ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Έγγραφα για εξωγήινους θα δώσει στην δημοσιότητα ο Oμπάμα!

 

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα που θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ευφυούς ζωής στο Σύμπαν και που έχει επισκεφτεί τον πλανήτη μας, πριν από το τέλος του 2016, σύμφωνα με έναν Αμερικανό λομπίστα.

Ο Steve Bassett, διευθυντής της ομάδας Paradigm Research, είναι ο μόνος εγγεγραμμένος λομπίστας για την «Αποκάλυψη των Εξωγήινων» στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που σκοπό έχει να δώσει ο Λευκός Οίκος ότι γνωρίζει στην δημοσιότητα σχετικά με το θέμα των εξωγήινων.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη του στο Express.co.uk, ο 69χρονος «κυνηγός ΑΤΙΑ» εδώ και 20 χρόνια είναι πεπεισμένος ότι το 2016 θα είναι το έτος με την πιο ιστορική ανακοίνωση του κόσμου.

Είπε: «Αυτό που θα γίνει πραγματικότητα αυτό το έτος είναι ότι σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στον κόσμο θα παίξει η πιο σημαντική είδηση που έχει βγει ποτέ. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παραδοχή του ιδίου του Μπαράκ Ομπάμα να παραδέχεται την ύπαρξη εξωγήινων που έχουν επισκεφτεί μάλιστα την Γη». Με ότι αυτό συνεπάγεται να προσθέσουμε και εμείς.

Ο κ Bassett είναι πεπεισμένος ότι οι δύο δεκαετίες εργασίας του είναι έτοιμες να καρποφορήσουν.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε λιγάκι αν οι διακαείς πόθοι του συμπαθούς ερευνητή κατ’αλλα επιβεβαιωθούν, αν και όπως είχαμε γράψει στις 17 Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα δώσει τίποτα τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα μέχρι την λήξη της θητείας του.

 

Να δούμε κι αυτό και να “κλείσουμε τα μάτια” μας ήσυχοι πως ο κόσμος μας, τα παιδιά μας ,τα εγγόνια μας θα  ζήσουν σε έναν μελλοντικό παράδεισο. ΄Οπως γράφαμε παλιότερα, αν υπάρχουν ευφυή εξωγήινα όντα, είναι σίγουρο πως θα έχουν πολιτισμό ανώτερο από το δικό μας, που σημαίνει και ποιοτικότερο.΄Αρα ,θα είναι φιλικοί  προς τους γήινους κα θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν προβλήματα που σήμερα μοιάζουν ανεπίλυτα.

Γράφαμε γι΄αυτό το ζήτημα:

 

ΥΠΑΡΧΕΙ “ΖΩΗ” ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ;
28.09.10
Πλησιάζει η ώρα της επικοινωνίας-επαφής μας με εξωγήινα όντα ;

 

Τη μαλαισινή αστροφυσικό Μαζλάν Οτμάν τοποθέτησαν τα Ηνωμένα ΄Εθνη (“Γραφείο για τις Εξωγήινες υποθέσεις”) επικεφαλής της ομάδας υποδοχής των εξωγήινων. Βεβαίως ,η ιδέα αυτή σίγουρα γεννήθηκε στα “άδυτα” της ΝΑSΑ,η οποία και την εισηγήθηκε στα Η.Ε. Οι άνθρωποι τηςΝΑSA φαίνεται να είναι πεπεισμένοι πλέον για την ύπαρξη όντων εκτός του πλανήτη μας και φροντίζουν,αν μη τι άλλο, οι γήινοι να αποδειχτούν καλοί “οικοδεσπότες”.

Πόσο κοντά ή μακριά είμαστε ακόμα από την ημέρα εκείνη που ο άνθρωπος θα λάβει σήματα εξωγήινης ζωής ή θα δεχτεί και “επίσημη”επίσκεψη τέτοιων όντων,κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αφού τα στοιχεία που δίδονται στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες των κρατών,που ασχολούνται με το θέμα,είναι αυστηρά απόρρητα και όσες πληροφορίες “διαρρέουν”, είναι φειδωλές. Γι΄αυτό και δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει τα πράγματα μόνο με βάση αυτές τις πληροφορίες,οι οποίες όμως,δε θα λέγαμε πως απορρίπτουν τις θεωρίες για ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ειδικά τα τελευταία χρόνια,που η ανακάλυψη περισσοτέρων από 700 νέους πλανήτες, φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα   ύπαρξης “ζωής” σε άλλους πλανήτες.

Πέρα από αυτά, όμως,έχουμε κατά διαστήματα και τις μαρτυρίες χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη γη, οι οποίοι διατείνονται πως απέκτησαν εμπειρίες που εκτείνονται από οπτικές-ακουστικές επαφές με εξωγήινο “υλικό” (διαστημόπλοια-ιπτάμενοι δίσκοι, θόρυβοι,ίχνη κ.α), μέχρι και συναντήσεις με εξωγήινους “face to face”.

Όσο και να μην μπορεί κανείς,πάντως, να δεχτεί ως αληθινές ΟΛΕΣ αυτές τις “μαρτυρίες”,από την άλλη, τόσες χιλιάδες ΄”μέσοι” (με τη νομική έννοια) άνθρωποι,που διαβεβαιώνουν πως βίωσαν μια τέτοια εμπειρία,είναι αδύνατο να δεχτούμε πως ούτε ένας απ΄’ αυτούς λέει αλήθεια και όλοι είναι φαντασιόπληκτοι.Μοιάζει, τουλάχστον, παράλογο και αντιφατικό.

Οι θρησκείες, όπως διαπιστώνουμε στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, αποτέλεσαν τα χειρότερα βαρίδια για την πρόοδο του ανθρώπου και αυτές κατ΄εξοχήν τροχοπέδησαν την πορεία του προς την εξέλιξη και τον πολιτισμό. Σήμερα,που επιτέλους σχεδόν όλες “πνέουν τα λοίσθια” και το μέλλον τους προδιαγράφεται ακόμα χειρότερο,η επιστήμη έμεινε ελεύθερη να πορευτεί σε νέους δρόμους,χωρίς τέτοια εμπόδια πια. Οι ταχύτητες είναι μεγάλες στις ημέρες μας. Ακόμα και εκείνες του χρόνου. Ο άνθρωπος δείχνει να βιάζεται να ξεφύγει από τα στενά όρια του κόσμου που τον εγκλώβισαν επί αιώνες οι εξουσίες σε όλες τους τις μορφές και είναι έτοιμος να δεχτεί λογικά και φυσιολογικά ακόμα και την πιο απίστευτη,αλλά συνάμα γοητευτική (για μας σήμερα) ιδέα της ύπαρξης και άλλου “κόσμου” έξω από τον δικό μας. Οι περισσότεροι πια καταλαβαίνουν, και ας μην είναι ειδικοί,πως δεν μπορεί να είμαστε “μόνοι” σε αυτό το απέραντο σύμπαν.

Η επικοινωνία αυτή, πάντως,όποτε και όπως και αν συμβεί, πιστεύουμε πως δεν ενέχει κινδύνους για την ανθρωπότητα για δύο βασικές αιτίες: 1.Αν ισχύουν οι μαρτυρίες πως ήδη έχουν επισκεφτεί τέτοια όντα τη γη,όπως διαβεβαιώνουν εκείνοι που είχαν εμπειρία τέτοιας “συνάντησης”,τότε οι εξωγήινοι είναι ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ,γιατί αφού έχουν τέτοια εξέλιξη τεχνολογικού πολιτισμού,που τους οδήγησε μέχρι το δικό μας πλανήτη,αν ήθελαν να μας κάνουν “συλλογικό” κακό,θα ήταν ό,τι πιο εύκολο γι΄αυτούς. Για να μην το έκαναν, σημαίνει πως δεν έχουν τέτοιες προθέσεις.2. Η ικανότητά τους να φτάσουν σε μας,δηλαδή τόσο μακριά από το δικό τους “κόσμο”,αποδεικνύει πως έχουν εξελιχθεί τεχνολογικά πολύ περισσότερο από μας. Η τεχνολογική αυτή εξέλιξη, όμως, λογικά επιβεβαιώνει και τη γενικότερη πολιτισμική τους πρόοδο σε όλους τους τομείς και ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με το σεβασμό της ΦΥΣΗΣ και της “ζωής”. Τόσο τεχνολογικά αναπτυγμένοι πολιτισμοί,δεν μπορεί να είναι πρωτόγονοι σε στοιχειώδη ζητήματα,όπως εκείνο της εναρμόνισης του τεχνολογικού τους πολιτισμού με τη φύση ή με ό,τι εμείς εδώ στη γη αποκαλούμε σεβασμό της ζωής, ατομικά δικαιώματα κ.λπ.

 Ο πολιτισμός συνήθως εξελίσσεται ομοιόμορφα, ισορροπημένα στις περισσότερες ιστορικές “φάσεις” στη ζωή του ανθρώπου.΄Οταν για παράδειγμα,στην Ιωνία οι “φυσικοί” ερευνούσαν τη φύση και έθεταν τις βάσεις των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας ,παράλληλα ο νους τους όδευε και στην ανίχνευση ζωτικών φιλοσοφικών προβλημάτων. Και η ψυχή της φιλοσοφίας,ως γνωστόν,είναι η ανίχνευση ερωτημάτων της μορφής:”Ποιος είμαι,από πού ήρθα,πού πάω και πώς πρέπει να ζω;”. Η τεχνολογία και οι επιστήμες γενικότερα δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν ερήμην αυτών των αποριών,αυτών των διλημμάτων,που δείχνει ακριβώς το ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον και της τεχνολογίας.Και είναι πολύ δύσκολα να πιστέψει κανείς πως δεν υπάρχουν αντίστοιχες αναλογίες της δικής μας ιστορίας-πολιτισμού με εκείνη άλλων “κόσμων”.Γι αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι από την επικοινωνία μας με τόσο αναπτυγμένους πολιτισμούς,μόνο “καλό θα βγει”  να για μας.

Ποιο ξέρει! ΄Ισως, ό τι δεν μπορέσαμε εμείς στη γή να εξασφαλίσουμε με τα δικά μας επιτεύγματα του πολιτισμού,ειδικά σε θέματα “ανθρωποκεντρικά”,η επικοινωνία μας με εξωγήινους πολιτισμούς αποτελέσει την αιτία και την απαρχή της λύσης των προβλημάτων μας.Μπορεί η προσέγγιση εκείνων των “ονειρικών” εξωγήινων πολιτισμών,να φέρει την πολυπόθυτη ευτυχία και στο γήινο άνθρωπο,ο οποίος τόσες φορές πλησιάζει την πηγή,αλλά δεν καταξιώνεται ποτέ να φτάσει ,να πιεί  “νερό” και να χορτάσει.

Ο χρόνος θα δείξει.

 

2. Αγωγή αποζημίωσης στον Πούτιν από συγγενείς θυμάτων του Boeing που έπεσε στην Ουκρανία

 

Κεραυνός Πούτιν σε Μπαρόζο …Σε δεκαπέντε ημέρες παίρνω και το Κίεβο!

Poutin

 

(ΑΠΕ/ EPA/ LLOYD JONES)

Μία εταιρεία από την Αυστραλία κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης ενάντια στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αγωγή είναι εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines, το οποίο συνετρίβη το 2014 στην Ουκρανία, σε περιοχή που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές. Στη συντριβή σκοτώθηκαν και 298 επιβαίνοντες στο Boeing, ανάμεσά τους και 28 Αυστραλοί.

Το Boeing ταξίδευε από το Αμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ, όταν καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους- αέρους, ρωσικής κατασκευής, σύμφωνα με την έκθεση της Ολλανδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Εδώ και πολύ καιρό έπρεπε να έχει γίνει αυτή η κίνηση. Και μάλιστα αυτεπάγγελτα, πέρα  από τους συγγενείς των θυμάτων. Και όχι μόνο  για το αεροπλάνο που κατέριψαν οι Ρώσοι εθνικιστές. Ο δικτάτορας Πούτιν όφειλε να βρίσκεται στο “σκαμνί” του διεθνούς ποινικού  δικαστηρίου και να δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 7.000 είναι οι νεκροί της διχοτόμησης της Ουκρανίας. Θα θρηνούμε εκατονταδες χιλιάδες  σε λίγο, αν δεν ανατραπεί ο παρανοϊκός αυτός δικτάτορας.

Πότε θα ξυπνήσουν, επιτέλους, όσοι  έχουν ακόμα στοιχειώδη λογική και κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητας;  Κινδυνεύει άμεσα η Ευρώπη, αλλά και η υφήλιος ολόκληρη από ένα θηρίο, που είναι  και αιμοβόρο και πανικόβλητο.

Είναι  ψυχοπαθής ο Πούτιν, όπως  ο Χίτλερ, ο Στάλιν, οι άλλοι τρελαμένοι ,”κατά συρροήν” εγκληματίες στην ιστορία. Ανατρέψτε τον και συλλάβετέ τον. Αύριο θα είναι αργά.

Γράφαμε με αφορμή εκείνο το άγριο,ομαδικό έγκλημα της κατάρριψης του αερπλάνου στην Ουκρανία:

 

ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ.

 

Μαλαισία αεροπλάνο: O εμπειρογνώμονας του AIDS και όσοι γλίτωσαν από θαύμα

Ένας σημαίνων Ολλανδός εμπειρογνώμονας του AIDS ήταν ανάμεσα στους 298 επιβάτες του αεροσκάφους που κατερρίφθη στην Ουκρανία – Αργοπορημένη άφιξη στο αεροδρόμιο, οικονομικοί και οικογενειακοί λόγοι γλίτωσαν αρκετούς ταξιδιώτες από το θάνατο.

Ο Γεπ Λάνγκε, που είχε αφιερώσει περισσότερα από 30 χρόνια στην έρευνα και την καταπολέμηση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, ήταν γνωστός υπέρμαχος της πρόσβασης σε φτηνές θεραπευτικές αγωγές στις φτωχές χώρες.

«Ο Γεν είχε δεσμευτεί απόλυτα στη θεραπεία του ιού HIV και στην ιατρική περίθαλψη νοσούντων στην Ασία και την Αφρική», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κούπερ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Kirby του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Λάνγκε για ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με τον ιό HIV στην Μπανγκόκ.

«Η χαρά στη συνεργασία με τον Γεπ είναι ότι έφερνε πάντα νέες ιδέες, μια μοναδική αντίληψη των πραγμάτων και ουδέποτε δέχτηκε πως είναι αδύνατο να επιτευχθεί κάτι» στον αγώνα κατά της νόσου, δήλωσε ο Κούπερ στην ανακοίνωσή του.

Η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ δήλωσε ότι πολλοί επιβάτες της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines ταξίδευαν για το 20ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS

Περί τους 100 σύνεδροι επέβαιναν στη μοιραία πτήση, μετέδωσε το Fairfax Media, μεταξύ τους ο Λάνγκε, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για το AIDS (IAS) ή οποία διοργανώνει το συνέδριο.

Ο Λάνγκε, καθηγητής Ιατρικής στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη προσιτών συνδυασμών θεραπειών για την αντιμετώπιση του HIV και απλών αντιρετροϊκών θεραπευτικών αγωγών για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV από τις μητέρες στα μωρά τους στις φτωχές χώρες. Ήταν επίσης επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου του Άμστερνταμ για την Παγκόσμια Υγεία και την Ανάπτυξη.

Ο 60χρονος Λάνγκε ταξίδευε με την σύντροφό του Ζακλίν, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Kirby.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ κατηγόρησε τη  Ρωσία για την αεροπορική αυτή καταστροφή, τονίζοντας ότι οι δράστες πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. «Αυτή είναι μια ζοφερή ημέρα για τη χώρα μας και για τον πλανήτη. Η πτήση MH17 της MalaysianAirlines MH17 κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, κατά τα φαινόμενα από υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες», δήλωσε στο κοινοβούλιο.»

 Πολιτικοί ακτιβιστές και αντίπαλοι του δικτάτορα της Ρωσίας, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αγωνιστές της ειρήνης και τώρα αξιόλοι επιστήμονες που τους είχε άμεση ανάγκη η ανθρωπότητα, τα θύματα της τρέλας του Πούτιν.
Τα κράτη αποδείχτηκαν συνένοχα. Μόνοι μας πλέον οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ειρήνη,την ασφάλεια και την επιβίωση του πλανήτη μας από τους παρανοϊκούς εγκληματίες.
Ας συσπειρωθούμε.

_____________________________________________________________________

  1. ΒΛΑΚΑΣ, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΟΣ  ΑΝΙΚΗΤΑ  …ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ. ΜΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΓΕΝΝΑ.
1. α.EgyptAir: Το προφητικό, ανατριχιαστικό post μιας αεροσυνοδού του μοιραίου αεροσκάφους .
EgyptAir: Το προφητικό, ανατριχιαστικό post μιας αεροσυνοδού του μοιραίου αεροσκάφους [εικόνα]

 

Ρίγος προκαλεί μια φωτογραφία που είχε ποστάρει στο παρελθόν αεροσυνοδός του αεροσκάφους της EgyptAir που συνετρίβη στη θάλασσα.

Η Samar Ezz Eldin, αεροσυνοδός του μοιραίου Airbus, είχε ποστάρει στον λογαριασμό της στο Facebook ένα αεροπλάνο να πέφτει στη θάλασσα…

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία απεικονίζει στο βάθος ένα αεροπλάνο να βυθίζεται στη θάλασσα και μια αεροσυνοδό, βρεγμένη, να βγαίνει ήρεμη με τη βαλίτσα της από το νερό.

Η 27χρονη Samar ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία τον Σεπτέμβριο του 2014 – τέσσερις μήνες αφότου είχε πιάσει δουλειά ως αεροσυνοδός στην EgyptAir…

 Η Samar Ezz Eldin

β. Θεωρίες συνωμοσίας: Η πτήση 804 της EgyptAir χάθηκε ακριβώς 804 μέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia
Θεωρίες συνωμοσίας: Η πτήση 804 της EgyptAir χάθηκε ακριβώς 804 μέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia

Μια, αν μη τι άλλο, περίεργη «σύνδεση» βλέπουν κάποιοι ανάμεσα στην πτήση MS 804 της EgyptAir και αυτήν της Malaysia Airlines (τον Μάρτιο του 2014), που και οι δύο χάθηκαν ξαφνικά.

Οπως γράφουν, κατά μια… διαβολική σύμπτωση, έχουν περάσει ακριβώς 804 ημέρες από τη μία πτήση στην άλλη – δηλαδή είναι ο ίδιος αριθμός με την πτήση της EgyptAir.

Η πτήση 370 της Malaysian Airlines είχε την τελευταία επικοινωνία με το έδαφος στις 5:19 μ.μ. στις 17 Μαρτίου του 2014, πριν χαθεί ανεξήγητα

Λένε πως ο ηλίθιος είναι ανίκητος. Αλλά και ο προληπτικός, ο φανατικός και φυσικά ο ημιμαθής-δοκησίσοφος  δεν πάνε πίσω.  ΄Εχουν δώσει κι αυτοί τις επιτυχείς εξετάσεις  τους  στη βαριάς μορφής  ανοησία.

Στην πρόσφατη, λοιπόν,  αεροπορική τραγωδία, η κοπέλα έκανε…προφητική ανάρτηση στο fb για το μαύρο ριζικό της, αλλά συνέχιζε, ενώ ήξερε το τραγικό της τέλος  , να  δουλεύει ως αεροσυνοδός! Η άλλη περίπτωση   με τον αριθμό 804 (καλά που δεν ήταν 666), άλλη…διαβολική σύμπτωση και τούτη. Μια άλλη μάνα, επίσης, θερμοπαρακαλούσε, γράφανε χτες,  τον πατέρα να μην πάρει μαζί του στη μοιραία πτήση του αιγυπτιακού αεροπλάνου την κόρη τους (ο σύζυγος κανένα πρόβλημα,  ας πήγαινε!),γιατί γνώριζε πως θα έπεφτε το αεροπλάνο!

Σε κάθε τέτοιο τραγικό, αεροπορικό συμβάν,έχουμε δεκάδες όμοια  ανόητα δημοσιεύματα, όπως, την… Παναγία να παρουσιάζεται  στον ύπνο μιας πιστής και να την προειδοποιεί να   μην πετάξει την επομένη , γιατί το αεροπλάνο της θα πέσει. ΄Αλλος, που άργησε να ξυπνήσει και έχασε την πτήση, που συνετρίβη κι αυτόν τον έσωσε ο…θεός. Προφανώς, ήταν… άγιοι οι διασωθέντες θρησκευάμενοι, ενώ τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο  ατύχημα, ήταν  οι μεγάλοι αμαρτωλοί!

 Για γέλια, δηλαδή, ιστορίες ,αν δεν ήτα τόσο τραγικό το αποτέλεσμα της πτώσης ενός αεροπλάνου για τους επιβαίνοντες και τους συγγενείς τους. Και δεν υπάρχει ούτε μια  περίπτωση ΟΛΕΣ  αυτές οι σωτήριες παρεμβάσεις  να μη γίνονται από το χέρι του θεού. Ποτέ από σύμπτωση.  Είναι απολύτως σίγουροι.

 ΄Οπως γράφουμε επανειλημμένα εδώ, το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Κι ας συμβαίνουν  αεροπορικές τραγωδίες. ΄Εχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να σκοτωθείς από την κλωτσιά ενός…γαϊδάρου,  παρά σε αεροπορικό δυστύχημα. Αυτό λένε οι στατιστικες.

 Είπαμε. Ο βλάκας, ο προληπτικός, ο φανατικός, ο ημιμαθής δεν πρόκειται να αντιληφθούν την απλή αλήθεια. .Αλλά,  για να  καταλάβει κανείς  κάτι, έστω και απλό, χρειάζεται στοιχειώδης λογική. Και τέτοια ,οι τοιούτοι  δε διαθέτουν .

2. Το άλλο πρόσωπο του Τριντό: Σπρώχνει άγρια γυναίκα βουλευτή

 

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή του Καναδά, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό προέβη σε μια κίνηση που… ξένισε άπαντες και έδειξε το άλλο πρόσωπο του γοητευτικού πολιτικού.

Η ψηφοφορία καθυστερούσε και ο Τριντό εκνευρισμένος άρπαξε από το χέρι τον βουλευτή των Νέων Δημοκρατών Gord Brown και έσπρωξε με τον αγκώνα του στο στήθος την βουλευτή του ιδίου κόμματος, Ruth Ellen Brosseau, με την αιτιολογία ότι συζητούν και καθυστερούν την ψηφοφορία ενώ παράλληλα, έχει καταγραφεί στο σχετικό βίντεο να βρίζει!

Η παραπάνω είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον Τριντό να ζητά συγγνώμη για την συμπεριφορά του.
Μανία οι άνθρωποι να θεοποιούν συνανθρώπους τους ή να αναμένουν από συγκεκριμένα άρτομα μια τέλεια συμπεριφορά,ότνα οι ίδιοι συνήθως επιδεικνύουν συμπεριφο΄ρες κάτω από τη βάση. παράδειγμα ο καναδός πρωθυπουργός στο παραπάνω βίντεο.

Τί τραγικό και τόσο άπρεπο έκανε, δηλαδή, ο Τριντό; Δεν ειναι αυτός άνθρωπος; Δε δικαιούται να  έχει κάποτε ενεξέλεγκτη έκχυση αδρεναλίνης στο αίμα του; Επειδή  κατέχει πρωθυπουργικό αξίωμα, οφείλει να είναι  ο “κύριος τέλειος”; Αυτά είναι παράλογα,  αν δεν είναι υποκριτικά. Η θεοποίηση, η μυθοποίηση είναι από τις χειρότερες παθογένειες του ανθρώπου και τροχοπέδη στον πολιτισμό του.

Χρειάζεται περισσότερος στοχασμός, υπέρβαση και φιλοσοφική ενατένιση των πραγμάτων. Αλλά, προπαντός κατανόηση και ανοχή, που είναι από τις σπουδαιότερες αρετές στον άνθρωπο.

΄Ολοι μας έχουμε τα ελαττώματα και τις πλεονεκτήματά μας. Τις κακές και  τις καλές μας στιγμές. Οι περισσότερες, δεν είναι αποτέλεσμα κακής συμπεριφοράς, λόγω χαρακτήρα ή έλλειψη “μόρφωσης”, αλλά οφείλονται σε ανεξέλεγκτη απελευθέρωση,  σχετικών με κακή συμπεριφορά ορμονών στο αίμα μας.

Μέγα πεδίο έρευνας λένε οι ειδικοί απλώνεται πάνω σ΄αυτόν τον τομέα. Φίλος βιολόγος μας έλεγε  παλιότερα πως στο πολύ εγγύς μέλλον,  αντί για εμβόλια (πολλά απ΄αυτά λένε πως είναι επικίνδυνα), θα γίνεται έλεγχος για ρύθμιση των ορμονών του παιδιού, όταν παρατηρείται υπερλειτουργία  και ειδική ενίσχυση του ανοσιοποιητικού του συστήματος, ώστε να καθίσταται άτρωτο.

Τί έχουν στο μέλλον  να δουν τα μάτια τους. Οι τυχεροί!