ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Μετά τις σφαίρες, η καταδικαστική απόφαση για τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet
Μετά τις σφαίρες, η καταδικαστική απόφαση για τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet

Λίγη ώρα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ο δημοσιογράφος της Cumhuriyet Τζαν Ντουντάρ μαζί με το συνάδελφό του  Ερντέμ Γκιούλ ενημερώθηκε για την ετυμηγορία του δικαστηρίου με την οποία καταδικάζονται σε πεντατείς ποινές φυλάκισης.

Το Δικαστήριο της Κων/λης επέβαλε επέβαλε ποινή 5 ετών και 10 μηνών στον Ντουντάρ και 5 ετών στον Γκιούλ για την κατηγορία δημοσιοποίησης κρατικών μυστικών ενώ οι δύο δημοσιογράφοι απαλλάχθηκανν από την απαλλάχθηκαν από την κατηγορία «απόπειρας πραξικοπήματος».

Η δημοσιοποίηση της απόφασης έγινε χθες το βράδυ ενώ είχε προηγηθεί η απόπειρα δολοφονίας του Ντουντάρ την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους στο προαύλιο του Δικαστηρίου περιμένοντας την απόφαση.

«Εντός 2 ωρών δέχθηκα 2 δολοφονικές απόπειρες, μια από ένοπλο και μία νομική» δήλωσε ο Ντουντάρ έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου.

Οι δύο δημοσιογράφοι δεν  θα οδηγηθούν στην φυλακή, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τους στο Εφετείο, ενώ το Δικαστήριο ήρε την απαγόρευση εξόδου τους από την χώρα και διαχώρισε την κατηγορία περί «διασύνδεσης με τρομοκρατική οργάνωση» που θα εκδικαστεί σε χωριστή δίκη .

Τί γίνεται τελικά από την από κει μεριά του Αιγαίου; Πού το πάει ο Ερντογάν; ΄Ενας στυγνός δικτάτορας κατάντησε. “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” . Τρώει αντιπάλους εν ψυχρώ. Φυλακίζει, βασανίζει, δολοφονεί, τα βάζει με όποιον του κάνει κριτική, παραληρεί εθνικιστικά και… Οθωμανικά. Τι διάβολο; Στον 21ο αιώνα είμαστε.

΄Ασε, που  ονειρεύεται να γίνει κι αυτός …Σουλτάνος σαν τον  ορκισμένο εχθρό του, τον “Τσάρο”  Πούτιν. Τι σχεδιάζουν οι παράφρονες; Να φαγωθούν σε νέους ρωσοτουρκικούς πολέμους;

Μόνο που δε θα είναι πόλεμος αποκλειστικά μεταξύ τους . ΄Οπως δεν ήταν  ποτέ σ΄αυτές τις περιοχές. Η Ευρώπη είναι παρούσα πάντα, από εκείνες ακόμα τις εποχές. Δε θα λύσουν σε καμιά περίπτωση μόνοι τους το “Ανατολικό ζήτημα” Τούρκοι και Ρώσοι.   Η ιστορία έχει τις αποδείξεις.

__________________________________________________________________

1. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΓΙΑΤΙ  ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ;
2.ΛΑΦΑΖΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΕΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥ.
3. ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

 4.  ΑΣΤΡΑ,  ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

1. α. Νέος δήμαρχος Λονδίνου ο μουσουλμάνος Σαντίκ Καν -Γιος Πακιστανού οδηγού λεωφορείου
(φωτογραφίες: Twitter account Sadiq Khan)

 

Ο υποψήφιος του Εργατικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας και πρώην υπουργός Σαντίκ Καν (Sadiq Khan) επικράτησε στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη για τη Δημαρχία του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ο Καν συγκεντρώνει (πρώτη προτίμηση ψήφου) ποσοστό 44% ενώ ακολουθείται από τον υποψήφιο των Συντηρητών, Ζακ Γκόλντσμιθ, που συγκεντρώνει το απογοητευτικό 35%.
Τα επίσημα αποτελέσματα της αναμέτρησης αναμένονται από ώρα σε ώρα να ανακοινωθούν στο Δημαρχείο του Λονδίνου. Στις εκλογές συμμετείχε το 45,6% των εγγεγραμμένων, μια σημαντική αύξηση 7,6% σε σχέση με τις εκλογές του 2012.


Ο 45χρονος Καν, γιος οδηγού λεωφορείου, που εγκατέλειψε το Πακιστάν το 1940 για μια καλύτερη ζωή στη Βρετανία, σπούδασε νομικά σε πανεπιστήμιο του Βόρειου Λονδίνου και δούλεψε ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναλαμβάνοντας υποθέσεις κατά φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Φαντάζεται κανείς τέτοια εκλογή; Πακιστανό δήμαρχο στην Ελλάδα σε οποιοδήποτε δήμο της χώρας; Πρωτάκουστο, φοβερό! Χαθήκανε οι ΄Ελληνες,  θα έσκιζε η ιαχή τον αέρα.

Και δε μιλάμε μόνο για τους Ναζί, που θα  έπαιρναν τις ξιφολόγχες στα χέρια και θα τις ακόνιζαν στα πεζοδρόμια, πριν αρχίσουν να παίρνουν κεφάλια γι΄αυτό και μόνο το λόγο.  Κέντρο, Δεξιά, Ακροδεξιά, ακόμα και από τα άλλα…προοδευτικά κόμματα θα ξεσηκώνονταν. Αγώνας μέχρις εσχάτων να πέσει ο…οθνείος!

Τιμή και δόξα για τη χώρα μας, όταν διαπρέπουν ΄Ελληνες στην ξένη, ως επιστήμονες, πολιτικοί, επιχειρηματίες.  Αν συμβαίνει το ίδιο μέσα  στη δική μας  χώρα  με ξένους και ειδικά με…παρακατιανές φυλές, είναι αντιεθνικό-ανθελληνικό, επιζήμιο. Γενικώς, κατώτερο του εθνικού μας  επιπέδου!

Λέγαμε χτες. Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα. Ούτε οι Εγγλέζοι, ΄Ελληνες. ΄Οχι πως ο Εγγλέζος δεν είναι εθνικιστής (κάποτε και ρατσιστής),αλλά αυτό το δικό μας κακό εδώ, σπάνια το συναντάς σε άλλη χώρα ευρωπαϊκή. Μοναδική, πρωτιά σε όλα τα κουσούρια και τις παθογένειες αυτή η φυλή. Και στον εθνικισμό και το  ρατσισμό, πρώτη.

Θα περάσουν γενιές να στρώσει ο Νεο-΄Ελληνας. Να αποβάλει τη νοοτροπία που κουβαλάει διακόσια ολόκληρα χρόνια. Από τη μέρα που συγκροτήθηκε σε κράτος.

Φοβάμαι πως εμείς  οι μεγαλύτεροι δε θα δούμε τη στροφή, την αλλαγή, το νέο, τον Ευρωπαίο ΄Ελληνα. Για να μην πω πως δε θα το δουν  όλοι οι ζώντες σήμερα, οι περιλειπόμενοι, πάσης ηλικίας.

 

2. «ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»
Λαφαζάνης: Βλέπω ήδη να έρχονται ελικόπτερα -Δεν ξέρω ποιοι μνημονιακοί θα προλάβουν να μπουν
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Το εθνικό νόμισμα είναι η μόνη επιλογή για την Ελλάδα, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για… ελικόπτερα που ήδη έρχονται.

«Παντού απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση ενάντια στα αντιασφαλιστικά και φοροεπιδρομικά εξαμβλώματα. Βλέπω, ήδη, από μακριά να έρχονται τα ελικόπτερα αλλά δεν ξέρω πόσοι και ποιοι από τους μνημονιακούς πολιτικούς αρχιεγκληματίες θα προλάβουν να μπουν», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, κατά τη συμμετοχή του στις χθεσινές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

«Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή, πριν να είναι πολύ, μα πάρα πολύ, αργά, από το εθνικό νόμισμα, τη διαγραφή του χρέους, τη σεισάχθεια και τη γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, την εθνικοποίηση των τραπεζών και ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα», σημείωσε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης στη δήλωσή του.

΄Ολα από την  ανάποδη τα βλέπει αυτό το άτομο.  Ο Ρωσοδωσίλογος, ο αχυράνθρωπος  του δικτάτορα Πούτιν, ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει μούτρα να μιλάει και να απειλεί! Αντί να είναι φυλακή για το υπόλοιπο της μίζερης ζωής του, με όλο το συρφετό των δραχμιστών  για τους λόγους που επανειλημμένα έχουμε εξηγήσει εδώ, παριστάνει πως αρθρώνει πολιτικό λόγο και  πως βλέπει, τάχα, μπροστά .  Λαφαζανιές, που θα έλεγε και ο …μέγας Κουτσούμπας του ΚΚΕ.

Σίγουρα μια μέρα κάποιοι θα χρειαστούν ελικόπτερα για Μόσχα ή Βενεζουέλα. Κι αν δε γίνει αυτό, δεν πρόκειται  ποτέ η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

Μόνο που την αρχή θα την  κάνουν ο Λαφαζάνης με τη ρωσόφιλη παρέα του. Συνεχίζουν να βρίσκονται στη διατετεγμένη υπηρεσία του Ρώσου “τσάρου”. ΄Ενοχοι “εσχάτης προδοσίας”.

 

3. Αφοπλιστικός Γούντι Αλεν: Είμαι φαν της Χίλαρι -Τον Τραμπ τον συναντώ σε αγώνες μπάσκετ
Café Society

Ήταν μια τόσο λαμπερή εποχή στην Καλιφόρνια», τονίζει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό εβδομαδιαίο περιοδικό «The Hollywood Reporter» για τη νέα του ταινία ο Γούντι Άλεν, ενώ σχολιάζει καυστικά και την πολιτική επικαιρότητα.

Το «Café Society» είναι ένα φιλμ που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού την δεκαετία του ’30, ο οποίος αφήνει τη Νέα Υόρκη για το Χόλιγουντ. Εκεί συνεργάζεται με μεγαλοατζέντη  και  ερωτεύεται την όμορφη βοηθό του.
Αφηγείται μία ωραία εποχή, όπως λέει ο δημιουργός του «Κυριαρχούσε το Mocambo, το Cococut Grove και το Ciro’s και όλοι οι κινηματογραφικοί αστέρες έβγαιναν το βράδυ. Και υπήρχε και η νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης, οι κοσμικοί, οι πολιτικοί και οι γκάνγκστερ».

Είμαι φαν της Χίλαρι 
«Ποιον υποστηρίζετε;» τον ρωτά ο δημοσιογράφος για τις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο Γούντι Αλεν δεν διστάζει να ταχθει ανοιχτά υπέρ  της Χίλαρι Κλίντον, ενώ αναφέρεται και στις συναντήσεις του, με τον Νεοϋορκέζο δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ.
«Είμαι φαν της Χίλαρι. Μου αρέσει όμως και ο Μπέρνι πάρα πολύ. Νομίζω, πως ό,τι ευαγγελίζεται είναι υπέροχο. Αλλά νομίζω ότι η Χίλαρι θα κάνει περισσότερα από αυτά που λέει και θα ήθελε να κάνει ο Μπέρνι». Και ο Γούντι Άλεν συνεχίζει «Δεν έχω γνωρίσει τη Χίλαρι. Έχω γνωρίσει τον Τραμπ γιατί ήταν σε μία από τις ταινίες μου, τις ”Διασημότητες” (1998). Είναι πολύ φιλικός, τον συναντώ σε αγώνες μπάσκετ και στο Lincoln Center. Και είναι πάντα πολύ καλός και ευχάριστος, καάτι το οποίο είναι δύσκολο να συνδέσω με πολλά από τα πράγματα που έχει πει στην προεκλογική του καμπάνια».

Πώς περνάει τη μέρα του ο 80χρονος βετεράνος της 7ης τέχνης;
«Σηκώνομαι το πρωί, πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο, περπατάω, πηγαίνω στο δωμάτιό μου και δουλεύω, τρώω μεσημεριανό, επιστρέφω στη δουλειά, παίζω κλαρινέτο, βλέπω φίλους ή πηγαίνω σε έναν αγώνα μπάσκετ. Κάνω τη ζωή ενός αστού της μεσαίας τάξης. Κι όμως με βοήθησε να γίνω παραγωγικός όλα αυτά τα χρόνια».

Αυλαία με Γούντι Αλεν στις Κάννες
Η νέα δημιουργία του Γούντι Άλεν, «Café Society», με πρωταγωνιστές την Κρίστεν Στιούαρτ και τον Τζέσι Αϊζενμπεργκ, είναι η επίσημη ταινία έναρξης του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, που θα σηκώσει αυλαία την Τετάρτη 11 Μαίου.

Ο αιώνιος έφηβος της έβδομης τέχνης. Μεγαλώσαμε με τις ταινίες του. Κάποιες δεν έθρεψαν μόνο το χιούμορ μας, αλλά και την ιδεολογία μας.

Να είσαι καλά Γούντι!

 

4. Συνελήφθη στη Λεμεσό ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας – Εξαπατούσε και αποσπούσε χρήματα από γυναίκες

Συνελήφθη στη Λεμεσό ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας – Εξαπατούσε και αποσπούσε χρήματα από γυναίκες

Συνελήφθη σήμερα στη Λεμεσό ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας, για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Αφού ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος για να κληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στο δικαστήριο.

Ο Χορταρέας φέρεται να «ψάρευε» πελάτες τόσο μέσω των εκπομπών του, όσο και από καφετέρια της Λεμεσού. Η πρώτη επίσκεψη είχε κόστος 50 ευρώ και στη συνέχεια ζητούσε μεγάλα ποσά για να αποκαλύψει δήθεν σε γυναίκες τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών τους αλλά και τα ονόματα γυναικών που δήθεν τους πολιορκούσαν.

Η δράση του βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας και σήμερα τον επισκέφθηκε γυναίκα αστυνομικός που εμφανίστηκε ως πελάτισσα. Της ανέφερε πως ο σύζυγός της έχει εξωσυζυγική σχέση, αλλά για να τη βοηθήσει ζήτησε 2.000 ευρώ, ώστε να ετοιμάσει σχετικά βότανα και να «εκδιώξει» την ερωμένη (η γυναίκα δεν ήταν καν παντρεμένη). Τη στιγμή που ζητούσε τα χρήματα, εισήλθαν στο δωμάτιο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

΄Αντε, να παίρνουν και κάποιοι άλλοι σειρά (αστρολόγοι και λογής τέτοιοι απατεώνες) και στην Ελλάδα. ΄Εχει παραγίνει το κακό με δαύτους.

Η προπαγάνδα που ασκούν και μάλιστα δημόσια με τις συνεχείς και σε ώρες υψηλής ακροαματικότητας διαφημίσεις τους (όλες ψεύτικες και απατηλές),  επηρεάζουν καταλυτικά την ψυχολογία και αποπροσανατολίζουν αδύνατους χαρακτήρες, συναισθηματικά ανώριμους, αδαείς, ημιμαθείς, “νούμερα”, γενικώς. Τους οδηγούν σε  επικίνδυνα μονοπάτια. Και όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους συνδέονται άμεσα με  τέτοιους ασθενείς στο μυαλό.

Ας πιάσουν δουλειά  καμιά φορά οι εισαγγελείς με τους αστρολόγους, τις μάγισες και τις καφετζούδες.  ΄Εχουν καταντήσει  πληγή. Αρκετά πια.