ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Μητσοτάκης: «Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό»
 1. Τζιτζικώστας-Γεωργιάδης-Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά

  Ξανά εκλογές ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα».

  Να φύγουν οι ανίκανοι, για να έρθει η ….ικανή παρέα- τριανδρία της κεντρο-ακρο-δεξιο-ναζιστικής παράταξης της Ν.Δ, για να σώσει τη χώρα.  Ω,  θεοί!

  Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, όλοι εσείς οι «αχυράνθρωποι»:

  ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΓΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ .

  Η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί (μεταβατικά) από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, που διαθέτουν πραγματικό κύρος,  ήθος και ικανότητα.

  ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΥΙΟΥΣ»ΚΑΙ ΤΙΣ «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ»! ΑΣ ΤΟΥΣ  ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

  _______________________________________________________________________

 1.  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
 2. ΑΣ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΟΥΣ.
1. Φοιτητές Θεολογίας ικετεύουν με δάκρυα να ακυρωθεί το ταξίδι του Πάπα στη Λέσβο
Φοιτητές Θεολογίας ικετεύουν με δάκρυα να ακυρωθεί το ταξίδι του Πάπα στη Λέσβο

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του «οσίου Πορφυρίου», ο σύλλογος των φοιτητών της θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, με επιστολή του δηλώνει την αντίθεση του στην άφιξη του «αιρετικού» Πάπα στη χώρα μας.

Η επιστολή αναφέρει:

«Με αφορμή την επίσκεψη του αιρετικού πάπα Ρώμης στην υπερευλογημένη μας Ελλάδα, μια επίσκεψη που ικετεύουμε με δάκρυα να ακυρωθεί διότι αλλιώς οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, καλεσμένος μάλιστα του ιδίου του Μακαριωτάτου, ήρθε στο νου μας ένας άλλος αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μάλιστα εκοιμήθη την 10 Απριλίου 1998, ο Μακαριώτατος Σεραφείμ Τίκας.

Θεωρήσαμε χρέος μας εις μνημόσυνον αιώνιον να αναφέρουμε κάποια γεγονότα, τα οποία έχουν να μας πουν πολλά και σήμερα. Αρχικά όπως όλοι γνωρίζουμε ο Σεραφείμ ήταν πάντα κατά του αιρετικού πάπα, τον οποίο κυριολεκτικά απεχθανόταν, λόγω των αιρετικών δοξασιών του. Στο περιοδικό Παρακαταθήκη [Μάρτιος, Απρίλιος 2014], σε σχετικό άρθρο στη σελ.23, με τίτλο «Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ», γράφει στη σελ.95 «που είσαι αρχιεπίσκοπε Σεραφείμ, να επαναφέρεις στην τάξη τους καλαμαράδες της εκκλησιαστικής διπλωματίας, με την ορθόδοξη χωριάτικη ντομπροσύνη σου, όπως το είχες κάνει και τότε, που πελαγοδρομούσαν οι φραγκοσπουδασμένοι καθηγητάδες σε ένα θεολογικό συνέδριο στην Αθήνα. Τους ρώτησες κουνώντας το χέρι »πείτε μου, είναι ο πάπας εκκλησία;» τσιμουδιά οι καθηγητάδες, αλλά χάλασε ο κόσμος από τα χαρούμενα χειροκροτήματα. Και φώναξαν »όχι», με μια φωνή όλοι οι φοιτηταί.

Και ένα ακόμη περιστατικό που αναφέρει η εξαίρετη κυρία Σωτηρία Νούση στο βιβλίο της «Μακαριστος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ Τίκας. «Κατά την διάρκεια μιας συζήτησής τους», αναφέρει η κ. Νούση, «τον παίρνουν τηλέφωνο από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και του λένε: «ο εκπρόσωπος του πάπα βρίσκεται στην Αθήνα και σας παρακαλεί να τον δεχθείτε να μιλήσετε. Τότε άστραψε και βρόντηξε. Νευριασμένος του λέγει, «αφού ξέρεις ότι δεν θέλω να τους βλέπω αυτούς, δεν αντέχω βρε παιδί μου». Μακαρι, ειλικρινά το ευχόμαστε, να τον μιμούνταν και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος, αλλά μάλλον δεν το θέλει. Λυπούμαστε βαθύτατα, ο Θεός να τον φωτίσει. Πριν φτάσουμε στο τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ένα απόσπασμα ενός άρθρου του σεβαστού μας πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, το οποίο είχε δημοσιευθεί εις τον Ορθόδοξον Τύπον, αρ.φ.1735 στις 16-5-2008, με τίτλο «Πώς έζησα τον μακαριστόν αρχιεπίσκοπον Σεραφείμ». Εκεί λοιπόν ο πατέρας Γεώργιος αναφέρεται στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδινε υπέρ της Ορθοδοξίας μας και κατά του πάπα. Και συνεχίζει ο ίδιος, «κάθε φορά που συναντούσα τον αείμνηστο αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, χαμογελώντας μου έλεγε, παπα-Γιώργη, σε άκουσα στην τηλεόραση. Μπραβο. Συνεχισε να τα λες ελεύθερα και χωρίς φόβο. Εγώ ως Αρχιεπίσκοπος δεν μπορώ να τα πω. Να τα λες εσύ». Και συνεχίζει ο πατέρας Γεώργιος «όλες οι παρουσίες μου ήξερα ότι είχαν την επιδοκιμασία και την ενίσχυση του αρχιεπισκόπου μου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι κάποτε θα αντιμετώπιζα εμπόδια, λόγω του ενσκήψαντος κατόπιν φιλοπαπικού και οικουμενιστικού πνεύματος.

Νομίζουμε, κατακλείοντας, ότι τα παραπάνω περιστατικά, φανερώνουν πολλά. Δεν αρνούμαστε με κανέναν τρόπο ότι ο μακαριστός Σεραφείμ έκανε μεγάλα λάθη, όπως διώξεις αγίων Ιερέων π.χ. του μακαριστού, ταπεινού και αγιασμένου πατέρα Μάρκου Μανώλη, όμως μετανόησε και αυτό είναι αλήθεια και μάλιστα εξομολογούμενος στον αγαπημένο μας προστάτη, άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, ο οποίος τον φώτισε να καταλάβει τα λάθη του, να κλάψει για αυτά και με λίγα λόγια τον ετοίμασε για την ουράνια Βασιλεία, στην οποία βρίσκεται, σύμφωνα με τον αείμνηστο άγιο επίσκοπο Αντώνιο Σιατίστης. Ας έχουμε λοιπόν την ευχή του και ας ικετεύσουμε όλοι μαζί, ο νυν Αρχιεπίσκοπος να τον μιμηθεί και να μετανοήσει. Αμήν. Αμήν. Αμήν.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού.

Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ [Φοιτητικός Σύλλογος του οσίου Πορφυρίου]»

Τί Ταλιμπάν είναι αυτοί, βρε …χριστιανοί; Από ποιο Μεσαίωνα  ξεφύτρωσαν- ξεπήδησαν αυτά τα ζόμπι; Και μη μου πείτε πως τούτα  τα ευσεβή καλόπαιδα θα τα αφήσετε μια μέρα να μπούνε σε σχολεία να διδάξουν θρησκευτικά στα παιδιά μας. Βάλτε καλύτερα έναν… ταύρο σε υαλοπωλείο!

Η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό όφειλε να έχει τελειώσει με τα θρησκευτικά, ως μάθημα στην Εκπαίδευση. Δε νοείται Ευρώπη, χώρα-μέλος της Ε.Ε, να έχει στο εκπαιδευτικό, διδακτικό της πρόγραμα τη θρησκεία ως μάθημα!

Ούτε καν μάθημα θρησκειολογίας δε χρειάζεται . Υπάρχει η Ιστορία που  έργο της είναι  και η ανάλυση όλων των κατακτήσεων-  παραμέτρων του ανθρώπνου πολιτισμού. Εκεί μέσα υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τις θρησκείες.

Τί είναι η Ελλάδα για να διδάσκεται στα σχολεία της η ορθόδοξη  θρησκεία; Είμαστε μήπως θεοκρατικό κράτος σαν το Ιράν  και δεν το ξέρω;  Η Ορθοδοξία, ως δόγμα-θρησκεία, συναντήθηκε στην ιστορία  του  “ελληνισμού” πολύ αργά. Αν  σεμνυνόμαστε για την ελληνική μας καταγωγή (αυτό είναι μια άλλη ιστορία ,αν έχουμε και τί είδους σχέση με τους αρχαίους ΄Ελληνες) ,αν λέμε, λοιπόν, πως είμαστε ΄Ελληνες, ως έθνος και μάλιστα χωρίς ιστορική διάσπαση, ένα από τα στοιχεία του ΄Εθνους, ορίζουν κάποιοι, είναι και η θρησκεία (μαζί με τη γλώσσα και την κοινή συνείδηση καταγωγής). Και η η θρησκεία των Ελλήνων ήταν το 12θεο.  Με ποια λογική χρησιμοποιούμε ακόμα την ελληνική γλώσσα και μάλιστα ατόφια μέσα στους αιώνες και όχι την ελληνική θρησκεία;

Το παραπάνω ,βέβαια, ερώτημα μόνο ως ρητορικό θα πρέπει να εκληφθεί και τέθηκε απλώς για να διευκολύνει την κατανόηση του θέματος της μη αναγκαιότητας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία μας. Ούτε το 12θεο ,φυσικά, χρειαζόμαστε πια, ούτε την ορθοδοξία .Κλείσανε τον κύκλο τους και οι δυο θρησκείες.

Ελευθερώστε τα μυαλά των ανθρώπων από το σκοτάδι.  Αφήστε τις νέες γενιές να μεγαλώσουν χωρίς λοβοτομή. Φτάνει το έγκλημα που κάνατε σε μας, τις παλιότερες γενιές.

΄ΕΞΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 

2. ΣΕ ΛΕΣΒΟ, ΧΙΟ, ΣΑΜΟ, ΚΩ. Διπλάσιες ημέρες διακοπών μέσω κοινωνικού τουρισμού σε συγκεκριμένα νησιά λόγω προσφυγικού -Πού στέλνουν τους δικαιούχους
Διπλάσιες ημέρες διακοπών μέσω κοινωνικού τουρισμού σε συγκεκριμένα νησιά λόγω προσφυγικού -Πού στέλνουν τους δικαιούχους

Τα νησιά που έχουν δεχθεί το μεγάλο προσφυγικό και αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικότατες μειώσεις στις αφίξεις τουριστών θέλει να γεμίσει η κυβέρνηση με τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα διπλάσιες ημέρες διακοπών θα έχουν χωρίς καμία επιβάρυνση όσοι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού, επιλέξουν Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Με απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, αυξήθηκε η επιδότηση των τουριστικών μονάδων των νησιών αυτών, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.

Έτσι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

΄Αριστα!  Να επιβραβεύσουμε, λοιπόν, όσα ακροδεξιά-ναζιστικά  τέρατα στη Χίο, τη Λέσβο και τα άλλα προσφυγοφάγα νησιά μας, πήραν στο κυνήγι (μέχρι και τώρα), ταλαιπωρημένους ανθρώπους   από τη βία και το θανατερό εναγκαλισμό  του πολέμου, με τα παιδιά και το μπόγο των υπαρχόντων  τους  στα χέρια , πεινασμένους  και  εξαθλιωμένους.

Σα  να μην ήταν ο δήμαρχος Χίου που έξαλλος κούναγε το δάχτυλο στους τσουβαλιασμένους στο λιμάνι πρόσφυγες και   ως παραληρών Μιχαλολιάκος, κραύγαζε  “Δώστε μου πίσω το λιμάνι μου”!  Θα τον ανταμείψει  τον κύριο δήμαρχο η κυβέρνηση και θα του γεμίσει με κοινωνικό τουρισμό το νησί.  Και δε θά έχει,φυσικά, άδικο να βγαίνει  ο τοπικός άρχων  και να καμαρώνει  πως με το δικό του…αγώνα και το νησί ελευθερώθηκε και θα χορτάσουν λεφτά οι ηρωικοί Χιώτες που πολέμησαν τους εισβολείς.

Τότε, γιατί οι κυβερνώντες και ανθρωπίνως τάχα συμπεριφερόμενοι στους πρόσφυγες,    φωνάζουν και διαμαρτύρονται για την τακτική που επιδεικνύουν οι ακροδεξιές κυβερνήσεις,  των Σκοπιανών και των Ούγγρων; Κι αυτοί από τη μεριά τους  ενοχλούνται από την επέλαση οθνείων και αλλοεθνών  και  είναι έτοιμοι να πέσουν “υπέρ βωμιών και εστιών”,  για να απωθήσουν τους εισβολείς από τα ιερά τους χώματα. Το διακήρυξε, μάλιστα,  μπάτσος Σκοπιανός προχτές, ρίχνοντας βροχή τα ληγμένα χημικά πάνω σε προσφυγόπουλα: “Θα πεθάνω για την πατρίδα μου,αν χρειαστεί”)!

“΄Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”.Και δεν είδαμε ποτέ κανένα γουρούνι να μοιράζεται το “πλύμα” του με το διπλανό του. Ας είναι και μάνα με παιδί. Δεν υπάρχουν ΄Ελληνες και Σκοπιανοί εθνικιστές. ΄Ιδια πλύση εγκεφάλου έχουν υποστεί. Σε ίδιες κολυμπήθρες ιδεοληψίας είναι βαπτισμένοι. Είναι ταγμένοι και  άριστα εκπαιδευμένοι να μη λυγίζουν ακόμα και μπροστά στο κλάμα ενός πεινασμένου και άρρωστου παιδιού. Αλλά, ας μην ξεχνάμε πως κανείς  δεν εξασφαλίζει την ανθρώπινη ιδιότητα μόνο και μόνο, επειδή στέκεται όρθιος σε δύο πόδια.

Η κυβέρνηση ακολουθεί τη δική της δημαγωγική πολιτική. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κόπτεται  να μη χάσει “κουκιά” στις κάλπες από τα νησιά που…επλήγησαν από την προσφυγική εισβολή.  Η αμφίσημη, αλλά και στην πράξη αμφιταλατευόμενη τακτική της στο προσφυγικό, δυσαρέστησε  ,ακόμα και εξαγρίωσε,  πολλούς νησιώτες οπαδούς της.  Με  την κίνηση να ενισχύσει τα  ανθρωποφάγα αυτά νησιά με κοινωνικό τουρισμό, είναι “ηλίου φαεινότερο” πως πασκίζει να ξανακερδίσει τις χαμένες ψήφους. Και με ποιο άλλο τρόπο; Μα,  μόνο έναν ξέρουν η “κινούμενη άμμος”, ο αχταρμάς των ψηφοφόρων να διαπραγματευτούν  την ψήφο τους. “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”.

΄Αθλιοι ,άνθρωποι! Κυβέρνηση και  πελάτες.  “Βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε το βουνό.”

Τουλάχιστον,όσοι μείναν να πιστεύουν ακόμα σε διαχρονικές, απαράγραπτες και αναλλοίωτες αξίες, που απορρέουν  από την ιδιότητα ΄Ανθρωπος, ας τιμωρήσουν  τους υπανθρώπους. ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΔΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΩΝ.

Είνα δίκαιο και επιβεβλημένο. Να τιμωρηθούν όσοι στην πράξη απέδειξαν   πως μόνο και αποκλειστικά  το δικό τους παιδί  τους νοιάζε. Και όσο για τά άλλα …”ας πάνε παραπέρα”  .Εν ανάγκη ,ας θαλασσοπνιγούν στο ταξίδι για το “πουθενά”. Αρκεί, να μην εκβράζονται τα πτώματά τους στις ακτές και τις παραλίες τους και χαλάνε την τουριστικη εικόνα.Τέτοια εποχή μάλιστα, που ξεκινάει και η  περίοδος  για το  καβάτζωμα  του “μαύρου χρήματος”.

“Οφθαλμόν αντί οφθαλμού”.  Κανένα έλεος στους υπανθρώπους!