ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Καμμένος: Απειλείται η Ικαρία – Αυτά είναι τα 18 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία

Την αποκάλυψη ότι η Ικαρία αποτελεί στόχο της Τουρκίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έκανε χθες ο …
Πάνος Καμμένος, ανακοινώνοντας παράλληλα την ενίσχυση του νησιού με στρατεύματα.

Μέχρι σήμερα η Τουρκία είχε εκδηλώσει βλέψεις για 17 νησιά τα οποία μπορείτε να δείτε στον διαδραστικό χάρτη του Onalert που ακολουθεί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε χθες ότι έχει καταγραφεί απειλή και για την Ικαρία, ανεβάζοντας τον κατάλογο των τουρκικών διεκδικήσεων στα 18 νησιά.

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε επίσης ότι θα ενισχυθεί με στρατιωτική δύναμη και το βόρειο τμήμα του νησιού.

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Onalert.gr και στην περίπτωση της ενίσχυσης με καταδρομείς στη νήσο Παναγιά από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησαν οι προκλήσεις, έτσι και τώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ενισχυθούν και άλλα νησιά, για να μην βρεθούμε μπροστά σε νέα Ίμια, καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία επιδιώκει να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο.

Δείτε στον διαδραστικό χάρτη του Onalert.gr τα νησιά που περιλαμβάνει ο κατάλογος των τουρκικών διεκδικήσεων.

Αγαθονήσι, Οινούσσες, Ψέριμος, Φαρμακονήσι, Λέβιθα, Κίναρος, Αρκοί, Καλόλιμνος, Γυαλί, Φούρνοι, Θύμαινα, Σύρνα, Γαύδος, Ντία, Διονυσάδες, Κουφονήσι, Παναγιά. Ικαρία.
5248.jpg 

Ο κολλητός και ρουβλιοτραφείς αχυράνθρωπος του δικτάτορα Πούτιν, ο “Ναζί χωρίς στολή” Πάνος Καμμένος, έχει χίλιους λόγους να συντηρεί το κλίμα έντασης και εχθρότητας μεταξύ των δύο χωρών.   Χωμένος ως τα μπούνια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, γνωρίζει πως μια ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών χωρίς διενέξεις, ανόητες και παραλόγες διεκδικήσεις, εκείθεν και εντεύθεν, βγάζει του πατριωταράδες (διάβαζε τους απατεώνες) εκτός  παιχνιδιού. Και πάνε περίπατο οι τρελές μίζες και τα υπόλοιπα “διάφορα” από τους εξοπλισμούς.

Δε πείθουν, όμως, οι τέτοιοι, παρά μόνο κάτι κουφιοκεφαλάκηδες θερμόαιμους. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει κι από τις δυο μεριές. Και με την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε, τα πράγματα θα γίνονται ακόμα καλύτερα και για όλους σε Αιγαίο και Μεσόγειο.   Οπότε…κλάμα ο Κα(η)μμένος!

 

2. Φωτεινή Πιπιλή: Πώς εξευτέλισα την ΕΣΗΕΑ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό της blog η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, πρώην δημοσιογράφος, ξέσπασε κατά της απεργίας της ΕΣΗΕΑ.

Εκανε λόγο για άθλια απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων να επιβάλει σιωπή στα ΜΜΕ «εξυπηρετώντας την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου» όπως αναφέρει.

Υπενθύμισε δε ότι σε ανύποπτο χρόνο αυτοδιαγράφηκε από την Ενωση Συντακτών και δηλώνει υπερήφανη γι’ αυτό.

Η ανάρτηση της Φωτεινής Πιπιλή

Eπειδή τον φασισμό δεν τον φοβάμαι γιατί στέκομαι απέναντι του με πράξεις ,χρόνια τώρα, χωρίς να υποκύπτω στους χρυσαυγίτικους συνεχείς,αλλά και Συριζοανέλικους,πάσης φύσεως προπηλακισμούς, ύβρεις, απειλές ,απόπειρες τρομοκράτησης, έχω τη δύναμη να σας πω πώς: Η ΕΣΗΕΑ, το Σωματείο των Δημοσιογράφων με την άθλια απόφασή της για πολυήμερη σιωπή στα ΜΜΕ ,εξυπηρετώντας την Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί πλέον τον πιο ύπουλο εχθρό της Κοινωνίας! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Είμαι υπερήφανη που ,σε ανύποπτο χρόνο,προέβλεψα τον ολισθηρό δρόμο της ΕΣΗΕΑ προς τον ολοκληρωτισμό της χυδαίας Αριστεράς και με μία πολύ σκληρή, καταγγελτική για τα αίσχη της διοίκησης ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑ από το συνδικαλιστικό μου όργανο μετά από 40 χρόνια δημοσιογραφικής επάρκειας !!! Στις 19.06.2013.

“Συ, δεν δικαιούσαι δια να ομιλής”, κυρία Φωτεινή Πιπιλή.  Πρώτα, γιατί υπήρξες  υπηρέτης της βιομηχανίας παραπληροφόρησης επί  τεσσαράκοντα, όπως η ίδια λες, συναπτά έτη. Ύστερα, γιατί  το κόμμα σου  δεν είναι άμοιρο τέτοιων συμπεριφορών και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

Γι΄αυτό, άσε καλύτερα  τους λεονταρισμούς. “Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”…συμπατριώτισα, ανιψιά του μακαρίτη Χρήστου Πιπιλή εκ Κάτω Φιγαλείας (Ζούρτσα) και  επί χρόνια βουλευτή Ηλείας της ΕΡΕ και της Νεο-ΕΡΕ (Ν.Δ).

Και προπαντός, καλή μου,μη μιλάτε εσείς εκεί στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για φασισμό και χυδαία αριστερά! Δεν περισσεύει φασισμός και αισχρή χυδαιότητα  για άλλο κόμμα. Τα μονοπωλήσατε και τα δύο.   Από  ποιο βυζί, άραγε , βύζαξαν οι χουντικοί, ο Μιχαλολιάκος με τους Ναζί του,   αν όχι  από της μάνας ΕΡΕ;

Αιδήμων σιωπή, Φωτεινή Πιπιλή, επιβάλεται.
________________________________________________________________

  1. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣ ΟΔΗΓΟΣ. ΑΜΥΑΛΟΣ ,ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ (ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ).
  2. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ…ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
  3.  ΚΟΥΤΣΑ  ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ ΤΩΝ  ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ  “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ”  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
  4. ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ.   ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΓΙΑ …ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ.
  5. ΥΔΡΟΧΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΚΡΙΟΥΣ. (ΚΑΙ… “ΠΑΡ΄ Τ΄ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ”).
1. O τραγικός απολογισμός του Πάσχα, στις εθνικές οδούς: 44 νεκροί, 475 τραυματίες
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Από τις 22 Απριλίου 2016 έως και χθες 5 Μαΐου, 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δρόμους όλης της Ελλάδας, με την θλιβερή καταμέτρηση να συνεχίζεται έως και την Κυριακή του Θωμά. Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, κακό οδικό δίκτυο και κυρίως η ψυχολογία των οδηγών προκάλεσαν την αύξηση των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα, όπως τονίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τι συμβουλεύει η τροχαία

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας τονίζουν ότι «όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η ψυχολογία είναι καθοριστικός παράγοντας της οδηγικής συμπεριφοράς. Ο κόσμος έχει περισσότερες έγνοιες στο κεφάλι του σε σχέση με παλιά. Φεύγει για το χωριό του πιεσμένος. Αυτό είναι και το λάθος των οδηγών. Οδηγούν με νευρικότητα και δεν συγκεντρώνονται στο δρόμο. Βλέπουμε οδηγούς αφηρημένους και άλλους νευρικούς που κάνουν ανούσιες προσπεράσεις. Η επιστροφή των εκδρομέων συνεχίζεται και γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους να προσέχουν για να μην προσθέσουμε άλλους νεκρούς στη μακρά λίστα. Πρόκειται για έναν πόλεμο σε περίοδο ειρήνης».

Εκτός από τους 44 νεκρούς, καταγράφηκαν 45 βαριά τραυματίες και 430 ελαφρά. Οι αριθμοί είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι. Το Πάσχα του 2015, σε χρονικό διάστημα 17 ημερών, οι νεκροί ήταν 35, δηλαδή εννιά λιγότεροι σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το φετινό.

Φουλ Ελλαδιστάν.  Ελληνάρες του κερατά. Σε όλα τα αρνητικά πρώτοι. Τσιγάρο, κακή διατροφή,  τροχαία.

Τί λαός είναι αυτός; Πώς κατάντησαν έτσι οι ΄Ελληνες; ΄Η μήπως ήταν ανέκαθεν παθογενείς και απροσάρμοστοι; Οπότε, καμιά σχέση,όπως λέει η τροχαία  με την οικονομική κρίση και τα ψυχολογικά προβλήματα των οδηγών  δεν έχει η καινούρια σοδιά των νεκρών  και των τραυματιών στην πασχαλινή έξοδο.

‘Ετσι ήταν πάντα τα πράγματα. Μια ζωή στην Ελλάδα η έξοδος των Ελλήνων σε μεγάλες γιορτές και αργίες,  θύμιζε… γιουρούσι, πόλεμο.  Οι πενήντα νεκροί και οι εκατοντάδες τραυματίες σε μια βδομάδα μέσα ήταν  ο πλέον αναμενόμενος τραγικός απολογισμός    σε μεγάλες  εξόδους, ειδικά Χριστούγεννα και Πάσχα  από τα τροχαία. Και η ίδια ιστορία συνεχίζεται ως τους πρόσφατους  44 και βάλε νεκρούς και τους 500 τραυματίες.

Γράφαμε στις 19/2/2016  με αφορμή το τροχαίο  στο οποίο  έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Π. Παντελίδης:

 

α. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ…
«Ασ’ το, είναι μεγάλο αλλά είναι τρέλα» -Τι έλεγε ο Παντελίδης για το μοιραίο τζιπ
«Ασ' το, είναι μεγάλο αλλά είναι τρέλα» -Τι έλεγε ο Παντελίδης για το μοιραίο τζιπ

Μόλις λίγα 24ωρα πριν το τραγικό δυστύχημα είχε πάρει στα χέρια του ο Παντελής Παντελίδης το τζιπ Μercedes ML στο οποίο βρήκε χθες τραγικό θάνατο.

Ο 32χρονος τραγουδιστής είχε δώσει πριν λίγες ημέρες το δικό του σπορ διθέσιο όχημα στον γνωστό επιχειρηματία Χάρη Αναστασόπουλο που ασχολείται με τις πωλήσεις και πήρε με leasing  από την εταιρεία «Α. Πασχαλίδης Α.Ε.» (Πασχαλίδης είναι το πραγματικό όνομα του Ρέμου) το μοιραίο τζιπ.

Ανθρωποι από το φιλικό περιβάλλον του τραγουδιστή, μιλώντας στην Espresso, έλεγαν, μάλιστα, ότι από την πρώτη στιγμή ο Παντελής Παντελίδης είχε ενθουσιαστεί ιδιαίτερα με το θηριώδες τζιπ και είχε έρθει σε συμφωνία με τον φίλο του Αντώνη Ρέμο να το αγοράσει αντί 50.000 ευρώ.

«Μα τι το θέλεις αυτό το θηρίο;» τον είχε ρωτήσει μια γειτόνισσα των γονιών του στη Νέα Ιωνία όταν τον είχε συναντήσει. «Ασ’το, είναι μεγάλο, αλλά είναι τρέλα!» της είχε απαντήσει ο άτυχος τραγουδιστής…

β. Δεν φορούσε ζώνη και είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ο Παντελίδης
΄Εχασε τον έλεγχο με 150 χλμ./ώρα, χτύπησε στο κράσπεδο και ανατράπηκε – Η Τροχαία δίνει τα πρώτα στοιχεία για το δυστύχημα.
γ. Στους 1.600 ανέρχονται οι νεκροί από τροχαία σε ένα χρόνο
Τραγικός ο απολογισμός από τροχαία στην Ελλάδα. Σε 1.600 ανέρχονται οι νεκροί και σε 20.000 οι τραυματίες μέσα σε ένα χρόνο στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως Ιαβέρης.

Τραγικός ο απολογισμός από τροχαία στην Ελλάδα. Σε 1.600 ανέρχονται οι νεκροί και σε 20.000 οι τραυματίες μέσα σε ένα χρόνο στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως Ιαβέρης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκούζο, καθημερινά πέντε άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 60 τραυματίζονται, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ. την ώρα, ενώ τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Παράλληλα, το 60% με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 – 29.

Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, εξήγησε ο Ιαβέρης

«Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείου», είπε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα από 20% – 99,5%, όπως η Σουηδία, στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%.

«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι», σημείωσε.

Ο Ιαβέρης, σημείωσε ότι «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία ατυχήματα», τα οποία « κοστίζουν 600.000 ευρώ κάθε χρόνο». Συμπλήρωσε: «Στα 60 χρόνια σημαίνει 12 δισ. ευρώ πεταμένα ματωμένα, στην άσφαλτο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα, όταν όλα αυτά τα χρήματα πετιούνται άδικα στο δρόμο».

Έδωσε έμφαση στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, τονίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας».

Τέλος, ο Ιαβέρης σημείωσε ότι μόνο αν αναληφθεί πρωτοβουλία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μπορεί το εθνικό αυτό πρόβλημα να επιλυθεί.

Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου και μάλιστα σε τροχαίο, όπως του τραγουδιστή Π. Παντελίδη, είναι από μόνο  του  ένα γεγονός τραγωδία.  Με αυτή την αφορμή, όμως, για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα,όπως διαβάζουμε και παραπάνω στο κείμενο του ειδικού ,είναι πρώτη σε τροχαία ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.   Και σ΄αυτό, όπως και στο κάπνισμα και σε άλλες γνωστές παθογένειες έχουμε δυστυχώς την πρωτιά.
Ο ΄Ελληνας οδηγός είναι  συνήθως μια κινούμενη απασφαλισμένη βόμβα. Ο τρόπος που οδηγεί, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο νόμος για να χαρακτηρίσει πως υπάρχει σε ένα έγκλημα «ενδεχόμενος δόλος». ( «Ενδεχόμενος δόλος» υπάρχει όταν ο δράστης προβλέπει από την πράξη του ότι θα προέλθει ένα αξιόποινο αποτέλεσμα.  Διαφέρει δε από την ενσυνείδητη αμέλεια κατά το ότι σε αυτήν ο δράστης δεν αποδέχεται το αξιόποινο αποτέλεσμα, αλλά ενεργεί από απερισκεψία).
«Μαγκιά…κλανιά» και στην οδήγηση! Ευκαιρία επίδειξης ψευτο-μαγκιάς, ψευτο-αντρισμού και …ξερολισμού. ΄Οχι μόνο δεν τηρεί τους κανόνες οδήγησης, αλλά και όταν του κάνεις παρατήρηση πως βάζει τη ζωή σου, εσένα του συνετού οδηγού σε κίνδυνο, σου κάνει με το μεσαίο δάχτυλο τη γνωστή χειρονομία ή σε απειλεί πως θα κατέβει να σε…πλακώσει. Βλαχισμός του αισχίστου είδους.
Παλιότερα, οι άντρες είχαν τα πρωτεία στην έλλειψη οδικής συμπεριφοράς. Σήμερα και οι γυναίκες δεν πάνε πίσω. Αντιγράφουν τους άντρες σε όλη την έκταση της ανοησίας και της έλλειψης πολιτισμού και αυτοσεβασμού. Συνήθως, πολλές γυναίκες έχουν μπερδέψει τους κανόνες οδήγησης με τις υποδείξεις του…σαβουάρ βιβρ. Νομίζουν πως και στο δρόμο, ακόμα και όταν υπάρχει στοπ ,ισχύει η γνωστή φιλοφρόνηση-αβρότητα «οι κυρίες προηγούνται».΄ Ασε, δε, που δύσκολα να σου δώσει γυναίκα προτεραιότητα, αν τη χρειάζεσαι επειγόντως.
Ας συμμορφωθούμε κάποτε κι ας αποκτήσουμε παιδεία στον τρόπο που οδηγούμε. Δεν είναι μαγκιά να τρέχεις με 200 στους ελληνικούς δρόμους-καρμανιόλες, ούτε να νομίζεις πως όταν πιάνεις τιμόνι  ανεβαίνουν οι μετοχές του ανδρισμού σου ή ασκείς εξουσία. Παλιότερα ,όταν μπέρδευαν οι ΄Ελληνες την ιδιότητα του οδηγού και του… ημιονηγού, υπήρχαν εξηγήσεις και ερμηνείες του φαινομένου. Σήμερα ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται στους δρόμους σαν  σίριαλ  κίλερ.

 

2. ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ
Η μαύρη μουσουλμάνα που διεκδικεί την προεδρία της Γαλλίας -Νέα και δημοφιλής
Facebook /La France qui ose

 

Η πρώτη μαύρη μουσουλμάνα υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβερνήσεως Νικολά Σαρκοζί, θέτει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας για το 2017.

Η Ραμά Γιαντ, επαναστάτρια της τότε δεξιάς κυβέρνησης, το ατίθασο πνεύμα του UMP, το οποίο εμφανιζόταν σε δημοσκοπήσεις ως το πιο δημοφιλές πρόσωπο που παρήλασε ποτέ από την γαλλική πολιτική σκηνή μαζί με τον πρώην γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, ηγείται πλέον του κόμματος La France qui ose (Η Γαλλία που τολμά).

Στα χρόνια της προεδρίας του Σαρκοζί συζητήθηκαν έντονα οι δηλώσεις της περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για κατάργηση της μπόυρκας στη Γαλλία, ενώ υπεραμυνόταν της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Γνωστή για την ευαισθησία της σε ζητήματα που αφορούν στους ΛΟΑΤ, η Γιαντ υπογραμμίζει τις θέσεις με τις οποίες εμφανίστηκε στο πολιτικό στερέωμα και απέναντι στην Μαρίν Λε Πεν αναπτύσσει αντιρατσιστική ατζέντα.

Μιλά για δημοκρατική επανάσταση αντί για «κατάσχεση της δημοκρατίας που ισχύει σήμερα». Στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Ας ελευθερώσουμε την πρωτοβουλία, την δημιουργικότητα, να παλέψουμε τα ιδιωτικά μονοπώλια που διοικούνται από την ίδια ολιγαρχία που καταλαμβάνει τα πόστα, να κινητοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών…Αυτή είναι η προοπτική μιας κοινωνίας ανανεωμένης».

Η υποψηφιότητα της έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες μέσω του γαλλικού καναλιού TF1, όπου και δήλωσε: «Ο Ματέο Ρέντσι έχει την ηλικία μου, ο αρχηγός των Podemos είναι 37 ετών, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ολοκληρώσει δύο θητείες, και ξεκινώντας την πρώτη του θητεία ήταν νέος» .

Ως μαύρη και μουσουλμάνα η Ραμά Γιαντ, θα ήταν μια πρώτης τάξεως  ευκαιρία και πρόκληση να αναδειχθεί επόμενη πρόεδρος της εθνικιστικής Γαλλίας. Μεγάλη χαρά θα παίρναμε όλοι οι απανταχού της γης νοήμονες.

  Χωρίς, βέβαια,  να σημαίνει πως  χτυπιέται ο ρατσισμός κατάκαρδα με τέτοιες επιλογές. ΄Ομως, είναι κάτι κι αυτό. Σπάει, έστω, η μονοτονία στο “χρώμα”.   Μπουχτίσαμε πια  με τόση …ασπράδα παλιότερα και σήμερα στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Δυο  μείον, ντισαβαντάζ  βρίσκουμε μόνο σ΄αυτή την  προοπτική  να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας η Ραμά.  Το πρώτο, γιατί υπηρετεί το καταδεξιό κόμμα  ενός Σαρκοζί. Και είναι σίγουρο πως θα ακολουθησει, κατά το μείζον ή  ήττον, τη δική του πολιτική. Είναι δεσμευτικές και καθορισμένες σιωπηρά   για τους φιλελεύθερους ηγέτες της γαλλικής δεξιάς οι επιλογές και οι πολιτικές συμπεριφορές τους.  Το δεύτερο μειονέκτημα είναι η ηλικία της. Πολύ νέα για τέτοιο αξίωμα !

Η απειρία, λόγω ηλικίας, ενός πολιτικού και μάλιστα στο ύψιστο αξίωμα μιας χώρας, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να της συμβεί. Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ελλάδα υπήρξε  η καλύτερη απόδειξη του τι σημαίνει απειρία και ηλικιακή ανωριμότητα (πέρα από δημαγωγία) σε άσκηση εξουσίας από  υψηλούς θώκους.

Είναι λίαν επικίνδυνο να κυβερνά μια χώρα  άνθρωπος κάτω από τα πενήντα. Και  βέβαια  σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ηλικακός ρατσισμός μια τέτοια θέση. ΄Εχει να κάνει μόνο και αποκλειστικά με  τη συνακόλουθη της νεαρής ηλκίας,ανωριμότητα.

Οι αρχαίοι ΄Ελληνες έδιναν τεράστια σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα  και η ανάθεση υψηλών αξιωμάτων στους πολίτες  ήταν απαραίτητα συνυφασμένη με την ηλικία τους.  Στη Σπάρτη για παράδειγμα στη Γερουσία συμμετείχαν άτομα από 60 χρόνων και άνω. Δεν είναι επίσης λίγοι οι ιστορικοί,που αποδίδουν τα σοβαρά λάθη στην πολιτική και τη γενικότερη  συμπεριφορά του βασιλιά Αλέξανδρου του Μακεδόνα στο νεαρό της ηλικίας του.  Και δεν έχουν άδικο.

3. Ισπανία: Βουλιάζουν οι Podemos ενόψει των νέων εκλογών -Χάνουν 3 ποσοστιαίες μονάδες
Ισπανία: Βουλιάζουν οι Podemos ενόψει των νέων εκλογών -Χάνουν 3 ποσοστιαίες μονάδες

Χάνουν την επιρροή τους στους Ισπανούς ψηφοφόρους, ενόψει των νέων εκλογών της 26ης Ιουνίου, οι Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή, οι Podemos συγκεντρώνουν ποσοστό 17,7%, όταν στις εκλογές του Δεκεμβρίου είχαν λάβει ποσοστό 20,6%, δηλαδή είναι κάτω 3 ποσοστιαίες μονάδες. Μάλιστα, έχουν τις περισσότερες απώλειες σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα.  Είναι σοβαροί και  λογικοί  άνθρωποι οι Ισπανοί. Το ξέρει η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος. Και η αξιοπιστία και ο σεβασμός των άλλων απέναντι στις δυο χώρες, ανάλογη φυσικά.

Θα καταποντιστεί ο αμετροεπής    Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο κολλητός του Τσάβες και του δικτάτορα  Πούτιν. ΄Ο,τι κάνανε, κάνανε οι “Αγανακτισμένοι”  της Ευρώπης. Τελείωσε η … βασιλεία τους. Οι πολίτες λογικεύονται. Τα κομματικά  φληναφήματα, η δημαγωγία και ο λαϊκισμός  δείχνουν να τρώνε σφαλιάρα δυνατή. Καταποντίζονται μέρα με τη μέρα οι επαναστάτες του γλυκού νερού στις πλατείες . ΄Αμποτε!

4. Έτσι έκαναν … “δουλειές” οι καναλάρχες! Δάνεια 95 εκατ το Mega και δεν έχει 3 εκατ για την άδεια.Προσφυγή κατά Παππά από Ψυχάρη
  
Έτσι έκαναν … “δουλειές” οι καναλάρχες! Δάνεια 95 εκατ το Mega και δεν έχει 3 εκατ για την άδεια.Προσφυγή κατά Παππά από Ψυχάρη

 

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε όλοι κανάλια και επιχειρήσεις. Δηλαδή με …
θαλασσοδάνεια από τράπεζες… Η Τηλέτυπος, ιδιοκτήτρια εταιρία του Mega, προσέφυγε δια χειρός του προέδρου της, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, σε προδικαστική διαδικασία, κατά του Νίκου Παππά, για την απόφαση της τιμής-εκκίνησης για τις άδειες των 3 εκατ ευρώ!!! Δηλαδή η Τηλέτυπος που έχει δανειοδοτηθεί με περισσότερα από 95 εκατ ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες και που μένει στον αέρα γιτί υποτίθεται ότι από ημέρα σε ημέτα θα καλύψει την ήδη πολάκις καθυστερημένη ΑΜΚ των 25 εκατ ευρώ, ομολογεί ότι … δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό των 3 εκατ ευρώ για να συμμετάσχει στο νέο διγωνιμό αδειοδότησης. Πέρα από το προφανές, οτι δηλαδή με αυτο τον τρόπο η ίδια η ιδιοκτησία του ( Στ Ψυχάρης ) παραδέχεται το δίκαιο των επιχειρημάτων του Νίκου Παππά για μη βιώσιμα κανάλια που λειτουργούσαν με χρήμτα του ελληνικού λαόυ από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών και της ανάγκης να περιοριστεί σημανυικά ο αριθμός των καναλιών ώστε να μπορούν να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, ουσιαστικά η προσφυγή αυτή προαναγγέλλει και το τέλος του Mega,παρά τα παραμύθια Καψή στους εργαζόμενους, αφού ομολογείται, ότι όχι μόνο τα 11,5 εκατ που απαιτούνται άμεσα από τις τράπεζες για να μην κλεισουν το κανάλι, δεν είναι δυνατόν να εξευρεθούν, αλλά ούτε … 3 εκατ για την υποβολή φακέλου νέας αδειοδότησης. Είναι δηλαδή σαν να λέει ο Ψυχάρης στους εργαζόμενους του Mega, παιδιά ως εδώ ήταν, τώρα καντε την … ΥΓ: Το γεγονός ότι αυτή η προσφυγή του Σταύρου Ψυχάρη σε προδικαστική διαδικασία κατά του νόμου Παππά, έρχεται λίγς μόνο ημέρες μετά την μυστική συνάντησή του νε τον Ισίδωρο Ντογιάκο παρουσία του Αντ Σαμαρά, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με … τους δικαστές που θα κληθούν να αποφασίσουν επ αυτής της προσφυγής …

Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών που αποκάλυψε την νομική κίνηση Ψυχάρη αναφέρει:
Το Mega, η Τηλέτυπος Α.Ε. δηλαδή, προσέφυγε εναντίον της απόφασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών και συγκεκριμένα για τον «καθορισμό τιμής εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες».

Προέβη προ ημερών σε προδικαστική προσφυγή, είναι το πρώτο νομικό βήμα πριν προσφύγει στα δικαστήρια. Αλλά το σπουδαίο είναι άλλο, όχι τόσο η προσφυγή που, όπως σας είπαμε, ήταν αναμενόμενη.

Η είδηση είναι πως το Mega δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν διαθέτει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πληρώσει την εγγύηση προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία.

«Ο καθορισμός», γράφει, «της τιμής εκκίνησης για καθεμία από τις τέσσερις (4) άδειες στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000) καθιστά αδύνατη ή υπερβολικά δυσχερή την υποβολή προσφοράς εκ μέρους της Εταιρίας μας στην παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία».

Και συνεχίζει για να μας το κάνει ακόμα πιο σαφές: «Η Εταιρία μας δεν είναι σε θέση να υποβάλει οικονομική προσφορά τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ –

Αληταριό πραγματικά! 95 ολόκληρα εκατομμύρια ξεκοκάλισαν οι απατεώνες στο ΔΟΛ!  Δανεικά και αγύριστα.

Λύσαξε ο Ψυχάρης να βγάζει τάχα “άπλυτα στη φόρα”  του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά, ό,τι είπε μέχρι τώρα…”άνθρακες ο θησαυρός”. Στάχτη στα μάτια, για να κρύψει τις πομπές του.

Τα λεφτά, εν τω μεταξύ, θα τα επιστρέψει ή θα πάνε κι αυτά εις υγείαν των κορόιδων; Εμείς πληρώσαμε τα δάνειά τους  από τις συστημικές τράπεζες. Δεν τους τα έδωσαν από τις καβάτζες τους εκείνες.

5. Θέλεις σχέση; Αυτά τα ζώδια πρέπει να φλερτάρεις τότε…
 
Θέλεις σχέση; Αυτά τα ζώδια πρέπει να φλερτάρεις τότε...
Βρίσκεσαι σε φάση που θέλεις να βρεις το «λιμάνι» σου, δηλαδή τον άνθρωπο με τον οποίο θα «αράξεις» και θα κάνεις…
μία όμορφη, σταθερή και μακρόχρονη σχέση ή γάμο; Θέλεις να βρεις έναν άνθρωπο , που θα σου αφοσιωθεί ολοκληρωτικά και με τον οποίο θα μπορείς να αποκτήσεις έναν όμορφο ερωτικό δεσμό που θα έχει αντοχές στο χρόνο; Στην αστρολογία, υπάρχουν ζώδια τα οποία επιδιώκουν και θέλουν την δέσμευση, άλλα ζώδια δεν αποχωρίζονται εύκολα την ελευθερία τους και κάποια από αυτά,  θέλουν τον χρόνο τους για να πάρουν την απόφαση να αποκατασταθούν.

Είναι απίστευτο πόσο επηρεάζουν τη μάζα οι αστρολόγοι, οι καφετζούδες και οι …μάγισες και τί ζημιές κάνουν στα διάφορα (και είναι πάρα πολλά) “νούμερα” που κυκλοφορούν και  πιστεύουν σε τέτοιες…παρλαπίπες. Υπάρχουν ανόητοι που δεν ξεκινούν την ημέρα τους ,αν δε  συμβουλευτούν πρώτα τα ζώδια και πολλοί που δεν κάνουν σχέση με άτομο που δεν ταιριάζουν τα ζώδια τους! Μιλάμε για αφασία, δηλαδή, για τρέλα για παράνοια.

Και το… επιχείρημα της απλοϊκότητάς τους  είναι πως οι πλανήτες επηρεάζουν, λέει,  τον εγκέφαλο του ανθρώπου την ώρα της γεννησής του με την πίεση που ασκούν κάθε φορά. Μας, πώς γίνεται  τα άτομα που γεννιούνται το Φλεβάρη στην Ευρώπη να τα επηρεάζουν οι πλανήτες όμοια με εκείνα που γεννιούνται τον ίδιο μήνα στην Αυστραλία; Και όχι μόνο στις Ηπείρους. Κι από χώρα σε χώρα, από βορρά σε νότο ,υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις θέσεις των πλανητών κάθε φορά κι ανάλογα την εποχή.

Διαπιστώνουν, ισχυρίζονται,  πολλά κοινά χαρακτηριστικά στα άτομα που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο. Ω, της ανοησίας! Κι εγώ θα σας πω ότι βρίσκω χαώδεις διαφορές  ανάμεσά τους. Και  με αποδείξεις, από προσωπική εμπειρία. Μέρα-νύχτα, μιλάμε.  Λίγο πολύ, όλων των ανθρώπων οι συμπεριφορές στον κόσμο είναι ίδιες. Και θα μοιάζουν και θα διαφέρουν, είτε είναι Υδροχόοι είτε Σκορπιοί.

Τί διάολο. Τόση αφέλεια, τέτοια λοβοτομή; ΄Ελεος πια με τους ανόητους!