, ο πόλεμος είχε πια οριστικά χαθεί και η παράδοση φαινόταν η λογική επιλογή. Όχι όμως για το λαό που έχει μάθει να αγαπά δύο πράγματα όσο τίποτα άλλο, την πατρίδα του και τις ανθισμένες κερασιές.    Φόβος για να με σταματήσει δεν υπάρχει. Θυμός για να με σταματήσει δεν υπάρχει. Αγάπη για να με σταματήσει δεν υπάρχει. Θάνατος δεν υπάρχει.   Δεν είναι σαφές πότε έγινε πραγματικά η πρώτη εμφάνιση του «θεϊκού ανέμου» ή kamikaze όπως είναι η γιαπωνέζική λέξη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έκαναν οι νεαροί – κάποιοι ούτε 18 ετών – πιλότοι, ούτε ποιος πραγματικά ήταν ο εμπνευστής αυτής της τακτικής(ο πρώτος καμικάζι θεωρείται πως ήταν ο υποναύαρχος Μασαφούνι Αρίμα). Συμβατικά αεροπλάνα μετατρέπονταν στην ουσία σε αυτοκινούμενες βόμβες με την προσθήκη εκρηκτικών, ρουκετών, ακόμα και πρόσθετων δεξαμενών πετρελαίου. Ο νεαρός πιλότος είχε ένα στόχο, να ρίξει το αεροπλάνο του πάνω στα συμμαχικά πλοία, κυρίως αεροπλανοφόρα, τα οποία πλησίαζαν όλο και περισσότερο προς τα σύμπλεγμα των νησιών στα οποία κατοικούσε ο λατρεμένος αυτοκράτορας. Θα έδιναν τη ζωή τους, αλλά θα έπαιρναν πολύ περισσότερες ζωές των εχθρών μαζί και θα επέφεραν ζωτικό χτύπημα στο στόλο των Αμερικανών, κάποιες φορές βυθίζοντας το πλοίο πάνω στο οποίο έπεφταν. Υπολογίζεται ότι σημειώθηκαν πάνω από 2.800 επιθέσεις Καμικάζι, οι οποίες βύθισαν 34 πλοία, έκαναν σημαντικές ζημιές σε σχεδόν 370, σκότωσαν 4.900 ναύτες και τραυμάτισαν άλλους τόσους. Το 8,5% των πλοίων που χτυπήθηκαν από τους Καμικάζι, τελικά βυθίστηκαν.   Πώς έβρισκαν το θάρρος για μια τέτοια πράξη που ακόμα και σήμερα φαίνεται αδιανόητη για το Δυτικό πολιτισμό; Δεν είχε καμιά σχέση με τις άνανδρες επιθέσεις που σημειώνονται στις μέρες μας εναντίον αθώων πολιτών που απλώς έτυχε να περιμένουν στην ουρά του check-in ή βρέθηκαν στο λάθος βαγόνι του μετρό τη λάθος ώρα. Σκόπευαν ενάντια σε στρατιωτικές δυνάμεις που επιτίθεντο στη πατρίδα τους και κυρίως δεν είχαν ως κίνητρο το θρησκευτικό φανατισμό αλλά υψηλά ιδεώδη.   Ο Yukio Araki πέθανε στα 17 του σε μία αποστολή αυτοκτονίας σε αμερικάνικο αεροπλανοφόρο στις 27 Μαίου του 1945. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Araki να κρατάει ένα κουταβάκι μαζί με τέσσερις άλλους συμπολεμιστές του.     Τι ήταν αυτό όμως που έκανε νεαρά παιδιά να μη διστάσουν να δώσουν τη ζωή τους σε ένα τέτοιο βίαιο και παράτολμο εγχείρημα; Πώς έβρισκαν το θάρρος για μια τέτοια πράξη που ακόμα και σήμερα φαίνεται αδιανόητη για το Δυτικό πολιτισμό; Δεν είχε καμιά σχέση με τις άνανδρες επιθέσεις που σημειώνονται στις μέρες μας εναντίον αθώων πολιτών που απλώς έτυχε να περιμένουν στην ουρά του check-in ή βρέθηκαν στο λάθος βαγόνι του μετρό τη λάθος ώρα. Σκόπευαν ενάντια σε στρατιωτικές δυνάμεις που επιτίθεντο στη πατρίδα τους και κυρίως δεν είχαν ως κίνητρο το θρησκευτικό φανατισμό αλλά υψηλά ιδεώδη. Ή μήπως όχι; Το εξώφυλλο της έκδοσης Όπως γράφει ο Δημήτρης Χουλιαράκης στην έξοχη εισαγωγή του στο βιβλίο «Η Εκδίκηση Των Ανέμων» από τις εκδόσεις Ροδακιό, στη βάση της νοοτροπίας αυτής βρίσκονται δύο έννοιες κλειδιά για να γίνει κατανοητή όχι μόνο η νοοτροπία των Καμικάζι, αλλά και η γενικότερη αντίληψη του μέσου γιαπωνέζου για τη ζωή: Η κατήχηση του Shinto, δηλαδή η προσήλωση στο καθήκον, ο σεβασμός των νόμων και των κανόνων χωρίς να αναγνωρίζεται στο άτομο το δικαίωμα να τους κρίνει και να τους παραβαίνει, ο σχολαστικός σεβασμός της ιεραρχίας και ο ιδιότυπος πατριωτισμός. Αλλά και το Bushido, ό κώδικας τιμής των Σαμουράι που διδάσκει την τόλμη, την καρτερία, την αυτοθυσία, την εντιμότητα, την δικαιοσύνη, την ευγένεια. Αυτή άλλωστε την παράδοση των Σαμουράι να γράφουν ένα σύντομο ποίημα, συχνά με τη μορφή χαϊκού, πριν εκτελέσουν το Seppuku, την τελετουργική τους αυτοκτονία, ακολούθησαν και οι νεαροί Kamikaze και αυτά ακριβώς τα ποιήματα συγκεντρώνονται στο βιβλίο. Μικρά αριστουργήματα λυρισμού που γράφτηκαν ώρες ή ακόμα και λεπτά πριν η σάρκα συντριβεί μαζί με το μέταλλο σε μια πράξη υπέρτατης αυτοθυσίας που στο βιβλίο μετατρέπεται σε μια πράξη υπέρτατης τέχνης.     «Τη μέρα οι αγροί δεν είναι πράσινοι πολύ το φως του ήλιου μονορούφι κατεβάζουν. Τη νύχτα γίνονται κορίτσια ντροπαλά Τη φούστα τους σηκώνουν και τρέχουν μακριά»   Ομάδα νεαρών καμικάζι λίγο πριν τη πτήση τους.   Αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι μόνο το πώς έφηβοι στρατιώτες έχουν τέτοια ικανότητα στη γραφή και στην έκφραση και μάλιστα ώρες πριν συναντήσουν οικειοθελώς το θάνατο. Ούτε η λεπτότητα και η ευγένεια. Αυτό που συγκλονίζει είναι η θεματολογία: Ελάχιστα ποιήματα αναφέρονται στον πόλεμο, στη βία, στον ίδιο το θάνατο με τον οποίο έχουν ραντεβού. Αντίθετα, ξεχειλίζει η αγάπη για τη ζωή, για το φως, για τη φύση την ίδια.     «Είναι τριών μονάχα Και τον λιγώνουνε τ’ ανθόφυλλα που πέφτουν απ’ τα δέντρα. Ρωτάει αν γίνεται να τα μαζέψει από χάμω – του γνέφω ναι.»   Κορίτσια αποχαιρετούν τους Καμικάζι κουνώντας άνθη κερασιάς.   Κάποιοι απευθύνονται στην αγαπημένη τους, στην υπαρκτή ή σε αυτή που δεν πρόφτασαν να αποκτήσουν, κάποιοι στα αδέρφια τους και πολλοί στη μητέρα τους. Είναι ήρωες, σε λίγο θα πεθάνουν για την πατρίδα, είναι όμως και παιδιά. Στο βιβλίο διαβάζουμε αυτά που επέλεξαν να είναι τα τελευταία τους λόγια.   «Μες στην κουζίνα κλεισμένη ετοιμάζει τουλίπες και κρέας κόκκινο γι’ αυτόν που έξω στο κηπάκι της κοπιάζει.»

_______ “Η Εκδίκηση των Ανέμων” (επιλογή και μετάφραση του Δημήτρη Χουλιαράκη) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό.    Στοιχεία αντλήθηκαν από την U.S.Air Force

Ο Yukio Araki πέθανε στα 17 του σε μία αποστολή αυτοκτονίας σε αμερικάνικο αεροπλανοφόρο στις 27 Μαίου του 1945. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Araki να κρατάει ένα κουταβάκι μαζί με τέσσερις άλλους συμπολεμιστές του.

Ομάδα νεαρών καμικάζι λίγο πριν τη πτήση τους.

Κορίτσια αποχαιρετούν τους Καμικάζι κουνώντας άνθη κερασιάς.

Να μείνουμε μόνο σ΄αυτό  το ασύλληπτης ηλιθιότητας σκεπτικό που επικαλείται  η συντάκτρια του παραπάνω  κειμένου:

” Πώς έβρισκαν το θάρρος για μια τέτοια πράξη που ακόμα και σήμερα φαίνεται αδιανόητη για το Δυτικό πολιτισμό; Δεν είχε καμιά σχέση με τις άνανδρες επιθέσεις που σημειώνονται στις μέρες μας εναντίον αθώων πολιτών που απλώς έτυχε να περιμένουν στην ουρά του check-in ή βρέθηκαν στο λάθος βαγόνι του μετρό τη λάθος ώρα. Σκόπευαν ενάντια σε στρατιωτικές δυνάμεις που επιτίθεντο στη πατρίδα τους και κυρίως δεν είχαν ως κίνητρο το θρησκευτικό φανατισμό αλλά υψηλά ιδεώδη.”

Ποια υψηλά ιδεώδη ,βρε στρατευμένε κονδυλοφόρε,  του πατριωτισμού και της ρατσιστικής φανατίλας;  Και γιατί εκείνα τα “ιδεώδη” των Ιαπώνων ήταν υψηλά και τούτα των φανατικών Ισλαμιστών δεν  είναι; “Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισσαίοι, υποκριταί”!

Το έγκλημα, ο φανατισμός, η παράνοια, είναι παντού τα ίδια. Σε όλες τις εποχές και για όλους τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει εξιλεωμένος, άγιος φανατισμός. Ούτε ποτέ κανένας  “σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Οι πατρίδες, οι θρησκείες οι διαφορές των ανθρώπων επινοήθηκαν για να εξυπηρετούν συμφέροντα, αλλά και ασθένειες της ψυχής και του μυαλού κάποιων τεράτων.  Ας μην αγιοποιούμε την αφροσύνη με ανόητα και ανιστόρητα σκεπτικά.

Χρέος μας είναι να καταργήσουμε τα έθνη, τις πατρίδες, τα σύνορα, τις θρησκείες, τις φυλές, τις γλώσσες .Και  μαζί μ΄αυτά,  θα καταπέσουν την ίδια στιγμή  και όλες οι αγκυλώσεις, οι φανατισμοί-φονταμενταλισμοί, οι ρατσισμοί, οι άλλες παθογένεις, που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε Αυτούς  και  τους ΄Αλλους.  Σε Μας και σε Σας.