ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
1.  Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ Ο ΠΥΡΣΟΣ
Η μυσταγωγική τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Φωτογραφία: Eurokinissi
 2.  Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα

 

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα: Εξοδος από το «εγώ» στο «εμείς»

3. . Είναι ο πιο ξεχωριστός Επιτάφιος στην Κρήτη
Είναι ο πιο ξεχωριστός Επιτάφιος στην Κρήτη [εικόνες]
 4. Η μοναδική πρώτη Ανάσταση στη Χίο -Το άλμα του παπά από το ιερό
Η μοναδική πρώτη Ανάσταση στη Χίο -Το άλμα του παπά από το ιερό [βίντεο]
 5. Μ. Σάββατο σήμερα: Η κάθοδος του Ιησού στον Aδη -Εθιμα ανά την Ελλάδα
Μ. Σάββατο σήμερα: Η κάθοδος του Ιησού στον Aδη -Εθιμα ανά την Ελλάδα [εικόνες]

6. ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ
Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα – Πάνω από 100.000 εγκατέλειψαν την Αθήνα
EUROKINISSI
7. Κέρκυρα: Βουλιάζει το νησί από τουρίστες-Μιλούν για εικόνες εποχής προ μνημονίου

 

EUROKINISSI
8. Ακυρώθηκαν 20 ρωσικά τουριστικά πακέτα για Πάσχα στην Ελλάδα, την τελευταία στιγμή
Ακυρώθηκαν 20 ρωσικά τουριστικά πακέτα για Πάσχα στην Ελλάδα, την τελευταία στιγμή
9. Δυσαρεστημένοι οι τουρίστες στη Χίο -Δεν γνώριζαν ότι θα ακυρωθεί ο ρουκετοπόλεμος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI 

11. ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
12. 4+1 προτάσεις κρασιού από τα Cellier για τον Πασχαλινό οβελία
Φωτογραφία: pixabay.com
13. ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Απόδραση στο Πόρτο Υδρα για Τσίπρα-Καμμένο -Πήγαν με το σκάφος του υπ. Αμυνας
Φωτογραφία: Eurokinissi
14. Ετοίμασε τη βαλίτσα του Πάσχα σε 5′ -Τα SOS πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί
Φωτογραφία: Chiara Ferragni, Instagram

Τα παραπάνω δημοσιεύματα τα αλιεύσαμε ΣΗΜΕΡΑ από καθημερινή ιντερνετική εφημερίδα και αφορούν ΟΛΑ, μοναδικά, αποκλειστικά, περισσότερο ή λιγότερο,  τη….μεγάλη εορτή της ορθοδοξίας και του ελληνισμού,  το Πάσχα ή την Ανάσταση του Χριστού! Παραληρημα, πανικός, χαμός από τη μεγαλογραφή των τίτλων και την ποικιλία  των εικόνων  και  των έντονων χρωματισμών τους.  Από την πρώτη ως την τελευταία της σελίδα  η εφημερίδα (εμπορική δημοσιογραφία)  ετέθη αυτοβούλως στη διάθεση της θρησκείας!  Μια  απίστευτα αισχρή, θρησκευτική προπαγάνδα, που όμοιά της ούτε  ο επίσης ξεδιάντροπος εθνικισμός-πατριωτισμός τις ημέρες των εθνικών επετείων, αποτολμά.

Και να σκεφτεί κανείς πως στην Ελλάδα  η ίδια, σφοδρή πλύση εγκεφάλου    πραγματοποιείται με προκλητική συχνότητα, σε όλη τη διάρκεια του έτους και σχεδόν σε όλους τους μήνες. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα, Ευαγγελισμός, Πάσχα, 15Αύγουστος, ιεραί πανηγύρεις,  άλλες γιορτές, ποικίλες και …μεγάλες, ανάμεσα στις κορυφαίες που μνημονεύσαμε, ξεπετάγονται σαν μανιτάρια σε κάθε εποχή .  Κι όλες έχουν στόχο να θυμίζουν, να  επισημαίνουν και να διδάσκουν  την ιερότητα της θρησκείας, την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος το “υπερπέραν” όχι μόνο για τη σωτηρία της ψυχής του, αλλά και στην καθημερινότητά του, τα προβλήματά του, ανά πάσα στιγμή και ώρα.

Θα έλεγε κανείς πως η Ελλάδα όλο το χρόνο ζει σε έναν πρωτοφανή θρησκευτικό ρυθμό. Σε ένα πραγματικό, θεατρικό ντελίριο, μια πλούσια θρησκευτική παράσταση.  Η χώρα μας με όλο αυτό το θρησκευτικό τζέρτζελο φαίνεται πως  δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από αναγνωρισμένες  θεοκρατικές κοινωνίες και   χώρες  ,σαν το Ιράν ας πούμε.

Αν, μάλιστα,  προσθέσουμε στα μέσα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης (ειδικά τηλεόραση και ιστότοποι) την επίσης εγκληματική προπαγάνδα και την πλύση που υφίσταται ο εγκέφαλος ενός Ελληνόπουλου εξ απαλών ονύχων μέχρι και το εφηβικό του μέστωμα στο επίσης  θεοκρατικό ελληνικό σχολείο, αντιλαμβάνεται κανείς πως το παιδί ,ο έφηβος, είναι εντελώς εκτεθειμένα και απροστάτευτα σε ένα λίαν  επικίνδυνο ιό, σε μια πραγματική πνευματική, διανοητική και ψυχική “ραδιενέργεια”, αυτή της θρησκείας. Και δεν εννοούμε  μόνο τη χριστιανική.  ΟΛΕΣ οι θρησκείες στον κόσμο  είναι φορείς παθογένειας και αρρωστημάτων.

Είναι τραγικό που ακόμα στον 21ο αιώνα το “ιερατείο” όχι απλά επεμβαίνει  με χίλιους τρόπους στη ζωή του πολίτη, αλλά ασκεί  ανεμπόδιστα χειρίστη προπαγάνδα. Καθιστά έτσι τον ΄Ελληνα ιδεολογικά  “ανάπηρο”  ήδη από την ώρα που θα τον βουτήξουν στη κολυμπήθρα, ως την ώρα που θα τον κατεβάσουν στον τάφο πάντα με και υπό την προκλητική παρουσία των εκπροσώπων της θρησκείας. Αλυσοδεμένος, όμηρος, αιχμάλωτος μιας εξουσίας, που είναι πιο ισχυρή κι από την “κοσμική”, την κρατική. ΄Αλλωστε, να μην ξεχνάμε πως όλες οι εξουσίες συνεργάζονται με αγαστή σύμπνοια και συνέπεια, για να χτίζουν φυλακές με ποικίλα ονόματα για τους δυστυχείς υπηκόους τους.

Κι όμως.  Μπροστά σ΄αυτό το έγκλημα ελάχιστη ως ανύπαρκτη αντίδραση υπάρχει. Ο πολιτικός ακτιβισμός,οι αγώνες των συνειδητοποιημένων πολιτών, αφορούν κυρίως και στην πλειονότητά τους θέματα άλλα και λιγότερο ή καθόλου θρησκευτικά.

Τα δηλητήρια που ενσταλάζει  η θρησκεία στην ασχημάτιστη ακόμα προσωπικότητα του ανθρώπου, έχουν καταλυτική επίδραση  και μόνιμη παρουσία στον “οργανισμό” του  για όλη του τη ζωή. Ποτέ δε θα μπορέσει να αποβάλει αυτά τα φαρμάκια.  Δεν πρόκειται να απεξαρτηθεί ισοβίως από αυτό το ισχυρό “όπιο”, το ναρκωτικό της θρησκείας,  στο οποίο  εθίστηκε ερήμην του.

΄Ολη του η ζωή στις περισσότερες  φάσεις και τα δρώμενά της   θα είναι συνδεδεμένη και εξαρτημένη από τη θρησκευτική παράδοση. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, οι άλλες γιορτές και τα πανηγύρια θα είναι πηγές χαράς, θα  δίνουν χρώμα στη ζωή του, θα είναι η εκτόνωση και η ξεκούρασή του. Μπορεί να διατείνεται  πως δεν είναι αυστηρά πιστός, πως δεν εκκλησιάζεται συχνά, όμως, και παρόλα αυτά, ποτέ δεν εγκαταλείπει,έστω και τυπικά τις θρησκευτικές παραδόσεις και τα σύνδρομα που του μετάδωσαν με κάθε τρόπο όλα τα μέσα ,τα όργανα και τα εργαλεία που διαθετουν οι εξουσίες για την καθυπόταξη ,τη λοβοτόμηση του ΜΥΑΛΟΥ του ατόμου.

Καλή λευτεριά και ΑΝΑΣΤΑΣΗ,  λοιπόν, στις γενιές που έρχονται.  Μέρες που είναι . Να μην αξιωθούν να ζήσουν τα δικά μας τραγικά βιώματα και τους επώδυνους ψυχαναγκασμούς.