ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. “Η ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΣΗΚΩΣΕΙ”. (ΝΙΤΣΕ).
2. ΑΡΚΑΣ   ΠΟΛΥΒΟΛΩΝ  ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ .
3.ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΕΡΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ. “ΝΑΙ, ΜΕΝ, ΑΛΛΑ…”!

 

1. Forbes για το ελληνικό χρέος: Τα λεφτά χάθηκαν -Το θέμα είναι τώρα ποιος θα πάρει την ευθύνη

Οι διαβεβαιώσεις από διάφορες ευρωπαϊκές πλευρές, για την πορεία των διαπραγματεύσεων στη αιώνια ελληνική κρίση χρέους δεν είναι απόλυτα αληθείς, γράφει το Forbes.

Τα χρήματα, από τα δάνεια προς την Ελλάδα χάθηκαν πλέον και το ζήτημα είναι πια ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, γράφει ο Τιμ Γουόρσταλ, στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.

«Θα έχουμε σύντομα συμφωνία, όχι αλήθεια θα έχουμε και παρόμοιες ανοησίες. Η Ελλάδα θα κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται στην οικονομία της και όλοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους», γράφει για τις διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Αυτό, συνεχίζει ο αρθρογράφος, «δεν είναι, για να το τοποθετήσω ήπια, ακριβώς ολόκληρη και η απόλυτη αλήθεια του ζητήματος. Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα είναι πως ένα μέρος από τα χρήματα που δανείστηκαν στην Ελλάδα έχουν χαθεί. Στην πραγματικότητα, ένα σημαντικό μέρος από αυτά. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα θέατρο σκιών για το πώς θα αναγνωριστεί το γεγονός και συνεπώς το ποιος θα πάρει την ευθύνη».

Η γυμνή αλήθεια, γράφει ο Γουόρσταλ, είναι ότι «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ όλο αυτό το χρέος, σε επιτόκια της αγοράς. Ετσι, κάποιος θα χάσει κάποια από αυτά τα χρήματα που δάνεισε. Ή, στην πραγματικότητα, θα χάσει πολλά από αυτά τα χρήματα που έχει δανείσει. Καθώς οι άνθρωποι που δάνεισαν είναι οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα είναι εκείνοι που θα χάσουν τα χρήματα. Ολα τα επιχειρήματα και οι διαπραγματεύσεις αφορούν το πώς θα αποφύγουν την υποχρέωση να εξηγήσουν αυτό το γεγονός στους συγκεκριμένους πολίτες και ψηφοφόρους».

«Οταν κάποιος, ένας οργανισμός, μία χώρα, χρεοκοπεί, χρεοκόπησε. Αν δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη που οφείλει, τότε έχει πραγματικά χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να μπορούσε ποτέ να συγκεντρώσει αρκετούς φόρους για να αποπληρώσει αυτό το χρέος που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Και όταν κάτι είναι αδύνατο, δεν συμβαίνει. Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της. Τελεία και παύλα», καταλήγει το άρθρο στο Forbes.

Ευτυχώς για μας,  ατυχώς γι αυτούς, θα πουν κάποιοι  ΄Ελληνες. Εμείς ,όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα απαλλαγούμε από ένα μεγάλο μέρος του χρέους και κάποιοι από τους δανειστές μας  θα χάσουν αυτά ακριβώς που θα καρπωθούμε  εμείς, ως ελάφρυνση αυτού του χρέους.

Αλλά, ποιοί είναι αυτοί που θα χάσουν στην Ευρώπη τα λεφτά τους εξαιτίας μας; Τίποτα μεγάλοι τοκογλύφοι και καπιταλιστές του… κερατά που κερδοσκοπούν σε βάρος των μικρών και αδύναμων οικονομικά χωρών, όπως λέει η λαλίστατη Κωνσταντοπούλου-“θυγατέρα”, ο επίσης  αμετροεπής Λαφαζάνης, ο αιωνίως παλινδρομών πολιτικά Μίκης Θεοδωράκης και οι ροπαλοφόροι   του ΠΑΜΕ ;

Διαβάζουμε στο άρθρο του Forbes:

“Η γυμνή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ όλο αυτό το χρέος, σε επιτόκια της αγοράς. Ετσι, κάποιος θα χάσει κάποια από αυτά τα χρήματα που δάνεισε. Ή, στην πραγματικότητα, θα χάσει πολλά από αυτά τα χρήματα που έχει δανείσει. Καθώς οι άνθρωποι που δάνεισαν είναι οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα είναι εκείνοι που θα χάσουν τα χρήματα.”

“Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια” και η ανάλυση του αυτονόητου είναι υποτίμηση της νοημοσύνης του νοήμονα. “Ο θάνατός σου η ζωή μου”, λέει  η ελληνική συντεχνιακή ακρίδα. Ποσώς ενδιαφέρει το “Φωτόπουλο”  ποιος και γιατί  θα “πληρώσει τη νύφη”.

Το πιο ανήθικο  είναι πως οι περισσότεροι  από τους …τοκογλυφοφάγους”, τους  επαναστάτες του “γλυκού νερού”  παριστάνουν τους… αριστερούς!   Μετονομάζουν την αρπαγή, την κλοπή,  σε αγωνιστικότητα και διεκδίκηση κεκτημένων. Απάτη ,δημαγωγία, υποκρισία. Ποτέ ένας πραγματικός αριστερός, ένας ιδεολόγος  κομμουνιστής  δε  θα τολμούσε να ζει  σε βάρος άλλων, να εξαπατά, να συμπεριφέρεται άτιμα και ανήθικα.   Ο κομμουνισμός δεν είναι οικονομικό σύστημα μόνο. Είναι πρωτίστως ιδεολογία, τρόπος ζωής και συμπεριφοράς

Είναι όντως πολιτική ατιμία, ανηθικότητα και ντροπή  να μιλάμε στην Ελλάδα  συλλήβδην   για παράνομο χρέος,  τοκογλύφους  γεράκια και ύαινες. Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιοι δανειστές, αλλά είναι οι ελάχιστοι. ΄Εχουν ένα μηδαμινό ποσοσό συμμετοχής στο ελληνικό χρέος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των  δανειστών της χώρας μας είναι κυρίως οι απλοί Πολίτες της Ευρώπης. Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Εκείνοι θα κληθούν τώρα να “πληρώσουν το μάρμαρο”. Προς δόξα και τιμή  της αιώνιας ελληνικής παθογένειας. Της δημαγωγίας των πολιτικών και της πελατειακής σχέσης κομμάτων και οπαδών.

Ας το συνειδητοποιήσουν όσοι  ΄Ελληνες είναι έντιμοι  αλλά αφελείς ή ανενημέρωτοι. Τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ας πούμε,  που έκλεψαν οι ΄Ελληνες “τρακτεράδες”, βγάζοντας τα τανκς στους δρόμους και εκβιάζοντας όλους τους υπόλοιπους, είναι λεφτά που κλέψανε όχι από τη γαλλική, την ισπανική, την Ιταλική   κυβέρνηση. Τα βούτηξαν από τον Γάλλο αγρότη, τον Ισπανό φορολογούμενο,τον  Ιταλό μικρο-συνταξιούχο που ονειρεύτηκε  να επενδύσει στην Ελλάδα το μικρό κομπόδεμα για το οποίο εργάστηκε 40 ολόκληρα χρόνια !

Αυτούς κλέψανε, αυτούς κλέβουμε. Ας τολμήσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, επιτέλους. ΄Οποιος αρνείται αυτή την πασιφανή αλήθεια και νομίζει πως είναι  επιχείρημα  το “άλλα λόγια ν ΄αγαπιόμαστε”  είναι δεινά γελασμένος. ΄Οποιος έχει το θράσος να μιλάει για παράνομο χρέος και τοκογλύφους καπιταλιστές ,απλά  είναι ανήθικος ή στην καλύτερη περίπτωση εθελοτυφλών.

  “Τελεία και παύλα”, όπως λέει και ο  Γουόρσταλ στο άρθρο του.  Ποιος κοροϊδεύει ποιον!

 

2. ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ  Ο ΑΡΚΑΣ

 

Δεν κρατιέται  πια με τίποτα ο Αρκάς . “Τα έχει πάρει  κρανίο” κιόλας  ,όταν εντελώς άδικα και παράλογα τον κράξανε παλιότερα  κάτι αναίσχυντοι Συριζαίοι. Τους δίνει κια καταλαβαίνουν τώρα. Δεν αστειεύεται  ο τύπος!

 

3. Β. Πούτιν: «Οι Έλληνες ο αυτόχθων πληθυσμός στην Κριμαία – Ήταν εκεί πολύ πριν από όλους μας»!

 

Poutin

Στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα των εθνικών μειονοτήτων της Κριμαίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν είναι να αναγνωριστεί το δικαίωμα του αυτόχθονος πληθυσμού σε οποιαδήποτε μειονότητα η πρώτη από αυτές θα πρέπει να είναι οι Έλληνες, οι οποίοι «βρίσκονταν εκεί πριν από εμάς και εσάς»!   Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης των Τατάρων της Κριμαίας ως αυτόχθονα πληθυσμό της χερσονήσου ο πρόεδρος Β. Πούτιν δήλωσε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή.    Την ίδια στιγμή, σε αντιπαράθεση στους Τουρκοτατάρους που έφθασαν στην Κριμαία μόλις το 14ο αιώνα είπε ότι, «για παράδειγμα, οι Έλληνες θα μπορούσαν να ζητήσουν μία τέτοια κατάσταση πιο ήρεμα».   Ο Ρώσος ηγέτης μίλησε, σήμερα την Παρασκευή, στη Μόσχα σε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας, ενώπιον πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης.    «Οι Έλληνες ήταν εκεί πολύ πριν από εμάς και εσάς», συμπλήρωσε τη δήλωσή του σε πολύ σοβαρό τόνο ο πρόεδρος Πούτιν!

Αυτό ακριβώς. Η Κριμαία ιστορικά  “ανήκει” στους ΄Ελληνες και τους Τατάρους . Ουδέποτε η Ρωσία είχε “εθνικά” δικαιώματα σ΄αυτή την πολύπαθη περιοχή.

Αλλά,δουλεύει  τους πάντες ο δικτάτορας. ΄Οπως τώρα. ΄Εχει το θράσος να παραδέχεται ποιοι είναι οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Κριμαίας, όταν η εγκληματική κατάληψή της από τον ίδιο, έγινε με το…επιχείρημα πως η περιοχή είναι…Ρωσική.

  Μέγα θράσος!